Békés Carcosa telepesek
(Hangulatzenéért kattints ide.)

Velünkazúr annak az elhagyott és romba dőlt falunak az új neve Khunt erdejének keleti peremén, amelyet a Carcosák kilencvenkilenc évre potom pénzért haszonbérletbe vettek Dimetrios Aubes bárótól, hogy borászatot létesítsenek a területén. A nevet a huszita telepesek adták neki, akiket a Carcosák hívtak be a szent germán birodalomból; ugyanonnan, ahonnét egy nemzedékkel ezelőtt nekik is menekülniük kellett. Ezek a husziták fanatikus hívők, ugyanolyan keményen tudnak dolgozni, mint verekedni, és mélyen szimpatizálnak a Carcosákkal, akiket – hozzájuk hasonlóan – szintén vallási alapon üldöztek el a szülőföldjükről.

A falut és a borászatot szekérrel is járható bekötőút köti össze a Khunt erdejében lévő gyiloklián-ültetvényekkel. Ezt Vonik építette: kartáccsal szétlőtte az erdőt, ráhajtott öt pár gyapjas bölényt, aztán a kocsi hátuljából felszórta az egészet murvával. A forgalom biztonságát Humungus rendelkezése garantálja: mielőtt az erdőbe merészkednének, a család alkalmazottjai bekenik magukat a tokkan nevű növény nedveiből készült kenőccsel. Ez a jellegzetes illatú faj csak a Kertész tartományában honos, és illetéktelen beszerzése komoly nehézségekbe ütközik (tudniillik védekezik). A kenőccsel maga Humungus látja el a falu lakosságát, szétosztásáról Damien Dromdal rendelkezik. Ha a tartomány lakói közül bárki háborgatni meri a tokkannal bekent látogatókat, a Kertész előtt kell felelnie érte. Ha meg valaki kívülálló a kenőcs védelme nélkül próbálja felderíteni, hová vezet a vadonatúj út, hát úgy kell neki.

Velünkazúr természetesen ínycsiklandó terített asztalként csábítja a Kicsi Szépséget, aki legszívesebben az egész falut mindenestül elfalatozná, a család kedvéért azonban hajlandó visszafogni magát. Ebben nagy segítségére van Damien Dromdal, akivel az érdeklődési körük számos ponton érintkezik. Damien rövid idő leforgása alatt több ízletes lakomához segítette hozzá, mint az elmúlt fél esztendő elvetélt próbálkozásai összesen. (Khunti zarándokok, vendégszerető kolostor… Kudarc kudarc hátán. De a Carcosák világának híres bölcselői többnyire teológusok, és igen vallásosak.)

A mi pontjaink: (4/5)
A ti pontjaitok: (4/5)

Publikáló: kriles

Szólj hozzá!

Címkék: háttéranyag

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr802543625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása