Declan Carcosa, a Tomboló

2010.11.17. 10:00

Megjegyzés: Declan Carcosa személyében az első olyan családtagot tisztelhetjük, aki a blog indulása óta csatlakozott a Carcosa-kampányhoz. A nyitócikk névlajstromában tehát hiába keresnék őt az olvasóink – alább viszont mindent megtalálnak, amit első megközelítésben érdemes tudni róla.


„Ki lesz az első?”
(Hangulatzenéért kattints ide.)

A Carcosák felföldi ága jóval Krisztus születése előtt költözött a ködös Kaledóniába, ahol csakhamar nagy tekintélyt vívtak ki maguknak a kelta klánok között. A pikt őslakók kiirtására szervezett hadjáratokból éppúgy kivették a részüket, mint később a honvédő harcokból a hódító Aeterna ellen. Boadicea királynő hírhedt hadvezérét, aki sem élő embert, sem álló falat nem hagyott a porig égetett Londiniumban, Vörös Murtagh Carcosának hívták; a felkelés leverése után a győztes Suetonius Paulinus keresztre feszíttette. Ám a felföldi Carcosákat övező félelemmel vegyes tisztelet nem csupán harci erényeikből táplálkozott. Mesterei voltak a pogány druida mágiának is: ogham-írással díszített köveket emeltek a sárkányösvények csomópontjain, s gyakori vér- és égőáldozatokkal csapolták meg az anyatermészet hatalmát. Sötét praktikáikban nem ismertek önmérsékletet: ahol megtelepedtek, a kizsarolt föld előbb-utóbb megsavanyodott és alkalmatlanná vált a művelésre. Nem csoda, hogy még a többi kelta klánnál is agresszívabbak voltak: a területszerzés kényszere folyamatos hadakozásra sarkallta őket.

Hatalmukat – melyre súlyos csapást mért a Boadicea-féle felkelés bukása – végül a legendás Bran Mak Morn törte meg a Krisztus utáni második században. A piktek első és utolsó királya szörnyű átokkal sújtotta őket; ettől fogva a családban csak süketnéma idióták születtek. Ilyen körülmények között a csillaguk persze gyorsan lehanyatlott, beltenyésztett félhumán bestiákká degenerálódtak, akik sötét barlangokba és föld alatti odvakba húzódtak vissza. Az ezredforduló körül Turlogh Dubh, a nagyhírű kelta hős csaknem teljesen kiirtotta őket.

A XIII. században a család normann ágából származó Maud Carcosa beházasodott a kaledóniai Bruce-dinasztiába – melynek hamarosan uralkodó mátriárkájává emelkedett –, és pártfogásába vette szerencsétlen sorsú rokonait. Eleinte csupán éjszakai bevetésekre szánt terrorcsapatokat szervezett belőlük (erejük és agresszivitásuk ugyanis mit sem csökkent a homályban töltött évszázadok során), közben azonban gondosan tanulmányozta a Mak Morn-átkot, és végül rájött, hogyan foghat ki rajta. Minden negyedik esztendőben van egy olyan nap – a gregorián naptár szerinti szökőnapok –, amelyre nem érvényes az átok, s az ilyenkor nemzett gyermekek mentesülnek a hatálya alól. Maud nagyasszony nem habozott az első kínálkozó alkalommal ágyába fogadni a legbrutálisabb terrorlegényét; ebből a nászból született Scathach Carcosa, a Pajzsamazon, kerek egy évezrede az első teljes értékű sarj a család felföldi ágából.

A tenyészprogram azóta is megszakítatlanul folyik, bár a körülményekből adódóan korántsem zökkenőmentesen; nagyon ritka eset, hogy nemzedékenként egynél több felföldi Carcosa foganjon a megfelelő időpontban, időnként pedig egy-egy generáció mindenestül kimarad. A kaledóniai Carcosákat (vagyis a „klánt”) jelenleg Declan Carcosa vezeti, aki túszgyermekként nevelkedett a pogány McMuiroknál, mikor édesapja, Sualtam hősi halált halt az alpesi családi fészek védelmében.

Declan büszke ember, és ízig-vérig harcos. Eszében sincs kivonni magát a Kaledóniában mindennaposnak minősülő klánviszályokból, s a háznépe feltétlen hűséggel szolgálja. A Mak Morn-átok azonban jelentősen megnehezíti a dolgát; mivel riválisai tisztában vannak vele, hogy a családjában csak elvétve születik egy-egy épelméjű gyermek, hajlamosak lebecsülni az erejüket. Declan ezért elsődleges feladatának tekinti a tiszta vérvonal továbbörökítését.


A klán harcra kész
(Hangulatzenéért kattints ide.)

Melléknevét Declan arról a félelmetes képességéről nyerte, amely a legendás Cú Chulainn óta a legjelesebb kelta hősök sajátja. Harc közben időnként iszonyú őrjöngésben tör ki: a fél szeme kidülled, a másik teljesen visszahúzódik a koponyájába, a haja tincsenként az égnek mered, izmai ijesztően kidagadnak, a bőre pedig pokoli hőt áraszt magából. Felső ajkán a bőr felreped, alsó állkapcsa előreugrik, a mája és a tüdeje a torkába szökve lüktet. Ilyenkor mindent és mindenkit válogatás nélkül letarol maga előtt; és ami még veszedelmesebbé teszi, tombolását nem az ösztönök vezérlik, tudatosan képes belehajszolni magát.

A druida ősök mágiájának java része a Mak Morn-átok következtében örökre elveszett – ami kevés azonban áthagyományozódott belőle a sötét századokon, azt Declan gyermekkorától fogva elmélyülten tanulmányozza és gyakorolja. Lényegében az anyaföldben futó energiavonalakat csapolja meg különféle áldozati rítusokkal; elég lassú módszer, és értelemszerűen helyhez kötött, viszont annál hatékonyabb.

Híven a kelta tradíciókhoz, Declan mindig személyesen vezeti harcba embereit, és sohasem visel páncélt, csak egy kiltet a derekán a klán színeivel – de az is megesik, hogy anyaszült meztelenül vonul csatába. Ennek ellenére félelmetes ellenfél; ha elfogja az őrjöngés, nagyon kevesen képesek szembenézni vele. Bár néhány híres őse – példának okáért Conall Carcosa, a Veszett Kutya – költőként is jeleskedett, ő nem a szavak embere, inkább a fegyverei beszélnek helyette. Ez azonban távolról sem jelenti azt, hogy műveletlen barbár lenne – jóllehet sokan így vélekednek róla, ő pedig előzékenyen meghagyja őket e fatális tévhitükben. Valójában Declan sokat olvas, kivált krónikákat és régi hőseposzokat; ezenkívül Nichien Carcosa megküldte neki a messzi Kathájból Szun-Ce mester értekezésének, A hadviselés művészetének kelta fordítását, amit már betéve tud, mégsem mulasztja el mindennap fellapozni.

A felföldi Carcosák, élükön Declannal, megmaradtak az ősi pogány hiten, ezzel azonban nem rínak ki a többi kaledóniai klán közül, akiknek kevesebb mint ötven százaléka tért át a keresztenységre.

Megjegyzés: Declan Carcosa mintaképéül Pat Mills Sláine c. képregénysorozatának hőse szolgált, karakterét pedig részben Mr. Blonde-tól kölcsönözte, akit Michael Madsen alakított a Kutyaszorítóban c. filmben.

A mi pontjaink: (5/5)
A ti pontjaitok: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr952454235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evoryn Carcosa 2011.01.05. 10:58:56

Miért, drágám, mi a gond velük?

kriles 2011.01.05. 11:20:06

Nekem ez a Jekatyerina máris szimpatikus... Ha még szemrevaló is, amint tehetem, meglátogatom.
Ha valaki arra jár, jelentsen be, hogy tiszteletemet kívánom tenni a közeljövőben.

Egyébként rokoni szálak kötnek minket hozzájuk minket? Ungurján, nézz légy szíves utána!

Evoryn! Pókselymet és szőrmét lehet kombinálni? Igazán csináltathatnál Jekatyerinának egy öltözet ruhát, a csodás pókselymet a tatárok lenyúzott és kikészített bundájával ízlésesen összeöltve.

Ungurján! A tatár foglyok közül 1-2-nek a bundáját küld már át Evorynnak! Ha kérhetném a szebbeket!

Köszönöm!

Humungus Carcosa 2011.01.06. 18:22:02

Szép példányai lehetnek az európai nemességnek...
Azért én vigyáznék a házukban. Nem bízok olyanokban, akik a saját vérüket ontják.

Emmanuel Carcosa 2011.01.07. 08:29:35

Az Úr áldása legyen rajtatok, kedves véreim!
Nem szeretnék közbeavatkozni, de talán nem kellene elhamarkodottan megkövezni a Tolsztovokat, csak azért, amit szülőjükkel tettek - nem időszerű most családon belüli neheztelést kockáztatni.

Emmanuel

Evoryn Carcosa 2011.01.13. 13:05:34

Humungus drágám,

ne általánosíts a pontos körülmények ismerete nélkül! Az ilyesfajta drasztikus megoldás időnként a legjobb családokban is előfordul, sőt, egyenesen szükségszerű. Kérlek, emlékezz rá, mi történt Kohár Anahiddal! Akkor most ezen az alapon nem bízol se bennem, se a családunk fejében, se a tulajdon nővéredben?
(Ne aggódj, nem vettem sértésnek; tudom, milyen idegőrlő helyzetben vagy ott a tatár pusztákon; az embernek ilyenkor kisebb gondja is nagyobb, mint hogy átgondolja minden leírt szavát.)

Ölel szerető nénéd:
Evoryn

P. S. Ami a rokonságot illeti, elég távoli: te és Leonor kilenced- vagy nyolcadfokú unokatestvérei vagytok a Tolsztovoknak, attól függően, hogy melyik ágon számláljuk.

Emmanuel Carcosa 2011.01.13. 13:10:47

Áldassék az Úr neve! Örömmel látom, hogy nincs harag a leírt szavakból. Féltem, hogy valamely érintett nem lesz ilyen mértékben tekintettel a helyzetre és idegállapotra, amiben testvéreink mostanság leledzenek.

Evoryn Carcosa 2011.01.13. 13:11:26

William drágám,

a szőrmét és a selymet elég nehézkes kombinálni, de kellő szaktudással megoldható. Sajnos azonban a tatárok bundájával a legügyesebb szűcs sem tud mit kezdeni, legfeljebb szőnyegnek vagy ágyelőnek jó. Olyan, mint a hiénagerezna; loncsos és büdös. Szóval, nem a legjobb ötlet hölgyeknek kedveskedni vele. Az ajándék ruhát csak bízd rám nyugodtan, én majd körülnézek itt az erdőben, és kitalálok valami eredetit.

Ölel szerető nénéd:
Evoryn

kriles 2011.01.14. 11:06:46

Drága Evoryn Néném!

Tudtam, hogy számíthatok rád!

Köszönettel:

William

Humungus Carcosa 2011.01.24. 22:00:48

Drága Evoryn!

Nem neheztelünk egymásra bármily félreérthető szó is hagyja el szánkat. És mivel szoros vérségi kötelék köt minket egymáshoz, így nem gondolunk a rosszabbikra amikor kétértelmű megnyilakozást hallunk egymástól. Ugye igazam van?
Eleink számára bevált szórakozás és "szükségszerűség" volt a családon belüli vérengzés. De Ungurján felszólalása óta ennek véget vettünk, hisz Te is tudod.
Ami történt, megtörtént, számomra már elveszett a múlt ködébe, semmivé foszlott. Lelketek tiszta szememben mint a szűzi hó. Tudom, hogy ellenem nem forrong bennetek ártó szándék, hisz a véreim vagytok és bűntelenek. Bármikor meztelen hátam mutatnám felétek, mert hiszek az "új rendben" amit megalkottunk. Tudom, hogy Te is ugyanúgy hiszed és vallod ezt mint én.

De sem a nap, sem a hold, sem az évszázados tölgyek és fenyvesek nem fogják azt látni, hogy beteszem a lábam ennek korcs testvérpárnak az okádéktól lucskos féregvermébe!

Leonor Carcosa 2011.02.19. 16:03:40

Üdv, rokonok!

Baba Yaga kunyhójából írok, és mi tagadás, elkelne egy kis segítség. Engem majdnem megevett a rohadt macskája, aztán felmosta velem a padlót a szobalány, de még mindig jobban jártam Humungushoz képest, akit a vén banya felakasztott szobadísznek. Ki kéne cserélni valakire, mert ha záros határidőn belül nem szedjük le onnan, a többi sorstársa állapotából ítélve éhen-szomjan vész. Megpróbáltam keresni idebent egy megfelelő alanyt, akivel behelyettesíthetem, de a szobalánnyal való hajbakapásom után inkább felhagytam a kísérletezéssel, mert a végén csak annyit érnék el, hogy én is dögrovásra jutok. Szóval hozzatok valakit kintről, az itteni személyzettel nem lehet kukoricázni; én nem merem elhagyni a kunyhót, mivel nem vagyok benne biztos, hogy vissza tudnék jönni. Beköltöztem az egyik vendégszobába; miután felírtam a nevem a névtáblára, az ajtó beengedett. Pillanatnyilag tűrhetően megvagyok, a sebeim gyógyulnak, ételben-italban nem szenvedek hiányt, csak az idegesít kurvára, hogy a vén banya a hülye illúzióival Carcosa-családtagoknak álcázza az ennivalót. (Most éppen sült Vylhvát eszek.) Szóval, ha egy mód van rá, igyekezzetek.

Leonor Carcosa

Belzador Carcosa 2011.02.19. 17:05:06

Hmmm, igen, látom, Humungus szorult helyzetben van. Beküldöm hozzá Cicust, őrá nem hat Baba Yaga bűbája. Sokat nem tud tenni az érdekében, de arról legalább gondoskodik majd, hogy ne pusztuljon éhen. Felmálházom majd Ungurján tápláló tapaszaival, és ráragasztja őket. Bocsánat, de tőlem ennyi telik; ha átlépnék a tükrökön, csak annyit érnék el vele, hogy Humungus helyett engem kéne megmentenetek.

A család mindenek fölött:
Belzador Carcosa

Eibon Carcosa 2011.02.19. 17:28:03

Leonor, drága: írj a nevemre egy meghívót, tollnak és tintának lennie kell a vendégszobában. Aztán nyisd ki a Kadath szürke pusztaságára vezető átjárót – belülről nem okozhat problémát, használd a formulát, amire tanítottalak – és küldd ki rajta a meghívót a kaput őrző egyik pokolkutyával. Amint rendeztük a tatár kérdést ebben a világvégi porfészekben, indulok – de Baba Yaga kunyhójába még én sem tudok hívatlanul bejutni.

Eibon Carcosa

Leonor Carcosa 2011.02.19. 23:02:36

Bassza meg, Eibon, mi vagyok én, varázsló? De jól van, nem nyavalygok, megpróbálom.

Leonor Carcosa

Vylhva Carcosa 2011.02.27. 16:10:09

Kifejezetten szimpatikus népség ez a Tolsztov rokonság - szakasztott olyanok, mint jómagam -, nem hinném, hogy sokáig kellene keresnem velük a közös hangot.
Ahogy felépültem, és meglátogattam Evoryn nénémet, mehetünk. Csak tolmácsolásra lesz majd szükség.

Vylhva Carcosa 2011.02.27. 18:41:37

Leonor drága!

Látom, bajban vagytok. Ha lehetőségem nyílik rá, és engednek a kuzinok a bosszúmnak, megpróbálok segíteni rajtatok.
Egyébiránt, elgondolkoztam azon, és megértettem, mennyire fontos és nélkülözhetetlen az összetartás, a bölcsebbek meghallgatása; azonban senki ne felejtse, a bölcsesség nem kizárólag az öregek sajátja. Az ördög tudja, élnék-e még, ha nem a saját fejem után megyek azon az estén, min utoljára láttalak, nemdebár!
Az igazsághoz tartozik még, hogy ki akartalak engesztelni valamivel, és a bocsánatodat kérnem a „csúf” hasonlatért, amivel illettelek, de akárhogy is forgattam a dolgot, nem találtam semmi kivetnivalót az esetben, miután a minap megtértem kastélyunkba, és lett erőm olvasni a családi levelezést. Tehát, amit mondtam neked, azt nem sértő szándékkal tettem, csupán egy szimbolikus kép volt, a miliődhöz illő keretben. Ugye, ha azt mondják egy EMBER nőről, hogy nyolc melle van, azt senki nem hiszi el! Igazán nem értem, min kaptad fel a vizet; te sem beszélsz szebben, sőt… Ellenben, ha valakit lehülyepicsáznak, az elfogadható a valójában, ezért, sértő.
Mivel nem a legszebb konstellációban emlegetted a picsámat, és anyámét is, a szándékomban állt jóvátételemet becserélted a sértéseidre. Egyszóval, egálban vagyunk.

És láss csodát, milyen vacsorát kapsz kényszerű szállásodon! Talán a sors fintora, talán a lelkiismereted hangja, talán a jövő, de attól tartok, ez a bűnhődésed miattam.

Nem mondom, hogy jó étvágyat, de egyél, mert kelleni fog az erő!

Emmanuel Carcosa 2011.03.05. 11:41:28

(Emmanuel ezen levelét a Krónikás segítségével úgy küldi el, hogy Leonort kihagyja a címzettek közül.)

Kedveseim!

Lelkemet – ugyanúgy, mint bizonyára a Tiéteket is – nagy örömmel tölti el, hogy Vylhva nagy felelősséget érez a mentőexpedícióban részt vevő, és bajba került rokonaink iránt. Azonban remélem, mindent megtesznek ápolói-gondozói azért, hogy lebeszéljék az újabb mentőakcióban való részvételről, még akkor is, ha bizonygatja, hogy a bosszúszomja nem fogja befolyásolni, és csak a szokásos józan eszére hallgatva fog cselekedni, saját feje után, mint eleddig.

S remélem azt is, hogy erőst beteg kuzinunk az ágyasházba való, kisstílű párnacsatára emlékeztető hisztis veszekedésprovokálásával célt ér, és valóban segít elkerülni Leonornak, hogy beszűkülten, csak a problémára fókuszálva szemlélje az életét és környezetét. A legjobb ilyenkor érzelmileg stimulálni, amire a helyzeten kívüli személyre mutató harag, düh és acsarkodó megvetés valóban az egyik legalkalmasabb érzés.

És egyben most elnézést kérek Vylhvától mindazért, amit Róla gondoltam levele első olvasásakor, amikor még nem jöttem rá, hogy minő cél vezérelte ezen sorok palára vetésekor.

Prusim tihju!

Emmanuel

Ungurján Carcosa 2011.03.05. 11:46:30

Régi álmom teljesült azzal, hogy vendégül láthatom Vít a laboratóriumomban.
Ne aggódj Emmánuel, egy darabig nem fog menni sehova, és ha saját feje után elindulna, akkor szerfölött könnyen, bár kicsit fájdalmasan meg tudom állítani egy egyszerű kis ráolvasással.

Csak hogy értsd, olyan ez, mint tizenkét szekér erdélyi fekete föld érkezése :D

Humungus Carcosa 2011.03.05. 15:16:57

/Humungus véleményét az őt felügyelő Cicus Carcosa tolmácsolja macskakaparással/

Kérlek Ungurján! Nehogy véletlenül sokszorosítsd azt a ráolvasást, és rimánkodva esedezem, hogy ne küldj véletlenül egy-egy példányt minden frankhoni postacímre belőle!!!
Belegondolni sem merek milyen következményekkel járna drága Ví húgukra nézve...

Paviano Carcosa 2011.03.05. 19:00:04

*Paviano mivel éppen egy nipponi, férfi-közfürdőben követ el tömeges orgiát, egy félbeharapott szappanon, és egy szájba (bőr)szíjazható fagolyón keresztül küldi el saját üzenetét.*

Kedves virgonc, és perpillanat kevésbé virgonc családim! Nem akarok a kicsinyes tobzódásba nagyon belefolyni, de nem érzitek úgy, hogy Vy, mivel odahagyva saját, személyes poklát, ezzel végérvényesen is bizonyította rátermettségét, érdemét a további élethez, valamint neki mindez bőségest elég volt már a jóból?
Drága, egyetlen Manuelem - te kis huncut! Olyan aranyosan csengnek szavaid, komolyan mondom, téged aranyba kellene foglalni! Mihelyst hazatérek, ezt szíves-örömest meg is teszem, emlékül állítva dicső nagyságod az utókor számára... Ja, el ne felejtsem mondani - semmi bajom nincs azzal, hogy a hitsorosaid mintájára, amint tudtad, te egyből rátetted a virgonc kis praclidat az ÉN örökségemre, ami a Prisius birtokokat, s jövedelmet illeti, ám remélem tisztában vagy vele, hogy hazatérésemkor ezzel kapcsolatban szépen, alaposan el fogunk számolni... és csak számolunk majd, és számolunk, hosszú, fárasztó, lucskos éjszakákon át... (Remélem bírni fogod az iramot, ha már olyannyira elnyűhetetlen vagy.)

Unghurján kuzin! Az efféle ráolvasások hasznos dolgok, magam is alkalmazok effélét olykor, viszont csak óvatosan az adagolással. Vy húgom szívemnek igen kedves, és roppant morcos leszek, ha visszatértemkor nem tudom átölelni, s mint a többieket, a messzi földről magammal hozott ajándékaimmal elhalmozni.

Humungus: Csak gratulálni tudok rekettyés kuzin a spontán akciódhoz, remélem még rügyfakasztás előtt rendeződik sorod! Egyébiránt viszont azt az egyet nem értem, miként képes valaki kommunikálni, létezés, s nemlét határán, magatehetetlenül, saját, sóbálvánnyá vált testének kőbörtönébe zárva...
Itt keleten járja egy mondás: "Aki tud, nem kérkedik. Aki kérkedik, nem tud." ... Nos, minden bizonnyal nagy mester lehetsz...

Paviano Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.05. 21:20:21

Paviano Carcosa Úr!

Először és utoljára figyelmeztetlek: ne felejtsd el, ki vagy, és kivel beszélsz. Sem a kétértelmű orcátlanságodat, sem az egyértelmű fenyegetésedet, sem a tudatos vagy indulatvezérelt félremagyarázásaidat nem fogom eltűrni, mint a pitiző ferdeszeműid, vagy akikkel eddig dolgod volt.

Frankhonba érkezésem oka az volt, hogy segítsek kilábalni a családnak a jelenlegi nehéz helyzetéből, s ennek következménye, hogy ahelyett, hogy saját jól felfogott érdekem szerint személyes anyagi gyarapodásomon fáradoznék, most a család elhanyagolt gazdaságait próbálom átszervezni, hogy ne veszteséget generáló teher legyen, mint eddig, hanem jövedelmet fiadzó javadalom.
Igen, a sajátodnak mondott Prisius birtok tekintetében valóban volt változás, mert a birtokos család ön- és egymáspusztító módon volt szíves kiirtani magát ill. kihalni. Ezután hosszas örökösödési vitára lehetne számítani, aminek okán az akkor jelenlévő kuzinokkal együtt a legkedvezőbb megoldást választottuk, majd átszerveztem a teljesen értelmetlen és veszteséges termelési-szállítási-értékesítési folyamatokat, s az így frissen teremtett jövedelmeket a családi pénzesládák felé irányítottam.

Sajnálom, ha félreinformáltak, vagy ha félreértetted a helyzetet. Nem mentség erre a szememben, hogy messze távol vagy, mert ez önnön nagyságod érzete és hirdetése, valamint saját passziód miatt van, s nem azért, mert ott bármit is tennél a családért, vagy azok tagjaiért, de a szubjektív megítélésem indifferens is. Jó szándéktól vezérelve segítettem a birtok felvirágoztatásában, és az ezzel kapcsolatos ügyek intézésében a továbbiakban is követni fogom a családfői tisztséget betöltő Zászlósúrnak a családi tanács javaslataira alapuló utasításait. Azonban figyelmeztetlek: a továbbiakban tartózkodj a hitsorosaim dehonesztáló megjegyzésekkel való illetésétől, és a velem szembeni tiszteletlen hangvételtől is. Én nem méltatlak, nem ítélkezem és nem is fenyegetlek szavakkal sem, mert Carcosa vagy véredben, de ez nem jelenti azt, hogy mindent el kell tűrnöm, el kell viselnem Tőled.

Élj boldogan!

Emmanuel Carcosa

Ungurján Carcosa 2011.03.06. 11:56:48

Paviano!

Roppant szellemes és kreatív lehet a messzi távolból fenyegetőzni, és bökni egyet azokon, akik családért dolgoznak.

Te morcos leszel? Amíg nem változtatsz a hozzáállásodon, és nem tudsz tisztességesen viselkedni a rokonaiddal, be ne merd tenni a lábad a kastélyba, mert beléd is teszek egy bio-mágikus kapcsolót, amivel akkor tehet bármelyik kuzinod "jégre", amikor épp szellemes, kreatív kedve tartja.

Akik nap mint nap nem küzdenek a családért, úgy látom kezdik elfelejteni atyáink és anyáink végzetét.

Ne aggódjatok, majd én mindenkinek az eszébe vésem, hogy mi a széthúzás, és a családtagok fenyegetésének a zsoldja.

És ha oly rég lennél távol Pavi, hogy elfelejtetted volna ki vagyok, kérdezd meg Evorynt, Leonort és Hellehildet, hogy milyen sorsot osztottam saját anyámnak.

Vylhva Carcosa 2011.03.06. 16:51:21

Jaj, kedveseim, olyan forrófejűek vagytok! Nem kell minduntalan a legsötétebb oldalát keresni a dolgoknak!

Megnyugtatok mindenkit, hogy jó ideig nem megyek sehova - nem meghűlés gyötör, amiből hamarjában felépül az ember! Egyébiránt, momentán nagyon is ízlik a pihenés.

Pavikám, de jó hallani felőled! Mindig megmelengeted a szívemet, és mosolyra fakasztasz, ha hírt adsz magadról! Most is gyógyír volt lelkemnek üzeneted.
Esetlegesen ne méltatlankodj az értetlenek megrökönyödésén! Kevesen érzékenyek a szellemed kifinomultságára, azonban ne szomorkodj, én értem a művészetedet!

Ungurján kedves! Nem lehet, hogy túl erős fájdaloműző medicinát kapok? Ugyanis, azt képzelegtem, hogy Cicus a gondolatainkba lát, és frissen szerzett írástudásával a levéltáblára veti azokat. Borzalmacska!
Pihenésre vágyom, nem lázálmokra! Köszönöm!

Ungurján Carcosa 2011.03.06. 22:36:35

@Vylhva Carcosa: Az erős patikaszerek arra kellenek, hogy a "módosításaid" ne öljenek meg, és megbékéljenek a szervezeteddel.

Cicussal beszélek, bár makacsnak tűnik ez ügyben.

Leonor Carcosa 2011.03.08. 09:52:14

Eibon: A meghívás kiment, a kapu nyitva áll, és kurva huzatos. Annyi por jön be rajta, hogy az istentelen. Egy Vaszilissza nevű leányzó jár ide takarítani, és folyton sopánkodik, hogy mennyi munkát csinálok neki. Lassan már kezd az idegeimre menni, de tanultam a múltkori szobalányos esetből, és inkább türtőztetem magam.

Amennyire meg tudom állapítani, Humungus nincs rossz bőrben. Cicus megérkezett és gondoskodik róla, közben meg összevissza barangol a kunyhóban – hiába mondtam neki, hogy üljön meg a seggén, mert ha egyszer összefut Dzsazibabával (így hívják a vén banya macskáját), abból rettentő nagy bunyó lesz, és nálam nem ő a favorit. Igyekszek rendszeresen ránézni Humungusra, de nem mindig találok el hozzá, ami azért is rohadt idegesítő, mert ha jól számolom, két szobányira vagyok tőle. De ez a kunyhó kész bolondokháza, még mindig nem tudtam kilogikázni, hogy melyik ajtó mikor hova nyílik. Tegnap például valami istenverte gépházba nyitottam be a tömlöce helyett, ahol leforrázott a gőz és majdnem bedaráltak a fogaskerekek.

Ví: Anyádnak volt picsája, nem? Akkor meg az emlegetése családon belül marad, nincs min megsértődnöd. De ha ez boldoggá tesz, a vasporos jelzőért készséggel elnézést kérek.

Ami meg a kaját illeti, azt nem Vaszilissza hozta. Én választottam ki, én daraboltam fel, én sütöttem meg pecsenyének. És kifejezetten ízlik. Szóval, mi ebben a büntetés? Ne tévesszél már össze Evorynnal, engem nem neveltek úrinőnek.

Leonor Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.03.08. 11:51:22

Leonor drágám,

én istennő vagyok, nem úrinő. Az olyan primitív.

Evoryn Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.03.08. 12:06:31

Megtudhatnám amúgy, drágáim, hogy mire fel ez a nagy felfortyanás Pávi ellen? Kicsit agyalágyult szegényke, de ez még nem ok arra, hogy ilyen hangnemben leteremtsük. A mi családunkban mindig bevett hagyomány volt egymás elmebajának tiszteletben tartása. Ungurján: mióta lett a kastély a te tulajdonod, hogy a véleményünk kikérése nélkül rendelkezel róla, kit engedsz be oda és kit nem? Tudod mit: ha Pávi megjön, meg fogom kérni rá, hogy legyen olyan lovag, és kísérjen be engem a kastélyunkba. Aztán megmutathatod nekem a biomágikus kapcsolóidat. De ha gondolod, beszélgethetünk az anyukádról is.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Ungurján Carcosa 2011.03.08. 12:49:33

@Evoryn Carcosa:
Óriási a különbség egymás elmebajának a tiszteletben tartása, és a széthúzás elviselése közt; amíg én vagyok a zászlósúr, az utóbbinak nincs helye a családban.
Idézném neked Nihilo Carcosát, családunk egyik leghíresebb Krónikását:

"A Carcosák nem azért rendkívüliek, mert mindannyiukat prima materiaból gyúrták, hanem mert képesek a család érdekeit figyelembe véve gondolkodás nélkül kigyomlálni maguk közül a beilleszkedni képtelen, a família számára haszontalan és veszélyes individuumokat."

Tudod mit: Nem kell megvárnod míg Pavi megérkezik; Máris a kastélyba jöhetsz, és felveheted a nadrágot, istennő.
Ha nem tetszik amit mondok, én nem fogok veled vitatkozni, elfogadom a primátusod:
Vox populi,vox Dei, vox Dei, vox populi, ezek szerint.

De ha gondolod, akkor egyenest Paradysba is siethetsz, és vagy tenmagadat, vagy akár Pavit is kihirdetheted az udvarban Carcosa zászlósúrként, hisz te istennő vagy, ő meg bárkit aranyba tud önteni.

Úgy vélem, hogy az egymás tiszteletben tartása, és a nehézségek közös legyőzése, kitartással, fegyelemmel most borult fel annyira, hogy elindultatok azon a lejtőn, amin az eleink.

Ezen az úton nem tartok veletek: inkább Sophiához hasonlóan leszek fekete bárány. Összecsomagoltam ami hozzám tartozik, ne aggódjatok, nem vettem semmi olyat magamhoz, ami nem illet, sőt itt egy leltár is:

Armand
Vartouhi
A tengeralföldi prédikátor
és a Könyvtár

Egyelőre Tengeralföld felé indulunk, midig is vonzott a vándor prédikátorok élete.

p.s.: Természetesen hű maradok a Carcosa névhez.

Declan Carcosa 2011.03.08. 14:06:46

Ungurján! Ne dühöngj. Most kell vándorbotot ragadnod, amikor épp Humungus kimentésén ötletelünk Aldimarral és Eibonnal? Ha kihoztuk őt és Leonort, biztos szükségük volna a te orvosi tudásodra, mert ahhoz én csak az emberek szétszedéséhez értek, az összerakásukhoz már nem. Legalább ezt várd már meg, ne kelljen a Tengeralföldön rohangáljunk utánad.

Ölel testvéred,

Declan

Ungurján Carcosa 2011.03.08. 14:32:31

@Declan Carcosa: Drága kuzin, én nem dühöngök. Rég nem éreztem magam ilyen nyugodnak és boldognak.

Az istennő szerint bevett hagyomány nálunk egymás elmebajának tiszteletben tartása; vagy ez nekem nem jár, csak az istennőnek és a híveinek?

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.03.10. 01:42:51

Nem mintha meg akarnám mondani, mit tegyenek a Carcosák, de talán ideje volna mindenkinek egy kicsit hátralépni és egyesével elszámolni úgy két-háromszázig, jelentős vérnyomás csökkenéség, a család iránti hűség lángjának fellobbanásáig, stb.
Nem ismerem Paviano kvalitásait a tényleges cselekvés rögös mezején, így nem tudom megítélni, hogy mennyire kell komolyan venni a fenyegetőzését, vagy mennyire jelent valós veszélyt a családra, de határozottan úgy tűnt az eddigi megnyilatkozásaiból, hogy a többiek számára szerfölött üdvös, hogy a jelenlegi többszörösen kényes helyzetben éppen a Távol-Keleten van, kontinensnyi távolságban az események fősodrától. Gondoljatok bele, hogy milyen mély lenne a lekvár, ha csak ugyanannyi bajt kavarna egységnyi idő alatt, mint szegény Ví (aki megszenvedett ugyan a hibáiért, de ez nem jelenti, hogy hagyni kell, hogy újakat kövessen el)!
A tatárok még mindig nyomulnak, a DiVegák ármánykodnak, Baba Yaga huncutkodik, a khunti válság is csak ideiglenesen lett elnapolva (és akkor az olyan tételekről, mint a családi halállistán szereplő, kihúzásra váró nevek vagy az alpesi családi kastélyt bitorló eleven métely nem is beszélnék) - biztos, hogy most kell ölre menni Paviano hisztijének megítélése miatt?

Tényleg nem akarok beleszólni, csak már úgy megkedveltem a Carcosa-családot, sajnálnám, ha ilyesmi miatt buknátok el ismét...

Ungurján Carcosa 2011.03.10. 13:06:07

Paviano Carcosa Alisternek adott válaszát a blog szerkesztői moderálták, mert az sajnálatos módon sértő és a blog színvonalának nem megfelelő részeket tartalmazott.

A blog történetében még nem fordult ilyen eset elő, sajnálatos, hogy ezzel az eszközzel kellett élnünk. Reméljük, többet nem lesz szükség hasonlóan drasztikus lépésre.

Alistertól a blog szerkesztői itt szeretnének elnézést kérni a sajnálatos eseményért.

Paviano Carcosa 2011.03.10. 13:43:46

Ungurján: Sejtettem, hogy egy 20.000 karakteres, átható, mindenre kiterjedő, és frappánsan fogalmazott hozzászólás szúrni fogja a szellemileg alultápláltak csőrét. Az intelligencia nívótját prezentálja a hozzáállás, - bár nem tudom, hogyha a hozzászólás Alister-es része volt sértő szerinted ó magasságos, SÖTÉT nagyúr, akkor miért kellett az egészet eltávolítani? No comment. Egyébként pedig nem volt benne semmi sértő. Egyszerűen, a kedves moderátor lecsúszott a mentál-csavarios színvonalra agyban, és személyes sértésnek vett egy halom mindent, amit leírtam. Csak nyugodtan. A 8 éves kishugom nem viselkedik ennyire hisztérikus-gyerekesen.

P.

kriles 2011.03.10. 14:19:04

Pávi!

A blog nem kezelőfelülete nem teszi lehetővé, hogy egy hozzászólást részben moderáljunk, csak egészben. Mivel volt a bejegyzésben olyan rész, ami nem volt "megfelelő" így kénytelen voltunk teljes egészében eltávolítani.

Sajnálom, hogy úgy érzed, hogy mindez ellened szól, de hidd el, ha bárki más fenyegette volna meg az olvasónkat, annak is bejegyzése is moderálásra került volna.

Való igaz, sértő nem volt benne, csak fenyegető...

Az általad emlegetett SÖTÉT Nagyúr pedig nem önhatalmúlag döntött, hanem a szerkesztők közösen döntötték el.

A hisztérikus viselkedés, úgy érzem, nem ránk szerkesztőkre jellemző. DE! Mivel a blog az én szellemi termékem is, nem engedem, hogy mások flame játszóteret csináljanak belőle. A szerkesztő én vagyok, ez nem demokrácia, és én döntök, hogy mi az ami megjelenhet a blogon, és mi nem.

Igaz ez a kommentekre is! Ha valami nem odavaló, azt törlöm. Jelzem így működik minden weboldal, ahol hozzá lehet szólni... Moderálják!

Az olvasóktól még egyszer elnézést, a közjátékért!

Jeff

Creep 2011.03.10. 15:05:57

Totál off:
@Paviano "Egyszerűen, a kedves moderátor lecsúszott a mentál-csavarios színvonalra agyban"

Ezzel mit is akarsz mondani?

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.03.10. 23:46:05

@Ungurján Carcosa: Semmi gond. Remélem sikerül a családon belül is elsimítani a hullámokat.

Furore Carcosa 2011.03.11. 15:49:59

@Creep:

Szintén totál off. Ne vedd magadra, a flém itt már családon belül ment. Nem fog előfordulni többet.

Belzador Carcosa 2011.03.11. 18:39:06

@Emmanuel Carcosa: "Igen, a sajátodnak mondott Prisius birtok tekintetében valóban volt változás, mert a birtokos család ön- és egymáspusztító módon volt szíves kiirtani magát ill. kihalni. Ezután hosszas örökösödési vitára lehetne számítani..."

Nos, amennyiben a de jure helyett megelégszünk a de facto birtoklással, az örökösödési per igen sokáig elodázható. Elvégre hullák nincsenek. Csak annyi kellene, hogy Ungurján átszabjon két élő testet a Prisius testvérpár hasonlatosságára, a többit én majd megoldom.

A család mindenek fölött:
Belzador Carcosa

Ungurján Carcosa 2011.03.11. 19:25:41

Üdvözletemet küldöm a szeretett családnak a festői Chalonból!

Kicsinyt lassan haladunk Tengeralföld felé gyalogosan, de töretlen a lelkesedésünk. Családunk jó hírnevét próbálván öregbíteni a városka vezetőihez és polgáraihoz méltóságteljesen, ugyanakkor szívélyes barátsággal és segítő szándékkal viszonyulunk. Miután a mise után a főtéren tartottam egy kis beszédet, kihangsúlyozva közemberek és a nemesek hasonló felelősségét az ország boldogulása iránt, példamutatóan (miszerint egy Carcosa soha nem rest bekoszolni a kezeit, ha az ország és a nemzet szekerét kell tolni) részt vettünk a város karitatív munkájában az ispotályban.

Mindenkit üdvözöl: Ungurján

p.s.:Belzador, drága Belzador, biztos elkalandoztál valamerre amikor távoztam; de már nem lakom a kastélyban, a labort pedig nem tudtam elhozni a hátamon.

Declan Carcosa 2011.03.11. 19:30:02

Viszont ha Ungurján tényleg otthagyta a kastélyt, és ezzel együtt a zászlósúri tisztséget, akkor szerintem nagyon gyorsan újat kellene választanunk, legalább ideiglenesen. Szívesen magamra vállalnám, ha ott lennék, és nem a kutyafejűeket hasogatnám. Hasdrubal bácsi? Valaki?

Emmanuel Carcosa 2011.03.11. 19:45:54

Kedves Belzador!

Annak idején, amikor jelenlétünkben a Prisiusokat kiirtó családi tragédia kiteljesedett, valamennyien abban egyeztünk meg, hogy a hosszadalmas és talán kétes kimenetelű örökösödési per helyett azt a megoldást választjuk, amit javasoltál, azaz legalább egy Prisiust látszólag életben tartunk. Örülök, hogy segítenél ennek leghihetőbb megvalósításában. Köszönettel,

Emmanuel

Emmanuel Carcosa 2011.03.11. 21:28:55

Kedves Declan!

Nagy örömmel tölti el szívem, hogy önként vállalnál magadra ilyen nagy és komoly feladatot, annak minden felelősségével és nehézségével. Különösen nagy lemondásra való készségre utal ez a Te személyed esetében, hiszen ez hazád és klánod elhagyására kényszerítene, ami tagadhatatlanul nagy áldozat. Remélem, hogy amennyiben Ungurján döntése megmásíthatatlannak bizonyulna, a család megtalálja a méltó utódját sajnálatos és kényszerű távollétedben is.

Imádkozik Értetek,

Emmanuel

Declan Carcosa 2011.03.11. 21:54:17

Emmanuel fivérem!

Jól esik a dicséret, de nem érdemlem. Pusztán annyit akartam közölni, hogy ha ott lennék, vállalnám a posztot ideiglenesen, amíg hivatalosan meg nem választunk valakit Ungurján helyett. A klánom egyelőre jól megvan, ahogy a híreket kapom; odafigyel rájuk az, akit a magam helyére állítottam. Természetesen szívesen visszatérnék már közéjük, de a család az első. Nem akarok zászlósúr lenni, mert, ahogy azt mondtad is, az elszakítana a klánomtól. Ugyanakkor a család az első! Úgy gondolom, Tatárföldről visszatérve még a kontinensen tudok maradni, ha Ungurján tényleg nem tér vissza, és új zászlósurat kell választanunk. Szívből kívánom azonban, hogy jöjjön vissza, mert ez a feszültség most igazán nem hiányzik, és nem hiszem, hogy ezt kellene a külvilág felé mutatnunk. A Felföldön ilyenkor, a meggyengült vezetés idején szoktunk lecsapni az ellenséges klánokra - jelzem, nagy sikerrel. Cú Chulainn szelleme óvjon engem attól, hogy valaha is a klánom és a családom között kelljen választanom.

Ölel testvéred,

Declan

Emmanuel Carcosa 2011.03.11. 22:03:32

Kedves Declan!

Az, hogy hol tartózkodsz éppen, nem lehet akadálya annak, hogy választó és választható légy - előző levelem lezáró szavaimat így értettem. Ugyanakkor nem tartom annyira sürgetőnek a kérdést, tekintettel arra, hogy a külvilág, az Udvar felé a képviseletünk folyamatos a zászlósúr fizikai távollétében is, a családon belül pedig a zászlósúr személye nem olyan meghatározó, mint a klánotokban a vezér - sajnos. Ha így lenne, nem alakult volna úgy, ahogy alakult most szegény és általam tisztelt Ungurján nagyúrral.

A dicsérő szavaimat pedig nem úgy mérem hosszú rőffel, mint a súlytalan selymet a rőfös, hanem őszintén gondolom, de a szavaim mögöttes tartalma is fontos, kedves kuzin.

Tisztel,

Emmanuel

Evoryn Carcosa 2011.03.12. 09:38:52

"Tudod mit: Nem kell megvárnod míg Pavi megérkezik; Máris a kastélyba jöhetsz, és felveheted a nadrágot, istennő.
Ha nem tetszik amit mondok, én nem fogok veled vitatkozni, elfogadom a primátusod:
Vox populi,vox Dei, vox Dei, vox populi, ezek szerint.

De ha gondolod, akkor egyenest Paradysba is siethetsz, és vagy tenmagadat, vagy akár Pavit is kihirdetheted az udvarban Carcosa zászlósúrként, hisz te istennő vagy, ő meg bárkit aranyba tud önteni."

Ungurján drágám,

te hisztizel. Igen helyesen tetted, hogy lemondtál a zászlósúri tisztségről, ilyen szélsőséges lelkiállapotban nem vagy alkalmas a család vezetésére. Az ironizálásod roppant mulatságos, főleg mivel saját magadból csinálsz bolondot. Az igazság megszállottjaként te tudod a legjobban: az én istennő mivoltom nem üres titulus, hanem tapasztalati tény. A híveim számára ugyanolyan mindenható és kifürkészhetetlen vagyok, mint az embereknek Allah vagy Jehova. Nagyságrend kérdése az egész, tudod.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.03.12. 09:45:49

"Az, hogy hol tartózkodsz éppen, nem lehet akadálya annak, hogy választó és választható légy - előző levelem lezáró szavaimat így értettem. Ugyanakkor nem tartom annyira sürgetőnek a kérdést, tekintettel arra, hogy a külvilág, az Udvar felé a képviseletünk folyamatos a zászlósúr fizikai távollétében is."

Emmanuel drágám,

ilyen esetekre vannak bizonyos automatikusan életbe lépő jogi procedúrák, amiket a jelek szerint te nem ismersz (ami nem baj: elvégre nem a te dolgod), Rigorel kuzin viszont szerencsére igen. A zászlósúr halála, lemondása vagy tartós akadályoztatása esetén a cím ideiglenesen a család szeniorára száll, aki az új zászlósúr megválasztására összehívja a Carcosa nagytanácsot. Semmi akadálya annak, hogy Declan jelölje magát a posztra; hogy elnyeri-e, az a nagytanácson személyükben megjelenő családtagok szavazásától függ majd.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.03.12. 09:49:45

"amennyiben Ungurján döntése megmásíthatatlannak bizonyulna..."

Emmanuel drágám,

a zászlósúri tisztet nem lehet csak úgy fel- meg levenni, mint egy harisnyát. Aki egyszer lemond róla vagy a családi tanácsban megfosztják tőle, az soha többé nem viselheti.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn

Evoryn Carcosa 2011.03.12. 09:54:28

Hopp, ezt elfelejtettem!

"Az, hogy hol tartózkodsz éppen, nem lehet akadálya annak, hogy választó és választható légy..."

De igen. Szavazni csak személyesen lehet, a Carcosa kastélyba összehívott nagytanácsban; aki nem jelenik meg rajta, nem gyakorolhatja a szavazti jogát. A jelöltségnek viszont nem szükségképpen feltétele a személyes jelenlét - bár a távollevő jelölt természetesen nem szavazhat, se magára, se másra.

Mindenkit csókol:
Evoryn Carcosa

Declan Carcosa 2011.03.12. 09:55:15

Evoryn nővérem!

Nem akarok zászlósúr lenni, de megnyugtattál az "öröklés" kérdésében. Tehát van ideiglenes zászlósúr, és nekem ez a fontos. Még akkor sem akarnám jelöltetni magam, ha ezt a posztot a Felföldről is betölthetném. Nem vagy politikus, ezt tudjátok, sem diplomata, vagy ékesszóló költő. Rövidre fogva: nem kenyerem a beszéd.

Ölel testvéred,

Declan

Emmanuel Carcosa 2011.03.12. 14:57:08

Kedves Evoryn!

Értem. Alig várom életem első zászlósúr-választó családi nagytanácsát. Biztosan remek mulatság lesz.

Emmanuel

Ungurján Carcosa 2011.03.12. 14:57:12

@Evoryn Carcosa: Drágám, ilyet én sehol nem olvastam a krónikákban. Vagy ez egy isteni kinyilatkoztatás akar lenni?

Attól még hogy a pókoknak olyan vagy, mint az embereknek Jehova vagy Allah, attól még nem vagy isten.
Ez pont olyan, mintha belelépnél egy hangyabolyba, és onnantól "Világok Pusztítója" feliratú zászlót hordatnál magad után; szánalmasan görcsös :)

Ungurján Carcosa 2011.03.12. 16:56:28

Ja, és természetesen azok után, amit Pavi levágott, én hisztizek.

Nos igen, én már csak ilyen vagyok. Paviano is megmondtam hogy a "nyolcéves kishúga" sem hisztizik így, miután lehülyézett engem és az MCS-t is.

Elnézést kérek mindenkitől a "hisztériás rohamomért", majd ezentúl rendesen beveszem a patikaszerem.

Leonor Carcosa 2011.03.15. 12:25:21

Figyelj, Ungurján: én le se szarom a ti pitiáner személyes balhéitokat, de az hogy a fenébe is van, hogy te énrám hivatkozol és velem ijesztgeted a házi pojácánkat, mindezt a megkérdezésem nélkül, miközben ÉN aztán tagadhatatlanul a család dolgában fáradok? Erről szokjál le sürgősen, mert úgy váglak szájon, hogy a biomechanikus ketyeréiden keresztül fogod látni a jövőt, akár zászlósúr vagy, akár nem. Leonor Carcosát senki nem használja paravánnak.

Evoryn istennő egy elkényeztetett, beképzelt picsa, de egyvalamiben igaza van: nem vagy alkalmas a család vezetésére. Ez már a cahorsi eset után egyértelműen látszott, amikor fél Frankhon azon röhögött, hogy a Carcosa zászlósurat lepuffantották egy vacak falusi kocsmában. És ennek kapcsán ki hazudozta le helyetted a csillagokat az égről, nehogy folt essen a fennkölt igazmondó híreden? Hellehild meg William meg a többi Paradysbe harsonázott családtag. Más faszával verni a csalánt, ahhoz nagyon értesz, kisfiam – csakhogy nem ezt hívják uralkodásnak.

Ha válaszolsz, ajánlom, hogy szordínóban fogalmazz. Mivel lemondtál a zászlósúri rangról, érvénybe lép veled szemben a szenioritásom; és nehezen viselem, ha a kölykök pimaszkodnak velem. Ví: hivatkozhatok rád megerősítésül?

Leonor Carcosa

Hellehild Carcosa 2011.03.15. 12:28:16

Miért ne hivatkozhatna ránk, Leonor? Legalább kiderül belőle, hogy már akkor sem tudott semmit önállóan csinálni. —HH

kriles 2011.03.15. 12:36:08

Hölgyeim!

Nyugalom, ez a csapkodás sehova se vezet. Ungurján hibázott, ezt el kell ismernie, ismernünk, de hogy újra és újra belerúgjatok, annak semmi értelme.

Ne a múlton keseregjünk, mert abból csak az lesz, hogy a választás arról fog szólni, hogy ki mit csinált rosszul.

Az a feladatunk, hogy egy fennálló problémát megoldjunk, és nem azon veszekednünk, hogy mi vezetett ide.

William

Aldimar Carcosa 2011.03.15. 12:56:07

Üdv Rokonok!

Úgy néz ki a szerencse mellénk szegődött. A folyón lefelé hajózva találtunk egy kis halászfalut aminek a temploma alkalmas arra hogy Eibon felrajzolja a varázsköreit és rajzolatokat ne zavarhassa meg senki és semmi.
Igaz ehhez meg kellett védenünk a falut egy tatár portyázó seregtől. Sikeresen szétvertük a túlerőben levő tatár sereget. Declan-nal és Eibonnal és Valdemar-ral nagyon ütőképes csapat vagyunk. Sajnos a főnököt nem sikerült elkapni mert visszavonult és csak nagy áldozatok árán sikerült volna elfogni.

Leonor néném!

Kitartás, ahogy Eibon kész van a rituáléval és megnyitja a kaput indulunk a Szürke Pusztákon keresztül hozzád.

Aldimar

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.03.15. 13:08:14

@Aldimar Carcosa: Ezek szerint a lányoddal kapcsolatos problémát sikerült megoldanotok?

Aldimar Carcosa 2011.03.15. 13:16:23

@Alister: Sajnos még nem.
Most éppen Baba Yaga kunyhójába tartunk Kadath-i Pusztákon keresztül hogy kiszabadítsuk Humungus-t a "börtönéből". És Leonort és Humungust kihozzuk a kunyhóból. Ja meg Cicus-t is.

Aldimar

Leonor Carcosa 2011.03.15. 14:59:13

Ez nagyon jó hír, Aldimar! Nem tudod, mekkora kő esett le a szívemről; szerintem még a sátán budijába elhallatszott a döndülése odalent. Mindennap látogatom Humungust, beszélek hozzá, kitartásra buzdítom, igyekszek lelket önteni belé. Tudod, milyen szar érzés itt ülni tehetetlenül, várni és reménykedni, hogy mások cselekedjenek?

De ti jösztök és nem hagytok cserben, ellentétben másokkal. Nem fogom elfelejteni: tartozom nektek. Öröm látni, hogy nem veszett még ki a családból a vér és a virtus.

Ami pedig a másik témát illeti...

Leonor Carcosa 2011.03.15. 15:01:44

Nézd, William, a helyzet a következő…

Mi a zászlósúr dolga? Hogy bástya és irányfény legyen; vezérlő akarat, amely összefogja a családot; hogy célt mutasson, érdekeket egyeztessen, beossza az erőforrásainkat; hogy válság esetén áttekintse a helyzetet, felmérje a szanaszéjjel jelentkező problémákat, megszabja a prioritásokat, és keményen – de nem önkényesen – kézben tartsa az irányítást. Ahogyan most Rigorel csinálja, parancsolj tanulmányozni; ha ő is indulna a posztért, nem csak ügyvivőként, eszemben se lett volna feliratkozni a listára.

Ezzel szemben mit művelt ez a rossz fasz, aki a jövőt ugyan látja, de hogy az orrán túl mi van, azt nem? Itt ülök ebben a szar kunyhóban, strázsálom az élet-halál között lebegő öcsémet, a körmömet lerágom az idegtől, hogy édes Kunigunda, csak azt add, hogy Eibonék időben ideérjenek; közben, mert hogy csak ülök és várok, mindenféle jár a fejemben, például Aldimar lányáról a tatárok fogságában, meg arról a Carcosák ellen szőtt vérmágiáról, ami Szmut alatt szinte minden porcikámat összetörte. Én ugye, a magam bunkó szemszögéből, úgy látom, hogy ez itten elég nagy lószar a pofánkba.

Ezzel szemben mit tart a legfontosabbnak a zászlósúr? Először is, hogy Emmanuel védelmére keljen és legorombítsa Pávit, a teljes zászlósúri szigort megvillantva egy olyan személyes balhéban, ami még csak beleszólást sem igényelt volna. Emmanuelnek odasóztak egyet, na és? Minek ide a családfő? Emmanuel talán a saját erejéből nem tud védekezni és visszaütni? Dehogynem, baszd meg. Én azon csodálkozom, hogy nem sértődött vérig, amiért ilyet feltételeztek róla.

No, erre Evoryn istennő kikérte magának, hogy a zászlósúr egy teljesen piti és szükségtelen konfliktusban az ő megkérdezése nélkül az ő nevével példálózzon, amiben kivételesen abszolút igaza volt, én is ugyanígy vagyok vele. Két szeniort csak úgy hoppra belerángatni Pávi megfenyítésébe, amikor az egészbe eleve bele se kellett volna ugatni, bunyózzák le ők egymás közt Emmanuellel… Hát megáll az eszem. És mi jött ezután? Kiborulás, lemondás, visszatáncolás; hisztérikus kirohanás, mint József Putifárnétól; védelem nélkül a kastély, vezető nélkül a család; csődüljön mindenki vissza a nagytanácsba.

Még egyszer hangsúlyozom: mindez, miközben én a körmömet rágva ülök az életveszélyben forgó öcsém mellett, és várom a család segítségét. A zászlósúrnak ez ennyit számított, ni: ujjpattintást, baszd meg, rigófüttyöt! Fontosabb volt neki a maga sértett önérzete!

Ez nem zászlósúr, ez az elfuserált alak. Ez takony, nímand, senki, lófasz. Ünnepélyes ígéretet teszek: a kastélyban, a nagytanács megnyitása előtt, én elkapom a nyomorultat és addig fogom ütni-verni, amíg kék-zöld nem lesz és révedés nélkül sem lát egyebet, mint csillagokat. Nem kell félni, nem sértek törvényt: hagyok belőle eleget, hogy szavazni tudjon. Ha az ügyvivő zászlósúr a drága jó szívemre apellál, talán annyi engedményt teszek, hogy nem a szövetséges családok megfigyelői előtt törlöm fel vele a padlót.

Leonor Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 15:14:48

Nem apellálok a jó szívedre, Leonor: ez nem engedmény lesz a részedről, hanem egyszerűen megtiltom. Az egész család tekintélyét rombolnád vele kívülállók előtt.

Amennyiben a személyes nézeteltérést a nyilvánosság teljes kizárásával rendezitek, és egyikőtök sem használ letális módszereket, illetve nem folyamodik harmadik fél segítségéhez, a párviadalnak nincs akadálya. A döntőbíró, mint ilyen esetekben szokásos,Hasdrubal öcsém, a család bajnoka.

Rigorel Carcosa

kriles 2011.03.15. 15:38:17

Drága Leonor Néném!

Teljesen megértelek, és sok igazság van abban, amit leírtál, de egy valamit meg kell értened. A személyes érintettség miatt nem látsz tisztán, és jelenleg csak a tehetetlen düh az, ami belőled szól. Egy jó Zászlósúrnak/Zászlósúr jelöltnek ezt a problémát globálisan kell látnia, és nem alacsonyodhat le a személyes sértettség szintjére. A család érdekei mindenek felett!

Ungurján büntetése a Családi Tanácsra és a Zászlósúrra tartozik, bárki is az. Ha holnap Rigorel bácsikám - mint ügyvivő Zászlósúr - átkot bocsát Ungurjánra, egy szavam sincs ellen.

Ha a megválasztott Zászlósúr 1-2 hónap múlva kiszabja a büntetést, egy szavam sincs.

Ha te leszel az, és arra ítéled, hogy kiadósan elvered, úgy tízszer-hússzor, egy szavam sincs.

De ezzel most csak annyit érsz el, hogy a család tagjai azt látják, hogy egy őrjöngő hárpia - már megbocsáss a jelzőért -, agyba-főbe rugdossa a lemondott Zászlósurat!

Ezzel akarsz rég nem látott rokonok előtt "tetszelegni"? Mit szólnak majd a Sandalfónok, vagy Paulinus, esetleg Rodope gyermekei.

Én megmondom neked... Azt fogják mondani, hogy ezek nem változtak semmit, és hogy minek jöttünk ide.

Gondold át kérlek, és bízd a büntetést a Tanácsra és az Zászlósúrra.

William

Evoryn Carcosa 2011.03.15. 16:50:14

Aldimar drágám,

nem volt egyszerű, de a híveim megtalálták a lányodat. Egy romba dőlt erősségben őrzik, a tatár birodalom mélyén, valami sivatagban. Ennél pontosabban nem tudtam azonosítani - tény és való, a híveim nem túl okosak, pusztán közvetlen érzékszervi benyomásokra hagyatkoznak -, de ha Ungurján hajlandó együttműködni velem, a mappáiban meg a földabroszaiban biztos megtaláljuk.

Ez az információ az egész család érdekeit érinti, tehát nem várok és nem is várhatok tőled perszonális viszonzást. De ha visszatérsz a kastélyba és rám szavazol, ígérem neked, hogy - akár én leszek a zászlósúr, akár nem - személyesen foglak támogatni a lányod kiszabadításában.

Erre, nyilván belátod, a híveim önmagukban képtelenek: csak annyi telik tőlük, hogy megfgyelés alatt tartsák. Illetve, még valami.

Bármikor meg tudják ölni, ha ez elkerülhetetlenné válik: nagyon legyengült a szervezete. Ezzel a végletes lehetőséggel természetesen csak a te kimondott kérésedre, sőt felszólításodra élek.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Aldimar Carcosa 2011.03.15. 18:19:13

@Evoryn Carcosa: Kedves Evoryn néném!
Nagyon hálás vagyok a fáradozásaidért, és hogy ilyen hasznos információt sikerült szerezned.
De mint írtad nagyon legyengült a szervezete. Tartok attól hogy ha most Humungus kiszabadítása után én is visszatérnék a kastélyba a többiekkel Declan hajóján utazva. Ez kb 3 hét utazás utána a válassztás ami lehet hogy 2-3 hétig is lehúzódhat. Ezután még 3 hét minimum az út vissza.(Szerintem a Tatárföldek még hosszabb út lenne). Tehát vegyük úgy hogy eltelik 9 vagy 10 hét, ennyi idő alatt a lányom legyengült szervezete nem biztos hogy ennyit kibír vagy éppen tatárok úgy döntenek, hogy mégsincs rá szükség és megölik. Nem fogok visszamenni és utánna megint ideutazni. Ez nekem nagyon nagy időkiesés lenne. Amúgy is legalább 2 hónap mire ideér Ibramel az Újvilágból lehet addigra visszaérek.
Ha addig sikerülne pontosabb információt megtudnod a lányom hollétéről azt nagyon megköszönném.

Aldimar

Declan Carcosa 2011.03.16. 12:13:35

Evoryn!

Végre egy hír, ami a gyakorlatban is hasznos. Aldimar tegyen ígéretet, hogy rád szavaz, te meg segíts ki minket a lánya megtalálásában. Kizárt, hogy Ibramel hamarabb a kontinensre érjen, mint hogy mi megtaláljuk a lányt. Utána teperünk vissza az égi szekeremen. Ha minden kötél szakad, Eibon még mindig vissza tud minket vinni pillanatok alatt, ha jól értem. Bár én nem akarom felügyelet nélkül hagyni a hajómat.

Aldimar: Vélemény?

Ölel benneteket testvéretek,

Declan

Declan Carcosa 2011.03.16. 16:41:52

Az elmúlt napok eseményeiről.

Mi az, hogy visszavertük a tatárokat! Ízzé-porrá zúztuk őket! Miszlikbe aprítottuk mindet, és a vérükben fürödtünk! Csontot, húst, inakat és páncélt zúztunk mázsaszám! Majd Aldimar részletesen is beszámol az eseményekről, de akkor is! Eibonnal, Aldimarral és Valdemarral igazán ütőképes kis csapatot alkotunk, és tisztességgel megtámogattak minket fiaim, és a rusz parasztok is. (Pár idiótát kivéve, de azok már halottak. Elvégre a faszért a földön lévő ellenfelet döfködik, amikor a többi meg rohamoz.) Most megtanulták a mocskos kutyafejű, bolhás dögök, hogy hol lakik az atyaúristen! Carcosák, előre!

Vylhva Carcosa 2011.03.16. 19:12:45

Ez jóleső értesülés a tatárokkal bajlódók felől!
Látom, durván kardélre hánytátok a dögöket. Véreső: milyen kár, hogy nem mártózhattam meg benne!
Kemény fickó lehetsz Declan!(Természetesen, a többiek se parfé, de velük már találkoztam.) Megtapogatnám az izmaidat, azonban ahhoz vissza kell térned épségben! A küzdelmek sava-borsa most következik - ha jól sejtem.

Evoryn Carcosa 2011.03.17. 16:12:43

Aldimar drága,

a híveim homoksivatagot jeleztek, nem sztyeppet vagy pusztát. Tehát valahol messze túl a Rifei-hegyeken, vagy lenn délen, a régi kalifátus területén. Ehhez képest eltörpül az a távolság, ami téged most a kastélytól elválaszt. És ismételten hangsúlyozom: a tatár birodalom szívében. Eszemben sincs alábecsülni a képességeidet, de légy reális: ha egyedül vágnál neki, vagy a fiaddal kettesben, soha nem érnél oda élve, áldozatod csupán értelmetlen veszteséget hozna a családnak.

A lányod kiszabadítása gondos stratégiai tervezést igényel, és az erőforrásaink masszív összpontosítását. Egyéni rögtönzésekkel, ahogy az utóbbi időben Leonor csinálta a tatár fronton, csak ismételt pofonokba futnánk bele. (Illetve inkább taglócsapásokba, ha abból indulok ki, hogy eddig csupán a határvidékükön mozogtunk, most meg egyből mélyen a hátországba mennénk.) A lányod nincs közvetlen életveszélyben, a tatárok nagyon ügyelnek rá, mert Vylhva szökése óta pótolhatatlan kincs számukra: attól gyengült le, hogy folyamatosan csapolják a vérét. És különben sem hinném, hogy az lenne most a legfontosabb dolguk, hogy a Carcosákkal foglalkozzanak. Elfoglalták egész Tóföldet, alávetették az utolsó független rusz részországot: egyelőre leköti őket a hódításaik konszolidálása.

Másfelől, az egész csapda is lehet. Nekem kicsit gyanús, hogy a híveim éppen most találták meg a lányodat, Ví sikeres szökése után. A tatárok biztosan tanultak az ő esetéből – sok mindent lehet mondani rájuk, de azt nem, hogy nincs meg a magukhoz való eszük –, a második ütőkártyájukra már jobban fognak vigyázni, föl lesznek készülve rá, hogy az ő kiszabadításával is megpróbálkozunk. A Carcosák vére, amit a lányodból lecsapolnak, gyilkos fegyver a kezükben ellenünk. Én Khuntban voltam, amikor először bevetették, és még így is majd széthasadt a fejem, meg iszonyú görcsök jöttek rám, mivel épp menstruáltam. El sem tudom képzelni, mit éreztetek ti ott, a helyszínen. Mi van, ha csaléteknek rakták ki a lányodat a híveim elé, és amint megjelenünk a kiszabadítására, megint ránk sütik a vérmágiájukat? Ezt nagyon alaposan át kell gondolni; a sietség, a kapkodás katasztrófához vezethet.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.17. 16:20:36

A házi istennőnknek ebben igaza van, Aldimar. Azzal kurvára nem mész semmire, ha itt lófrálsz a rusz pusztákon, és habzó szájjal nyeled az ideget, fél földrésznyire a lányodtól; vagy ha dühödben nekivágsz a nagy büdös semminek, mikor fingod nincs róla, merre is kéne menned, a tatárok meg félúton rúdra kötöznek trófeának. Amit Evoryn ajánlott, azt tőlem is megkaphatod: szavazz rám, és akár megnyerem a választást, akár nem, személyesen foglak segíteni. Az ő pókjai nem rosszak felderítőnek, de az én falkáim terepen többet érnek.

Leonor Carcosa

Nichien Carcosa 2011.03.17. 16:22:08

Küldjétek az árvákat. Őket nem érinti a szavazás, megtiltottam nekik a részvételt; ha meg odavesznek, nem kár értük. És ha valamelyik árva Carcosa épen és egészségesen átadja Aldimarnak a lányát, TALÁN fontolóra veszem, hogy visszahelyezzem őt a családi jogaiba – azzal a feltétellel, hogy élete végéig Aldimar lekötelezettje marad.

Nichien Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.03.17. 16:22:58

Nichien drága,

az elképzelésed tetszetős, csak az vele a bökkenő, hogy az árvák vére is Carcosa vér, és ha rajtavesztenek az akción, a tatárok csurig tölthetik vele az áldozati üstjeiket. Továbbra is azt mondom: csak nyugodtan, higgadtan, semmit nem elsietni. A gyors reagálás általában előny, jelen esetben azonban súlyos következményekkel fenyegető elhamarkodottság lenne.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.17. 16:23:09

Véreim!

Az Aldimar leányának kiszabadítására tervezett, jól átgondolt akciók megszervezésének alaposságához elengedhetetlen a család egyetemleges és sajnos szűkös, masszívan összpontosítható erőforrásainak tételes ismerete. Ennek elősegítése érdekében ezeknek a listáját a regnáló zászlósúrnak és a krónikásnak archiválásra megküldtem. Amennyiben személyes erőforrásaitokból e cél elérésére felajánlással tudtok élni, ezt bármikor meg tudjátok tenni képességeitek és szándékaitok fényében. Azt Aldimar bizonyára személyes szívességként örömmel fogadja el.

Ezzel segítve az akciók szervezését, maradtam,

Emmanuel Carcosa

Declan Carcosa 2011.03.17. 17:43:41

Leonor!

Most, hogy hozzád szólok, próbálom a te szókincseddel megfogalmazni üzenetem.

Nem gondolod, baszd meg, hogy kibaszott pofátlanság Carcosa-véren szavazatot vásárolni, he? Kurvára mindegy, ki lesz a zászlósúr/madam (ehh...), KUTYA KÖTELESSÉGE segíteni kihozni onnan Aldimar lányát. Már csak azért is, mert a vérével a tatárok mindannyiunknak árthatnak! Én, Declan Carcosa, leszarom, ki mit mond erre, és vállalom, hogy amennyire erőmtől telik, és amennyiben felföldi (klán)ügyeim haza nem szólítanak, minden segítséget megadok Aldimarnak a lánya kiszabadításához. Már csak azért is, amin eddigi utazásaink során eddig keresztülmentünk. Ezt a Carcosa-vér nevében elvárom minden családtagtól; pénzbeni, erőbeli, akármilyen segítséget! (Mondom, az a vér fegyver. Ellenünk. Ha már a rokoni szeretet nem hat, hát legyen a józan ész, ami rávezet titeket a helyes útra.) Félreértés ne essék, jól tudom, hogy sokan segítettetek már. Ez jó, helyes, de nem elég. A zászlósúr/madam megválasztása nem lehet ürügy, sem kibúvó ezen támogatások megvonására. (Kezdek úgy fogalmazni, mint Rigorel bácsi. Ne vedd sértésnek, Rigorel.)
Arról nem is beszélve, Leonor, hogy most megyünk kimenekíteni téged ALDIMARRAL. TE tartozol NEKI, és NEM fordítva.

Ölel fivéretek,

Declan Carcosa

Aldimar Carcosa 2011.03.17. 21:16:22

Declan kuzin!

Ne ragadjon el az indulat, Leonor nénénk miatt! Semmi kedvem ahhoz hogy a viszontlátás öröme megint pofozkodásba illetve fejelésbe torkoljon mint a múltkor.
Evoryn és Leonor gyakorlatilag ugyanúgy a szavazatomat akarják. Leonor direkt módon csinálja Evoryn pedig finomabb stílusban teszi ezt. Mivelhogy a lányom kiszabadításának támogatásásval tudnak rám nyomást gyakorolni, ezt ki is használják.

Aldimar

Aldimar Carcosa 2011.03.17. 21:27:55

Drága nénéim!

Eddig csak az igéreteket hallottam ha az egyikőtökre szavazom akkor attól kapok segítséget.
De mi van ha nem szavazom rátok (vagy akire nem szavaztam) akkor az lesz a válasz hogy: "Aldimar nem szavaztál rám ezért nem segítek a lányod kiszabadításásban?"
Az az igazság hogy Declannal ellentétben én egyáltalán nem csodálkozok rajta hogy a lányom kiszabadításának támogatásásval próbáltok befolyásolni engem a szavazással kapcsolatban hiszen Carcosák vagyunk. Ettől függetlenül mindkettőtöket szeretem hiszen a nénéim vagytok. Nem tetszik az hogy választanom kell köztetek. De az főleg nem tetszik hogy csak egy szavazócédulának vagy szavazógolyónak tartottok perpillanat.

Aldimar

Declan Carcosa 2011.03.17. 21:34:58

Bah! Csináljatok, amit akartok! Amit mondtam, tartom, Aldimar. Leonor meg lefejelhet, csak aztán ne lepődjön meg, ha betörik a nózija.

Megyek, leiszom magam a maradék whiskymmel, amíg Eibon befejezi a rajzot. Lássuk, bírja-e a sztarec a szeszt!

Aldimar Carcosa 2011.03.17. 22:10:02

Declan!

Természetesen hálás vagyok a segítségedért és hogy kitartasz mellettem. De ahogy írtam az előbb azért hogy nem csodálkozom nénéim szavain attől még nem értek velük egyet.

Declan Carcosa 2011.03.18. 14:02:37

Más.

Emmanuel fivérem!

Volnál oly jó, és elszalajtanál a Felföldre egy hajót, hogy hozzanak pár hordó whiskyt nekünk a választásra? Előre is köszönöm!

Ismét más.

Tud még valaki ilyen mágikus palatáblákat készíteni? Ha igen, volna rá mód, hogy a klánomhoz eljuttassunk egyet? Azt se bánom, ha csak velem tudnak majd kommunikálni, de igazán fontos lenne a hazai ügyeim szempontjából.

Ölel fivéretek,

Declan

Emmanuel Carcosa 2011.03.18. 14:20:25

Declan, Jó Rokon!

Próbálom egyszerűen megértetni Veled, mert tudom, hogy nem vagy járatos a pénzügyekben és a kereskedelem rejtelmeiben. Hajóink a tengereket járják, és fontos kereskedelmi tevékenységet végeznek, jó előre lekötött kauciók, kontraktusok szerint, amik alól ha kivonjuk hajóinkat, nem csak pénzt veszthetünk, de jó hírünket és koncessziós jogot is. Szívesen küldeném saját utazásomat szolgáló hajómat italodat elhozandó Tiéidhez, azonban sajnos az a Frankhonba érkezésem közben a Szikelióta Kalifátus partjainak közelében elsüllyedt, s azóta óvakodtam az olyan felesleges kiadásokkal megterhelni kincstáramat, mint a pótlása. Természetesen, ha van valakinek szabad kapacitással bíró személyes hajója, javaslom, jelezze Neked a helyzet könnyebb megoldására.

Remélem, ez az égető gond hamarosan megoldódik. Ezen reményben maradtam kuzinod,

Emmanuel

kriles 2011.03.18. 14:37:59

Declan Testvérem!

Ugyan whiskeyvel nem tudok szolgálni, de egy pár hordó gyiloklián bor akad a kastély pincéjében. Tudom hogy nem helyettesítheti az "isteni nedűt", de ha a megkóstolod, rájössz, hogy Damien kuzin igencsak kitett magért az első fejtés idején.
Ugyan még kicsit hers, és vad, már most érződik rajta, hogy pár év sötét és hűvös pince, csodát fog tenni az ízével és az aromájával.
Javaslom hogy némi kecskesajttal és almával fogyaszd, mert a Khuntban oly jellegzetes füstös aromát az hozza ki a legjobban.

William

Declan Carcosa 2011.03.18. 14:58:49

Emmanuel testvérem!

Kár. Azért köszönöm a válaszodat.

William testvérem!

Ha az a lőre van olyan erős, mint amilyet Aldimarral ittunk a tatárföldi óriásoknál, akkor valahogy majdcsak kibírom, míg hazaérek. Azt az almás-sajtos hülyeséget meg hagyjad annak, akinek erre fáj a foga. Nekem és a fiúknak inkább néhány disznót húzass a tűz fölé. Ha már bort kell inni, akkor ahhoz hús is jár, nem?

Ölel benneteket testvéretek,

Declan

Rufio Carcosa 2011.03.18. 19:03:52

Declan kuzin!

Ugyan még nem ismerjük egymást, de már régóta vártam, hogy összefussunk. Ugyan én nem ismerem azt a "viszkit" vagy mit, de a hajónkra felguríttattam pár hordóval a helyi pálinkák legjobbjaiból. Talán van olyan méregerős mint a szlavón óriások szesze.
Meglátjuk.

Declan Carcosa 2011.03.18. 19:55:43

Rufio testvérem!

Köszönöm az előrelátásodat. Meglátjuk, mit tudnak azok a pálinkák. Ha más nem, hát összekeverjük a khunti borral, és azzal kenegetjük a torkunkat. A whiskyt meg majd megkóstolod, mikor a Felföldön jársz. Ha bírod a szeszt, vedd úgy, hogy meg vagy hívva.

Ölel testvéred,

Declan

Emmanuel Carcosa 2011.03.18. 20:36:04

Declan!

Palatáblák vonatkozásában tájékoztatlak, hogy a Krónikás rám bízott néhányat, és három még van itt nálam, amiknek kiosztásáról bevárom a zászlósúr döntését.

Emmanuel

Rufio Carcosa 2011.03.18. 22:38:18

Emmanuel kuzin, családunk éltető kenyéradója!

Leköteleznél, ha jeleznéd a nevemben az illetékeseknél, hogy igényt tartanék az egyikre. Vorvarával ketten osztozunk egy ilyen táblácskán. Bár ő nem az a tintanyaló poéta fajta, de meghagynám neki a sajátját amikor kikötünk. Serafina ugyan megvéd a féltestvérem ragályaitól, de amihez hozzáér, az maga is fertőző lesz. Egy mágikus palatáblát pedig igen nehéz elégetni ugyebár...

Hálás köszönetem előre is.
A mihamarabbi viszontlátás reményében:
Rufio Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.18. 22:44:59

Kedves, Évődő Rokonom, Rufio!

Természetesen engedélyeztetem a kérésed, és mire ide érsz, átnyújtom a kért táblát.

Szeretettel,

Emmanuel

Rufio Carcosa 2011.03.18. 23:07:38

Emmanuel, legkedvesebb kuzinom!

Rád bármikor számíthatok.
Ne aggódj, a balkánon tudjuk mi tartja működésben ezt a családot. Egyesek fáradságos és lelkiismeretes munkával keresik meg azt, amit mások pár nap alatt eltapsolnak.
Egy kicsit alakítani kell a gazdasági felépítésen nem gondolod? Szívesen segítek ha elfogadod a jobbomat.

Suttogó kíváncsisággal:
Rufio Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.18. 23:16:42

Rufio, Jobb Reményem!

Kinyújtott jobbra csak jobbom nyújtásával tudok válaszolni - várom, hogy személyesen is megvitassuk a lehetőségeket. Sokat tudnál segíteni itt, a Frankhoni ügyek intézésében ezzel a szemlélettel. Várlak, személyes támogatásom ígéretével és atyafiságos jóindulattal.

Emmanuel

Rufio Carcosa 2011.03.18. 23:39:24

Remélem hasznára válunk a családnak. Még ha nem is akarják. Lesz időm kidolgozni az ötleteimet a hajóúton. Addig próbálj meg megtartani pár petákot a kincstárban mielőtt Ví kiszórja az összeset az ablakon. A semmiből nagyon nehéz "sokat" csinálni...

Rufio

Ibramel Carcosa 2011.03.21. 09:48:33

Respekt, Declan rokon!

Kaledónia nekem nagyon kiesik, de előreküldök egy gyors járású karavelt Erin szigetére, és vásárolok számodra viszkit az ottani félvérektől. Tekintsd személyes szívességnek.

Ibramel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.21. 11:24:31

A palatáblák és a tolmácskövek kiosztása és számon tartása a krónikás tiszte. Pillanatnyilag nem lévén krónikásunk, Rufio kéréséhez ügyvivő zászlósúrként hozzájárulok.

Rigorel Carcosa

Declan Carcosa 2011.03.21. 11:52:47

Köszönöm, Ibramel. Jövök neked eggyel.

Rufio Carcosa 2011.03.21. 12:25:26

Rigorel bátyám, hála és köszönet!

Rufio

Niccolo Carcosa 2011.08.27. 10:24:06

@Declan Carcosa: "Otthon vajon mi folyhat?"
Pár napon belül tudni fogod rokon, ha utána bármi olyan segítségre lesz szükséged, amit én meg tudok adni, akkor fordulj hozzám bátran.

A vér örök!

Niccoló

Benjamin Carcosa 2011.08.27. 11:09:09

@Niccolo Carcosa: Dicséretes a buzgóságod, drága unokaöcsém, de megtennéd, ha nagyon szépen kérlek rá, az én kedvemért, hogy nem zavarod a palatáblád karistolásával a szeniori tanácsot? Vannak, akiknek elveszi az étvágyát a csikorgás, tudod.

a te szerető
Ben bácsid

Niccolo Carcosa 2011.08.27. 11:54:06

OFF: ezt a választ a kistanácsban résztvevők nem kapják meg.

Nos rokonok, mint látjátok a legrátermettebbek gyűlése éppen olyan, mint a pápaválasztó konklávé; én megtanultam a magam kárán, ti megtanulhatjátok az enyémen.

Ez sem fog feledésbe merülni.

Marynyth 2011.08.27. 12:22:31

@Niccolo Carcosa: (off) azt hiszem, Niccoló pontosan tudhatja, hogy a pápaválasztó konklávé korrupt, kicsinyes, öntelt, önös érdekek mentén akarnokoskodó bíborosok közössége - nizonyára nem ilyen összefüggésben gondolta a párhuzamvonást :)

Neferkharta Carcosa 2011.08.27. 13:11:37

@Niccolo Carcosa: "...én megtanultam a magam kárán, ti megtanulhatjátok az enyémen."

Én eddig is tudtam. Te tanultad meg most.

Neferkharta Carcosa

Declan Carcosa 2011.08.30. 15:09:20

Oi! Niccolót nem baszogatni! Tudni akarok mindenről, ami otthon történik -- még a kistanács alatt is. Ezzel kapcsolatban speciel nem érdekel, hogy kinek bántja a fülét, a szemét, vagy az étvágyát. Sokan emlegetik a család érdekét az utóbbi időkben. Niccoló ezzel nekem tett egy kisebb szívességet, tehát a család érdekét szolgálta. Erről ennyit.

Benjamin Carcosa 2011.08.31. 05:32:48

Ja, ha te kéred, Declan, akkor az más. Azt hittem, magától tüsténkedik. Derék fiú ez a Niccolo, csak kicsit buzgó mócsing. Folyton ott sertepertél az ember asztala körül. Egyszer, még kicsi korában, tévedésből elküldtem mosogatni. Nagy szemeket meresztett, de ment, szóval jó gyerek ő alapvetően...

Declan Carcosa 2011.08.31. 08:28:53

Perseus diVegát megfogtuk a Felföldön. Családtagjaim jelentései alapján nemsokára távozásra kényszerül, melynek jogát annak rendje, s módja szerint meg is adom neki. A csapati viszont maradnak Skye-szigetén, fogságban, ha minden jól megy, és nem kezd akadékoskodni a Városok Bástyája, vagy ki a fene... További jelentések később. (OFF: Itt, ezen bejegyzés alatt.)
süti beállítások módosítása