Szív a szívhez, kő a kőhöz, vér a vérhez!...
(a varázsige, amellyel a Kapuőr vallatóra fogja Liliar Carcosa szívét)

Megjegyzés: Ehhez a kalandhoz ismét a mesélő írt háttérösszefoglalót, méghozzá a változatosság kedvéért nem személytelen „légy-a-falon”-stílusban, hanem közvetlenül szólítva meg a játékosokat.


Szegény eltévedt kisleány
(Hangulatzenéért kattints ide.)

A Kicsi Szépség eltűnt. Kinézett magának egy ínycsiklandónak tűnő zarándokcsapatot, és követte őket Khunt erdejébe, ahonnan azután se a csapat, se ő nem került elő. Ez az erdő elég rosszhírű, tanyázik benne egy Fekete Banda nevű vidám útonálló kompánia, meg mindenféle prehisztorikus pogány szellemek. Az emberek általában nagy ívben kerülik, de itt-ott azért vezetnek át rajta gyalogutak, többnyire ahol a legkeskenyebb. Ezeket elég kockázatos igénybe venni; a Kicsi Szépség is ezért csapott le a lehetőségre. A zarándokok eltűnését ugyanis itt mindenki sajnálatos, ám érthető balesetnek tekintené, amiért elsősorban ők a felelősek: miért nem választottak biztonságosabb útvonalat? Arról viszont nem volt szó, hogy neki is nyoma vész.

Abban biztosak vagytok, hogy él, mert a szíve (mármint az eredeti) a Kapuőrnél van, és továbbra is dobog, bár aggasztóan lassú ütemben. Ha a Fekete Banda fogta volna el, már jelentkeztek volna a családnál a váltságdíjért, ők ugyanis józan üzleti alapon űzik a mesterségüket. Szóval rejtély, mi történt vele; szerencsére azonban a szíve elvezethet hozzá, „hideg-meleg” detekciós alapon. Némi navigálás az erdőben, és rátaláltok. A Kapuőr lesz az iránytű, a Kertész és a Vadak Ura pedig a terepszakértők.

A Manipulátor ott jön a képbe, hogy ennek a kalandnak a helyszíne a frank királyság, ahol a Carcosák politikai menedékjogot kaptak a régi családi központ felszámolása után. Vagyis a rutinjellegű problémamegoldó módszeretek – komplett falvak, illetve városnegyedek megtizedelése, lemészárlása, felperzselése – itt nem feltétlenül célravezető. Mivel fogalmatok sincs róla, mi történt a kishúgotokkal, nem zárható ki a lehetőség, hogy nem a nyers erőszak, hanem a rafinéria fog rajta segíteni. A Kapuőr ugyan jobb perceiben hihetetlenül elbűvölő és diplomatikus tud lenni – csak éppen még a Krónikás is képtelen megjósolni, mikor lesznek jó percei. A Manipulátor feladata tehát a civilizált vonal erősítése – ő fog ügyelni rá, hogy a kaland ne torkolljék vérfürdőbe; vagy ha mégis elragadna benneteket a hév, legalább maradjatok a kezelhetőség keretein belül.

Jó vadászatot!

 

A mi pontjaink: (5/5)
A ti pontjaitok: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr722088559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása