Az oldal egy folyamatosan bővülő listát és egy hétről hétre változó térképet tartalmaz, ahol megtekinthető merre is járnak, jártak a Carcosák. Érdemes majd az olvasónak vissza-vissza térni, hiszen mindig felfedezhet majd egy-két új dolgot az oldalon vagy a térképen.
 

Európa térkép, ahol a Carcosák már jártak. (A nagyobb mérethez kattints ide.)

Aeterna: Európa egykori vallási központja, ahol a püspökök püspöke uralkodik az Angyaltrónuson ülve. A reformita religio megszületése óta csak a katolikusok felett gyakorol lelki és politikai hatalmat.

A hófarkas tanyája: Az első kaland helyszíne, ahol Aldimar Carcosa egy hófarkassal párban lemészárolt egy teljes falut, méltó bosszúként, mivel a falusiak a farkas falkáját gyilkolták le.

Ardent: Cicus Carcosa itt született és élt a "Gazdival", mígnem örökbe fogadta a Carcosákat.

Baziliszka: Rigorel Carcosa, az Átokmester eme város püspöki helynöke volt.

Bisclavret:

Boulogne:

Carcosa kastély†: A Szent Germán Birodalom területén található vár, ahonnan is a Carcosákat kiüldözték. A vár mára felégetve, lerontva omladozik. Régi fényében a kastély itt látható.

Carcosa kastély!: Frankhon és Ibéria határán, Foix grófságban található épületegyüttes, amit a Carcosák örökségük alapján birtokba vettek a Birodalomból való kiűzetésük után. A várról kép itt látható.

Grudnó: Híres egyetem, ahol Zygmunt Górka és Vanborden Carcosa tudományos vitájának helyszíne. Ez a vita alapozta meg a későbbi összetűzéseket Zygmunt Górka és a Carcosák között.

Górkow: Zygmunt Górka földbírtoka, a béke és a nyugalom szigete. A második kalandban (Szerencse forgandó) itt pusztították el végérvényesen Zygmunt Górka porhüvelyét, méltó bosszút állva a Carcosákon esett sérelmen.

Eu:

Métisant: Rigorel Carcosa lakhelye, itt prépost, és innen végzi áldozatos inkvizítori munkáját, mint apostoli vizitátor.

Moissac: Evoryn Carcosa az itt található Szenvedő Szűzanyának szentelt zárdában éli ájtatos életét.

Paradys: Frankhon királyának székes fővárosa, a menekült Carcosa család számos tagja húzza itt meg magát III. Raoul király udvarában.

Szláv Carcosa kastély : A Carcosa család szláv ágának volt otthona, ám évtizedekkel ezelőtt Koshubey Carcosa vezetésével a család tagjai elhagyták a várat és birtokot, hogy az alpesi Carcosa várba települjenek át.

Sztambul:

Sztargorod:

Vaucelles: A Szent Náthán lovagrend központja, Hasdrubal Carcosa, az Őrült Lovag lakhelye.

Zunsdorf: Sophia Carcosa régi lakóhelye, ide menekült az alpesi kastély bukása után Hasdrubal Carcosa, az Őrült Lovag.

Publikáló: kriles

9 komment

Címkék: térkép

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr871775836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vylhva Carcosa 2010.04.21. 13:12:46

Szeretem nézegetni a világot madártávlatból - kartográfusok, a mániákusságotok nélkül hova lennénk. Érdekes alakzatok rajzolódnak ki folyóból, hegyből mindenfelé. Az a forma nagyon tetszik, az a nagy víz, Scania és Tatárföld között; na, az már valami. (És most mondjátok, drága kuzinok, hogy mindenről csak `az` jut eszembe.)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2010.12.20. 22:43:13

Felmerült bennem valami: a Hungárus Királyság milyen szerepet játszott vagy fog játszani (előre láthatóan) a kampányban?

Humungus Carcosa 2010.12.25. 22:28:22

Eleddig nem esett róla szó, legjobb tudomásom szerint.

Rigorel Carcosa 2010.12.29. 16:14:46

A Hungárus Királyság a Szent Germán Birodalom politikai vonzáskörzetébe tartozik, ahonnan igen csúnyán tanácsoltak el minket annak idején. Vagyis számunkra veszedelmes terep, ahol lábujjhegyen kell járni. Nem szívesen kalandoznék arrafelé, amíg a család jobban meg nem izmosodik.

krézi 2012.01.19. 10:04:04

Én Hispania szerepére lennék kiváncsi

2013.04.03. 13:35:52

@Rigorel Carcosa: A Hungárus Királyság akkor DiVega-terület? (Sully 1640-ben vetette memoárjaiban papírra tervét az európai "Köztársaságot": 15 ideális európai állam lenne, egyenlő arányban őt francia mintájú abszolút monarchia, öt német-római választói állam, öt velencei mintájú köztársaság, 5-5 katolikus, református és evangélikus. Magyarország ebben a tervezetben kálvinista választott monarchia lenne. Ezek szerint a Carcosák világában már megkezdték ennek kiépítését a DiVegák? - A Carcosákat nem is merem fehozni)

2013.04.15. 16:38:48

Létezik még a volgai bolgár állam a Carcosák világában, vagy már meghódították a tatárok?
www.nyest.hu/renhirek/a-nagy-volgai-kavarodas

Vylhva Carcosa 2013.05.30. 15:45:21

Ha esetleg valaki nem látta volna eddig, akkor nézze meg ezt XIV. századi Scaniában lezajló csajos kalandfilmet:
www.youtube.com/watch?v=8VKqGrmx_t4
süti beállítások módosítása