Arra kérjük látogatóinkat, akik élnek a vita lehetőségével, hogy tartsanak be bizonyos szabályokat. A moderálási elvek célja, hogy a normális keretek közt kialakult diskurzust helyes mederben tartsa. Mindenki elmondhatja a véleményét, amíg kulturált formában teszi.

A moderátorok különleges jogokkal és felelősséggel felruházott felhasználók. A moderátorok jogában áll a cikkekhez írt hozzászólásokat eltávolítani, ha azokban másokat sértő kifejezések fordulnak elő, vagy érdemi információtartalmuk kimerül az ízléstelenkedésben. Egy-két „baszd meg!” még nem a világ, de ha egy komment csupa „baszd meg!”-ből áll, azt kénytelenek leszünk törölni. Hasonlóképpen törlésre kerülnek a szándékosan megismételt hozzászólások (flood).

A moderátorok eltávolítanak minden olyan jellegű beírást, amely a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozza és/vagy zavarja. A moderátorok a kifogásolt szöveg jellegétől függően kizárhatnak egyes felhasználókat a további kommentelésből, végérvényesen vagy megszabott ideig. (Tudjátok: a trollokkal inkább a játékban birkózunk, mint a blogfelületen.)

A moderátorok természetesen maguk is tévedhetnek, de a céljuk az, hogy a vitafórum megmaradjon a szabad véleménynyilvánítás terepének - anélkül, hogy ezzel a lehetőséggel bárki visszaélne. A moderátorok joga eldönteni, hogy mi az az ízlésbeli határ, ami már kívül esik a föntebb leírtakon.

A moderátoroknak nem csak jogaik, hanem kötelességeik is vannak. Felelősségük, hogy a moderálási elveket szem előtt tartva érthető rendszer szerint és következetesen moderálják a hozzászólásokat, illetve eljárásukat bármely nem anonim kérdésre megindokolják. A moderátorok csak annyira avatkoznak bele a diskurzus menetébe, amennyire azt a kulturált társalgás menete megkívánja.

Ha bármely felhasználó sérelmez valamely hozzászólást, azt bármikor jelezheti a moderátoroknak a william.carcosaKUKACgmail.com e-mail címen. Ilyen esetben a moderátorok feladata eldönteni, hogy a kifogásolt bejegyzés valóban sértő-e, és moderálásra szorul.

A carcosa.blog.hu egyéni belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik a hozzászólásokban közzétett információval. A hozzászólás közzétételével a felhasználó lemond hozzászólása feletti rendelkezési jogáról, anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben erre alapozva nem támaszthat. Ez azonban csak a kommentekre vonatkozik, a blogcikkekre nem. A szerzői jogok természetesen a közreműködőinknél maradnak, akár játszanak a Carcosa-kampányban, akár külsősként küldenek nekünk írásokat. A közzétételre beérkezett írások szerkesztéséért a blog tartalomfelelőse, egyben a kampány mesélője felel, akinek viszont moderátori jogosultsága nincsen.

A carcosa.blog.hu a blog jellegéből adódóan névtelenséget biztosítanak felhasználóiknak. Bizonyos megkötésekkel minden felhasználó olyan álnevet (nick) választhat magának, amilyet csak akar.

Nem választható olyan nick, amely:
- a Carcosa szettingben szereplő, vagy ahhoz megtévesztésig hasonló név, ha nem a felhasználó személyesíti meg azt a karaktert;
- más regisztrált felhasználó által már használt vagy ahhoz megtévesztésig hasonló név,

A Carcosa kampány játékosaira a következő szabályok vonatkoznak:
- Minden hozzászólás, amit a karaktere nevében tesz, a szetting részét képezi.
- Ha szettingen kívül kíván hozzászólni, jelezze megjegyzésében OFF jelzővel.
- Ha nem Carcosa-témában kíván hozzászólni, hanem például egy szerepjátékos cikkhez, természetesen szabadon megteheti akár a karakterneve alatt, akár másik nicken.
- A játékos a Carcosa-témájú cikkekhez csak akkor szólhat hozzá a karakter nevében, ha karaktere a kampányban éppen nincs akadályoztatva (kivéve, ha OFF jelzéssel, felhasználóként kommentel).
- Magánjellegű üzeneteket a játékosok ne rakjanak ki blogra. (Mert ugye egymást ismerjük, és az olvasók nem arra kíváncsiak, hogy mikor megyünk sörözni.)

Amennyiben egy felhasználó a fenti lehetőségek közül bármelyik pontot megsérti (például tiltott kategóriába tartozó nicket használ), hozzászólásának tartalmától függetlenül kimoderálhatjuk véleményét és/vagy kizárhatjuk a blogról.

Az itt nem rögzített alapelvek tekintetében kiindulási alapnak a blog.hu és az inda.hu felhasználási feltételeit tekintjük.

Nagyon kellemes, kulturált és építő jellegű társalgást, vitát kívánunk a blogon minden olvasónak és hozzászólónak!

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr752966896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása