Megjegyzés: Folytatjuk beszámolóinkat a Carcosa család viselt dolgairól. A kaland, amelynek mesélői hátterét az alábbiakban adjuk közre, párhuzamosan zajlott a Mélyre nyúló gyökerekkel, ezért a résztvevő karakterek között nincsenek átfedések.

Az erdő szívében

A jó ízléssel megválasztott bútordarabok, amiket Vonik ajándékozott a Fekete Özvegynek khunti szállása otthonos berendezésére, nagy hasznára váltak a családnak. A segítségükkel rövid időn belül nem kevesebb, mint három leselkedő tündérkét fülelt le a budoárjában, egyiket sem a szebbik nemből. Vallomásuk egybevágott az előző fogolyéval, akit a pókhálókba gabalyodva találtatok: a bevarrott szemű Veneldil, a Töviskirály főtanácsadója küldte kémkedni őket. Mi több, egyikük még nem használta el a falevélben tárolt üzenővarázsát, amely bizonyítékul szolgálhat a tövistündék szerződésszegésére.

A kéjenc kis vakarcsok sunyi bámészkodása kétségkívül súlyosan sértette Evoryn Carcosa úrnő méltóságát. Elégtétel gyanánt Rigorel Carcosa – a család korelnöke – olyan átkot bocsátott a főtanácsadó nyakába, hogy csak úgy sistergett. Ez a megrovás azonban önmagában nem elegendő:; ha ennyiben hagynátok, az bűnös erélytelenségre vallana. A tövistündéreknek meg kell tanulniuk, hogy a Carcosákkal nem játszhatják a csekélyebb halandókkal űzött kisded játékaikat.

Példastatuálás végett Rigorel bácsi és Hellehild Carcosa előre be nem jelentett, ám baráti jellegű látogatásra indul a Töviskirályságba. Terepszakértőként Leonor kíséri őket egy általa választott falkával, nehogy bajuk essen a rossz hírű khunti erdőségben. A diplomáciai küldetés első aktusa a Töviskirály főtanácsadójának likvidálása lesz. Ha ezzel végeztek, a Carcosa követség az uralkodó elé járul, hogy bemutassa neki a szerződésszegés bizonyítékait: az üzenővarázsos falevelet és a három tetten ért tündérke zsugorított fejét, amelyeket Santiago kuzin előzőleg mágiával konzervált, hogy ilyen állapotban is tanúskodhassanak. Seranthur királynak, akit gonosz főtanácsadója nyilvánvalóan aljasul félrevezetett, aligha lesz más választása, mint megköszönni a Carcosáknak a gyors és határozott segítséget, amellyel megszabadították őt ettől a Veneldil nevű piócától, uralkodása korrupt és elvetemült haszonélvezőjétől. Hogy a két tartomány közti baráti viszony tovább mélyüljön, e szolgálat ellentételezéséül csupán szerény jutalomra tartotok igényt.

Hellehildnek ezen kívül lesz egy másodlagos feladata is: érintkezésbe lépni a Töviskirály Borostyán nevű kuzinjával, aki elragadó megjelenésével magára vonta Humungus érdeklődését. Üdvözletet és ajándékokat visz neki Humungustól, és megkísérel egy találkát nyélbe ütni kettejük között.

A khunti Carcosa-tartomány jövőjének biztosítása érdekében létfontosságú a baráti kapcsolatok ápolása a szomszédos tündérkirályságokkal, ám a jóindulaton kívül bizonyos fokú erélyt is kell mutatni, hogy kellő tekintélyt vívjatok ki magatoknak. Seranthur király remélhetőleg örömmel fogadja majd ezt a jelzésértékű küldetést; a háromfős küldöttségnek gondoskodni kell róla, hogy – William Carcosa kifejezésével élve – „ne maradjon tüske benne…”

 

A mi pontjaink: (5/5)
A ti pontjaitok: (0/5)

Publikáló: kriles

2 komment

Címkék: kaland

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr173014188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2011.06.30. 14:43:15

A képről nekem első körben az Empyrium: Where at Night the Woodgrouse Plays című felülmúlhatatlan hangulatú dala ugrott be.

kriles 2011.06.30. 15:02:47

OFF

Hm. Meghallgattam, van benne valami. Talán egy kicsit sok a szél benne, de a képhez, mint hangulati zene valóban jól illik. Talán jobban is, mint amit mi választottunk.

ha esetleg valaki meghallgatná:
www.youtube.com/watch?v=7WOwpvrHsfk

Jeff
süti beállítások módosítása