A Kapuőrök tudománya
(Hangulatzenéért kattints ide.)

Testvérem!

A lények, akik nehézségeket okoznak neked, nem ismeretlenek előttem – gyakran felbukkannak a Kapuőrök emlékeiben. Mindenekelőtt egy nevet érdemes megjegyezned: Paimón, a Táncos. Bizonyos értelemben az ő ivadékai.

Paimón valaha híres bajvívó és széptevő volt, míg ellenségei össze nem esküdtek a romlására. Előbb csupán a kardforgató kezétől fosztották meg, majd sorra egymás után minden végtagjától – a bosszúját azonban így sem tudták elkerülni. Paimón utolsó tánca, hiányzó tagjai helyén egy-egy véres pengével, végzett velük; őt magát pedig egy asszony sikolya űzte el a földi világból. Azóta túllépett a halandóság kötelmein, és a köztes létbe kényszerült – halandónak túl hatalmas, istennek túl gyenge, hívek nélkül, elfeledetten, jobbára ismeretlenül.

A lények, akikkel összetűztél, Paimónt imádják, és valaha emberek voltak: a tiltott tudományok művelői, akik túl gyakran és túl sokat fogadtak magukba patrónusukból, s végül elvesztették fölötte az irányítást. Ékes példa ez rá, hogy mi történik, ha ez a fajta tudás – mely dióhéjként roppantja össze a közönséges elmét – kikerül a családunk ellenőrzése alól.

Mindenesetre óvatosan bánj velük, testvérem! Pengéik halálosak, rajtuk keresztül táplálkoznak áldozataik vérével. Nem csodálom, hogy oly könnyedén levágták a rabszolgáidat: úgy táncolnak, ahogyan Paimóntól tanulták, és hihetetlenül mozgékonyak. Egy közülük tucatnyi közönséges harcossal felér, csapatban pedig még egy Carcosára is veszélyt jelentenek. Arra ügyelj még, nehogy a karpengéjük beletörjön a rabszolgáidba; ugyanis ezzel a módszerrel szaporodnak.

Hogy a Tauroszban találkoztál velük, alapjában véve érthető: mivel sem tárgyakat használni, sem hajlékot építeni nem tudnak, előnyben részesítik a meleg éghajlatot, meg a természetes búvóhelyeket, mint a barlangok. Tudomásom szerint azonban semmiféle komolyabb mágiát nem űznek, olyat végképpen nem, ami a téridőt torzítja el. Ha tehát valóban a külső téren át közlekednek – és semmi okom nincs rá, hogy kétségbe vonjam megfigyelésedet –, az szerfölött aggasztó: arra enged következtetni, hogy nem maguktól cselekszenek, hanem valaki irányítja őket. Ráadásul ez a valaki olyan dolgokba kontárkodik, amikből csak baj és veszedelem származhat. Ennek véget kell vetni, amilyen gyorsan csak lehet.

Úton vagyok Sztambul felé, testvérem. Ha egy mód van rá, függeszd fel városnéző sétáidat a megérkezésemig.

 

A mi pontjaink: (4/5)
A ti pontjaitok: (4/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr461993282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr nemo 2010.05.12. 19:14:42

Érdekes felvezetés! Már nagyon várom a kaland leírását.

Ezt a zenét ki követte el?

Ungurján Carcosa 2010.05.12. 21:19:05

A zenék az adminokhoz átnevezve jutnak el. A szerkesztésük közben van amelyiknek a szerkesztőprogram visszaállítja az eredeti nevét, azt meg tudom Neked mondani. Sajnos ennek a cikknek a hangulatzenéjének az eredeti adatait nem tudtam megállípítani. A zenék nagy része a mesélő gyűjteményéből származik, majd beszélek vele, hogy írja le aza eredeti címeket és előadókat is.:)

Evoryn Carcosa 2010.05.14. 21:38:48

mr nemo - A banda neve Dargaard, de a szám címét nem tudom. Pedig annó direkt rákérdeztem, mert nagyon bejött, hogy latinul énekelnek benne.

mr nemo 2010.05.15. 09:23:32

Köszi szépen, ez is bőven elég lesz!

Oltári jó az atmoszféra amit teremt.

Furore Carcosa 2010.05.16. 13:25:28

Azért, hogy teljesen kerek legyen a zsemle: a szám címe Arcanum Mortis.
süti beállítások módosítása