Üdvözletem!

Véleményem szerint egyértelmű, ki a kukac az almában. Az a varrott szemű vén rohadék, Veneldil. Ha ő nem kavarná a szart, minden rendben lenne, a tündérek szépen irtanák egymást, mi meg mosolyogva élveznénk az előadást. Van egy olyan érzésem, hogy ez a főtanácsadó Seranthur rossz szelleme. Érdemes lenne utánanézni, nem ő sugallta-e neki annak idején a gondolatot, hogy a bátyja eltakarításával utat nyithat magának a koronához.

Induljunk ki az eddigi tapasztalatainkból: ezt a vénembert előbb-utóbb mindenképpen ki kell nyírni, különben még sok bajunk lesz vele. Gyors, határozott beavatkozást javaslok, sebészi precizitással. Szívesen vállalom, de szükségem lesz hozzá egy terepszakértőre – Humungusra, Aldimarra vagy Leonorra. Ha magam megyek, a végén még belegabalyodok a tündebozótba, vagy megkergetnek a nyavalyás házőrzőik. Csak a határzónán segítsetek átjutni, onnantól menni fog minden, mint a karikacsapás.

A lényeg, hogy ne csináljunk nagy felfordulást, és Veneldilen kívül lehetőleg ne öljünk meg senkit. A királlyal majd szépen közöljük, hogy a főtanácsadója galádul ármánykodott ellenünk a háta mögött, és szerződésszegésbe akarta csalni. Kénytelen lesz lenyelni a békát; nincs abban a helyzetben, hogy viszályt kezdhetne velünk. Így legalább a tekintélyén nem fog csorba esni.

Csak arra vigyázzunk, hogy ha lecsípjük róla Veneldilt, az uralma talán mindenestül összeomlik: elképzelhetőnek tartom, hogy a vénember a habarcs, ami a Töviskirályságot összetartja. És nem vagyok benne biztos, hogy ez feltétlenül jó volna nekünk. Szóval, fontoljuk meg alaposan; de ha támogatjátok az elképzelésemet, részemről készen állok.

Minden jót:

 

A mi pontjaink: (4/5)
A ti pontjaitok: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr112399035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása