Aldimar Carcosa, a Vadak Ura

2010.02.27. 10:00

 

„Milyen természeti egyensúly? Az írmagjukat is kiirtom!”
(Hangulatzenéért kattints ide)

Aldimar Carcosa csupán felerészben az anyagi világ szülötte. Édesanyja, Magdalena Carcosa a szent germán birodalom legfélelmetesebb hírű boszorkánya volt, aki odáig ment az alantas elmék megvetésében, hogy hivatását nyíltan és leplezetlenül gyakorolta. Mikor kislány korában paktumot kötött Lilith ősanyával és a Sabbath Fekete Emberével, varázserejéért a termékenységét ajánlotta cserébe, önként vállalva azt a végzetet – vagyis geast –, hogy nem foganhat meg halandó magtól. A geas betűjéhez valóban hű maradt, tartalmát azonban már puszta dacból is kijátszotta, hogy megmutassa az alvilági hatalmaknak: neki még ők sem parancsolnak. Az Atlasz hegységben rábeszélt egy pogány berber varázslót, hogy titkos törzsi szertartással idézzen meg számára valamilyen hímnemű szellemet. A hívásra történetesen egy hiúzszellem jelentkezett, s meglehetősen bizarr aktus során megtermékenyítette őt. Afrikai tanulmányútjáról Magdalena már a kölyök Aldimarral tért vissza a család alpesi sasfészkébe.

Magdalena Carcosa
(Hangulatzenéért kattins ide)

Ha Aldimar Carcosát vadállatnak nevezzük, nem becsméreljük őt, csupán a színtiszta igazat állítjuk róla. Pedig ránézésre egyáltalán nem tűnik bestiálisnak vagy rémisztőnek, a lényéből sugárzó állati magnetizmus még egyfajta nyers vonzerővel is felruházza, kivált a szebbik nem körében. Nincsenek rajta származásáról árulkodó stigmák: avatatlan szemnek közönséges fiatalembert mutat, bár az átlagosnál erősebbet és egészségesebbet. Legföljebb a szemében csillan meg valami ijesztően furcsa fény, ha ő is úgy akarja.

A civilizált viselkedés szabályait mélységesen megveti ugyan, ám ettől még ismeri és szükség esetén be is tartja őket, néhány kisebb, személyre szabott módosítással. (A mosoly például nála nem derűt vagy baráti szándékot jelez, hanem agressziót: kimutatja a fogát.) Mindez azonban csupán ravasz mimikri részéről a túlélés érdekében. Valójában eszében sincs elfogadni az emberi értékeket és viszonylatokat, mivel egészen idegen fogalmakban gondolkodik: a világot benépesítő élőlényeket prédára, falkatársakra és rivális ragadozókra osztja.

Aldimar bőreváltó, bármikor képes egy hatalmas hiúz alakját ölteni. Emberként és hiúzként egyaránt beszéli az állatok nyelvét, de semmiféle mágikus hatalma nincs fölöttük, ha akar tőlük valamit, meg kell alkudnia velük. Mivel a vadállatok túlnyomó többsége ösztönösen menekül a közeléből, a legerősebbek pedig kihívást intéznek hozzá és harcba szállnak vele, ehhez komoly diplomáciai érzékre van szükség, amelyben – egyesek számára talán szokatlan módon – a Vadak Ura korántsem szűkölködik. A háziállatokkal szemben viszont a diplomácia sem segít, azok teljesen hisztérikussá válnak a közelségétől; az érzékenyebb lelkű emberek pedig – például a kisgyermekek és a félkegyelműek – idegesek lesznek és szorongani kezdenek, bár fogalmuk sincs róla, miért. Aldimar nem tudja elfojtani ezt a zavaró kisugárzást, mely eleinte igen sok gondot okozott neki, az évek során azonban lassan kitanulta a módját, hogy bizonyos mértékig irányítsa és összpontosítsa. Ma már képes célzott hatásokat kiváltani vele – például megbokrosítja a lovakat, veszett őrjöngésbe hajszolja a kutyákat, egy-egy pillanatra atavisztikus ösztönöket szabadít föl az emberek lelkében.

A Carcosa kastély bukását Aldimar gyermekfővel élte meg. Menekülését bőreváltó képességének köszönhette, az ostromlóknak kisebb gondjuk is nagyobb volt egy bojtos fülű kölyökmacska hajszolásánál. Édesanyját viszont a szeme láttára mészárolták le ugyanazon főúri dámák férjei és csatlósai, akik titokban nemrég még szerelmi bájitalokért és rontó ráolvasásokért könyörögtek neki. Aldimar vadállatias lelkét sokkal kevésbé rázta meg az élmény, mint egy hasonló korú embergyermekét. A természetnek az a rendje, hogy az öregek elhulljanak, a falka vezetését a fiatalokra hagyva. Egyes kuzinjaival ellentétben a Vadak Ura nem megszállottja a bosszúnak, bár ha a szükség úgy hozza, habozás nélkül kiveszi belőle a részét. 

Aldimar egész Európát a vadászterületének tekinti, fel s alá csatangol benne, amerre épp a kedve tartja. Akad ugyan néhány kedvenc szállása, hagyományos értelemben vett otthona azonban nincsen, ahhoz túlságosan impulzív és független lélek.

Megjegyzés: Aldimar Carcosa a nemes vadember archetípusa, csak fonákjára fordítva: ha úgy tetszik, sötét Tarzan vagy gonosz Maugli. Továbbá, a szerepjátékban egy ideje mértéktelenül elszaporodtak az olyan félhumán bőreváltók, akik inkább modern kori géprombolónak és agresszív ökopolitikusnak tűnnek, mint szörnyetegnek. A Vadak Ura velük szemben a visszatérést képviseli a régimódi, el nem kötelezett, teljesen öncélú bestialitáshoz.

A mi pontjaink: (5/5)
A ti pontjaitok: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr191772075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neferkharta Carcosa 2011.03.22. 11:12:19

Aldimar: Ha a lányodat egy homoksivatagban tartják fogva, én tudok a legtöbbet segíteni a
családból. Igényt tartasz a segítségemre? Nem titok, hogy nincs ingyen. Nem titok, hogy mi
az ára. Én csak egyféle viszonzást kérek a rokonoktól, és mindig ugyanazt. Ha én melléjük
állok a szükségben, álljanak mellém majd ők is, amikor szembenézek Gérard de Perigornnal,
anyám és nővéreim gyilkosával.

Neferkharta Carcosa

Aldimar Carcosa 2011.03.25. 23:30:18

@Neferkharta Carcosa: Kedves Neferkharta!

Igen. Igényt tartok a segítségedre a lányom kiszabdításában.Hiszen te ismered legjobban a sivatagot. Cserébe én is melléd állok (kölykeimmel együtt) az édesanyád és nővéreid gyilkosának legyőzésében.

Üdvözlettel: Aldimar

Evoryn Carcosa 2011.03.27. 06:44:03

Szervusztok, drágáim!

"A hazatérés pedig Evorynnak köszönhető. Ha ez fontosabb mint egy családtag élete, (pl. Aldimar lányáé) akkor az árát ő fizeti majd meg." [Humungus]

Kicist már unom, hogy folyton ezzel a leányzóval példálóztok nekem, amennyiben:

1) Több mint fél esztendővel a zászlósúri választás kiírása előtt került tatár kézre.

2) Közvetlen életveszélyben azóta sincsen, mivel a tatároknak nagyon fontos, hogy életben tartsák (bár tagadhatatlanul nem a legjobb egészségben).

3) A felkutatásához eddig egyes-egyedül én nyújtottam konkrét, kézzelfogható segítséget, és semmilyen viszonzást nem vártam el érte.

Humungus: A családtagok közül, a távollévő Ben bácsit leszámítva, te rendelkezel a legszélesebb körű földrajzi ismeretekkel. Ha a könzyvtár valóban visszakerül a kastélyba, és újra hozzáférünk a benne tárolt atlaszokhoz és portolánokhoz, szükségem lesz a segítségedre, hogy azonosíthassam azt a helyet, ahonnan a híveim érzékszervi impressziókat küldenek nekem a Carcosa fogolyról.

Továbbra is óva intenék mindenkit az elhamarkodott cselekvéstől, mivel - mint azt már másutt részletesen kifejtettem - egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy ez az egész a tatárok csapdája a mi tőrbe csalásunkra.

Szeretettel csókol mindenkit:
Evoryn Carcosa

Humungus Carcosa 2011.03.27. 14:09:03

Állok rendelkezésetekre a térképolvasás során. Ez a legkevesebb amit tehetek, ugyanis a lelkes mentőcsapat tagjatól eltérően én fizikailag már nem vethetem bele magam ebbe a vállalkozásba. Sivatagban komoly csorbát szenved az erőm. De úgy látom Ví majd helyettesít, a vulkodlakák ellen nagy szükség lesz rá.

A Baba Yaga házában talált fegyvert, amennyiben felhasználhatóvá válik addigra, a kezetekbe adom. Jó hasznát veszitek majd a kalandban. De első taktikai bevetését feltétlenül szlávföldön kívánom végrehajtani, ahol a meglepetés erejével nagyot szólhat.

Evoryn néném! A téma további fejtegetését részemről elnapolom. A kastélyban megjelenés alól felmentést kaptam a választás kezdetéig, hogy átvehessem a Khunt erdei gyeplőt. Az én felügyeletemre bízta a család, így az én felelősségem ott rendet tartani és biztosítani a külső támadások ellen. Emiatt késlekednem kell, bár a krónika és a könyvtár sincs még a kastélyban, így nem futunk ki az időből.

Gyökérmély tisztelettel:
Humungus

Benjamin Carcosa 2011.03.31. 10:48:17

(Aldimar) "Biztos ez lenne a legegyszerűbb, hogy megöljük és aztán nincs baj vele többé. De ezt ne várd el tőlem még, ha eddig az utóbbi három évben nem is tőrödtem a kölykeimmel, igaz nem is tudtam a létezésükről."

No igen, Aldimar, nem tudtál róluk: bizony van így ezzel az ember. Lemészárol és felfal egy egész falura való férfit, aztán két álló héten át szórakozik szegény magukra maradt lányokkal-asszonyokkal, végül elégedetten odébbáll, és meg sem fordul a fejében, hogy egyik-másik netán teherbe esett közben. Ismerem az érzést, velem is történt már ilyesmi. Volt, ugye, az a kis huncutkodásom Dzsiddában. Hát ne tudd meg, hogy meglepődtem, mikor öt év múlva hipp-hopp, ott termett előttem a kis fekete szemű menyecske, és se szó, se beszéd, a kezembe nyomta Artemust, hogy nesze, vén kujon, itt a fiad, fogjad-vigyed! Majd hanyatt estem, esküszöm, és nem tudtam se köpni, se nyelni. Szóval hidd el, Aldimar öcsém: ha valaki, én aztán megértelek…

Ölel:
Ben bácsi

Aldimar Carcosa 2011.04.02. 19:47:30

Kedves család!

Örömmel értesítelek róla titeket hogy hazafelé tartunk Franföldre Declan hajójával. Útközben én és a fiam rosszul lettünk, görcsökben fetrengetünk és vért hánytunk. Humungusnak hála én már valamelyest jobban vagyok, de Valdemar kómába esett és azóta sem tért magához.

Remélem hogy ti otthon jól vagytok

Üdvözlettel: Aldimar

Declan Carcosa 2011.04.02. 19:53:04

Széttépem azokat a tatár dögöket, akik Aldimar lányának a vérét csapolják, ha a kezeim közé kaparintom őket! Ízekre szedem mindet, a bundájukkal kitörlöm a seggemet, a fejeket pedig felszúrom az árbocokra! A húsukat és a belsőségeiket a kutyákkal zabáltatom fel, ami marad, arra meg ráhugyozok!

Humungus Carcosa 2011.04.02. 20:41:19

Nyugalom Declan. Semmi ok a pánikra. Aldimar már jól van, az már fél siker. Egyelőre nem fordulhatunk vissza a választás miatt, de a harcot nem fejeztük be.
Türelem.

Artemus Carcosa 2011.04.22. 10:51:43

Aldimar, ami veled meg a fiaddal történt, az szűkre fókuszált vérmágia. A térbeli távolság nem befolyásolja az erejét, de csak a közvetlen vérrokonokra hat. A tatárok belőttek titeket. A közelükbe se menj, csak arra várnak: akkor intéznek el, amikor akarnak, egy gyűszűnyi vér kell csak hozzá nekik.

Csatlakozom Hellehild javaslatához: öljük meg a lányodat.

A. C.

Niccolo Carcosa 2011.04.23. 00:41:27

Sajnos amit Artemus mond az szerfölött aggasztó. A tatárokkal kapcsolatban mindenképpen várnunk kell, amíg a khunti krízis elhárul, de ha esetleg is úgy döntene a család, hogy belemegy ebbe a kalandba, akkor sem hagyhatjuk, hogy a misszióra indulók fogságba essenek.
Gondoskodunk kell arról, se a lelketek, se a testetek ne szolgálja az ő céljaikat.
Azt, hogy egyáltalán érdemes-e ebbe belekezdenünk, csak akkor tudjuk eldönteni, ha minden adat a rendelkezésünkre áll, így például a leány pontos holléte. Jómagam talán tudok szolgáltatni még egy okot, amiért érdemes lenne kimenteni a kölyköt, de még én is kutatok, a család elé tárom, amint találok valamit, azután már a közösség belátásán múlik.

Niccolò

Niccolo Carcosa 2011.07.30. 05:44:04

@Evoryn Carcosa: Evoryn néni, a Könyvtár újra a helyén, örömmel bocsátom a rendelkezésedre a térképeket, mi több: Lucius is megérkezett végre Masszíliából, és a kastélyban marad, míg velem együtt tovább nem utazik Paradysbe. Bár őt nem ezekre a vidékekre vezérelték kutatásai, azt hiszem, hogy a szakértelme így is a segítségünkre lehet.

Szerintem mindenképpen érdemes azonosítanunk Aldimar leányának pontos helyét, de a megmentésére kísérletet tenni nem volna túl üdvös, egyre több a kockázati tényezője ennek a vállalkozásnak.

Niccolo Carcosa 2011.07.30. 08:51:55

@Aldimar Carcosa: de Mayerne doktor még a kastélyban van Aldimar, ha szükségét látod megvizsgáltathatom vele a fiad.

Niccoló

Evoryn Carcosa 2011.07.30. 12:58:45

Niccolo drága,

nohát, ez remek hír! Az adatokat rögzítettem egy hívemben, elküldöm a te Luciusodhoz. Fogyassza el élve, akkor rögtön minden átkerül az ő elméjébe, és már neki is láthat a kutatásnak. A fejleményekről kérlek, értesíts.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Niccolo Carcosa 2011.07.30. 16:45:52

Hálás köszönetem Evoryn nénikém.
Lucius magához vette a küldeményed, amint végzett tájékoztatlak.

Niccoló

Aldimar Carcosa 2011.07.30. 20:38:06

Köszönöm Niccolo! Minden segítség hasznos a fiam gyógyulásának érdekében.

Aldimar

Neferkharta Carcosa 2011.07.30. 20:58:09

Én a fiadon nem, csak a lányodon tudok segíteni. De arra szavamat adtam.

Neferkharta Carcosa

Leonor Carcosa 2011.08.07. 23:38:21

OFF (többé-kevésbé).

Részlet a legutóbbi Carcosa-játék felvezetéséből:

MESÉLŐ: Az úttalan pomerániai vadonba indultok küldetésre. Ki hogyan öltözik hozzá?

SANTIAGO: Carcosa nemesúrként, a legfrissebb paradysi udvari divat szerint.

WILLIAM: Santiago csak azt hiszi, hogy tudja, mi a legfrissebb paradysi udvari divat. Ő két hónappal el van maradva, én sokkal divatosabb vagyok nála a gyöngyhímes dolmányomban.

EMMANUEL: Én azt a díszruhát viselem, amit a király legutóbb a polyák követek fogadására vett föl.

NICCOLÒ: Elnézést, a polyák respublikában nem igazán kedvelik a családunkat. Nem kellene inkább valami álruhával ellepleznünk, hogy frankföldi Carcosák vagyunk?

LEONOR: Szerintem Williamnek az alsógatyájába is bele van hímezve a Carcosa címer.

ALDIMAR: Én álruhában vagyok. Nekem nincs alsógatyám.

EMMANUEL: Ez eggyel több információ, mint amennyire kíváncsi voltam.
süti beállítások módosítása