Vonik barátai: a Carcosák

2010.07.31. 10:00

A Carcosa játék negyedik kalandjában ismerték meg a családtagok Vonikot, a kereskedőt, akinek egyéni stílusa és a családtagokhoz való udvarias, majd baráti hozzáállása azonnal belopta magát a Carcosák szivébe. Eddigi írásoktól eltérően ez a cikk nem a megszokott leírásos módon mutatja be Vonik karakterét, hanem Vonik szavaival, stílusával próbálja önmagát bemutatni, harmadik személyben, mint ahogy tőle azt megszoktuk.

Vonik amióta az eszét tudja, kereskedik. Járja a világot és találkozik mindenféle népekkel, hogy azoktól megvásároljon minden olyat, amit hasznosnak vagy értékesnek lát, majd eladja olyan népeknek, akik ezeket a dolgokat még hasznosabbnak és értékesebbnek látják.
Vonik minden dolognak, árunak, szolgáltatásnak pontosan tudja az értékét, persze figyelembe véve az áru környékbeli árát, a hozzájutási nehézségeket, a piac telitettségét, de még azt is, hogy a vevő mennyire fizetőképes, vagy éppen milyen pénzben, ellenszolgáltatásban vagy éppen más áruban kíván fizetni.

Vonik kedvenc mérlege
(Hangulatzenéért kattints ide)

Vonik üzletfelei mindig hálásak, mivel Vonik áruja kiváló minőségű, kivéve ha az üzletfele másképp nem kéri. Ennek a rugalmasságnak és alkalmazkodókészségnek eredményeként kereskedelmi partnerei tíz körömmel ragaszkodnak Vonikhoz. Éppen ezért, ha netalán Vonikot fenyegetés vagy alaptalan gyanúsítás érné, a lator fenyegetőzőnek vagy gyanúsítónak szembe kellene nézni Vonik üzletfeleinek rosszallásával is, és ha az üzletfeleknek kárt okozna a fenyegetőző vagy gyanúsító, akkor még a kárt is meg kellene térítenie.

Voniknak vannak rosszakarói, akik néha vádakkal illetik, miszerint csempész. Ezen vádak alaptalanok, Vonik mindig csak olyan dolgokkal kereskedik, amiket a törvények megengednek. Ha Voniknál mégis van csempészáru, akkor arra külön engedélye van. Ha Voniknak még sincs külön engedélye, akkor a csempészárut éppen be kívánja szolgáltatni, mivel feltehetőleg egy igazi csempésztől kobozta el.

Vonik mindent be tud szerezni, amire az üzletfélnek szüksége van. Természetesen tiltott dolgokat Vonik csak akkor tud beszerezni, ha engedélyt kap rá a megfelelő hatóságoktól. Ezen hatóságok Vonik legjobb barátai.

Voniknak vannak alapelvei, ezeket minden vevőnek és persze magának Voniknak is be kell tartani.

1. Vonik nem alkuszik!
2. Vonik nem hitelez!
3. Ha Vonikot vagy üzletfelét kár éri az üzletkötésből kifolyólag, akkor azt mind az üzletfélnek, mind Voniknak meg kell téríteni!
4. Vonik, üzleti ügyben nem szokott tévedni!
5. Vonik nem szereti a félreértéseket, ezért Vonik inkább mindent többször elismétel.
6. Vonik nem szereti a felesleges szócséplést.
7. Aki Vonik bölényeit bántja, vagy kocsiját rongálja, az Vonikot sérti meg.

Vonik kedvenc igavonó bölénye
(Hangulatzenéért kattints ide)

Voniknak vannak kedvenc üzletfelei, mert megbízhatóak, rendesen fizetnek, nem akarnak alkudni, és szeretik a bölényeit. Vonik ilyen kedvencei például a Carcosák, akik ugyan Emmanuel Carcosa kivételével nem értenek az üzlethez, de Vonik ezt nem rója fel nekik. Vonik küldetésének érzi, hogy egy ilyen tiszteletre méltó família, mint a Carcosák mindig a legkiválóbb árut kapják, és hogy a Carcosa családdal kötött üzleteiben a família tetemes vagyonra tegyen szert, Vonik szerény részesedése mellett.

Vonik kedvenc üzletfelei a Carcosák közül, sorrendben:
1. William Carcosa, mert szórakoztató úrfi, és ő vásárolt legelőször a Carcosák közül Voniktól.
2. Névtelen Carcosa, mert ő vásárolta a legtöbbet eddig Voniktól.
3. Humungus Carcosa, mert engedi, hogy Vonik bölényei az erdejében legeljenek.

Vonik kevésbé kedvelt üzletfelei a Carcosák közül, sorrendben:
1. Emmanuel Carcosa, mert alkudozni akar Vonikkal.
2. Aldimar Carcosa, mert soha nem vett még semmit Voniktól.
3. Furore Carcosa, mert nagyobb lángnyelvet tud lőni, mint Vonik ágyúi, és ezt a tudást nem akarja eladni Voniknak.

Vonik a továbbiakban is készséggel áll a Carcosa hölgyek és uraságok rendelkezésére!

A mi pontjaink: (5/5)
A ti pontjaitok: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr1002188266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása