Eibon által idézett Carcosa őr
(Hangulatzenéért kattints ide.)

Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja voltak, ailenek, nemzetségfőnek hívták. Később, mikor már az észak szláv területeken is megvetették a lábukat már inkább szemjának, családfőnek, dél szláv területen pedig szemejsztvonak. Ahogy nyugatabbra haladtak, freiherr lett az elnevezés Frankhonban pedig suzarain. A lényeg viszont mit se változott, a Carcosa zászlósúr mindig a család feje volt és maradt is örökre.

Mivel a Carcosa család már évszázadok óta levetkőzte azon beidegződést, hogy a nőtagjai kevesebbet érnének, az utóbbi tíz zászlósúr-választásban nagyon komoly szerepük volt. Azt viszont ők is belátják, hogy a nagyvilág felé - ami nincs felkészülve a felvilágosult Carcosa gondolkodásra -, továbbra is csak férfi családtagjai viselheti a címet. Habár mint mindenhol, a múltban volt kivétel erre is.

A nagyvilági urak, királyok megrökönyödnének, ha tudnák, hogy a Carcosa családfő-választásban már évszázadok óta a demokrácia szabályai működnek. Valószínűleg, ha tudnának róla, kigúnyolnák, vagy legalább is komolytalannak vennének minden így választottat. De szerencsére nem tudnak. Azon ritka esetben (úgy százévente kétszer), mikor a Carcosák kénytelenek vezetőt választani maguk közül, azt a legnagyobb titokban és a biztonsági intézkedések között teszik, erről mindig Eibon gondoskodik.

A jelölés és választás, mint olyan, meglehetősen egyszerű, ezt sosem bonyolították túl. Zászlósúr bárki lehet, aki érez magában indíttatást, elhivatottságot és hatalmat, hogy véghez is vigye az akaratát. Az önjelölés itt elfogadott, habár az se ritka, ha mások protezsálnak.

Egészen az utolsó választásig a családi tanács az ármány és intrika színhelye volt, ahol ritkán volt meghatározó a rátermettség, ám a család csúfos bukása mindent megváltoztatott. Pár éve, mikor végre a család biztonságban érezte magát Frankhonban, újra összeült a tanács, erre az eseményre. A választás sose tartott ilyen hosszú ideig, hiszen ugyan nem sok jelölt volt, ám a vélemények nagyon megosztottak voltak.

A hölgyek közül ott volt, Evoryn, Hellehild, Leonor és Furore. Vhylva az Újvilágban tartózkodott, Liliar még kislány volt, Sophia pedig továbbra is „száműzetésben” élt, és nem kívánt élni a lehetőséggel. Rhodopének pedig „...esze ágában sem volt eljönni erre a nevetséges színjátékra”.

Az urak közül ott volt Artemus, Ben bácsi, Eibon, Hasdrubal, Humungus, Rigorel, Santiago és Névtelen. Aldimar és William még fiatalak voltak, Emmanuel Outrémerben tartózkodott, Ibramel valahol az Újvilágban, Paviano távol-keleten, Nichienről évek óta nem hallott senki semmit, csakúgy, mint Paulinusról. Belzador pedig ugyan ott volt, ám nem szavazott.

A családtagok egyesével mondták el véleményüket a család helyzetéről és a lehetséges megoldásról, és az hamar körvonalazódott, hogy Hasdrubal és Névtelen között fog eldőlni, ki lesz a Carcosa zászlósúr. Aki nem szólalt fel, nem szavazhatott, tudta jól ezt mindenki, ezért lepődött meg az egész család, amikor is Belzador nem kért szót, ezzel megpecsételve a választás hosszát.

A vitázó Hasbrubal
(Hangulatzenéért kattints ide.)

A napokba nyúló vita főleg a visszavágásról és annak természetéről szólt, hiszen Hasdrubal a totális bosszúhadjáratot hirdette, ahol a „gonosz állatoknak még az írmagját is ki kell irtani”, míg Névtelen türelemre intett mindenkit, hisz erősen tartott a család végső kipusztulástól, abban az esetben ha Hasdrubal vezeti majd a Carcosákat.

A családtagok megosztottak lettek, Leonor, Furore, Artemus, Hasdubal és Humungus a bosszút éltette, Evoryn, Hellehild, Eibon, Rigorel és Névtelen viszont óvatosságra intett, Benjamin és Santiago pedig nem tudott dönteni. Szavazások szavazás után következtek, és sorra döntetlen állás született. Mindenki Belzadort győzködte, de ő egy árva szót sem szólt, csak mutogatott, hogy ki szeretne menni a várból, ám a szabályok ezt nem engedték. Addig senki sem hagyhatta el a tanácstermet, és nem érintkezhetett senkivel, míg nincs új zászlósúr.

Végül is a nyolcadik nap egy újabb hosszas vita után újra szavaztak, és meglepő eredményként 7-5-re Névtelent választották meg a Carcosa zászlósúrnak. Hasdubal beletörődött félig-meddig a vereségbe, majd utána Eibon egy a régmúltból származó szertartás keretei között beiktatta az új Zászlósurat.

A kilencedik nap végül Belzador egy szolga alakjában tűnt fel, és hosszú hallgatás után megszólította Névtelent. „Bocsáss meg Névtelen, ígérem legközelebb nem egy nyelv nélküli áldozatot választok.”

A mi pontjaink: (4/5)
A ti pontjaitok: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://carcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr272219180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr nemo 2010.09.20. 15:37:26

Alábbhagyott a családtagok közötti levelezés. Lehet tudni, hogy miért? Némely poszt alatt, a kibontakozó beszélgetések legalább olyan érdekesek voltak, mint maguk a blog írásai.

kriles 2010.09.24. 13:13:45

Valóban, de ennek jelenleg több oka van.

OUT:
Sajnos RR mostanában kicsit kevésbé ér rá, és mivel ő ezen levelezések motorjaként működött, hiányát megérezzük.
Kicsit ritkábban vannak játékok, és beindult a szeptemberi nagyüzem, úgyhogy a játék mellett mindenki egy kicsit a munkájára koncentrál.

IN:
Az események sodra, egy kicsit alábbhagyott, habár pár új esemény borzolja a kedélyeket.

Megoldódni látszik a Khunt erdei válság, Tatárföldön is sikerült megállítani a kutyafejűeket, és túl vagyunk két nagyon komoly eseményen amit még mindenki emészt.

1. Egy újabb esküvőn kellett megjelennie a Carcosák színe-javának, ami az új pénzügyminiszter, Malbaraine grófja (személyes jóbarátom) és Talula DiVega, a Rózsanővér között kötött. Az esküvőt néhányan sokként, néhányan nagy lehetőségként élték meg, mindenesetre ebben sem egységes az álláspont.

2. Merénylet áldozata lett Ungurján Carcosa a Zászlósúr, és a Carcosa bosszúhadjárat még tart. Szerencsére Ungurján ugyan súlyos sebekkel, de túlélte a merényletet, ám felépülése hosszú időt vesz igénybe.
A bosszúhadjárat során Damien, Liliar férje súlyosan megsérült, mondhatni megrokkant, és még nem tudni, fog-e valaha újra járni. Liliar pedig tombol, úgyhogy semmi újdonság, csak a szokásos... :D

Leonor Carcosa 2010.09.25. 08:24:31

OUT:

A levelezésünket részben a játékok, részben a mesélővel folytatott beszélgetések gerjesztik, és mostanában mindkettőből holtszezon van, mert a mesélő nagyon le van robbanva, főleg egészségügyileg, de minden más vonalon is. Két olyan játékunk is van – Ví szólója meg a mi balhénk a tatárokkal –, ami félbemaradt és már hónapok óta lebeg a levegőben. A blogot is főleg az archív anyagaink tartják életben, meg amit mi játékosok hozzáfércelünk. Ez nem kritika akar lenni, a mesélőnek most tényleg rengeteg a baja, de ha majd összeszedi magát, jólesne végre játszani egy kicsit.

mr nemo 2010.09.26. 11:21:35

OFF

Valami hasonlóra gondoltam én is. Abszolút megértem és együtt érzek. A mesélőnek jobbulást.

Rigorel Carcosa 2011.03.12. 09:04:48

Nemes Carcosa hölgyek és urak, drága rokonaim!

Új zászlósurat kell választanunk. Amíg döntés nem születik az ügyben, a család korelnökeként átmenetileg én töltöm be a posztot.

Aki úgy érzi, hogy személyében alkalmas lenne a család vezetésére, tizenöt napon belül tudassa velem; a határidőn túl beérkező jelentkezéseket nem veszem figyelembe. A magam részéről már most közlöm, hogy nincsenek ilyen irányú ambícióim.

Voksolni kizárólag személyesen lehet, a Carcosa kastélyban tartandó családi nagytanácson. Aki részt kíván venni, harminc napon belül jelezze, előreláthatólag mikorra tud odaérni. A nagytanács időpontját úgy tűzöm ki, hogy mindenkinek lehetősége legyen szavazni, aki élni kíván ezzel a jogával – vagyis a legmesszebbről érkező kuzinokhoz igazodunk. Reménykedjünk benne, hogy addig Humungus rokon balszerencsés akadályoztatása is véget ér.

Hasdrubal öcsém: mint a család bajnokát, felszólítalak, hogy haladéktalanul indulj a Carcosa kastélyba, és legjobb tudásod szerint szervezd meg a védelmét a nagytanács idejére. A sors keserű leckével tanított meg rá minket, hogy amikor nagy számban gyűlünk össze egy helyen, a család sebezhetővé válik.

Aldimar öcsém: volna itt egy jogi dilemma. Megilleti-e a szavazati jog a fiadat? Az életkora szerint elvileg nem, de tudomásom szerint az ő fejlődése nem az emberi normákat követi. Mivel te vagy az apja és te felelsz érte, e kérdés eldöntésében a te ítéletedre hagyatkozom.

Fölösleges hangsúlyoznom, hogy a zászlósúri tisztség családon belüli hivatal: nem a külvilág elvárásai szabják meg, hogy ki viseli. Senki se érezze hát kirekesztve magát a jelöltek köréből neme, vallása, hivatása vagy megjelenése okán. Legyen vezetésre termett és erkölcseiben szilárd: a külsőségek nem számítanak.

A vér örök:
Rigorel Carcosa

Declan Carcosa 2011.03.12. 10:02:36

Rigorel bácsi!

Ezúton jelezném részvételi szándékomat. Betörünk pár kutyafejet Aldimarral és Eibonnal, kirángatjuk Humungust a szarból, és Leonort is, ha még ott van Baba Yagánál, aztán indulunk. Szerintem egy holdforduló múltán ott is leszünk. Majd megkérdezem a kapitány koponyáját.

Ölel rokonod,

Declan

Emmanuel Carcosa 2011.03.12. 10:33:08

Természetesen személyes részvétellel teszek eleget eme családi kötelezettségnek. Emmanuel

kriles 2011.03.12. 18:27:48

Testvéreim, rokonaim!

Ezennel tudatom Rigorel bácsikámmal és a családdal, hogy én William Carcosa, bejelentem igényemet a Zászlósúri címre.

A tradíciók alapján kijelentem:
A Zászlósúri feladatokkal, jogokkal és kötelezettségekkel tisztában vagyok, azokat szándékomban áll elvégezni és gyakorolni.

Azonnal indulok a kastélyba, hogy segédkezzek a Családi Tanácsülés előkészítésében. Utam Normandiából vezet, így érkezésem egy hét múlva várható!

William

Ungurján Carcosa 2011.03.12. 18:35:03

Üdvözletem a családnak egy Massilia felé tartó folyami bárkáról!

Természetesen mihelyst úgy döntöttetek, hogy zászlósúr-választás tartotok, azonnal visszafordultunk a kastély felé, mivel én is részt kívánok venni, sőt, újra jelöltetni magam.

Evoryn drágám, eltévedtél; ha valaki egyszer lemond, vagy lemondatják, attól még lehet újra zászlósúr, egyelőre ezt még nem Te döntöd el - legyen bármely erős is a megalomán kényszerképzeted -, hanem majd a család.

És a precedens a krónikából:

Hasdrubal bácsi ükapja, Baal Carcosa zászlósúrként oly tehetséges intrikus volt, hogy a császári udvarban elérte, hogy a DiVegák elveszítség lombardiai birtokaikat. Angelico DiVega kastélyát egy talján koldus vette meg egy birodalmi tallérért.

Erre Angelico nagy nyilvánosság előtt provokálta Baalt, hogy az párbajra hívja. Mivel ha a párbajt zászlósúrként fogadta volna el, annak további következményei lettek volna, Baal lemondott, majd a győztes párbaj után a család újraválasztotta.

Hidd el Evoryn, akkor is voltak megalomán családtagok, tán mívesebbek is nálad, de ez alkalmat egyik sem használta volna arra, hogy megfúrja a zászlósurat.

Bár igaz, akkor még volt valamije a családnak, amit talán mára elvesztettünk; színvonala.

Minden esetre meg fogok jelenni a választáson jelöltként, és mivel a kényszernek engedve, a család békéjén őrködve döntöttem a lemondásról, döntsön a szavazás arról, hogy továbbra is érdemes vagyok-e a poszt betöltésére.

Evoryn Carcosa 2011.03.12. 21:42:17

William drága,

micsoda meglepetés! Ilyen bátor, már ilyen fiatalon! Bár végső soron miért ne? Sokat tanultál az utóbbi esztendőkben. Meglátjuk, mire jutsz vele azzal szemben, aki tanított.

Rigorel: alapos megfontolás után úgy érzem,alkalmas vagyok a család vezetésére.

A tradíciók alapján kijelentem:
A zászlósúri feladatokkal, jogokkal és kötelezettségekkel tisztában vagyok, azokat szándékomban áll elvégezni és gyakorolni.

Khuntból egy hét alatt a kastélyba érek. Addig kérlek, értelmezd és bíráld el az Ungurján által hivatkozott precedenst.

Csókol mindenkit:
Evoryn Carcosa

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.03.12. 22:50:14

Ez felettébb izgalmasnak ígérkezik. :)

Rigorel Carcosa 2011.03.13. 13:57:11

Az újraválasztási precedens hatályos, a hiteléül a Krónikás szava szolgál. Ungurján újraindulása szokatlan ugyan, de nem ütközik procedurális akadályokba.

Rigorel Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.13. 17:17:34

Kedves Rokonaim!

Remélem, levelem jó erőben és egészségben, vagy ha nem, legalább annak valós reményében talál Benneteket.

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani Evoryn néninek, ami helyénvaló, mert minden jó szándékú és tisztes férfiúnak hálás szívvel kell fogadnia, ha egy tapasztalt öreg okító szavaival támogatja őt. Jómagam eleddig nem mélyedtem el a zászlósúr-választás konkrét kérdéseiben, és megfontolatlanul gyorsan válaszoltam Declan kuzinnak, ami kellemetlen, de férfiasan beismerem tévedésem szorosan véve a választás és választhatóság formai követelményeinek kérdésében, és a tapasztalatot értékelem inkább pozitívan, ami lehetővé teszi megfontoltságom növelését, és nem az elhamarkodottság kérdésén lovagolok – azt esetleg meghagyom másnak, aki amúgy is szeret lovagolni…

Mint említettem, eleddig nem foglalkoztatott mélységében a kérdés, mert jómagam a zászlósúri tekintélyt és magát a posztot betöltő személy sajátjogon nyert nagyra becsültségét automatikusan öröktől fogva valónak és megkérdőjelezhetetlennek fogadtam el, s emellett úgy gondoltam, vagy legalábbis azt reméltem, hogy az új generációba tartozó és a jóslatot elénk táró Ungurján vezetésével az összefogás aranykora kezdődik el.

Most, hogy ez megdőlni látszik, nem tehettem mást, mint véreim iránt magam is felelősségének és kötelességének növekedését felismerő családtagként, a történésektől kényszerítetten mélyebbre ástam magam a kérdésben, hogy a családi tanácsokban, vagy majdan a családi konklávén megalapozottan és megfontoltan tudjak véleményt mondani.
Ennek érdekében teszem fel én is a következő kérdéseket és tárom Elétek dilemmáimat.

Rigorel bácsi – ki kötelességét mindig pontosan ismeri - összehívta a családi konklávét, és meghatározta a jelölés és részvétel feltételeit. Első kérdésem a jelölés feltételeivel kapcsolatosan fogalmazódik meg, mert itt a nominálás feltételei „de jure” kiterjesztettek, abból az alapmegfontolásból indulva ki, hogy a zászlósúr nem képviseli személyében családunkat az Udvar és általában a külvilág felé, azonban véleményem szerint ez a feladata is rendkívüli jelentőségű. Ungurján, mint zászlósúr elsősorban a jóslatban foglalt szörnyű sors elkerülésének zálogaként volt a legtermészetesebb jelölt a legutóbbi választáson, de az új jelölttel szemben egyszerre kell elvárásként megfogalmazni a családi egység megtartásának elkötelezett szándékát és készségét, valamint a család legteljesebb körű irányítását és képviseletét az élet minden területén. Pont ezért most, amikor a család frankhoni meggyökereztetésének és státuszának kivívása-megerősítése a cél, elkerülhetetlennek látszik számomra, hogy a zászlósúr legfőbb tekintéllyel képviselje családunkat az Udvar és a kívülállók felé, véget vetve az eddigi gyakorlatnak, amelyben – ha hatékonyan is – de csak nagyon áttételesen tette, s ennek szerintem alapfeltétele, hogy mint családfő és zászlósúr udvarképes személy legyen.
Mindezek alapján indokolt lenne talán, szeretett rokonaim – mondom ezt Rigorel bácsi autentikusságának megkérdőjelezése nélkül – a családi tanács elé tárni megfontolásra, hogy most végképp ne szakítsunk az elmúlt zászlósúr-választások szokásjoghagyományával, s ne kívánjuk a külvilágot, az egyszerű, gyarló és korlátolt embereket pont most azzal terhelni, amivel eddig megfontoltan nem terheltük: egy számukra elfogadhatatlan családi struktúra kinyilvánításával.

Kaptam azonnali és nagyon gyors választ a lemondott zászlósúr újrajelölhetőségével kapcsolatban is, amelyet azonban a család Krónikása kiigazított. Ezt követően Evoryn néni – miközben bejelentette önjelölését – felszólította Rigorel bácsit, mint koránál fogva erre illetékest, hogy értelmezze és bírálja a precedenst. Köszönöm a méltányos és elfogulatlan döntést a zászlósúri tisztet az interregnum idejére átmenetileg betöltő Rigorel bácsinak.

Ez az eredeti kérdés túlmutat a jelen szűk szituáción, mert valós értelme az is, hogy Rigorel bácsi vajon levezető regnátor-e a konklávén, vagy egyben nominációs bíró is?
Természetesen ebben a személyével kapcsolatos kérdésben is magának a mindig méltányos Rigorel bácsinak a válaszát kérném, s fogadom el azt vita és ellenvélemény, de még csak ellenérzés nélkül is.

Bízom benne, hogy jelentkezni fog olyan jelölt is a zászlósúri tisztre, ki udvarképes, mint William, nagy tudású és rafinált, mint Evoryn, ugyanakkor az eddigi életvitelében már bizonyította, hogy a családi egység megtartására törekszik, hogy saját érdekének és céljainak nem rendeli alá a család céljait, és azt is, hogy méltó a pozícionális tekintély adta tiszteletre, annak okán, hogy maga is meg tudja-tudta adni ezt alávetettként. A magam részéről előttem hiteltelen lenne a zászlósúr személye, ha eddigi szavai és cselekedetei nem az egységre törekvést mutatták volna, hanem az intrika és széthúzás irányába vezettek volna, ha félő lenne, hogy saját, tisztázatlan céljainak alávetni kész a család egységes érdekeit, vagy ha eddig renitensként nem vetette magát alá annak a tekintélynek és hatalomnak, amellyel most élni és vezetni szeretne. Talán még azt is hozzá merem tenni, hogy akkor is hiteltelen, ha már jelöltként nem lépne fel annak érdekében, hogy a renitensek, engedetlenek és tiszteletlenek feddést kapjanak, s ne pedig lehetőséget annak megúszására. A családnak most nem csak egységre, de az egységet kikényszerítő határozott fellépésre is szüksége van, mégpedig olyan személytől, aki kész az elvei mellett a végsőkig kiállni, és nem hódol be valamely családtag magának vindikált, Őt véleménye szerint megillető tekintélyének.

S mint Rigorel bácsi a közelmúltban, most én is azt mondom: bizonyára mindannyiunk hagyományaiban és specialitásában van hasonló hagyomány, vagy spirituális megfelelő, ezért merem felhozni az alábbi szempontot.
Egy nemzetet, nemzettséget vagy egy családot irányító vezető mindig az egész közösséget képviseli, spirituálisan azzal összefonódik a személyes sorsa a pozitív és negatív vonatkozásokban egyaránt. (Ez utóbbiakra láthattunk példákat gyakorta a megátkozottak tekintetében, ha másra nem is utalok.)
Egykor Mózes, aki pedig Isten embere volt, kiválasztott próféta és nagy kabbalista is, nem léphetett az ígéret földjére, mert mint a közössége vezetője, hordozója volt mindazon bűnök terheinek, amelyeket saját személyében és generációja tagjainak személyében elkövettek. Annak ellenére, hogy mély csodálattal és nagyrabecsüléssel tekintek eleinkre és a köztünk élő előző generáció tagjaira, úgy gondolom, hogy a továbblépést és a jóslat szellemében való vezetésünket nem bízhatjuk olyasvalakire, aki e „karmatikus terheket” személyében hordozza, s a család vezetőjeként valamennyiünkre áttestálná.

Mindannyiunkért aggódó szeretettel és nagyrabecsüléssel, a tikkunért, azaz a mindhárom síkon való helyreállításért imádkozva és azért fáradozva,
Emmanuel

Hellehild Carcosa 2011.03.13. 20:25:53

Hát indulni éppen indulhat ez a balfék, de mi a fenének? Ki fog rá szavazni? Mert hogy én nem, az biztos. A család élére erő kell, nem nyavalygás meg kapkodás meg a döntések hanyatt-homlok visszavonása. A precedens betű szerint lehet, hogy hatályos, de akkor régen az teljesen más szituáció volt. Ez a procedurális csűrcsavar szerintem a család Carcosa szellemének megcsúfolása. (Bár természetesen nem vitatom az ügyvivő zászlósúr döntését.)

Rigorel: Paradysben csatlakozok Williamhez, és együtt megyünk tovább a nagytanácsra. William szerintem kicsit alábecsülte az utazásidőt, inkább két hét lesz az, mint egy. Pedig nem ártana sietni, ha a kastélyban közben Vylhva dirigál. (Ezért külön gratulációm, Ungurján, korszakalkotó húzás volt.) Evoryn: te hamarabb odaérsz Khuntból, nézz már a kis hülye körmére, nehogy megint valami butaságot csináljon.

—HH

Leonor Carcosa 2011.03.13. 20:30:03

Bassza meg, rokonok, töröljük már ki a csipát a szemünkből; egyszerűen nem igaz, hogy senki nem látja, mi folyik itt! A normannok összeesküdtek a hátunk mögött, és zsírra levajazták egymással, hogyan vegyék át a hatalmat a családban! Evoryn eszköznek használta a hülye Pávit, hogy lemondásba intrikálja a mi viccnek is rossz zászlósurunkat, most meg úgy tesznek Williammel, mintha vetélytársak lennének, pedig lófaszt! Az első körben megosztják a szavazatainkat, aztán a másodikban William leadja a voksait Evorynnak, és kész, ennyi, már benn is vannak a zsírosbödönben. Alapból van öt szavazatuk, ez Declanéval már hét, mert a felföldi ág mindig a normannokkal szavaz: le vannak kötelezve nekik a Mak Morn-átok megtöréséért, nélkülük nem is léteznének. Ehhez jön még, amit ketten össze tudnak gereblyézni a többiektől: legalább még egyszer ennyi, mert Ungurjánnak semmi esélye, egy döglött patkányra is inkább szavaznék, mint rá. Ez nem választás lesz, baszd meg, hanem nagy szabású színjáték a normann Carcosák rendezésében!

Rigorel: írjál be engem is a jelöltek listájára. Én is elhivatottnak érzem magam, meg ismerem a jogokat és kötelességeket, satöbbi, satöbbi. Amint kiszabadítottuk Humungust, indulok a családi nagytanácsra, feltétlenül várjatok meg. A nálad feledékenyebbek figyelmébe ajánlom, hogy két szavazati jogom van: egy saját személyemben, és egy a szláv ág rangidőseként (mivel Rhodope nagynénémet az öregem kitagadta). Tizenkét gyermekemet viszem magammal; ők nem szavazhatnak, mert nem értelmes lények, de segítenek majd Hasdrubalnak a kastély biztosításában.

Leonor Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.13. 20:34:46

Kivonatoltam a család számára a procedúrát, amely szerint az új zászlósúr megválasztását lebonyolítjuk.
1) Szavazati jogukkal csak azok a családtagok élhetnek, akik személyesen jelen vannak a nagytanácson. A nagykorúság határa 16 év, de ezt az ügyvivő zászlósúr eseti jelleggel felülbírálhatja.

2) Azok a vér szerinti Carcosák, akik nem minősülnek értelmes lénynek, a nagytanácson megjelenhetnek ugyan, de szavazati joguk nincs. Ugyanez vonatkozik azokra a családtagokra, akik tartós cselekvésképtelenség miatt gyámság alatt állnak.

3) Szavazni nem kötelező, akit nem kíván élni a jogával, egyszerűen távol maradhat, és e döntéséért nem szankcionálható.

4) Minden olyan családtagot, aki megfelel a fenti követelményeknek és megjelenik a nagytanácsban, személyében megillet egy szavazat. Ezenkívül plusz egy szavazat jár az egyes Carcosa-ágak rangidőseinek, valamint a legfőbb politikai és katonai vezetőnek, tehát az ügyvivő zászlósúrnak és a család bajnokának.

5) A győzelemhez nyolcvan százalékos többség szükséges: legalább eggyel több voks, mint a nagytanácsban megjelent családtagok négyötöde.

6) Az első körben minden családtag nyílt szavazással voksol. Ha több szavazata van, megoszthatja őket a jelöltek között. Döntését megindokolhatja, de nem köteles így tenni.

7) A második körben már csak azok a jelöltek vesznek részt, akik legalább egy szavazatot kaptak. Most ők rendelkeznek az első körben begyűjtött voksokkal: leadhatják őket akár önmagukra, akár más jelöltekre, egyben vagy megosztva, tetszésük szerint. A szavazás továbbra is nyílt.

8) Ha nem alakul ki háromnegyedes többség, kiesik az a jelölt, aki az előző körben a legkevesebb szavazatot kapta, a versenyben maradtak pedig addig ismétlik ezt a procedúrát, míg döntés nem születik.

9) Patthelyzet alakulhat ki, ha az utolsó körre két közel egyforma támogatottságú jelölt marad, és egyik sem hajlandó átadni voksait a másiknak. Ilyenkor vagy szavazategyenlőség áll elő, vagy a gyengébb jelölt kiesik ugyan, mivel azonban magával viszi a voksait is, a másiknak sem lesz meg a négyötödös többsége. Ebben az esetben az ügyvivő zászlósúr berekeszti a szavazást, a nagytanácsot elnapolja legfeljebb egy héttel, de legalább tíz perccel, és az egész procedúra kezdődik elölről.

Ha valakinek kérdései vannak az eljárás további részleteire vonatkozólag, tegye fel őket, én majd igyekszem kimerítő választ adni rájuk.

Rigorel Carcosa

Hasdrubal bácsi 2011.03.13. 20:37:46

Úton vagyok hű lovagjaimmal, drága véreim. Gondom lesz rá, hogy egyetlen gonosz állat se zavarhassa meg
családi nagytanácsunk békéjét és nyugalmát.

Hasdrubal Carcosa

Liliar Carcosa 2011.03.13. 20:46:51

Szervusztok, kuzinok!

Természetesen számíthattok rám a nagytanácsban, majd Paradystől délre csatlakozom Williamhez és Hellehildhez, és együtt érkezünk.

Hallom, Ungurján, Masszilia környékén vagy. A súlyos beteg férjemet, aki az ápolásod alatt állt, ezek szerint magára hagytad a kastélyban. Jogodban állt, hát hogyne állt volna, egy percig sem vitatom. Nekem is jogomban áll majd úgy szavazni, ahogy a lelkiismeretem diktálja.

Ví, nemsokára találkozunk: arra kérlek, ügyelj már addig Damienre! Rettentő elesett szegény, még enni-inni se tud magától, nagyon aggódom érte.

William, eddig nem szóltam érte, de most már ki kell mondanom: az a benyomásom, hogy elég lagymatagon állsz hozzá a férjem megnyomorítóinak a büntetéséhez. Máglyákat szeretnék látni, William. Tömegsírokat. Hekatombákat. Fürtökben lógó hullákat a bitófákon.

Ha egész Frankhonban lemészárolnád az összes koszos zsidót, az se volna elégtétel azért, amit az én drágámmal műveltek – de rendben van, beérem kevesebbel is. Tekintettel vagyok Emmanuel szempontjaira.

Ölj meg tízezer zsidót, és tiéd a szavazatom. Ha sokallod az árat, semmi gond, megkérem Leonort. Ő biztosan nem fog szabadkozni.

Puszil mindenkit:
Liliar Carcosa

Artemus Carcosa 2011.03.13. 21:33:15

Ebből a nagytanácsból én kimaradok. Más dolgom is van.

A. C.

Evoryn Carcosa 2011.03.13. 21:38:20

Leonor drágám,

nahát, hogy neked, milyen elbűvölő elképzeléseid vannak! Természetesen szívesen összemérem veled magam, rég vártam már erre az alkalomra. Azt hiszem, méltó ellenfél leszel – nemigen találok rajtad fogást. Elvégre azért az apró segítségért, amit rusz földön nyújtottam a tatárok ellen, nem te tartozol nekem, hanem Aldimar és Declan. (Bár Declan, mint igen helyesen rámutattál, mindenképpen velünk szavazna.)

Csókol szerető kuzinod:
Evoryn Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.03.13. 21:40:47

Ungurján drágám,

igazad van: mint mindig, megint fején találtad a szöget! Az én nyájam gyönge, szánalmas és jelentéktelen. Olyannyira nem számítanak, hogy még rusz földön harcoló rokonaink sem mondtak köszönetet, amiért igyekeztem a híveim révén némi támogatást nyújtani nekik. (Nem mintha rosszallanám, hisz nem kerget a tatár, bőven lesz még alkalom az efféle kis udvariasságokra.) Bezzeg a te tudományod, az időben érkezett, akkor és ott segítette meg őket, ahol a legnagyobb volt a szükség! Meg is köszönték neked, fölöttébb ékes szavakkal; maga Leonor, ha jól emlékszem. Várj csak, mindjárt idézem:

„A picsába elmész a hülye mutáns szopornyicáddal, Ungurján! … Ha már segíteni nem tudsz, legalább ne basszál ki velünk még te is!”

Ez ugye még zászlósúr korodban történt? Csak mert elég nehéz követni, mikor mondasz le és mikor táncolsz vissza; az ember lányának egészen belezavarodik a feje.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Ungurján Carcosa 2011.03.13. 21:51:25

@Evoryn Carcosa: Minden szavadban bölcsesség rejtezik. Megjegyzem őket.

Ungurján Carcosa 2011.03.13. 22:01:52

@Liliar Carcosa: Minden szavadban bölcsesség rejtezik. Megjegyzem őket.

Aldimar Carcosa 2011.03.13. 22:27:11

Kedves Rigorel bácsi!

Döntésem szerint a fiamat én még nem tekintem nagykorúnak, ezért szavazni nem fog! Még nincs is bemutatva a családnak, és nincs tisztában a családon belüli rokoni és erő viszonyokkal.

Részemről a lányom nélkül nem fogok visszatérni Frankhonba. Rám ne várjatok a szavazással! Ha mégis sikerülne a választás megkezdéséig kiszabadítanom őt és hazaérnem addigra, akkor viszont részt veszek rajta.

Hogy ne legyek udvariatlan ezért utólag köszönöm Evoryn néném a segítséget amit nyújtottál nekünk a tatárok ellen.

A legjobbakat kívánom mindenkinek.

Aldimar

Declan Carcosa 2011.03.13. 22:38:50

A franc essen ebbe az egészbe. Pont most kellett, Evoryn? Pokolra ezzel az egésszel! Rohangálunk itt a tatárok elől, vagy után, mikor hogy. Fogytán van a whisky is. Közben elő kellene keríteni Aldimar csemetéjét is, Humungusról nem is beszélve. Várhattál volna, míg lecseng ez a balhé itt, keleten, hogy ne csesztessen még a gondolata sem! Mindegy. Ebben segíteni fogok Aldimarnak, ezt előre kikötöm. Ha emiatt nem érek vissza a választásra, és nem is vártok meg, akkor az neked és Williamnek jelent egy-egy szavazattal kevesebbet.(Bár ha Leonornak van igaza, akkor neked, Evoryn, kettőt.) És ó, de fog tetszeni mindez, ha majd Humungusnak elregéljük! "Képzeld, amíg Baba Yagánál vendégeskedtél, Ungurján lemondott!" Félreértés ne essék, még mindig a lekötelezettjeitek vagyunk, de egyrészt, ha elkezdek valamit, azt szeretem be is fejezni (ld. Aldimar utódja), másrészt nekem, felföldinek, aki most csöppentem bele ebbe az egész kontinensi politikába, irgalmatlan nehezemre esik nőt szavazni a zászlósúri posztra. Benne is van a nevében: zászlósÚR. Nem asszony. Inkább favorizálom Williamet.

Mindenesetre nem tudom, meddig kavargunk még itt. A kapitány azt mondja, két hét alatt kényelmes tempóban vissza tudna vinni minket, de még nem értünk a dolgaink végére. Piszkosul remélem, hogy otthon, a Felföldön minden rendben megy, és nem arra érek haza, hogy Charlie-t felhúzták egy csillárra, vagy hogy MacNeiléknek sikerült megint összeszedni annyi hajót, hogy Campbelléknél fosztogatnak és marhát lopnak. (A múltkor a bunyó után a hajóikat olajjal locsoltuk le, aztán meggyújtottuk. Akkora füsttel égett, hogy megteltek a környező öblök, és két napig nem bírtak kimenni a halászok.)

Ölel fivéred,

Declan

Emmanuel Carcosa 2011.03.13. 23:27:37

Liliar Kedves!

Köszönöm, hogy a kedvemért ilyen elnéző vagy, de szeretném emlékezetedbe idézni: nem a lyotardi zsidók, hanem a szintén helyi félszerzetek követtek el abúzust hitveseden, és a helyzetbe is miattuk került, amiben megsérült.
Pont ennek okán a teljes lyotardi félszerzet populációt a Te kényedre való kiszolgáltatásra tereltettem táborba, erős őrizet mellett, hogy mind egy szálig kiirthasd őket, hogy írmagja se maradjon azoknak, akik kollektíve ezen bűnért felelősek.

Bár a tízezres szám is nagylelkű a Részedről, leköteleznél, ha azt nem zsidók, hanem félszerzetek fellógatott testében mérnéd - bár nem vitatom, hogy belőlük több teszi ki ugyanazt az ellentételezési értéket

Szeretettel,
Emmanuel

Vylhva Carcosa 2011.03.14. 06:52:47

Liliar, jaj picim! Persze hogy ispotályozom Damient! Ahogy rám maradt a kastély, azonnal orvosokat hivattam; lehetőleg a legjobbakat - magam miatt is. És tudod, én is konyítok valamennyit a gyógyításhoz. Ne aggódj, minden rendben van!

Hellehild drágám! Nem dirigálok, mindössze próbálom gondját viselni az ÜRES kastélynak, míg nem lesz egy ura, vagy úrnője, és felkészíteni a zászlósúr-választásra. Hidd el, kedvesem, szívesebben napoztatnám a hasamat egy erdőben, távol a zajtól, mint ebben a kapkodásban idegeskednem!

Hasdrubal bácsi!
Már nagyon várlak! Megtettem az előkészületeket a családi tanács védelmének megszervezésében. Remélem, jól csináltam mindent! Ennek a reszortnak te vagy a mestere. Nem akartam belekotnyeleskedni a dolgodba, csupán elővigyázatos vagyok egy kicsit.
Például rendeltem néhány új ágyút (az sosem árt), a többit majd személyesen közlöm veled.

Evoryn drága!
De jó, hogy ilyen közel vagy, és azonnal útnak indultál! Elkél itt a segítség, már azt sem tudom, hol áll a fejem! Nem nekem találták ki ezt a kulcsárságot.
Végigmustráltam a személyzetet, és húztam a gyeplőn. Kidobáltam a régi bútorokat, megkopott kelméket, szőnyegeket. Vettem díszes vitrázsokat, és új prémeket is, továbbá frissítettem az ezüst étkészleteket, gyertyatartókat, de nem tudom pontosan, mi hiányzik még. Pár üres helyiséget berendeztem vendégvárónak, egyéb társasági, és privát célokra.
Vonikot iderendeltem haladéktalanul.
Belzador sokat segít, de hát ahogy én, úgy ő sem nagyon járatos ezekben a dolgokban.

Várlak szeretettel, és természetesen minden drága családtagot!

kriles 2011.03.14. 09:17:08

Kedves Véreim, Rokonok!

Látom, felpezsdítette az életet a választás, de ennek én nem örülök. Számomra érthetetlen, hogy néhányan, a család régi szokásait visszahozva, intrikával, ügyeskedéssel, régi sérelmek felhánytorgatásával próbálják az erőviszonyokat felmérni, összezavarni vagy éppen felborítani.

Mi a francot csináltok! Pár év telt el, hogy családunk éppen hogy túlélt egy genocídiumot, és ti megint marakodtok.

Ungurján lemondása éppen elég baj, és ti még tetézitek azzal, hogy kicsinyes ellenségeskedéseiteket újra felhánytorgatjátok...?

Semmit sem változtatok, szégyelljétek magatokat!

Evoryn Néném!
Arra kell hogy kérjelek, hogy fejezd be amit teszel. Te nem vagy Auraluna, még ha szeretnél a nyomdokain járni. Ő félelemmel irányította családját, és nézd meg hol tart most. Ne akard úgy leélni az életed, hogy rokonaid megvetnek, és gyűlölnek.

Leonor Néném!
Ugyan mindig is nagyra tartottalak, ám nem azért, mert összeesküvés elméletek gyártásban élen jártál. Kérlek maradj meg annak, ami miatt mindig is kedveltelek, kedveltünk, a természet nyers erejének.

Liliar Húgom!
Sajnálattal kell közölnöm, hogy egyetlen zsidót sem fogok felkötni vagy égetek el máglyán, csak hogy szavazatodat megszerezzem. Ezzel a tettel pont azt mutatnám, mennyire alkalmatlan vagyok Zászlósúrnak. Roppantul sajnálom ami Damiennel történt, de nem az fogja meggyógyítani, hogy zsidók százai fognak a vérükbe belefulladni.

Maradok a Család felé hűséggel!

William

Santiago Carcosa 2011.03.14. 16:42:06

William Carcosa!

Én, Santiago Carcosa, az ibériai ág rangidőse az alábbi kérdéssel fordulok Hozzád, zászlósúr jelölthöz a Család színe előtt: esküszöl-e Carcosa becsület szavadra, hogy a Rigorel Carcosa által bejelentett zászlósúr választásra vonatkozóan
- a zászlósúr jelöltségedet vissza nem vonod,
- a zászlósúr választáson, mint zászlósúr jelölt megjelensz,
- a Rád adott szavazatokat elfogadod, senkinek át nem adod, vagyis csakis magadra szavazol,
- esküdet MINDEN KÖRÜLMÉNYEK között megtartod, ami alól SENKI ÉS SEMMI, sem külső befolyás, sem törvény, sem varázslat, sem átok, sem halál, etc. fel nem menthet,
- és egy esetleges esküszegés minden következményét vállalod?

Válaszként egy egyszerű IGEN-t, vagy NEM-et várok Tőled, a Család nyilvánossága előtt, nem később, mint a jelölt állítási határidő előtt egy nappal.

Santiago Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 11:39:14

Nichien és Sophia jelezték nekem, hogy nem kívánnak részt venni a zászlósúri választáson. Erre számítani lehetett, hiszen az árva ági szenior általában nem él a szavazati jogával, Sophia húgomat pedig helyhez köti pedagógiai jellegű elfoglaltsága a Prisius birtokon. Moróziából egyelőre semmi hír, bár üzentem nekik; Benjamin kuzinnal egyáltalán nem tudtam kapcsolatba lépni; Ibramel öcsém viszont áthajózik a nagytanácsra az Újvilágból. Ő jön a legmesszebbről, egy hónapon belül semmiképp nem ér ide, de akár kettőbe is beletelhet, az időjárás függvényében.

Fölmerült néhány kérdés, alább igyekszem tisztázni őket.

Az ügyvivő zászlósúr valamennyi zászlósúri jogkörrel rendelkezik, és legjobb belátása szerint gyakorolhatja őket, vagyis nem puszta arbitrátor – ám elsődleges kötelessége a választás megszervezése, biztosítása és lebonyolítása. Megbízatása az új zászlósúr megválasztásáig tart, ám legfeljebb egy esztendeig. Egy év leteltével, ha addig nem születik döntés a nagytanácsban, automatikusan elveszti hivatalát, amely a szenioritásban őt követő családtagra száll. (Esetünkben ez Hasdrubal öcsém lenne, utána Benjamin, aztán – mivel Rhodopét átugorjuk – Sophia, Evoryn, Leonor, és így tovább.) Ilyenkor a volt ügyvivőt az ága automatikusan kitaszítja, vagyis kiesik a kor szerinti rangsorból, és soha többé nem viselhet semmilyen családi tisztséget: árva Carcosa lesz belőle, és Nichien kuzin (a Bűnösök Ostora) felügyelete alá kerül. Ez a záradék azt hivatott megakadályozni, hogy az ügyvivő a nagytanács obstruálásával – azaz a választás vég nélküli elnyújtásával – meghatározhatatlan ideig üresedésben tartsa a zászlósúri posztot, s ekképpen választás nélkül de facto zászlósurat csináljon magából.

A konjugális rokonok – akik házasság vagy jegyesség révén tartoznak a családhoz: a Carcosák hitvesei és az ő hozzátartozóik – nem rendelkeznek szavazati joggal. Amennyiben semmiféle vérségi kapcsolat nem fűzi őket a családhoz, meg sem jelenhetnek a nagytanácsban; tájékoztatásuk a Carcosa hitves belátására van bízva. Ebbe a kategóriába tartozik Paulinus felesége, Sophia és Esperanza férje, valamint Evoryn vőlegénye. (Borostyán tudomásom szerint egyelőre nem váltott gyűrűt Humungusszal, tehát még konjugális fokon sem minősül rokonnak.)

A szövetséges családok – akik a konjugális kapcsolatokon kívül távolabbi felmenőik révén vérségileg is kötődnek a Carcosákhoz – egy-egy szavazati jog nélküli megfigyelőt delegálhatnak a nagytanácsba, de ez az ügymenetet nem hátráltathatja, vagyis a procedurális eljárással nem várjuk be őket. A zászlósúri választásról tájékoztattam Milagros Sandalfónt, Azár Anahidot, Palomides Mondragont, Auraluna Dromdalt, Barbaro Urgellt, Alcide Caligarit, Johanán Abramelint, Jekatyerina Tolsztovát és – jobb kontaktus híján – a dzsiddai emírt. Négy helyről már választ is kaptam: Milagros nagyasszony személyesen óhajtja tiszteletét tenni nálunk, Palomides hadúr hajója két héten belül fut be Mirdeaux-ba, a Caligarikat az ifjú Luciano fogja képviselni, Auraluna néném pedig Paradysben csatlakozik Williamhez és Hellehildhez. (Ez utóbbit kifogásolhattam volna az unokája jelenléte miatt, de nem tettem, mivel Damien a kastélyban tartózkodik ugyan, ám cselekvésképtelensége miatt nem tudja betölteni a Dromdaloknak járó megfigyelői posztot. Jobb is lesz neki, ha nincs magánál, amikor viszontlátja a nagyanyját.) Hogy a többiek küldenek-e valakit, rajtuk áll.

Múlhatatlan megkönnyebbülésemre a DiVegáknak ezúttal – eltérően az előző zászlósúri választástól – nem kellett meghívót küldenem, mivel Artemus balcsillagzatú románca azóta véget ért, s a groteszk frigy gyümölcsei elhunytak.

Sophia gyermekei viszont némelyes problémát jelentenek. Mindketten nagykorú, vérbeli Carcosák; édesanyjuk azonban nem megfelelő szellemben nevelte őket, és mióta elszakadt tőlük, kapcsolatuk a családdal teljesen egyoldalú: vagyis mi diszkrét megfigyelés alatt tartjuk őket, ők azonban nem tudnak és nem is akarnak tudni rólunk semmit. Javaslom, hogy essenek Aldimar fiával azonos elbírálás alá, vagyis Carcosa mivoltuk elismerése mellett rekesszük ki őket a szavazásból.

Sophia húgomnak, mint személyében érintett félnek, természetesen jogában áll vitába szállni javaslatommal, és állásfoglalást kérni az ági szeniorok tanácsától. Mint ügyvivő zászlósúr, ezt a lehetőséget nem kommentálhatom, Sophiának azonban a szentbirodalmi ág rangidőseként is fölötte állok, és e minőségemben atyailag arra inteném őt: ne tegyen ilyet.

Cicus nem szavazhat, mivel értelmes lény ugyan, de nem vérbeli Carcosa; a nagytanácson való részvétel jogát azonban méltatlan volna megtagadni tőle. Az ő státuszára nem találtam precedenst a joganyagban. Javaslom, hogy az Aldimarhoz fűződő kapcsolatát tekintsük a konjugális rokonság speciális alesetének. Ha Aldimar, mint személyében érintett fél, más megoldást javasol, vagy ha Ungurján, mint a család múltjának őrzője, jobb precedensre bukkan a krónikákban, nyitott vagyok a módosító indítványokra.

Nagytanács összehívása esetén a mindenkori Kapuőr tartozik gondoskodni a helyszín mágikus biztosításáról. Humungus kiszabadítása természetesen prioritást élvez: a 823. évi záradék értelmében a nagytanácsra való hivatkozással egyetlen vérbeli Carcosát sem lehet közvetlen életveszélyben magára hagyni. Ügyvivő zászlósúri jogkörömmel élve tehát felszólítom Eibon kuzint, hogy amint biztonságba helyezi Humungust, haladéktalanul siessen a Carcosa kastélyba, és lásson hozzá a thaumaturgikus védelem megszervezéséhez. Kiegészítésül ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a kastélyban való jelenléte nem kötelezi őt sem a nagytanácsban való részvételre, sem a szavazásra; ha nem kíván élni e jogával, megteheti.

Ebben a percben kaptam a hírt: Nichien megtiltotta Rhodopénak, hogy elutazzon a nagytanácsra. Az árva ágban a szeniornak ehhez joga van, úgyhogy Moróziából legföljebb az ifjabb kuzinok részvételére számíthatunk. Ezzel kapcsolatban azonban – noha én közvetlenül senkitől sem vonhatom meg a szavazati jogot, ez nem áll sem módomban, sem szándékomban – kötelességemnek érzem felhívni rá a figyelmet, hogy Vorvara Carcosa – a Ragályfészek – jelenléte a család központi területein komoly komplikációkkal járhat.

Rigorel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 11:43:03

Ungurján fiam, ezúttal nem ügyvivő zászlósúrként fordulok hozzád, hanem a szentbirodalmi ág vezetőjeként, ahová tartozol s amit a család vezetéséért folyó nemes versengésben képviselsz.

Ne feledd, hogy amikor levetetted a zászlósúri palástot, nem csupán a vele járó jogokról és kötelességekről mondtál le, hanem az általa sugárzott autoritásról is. Immáron csupán saját személyes tekintélyedre hagyatkozhatsz, meg azoknak a támogatására, akiket a családból meg tudsz nyerni magadnak.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a státuszod megváltozott – magad döntöttél így –, és ennek megfelelően alakítsd a politikádat. Tisztában vagyok vele, milyen sokkszerű tud lenni egy ilyen váltás (magam is megéltem hasonlót néhányszor), de ez így van rendjén. A mi családunkban sem a hatalom, sem a befolyás nem abszolút és változtathatatlan: újra és újra ki kell érdemelni. Különben ott tartanánk, mint a Dromdalok meg a Prisiusok.

Vetélytársaid többsége korban és tekintélyben fölötted áll. A kor önmagában nem érdem, csak lehetőség: aki idősebb, annak több alkalma nyílt kitüntetni magát a család szolgálatában, de ugyanígy arra is, hogy hibákat kövessen el. És akinél a mérleg rossz irányba billen, annak a kor nem hoz megbecsülést: Rhodope kuzin nem sokkal fiatalabb nálam, de Nichien nem véletlenül tiltotta ki őt a nagytanácsból. Annak idején szégyent hozott a nevünkre, és míg ezt jóvá nem teszi – aminek a megítélése egyes-egyedül Nichien joga és felelőssége –, nem érdemli meg, hogy szava legyen a család ügyeiben.

Rámutatni saját érdemeidre és mások hibáira; ez a meggyőzés helyes módja, amellyel szavazatokat lehet gyűjteni. Viszont korholni, dorgálni, számon kérni – ez az idősebbek előjoga. Olyan hangnemben, amilyenben jónak látják. Azzal érdemelték ki, hogy éltek a koruk adta lehetőséggel; ha nem így tettek volna, nem szeniorok lennének, hanem halottak, vagy az árva ágon tengődnének, mint Rhodope.

Az ifjaknak természetesen jogukban áll kesztyűt dobni az időseknek. Ez is így van rendjén, különben az idősek kihívás híján elpuhulnának és eltespednének, az ifjak pedig megsavanyodnának mérgükben, mert nem nyílik alkalmuk a kiemelkedésre. De más az ifjak arzenálja, és más időseké. Hová jutna a világ, ha a fiaknak szabadságukban állna felelősségre vonni az atyákat?

Atyai jóindulattal kérlek, hogy szíveld meg intésemet. Ellenkező esetben rossz fényt vetnél az egész águnkra, és engem személy szerint is roppant kínos helyzetbe hoznál.

Rigorel Carcosa

Ibramel Carcosa 2011.03.15. 11:52:21

Respekt, Emmanuel rokon!

Mi ketten diszponálunk a család anyagi erőforrásainak két legmasszívabb tömbje fölött: én az újvilági gyarmatokat igazgatom, te az óvilági befektetéseket. Nem lenne jó, a család szempontjából sem, ha a szavazáson ellenérdekelt oldalra kerülnénk, mert akárki lesz végül a zászlósúr, amit az egyikünknek ígér, azt szükségképpen a másikunkon vasalja be.

Te vagy az idősebb, várom a nyitóajánlatodat. Mielőtt azonban könnyű koncnak vélnél, figyelmeztetlek: az anyám pelágiai zsidó volt.

Ibramel Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.03.15. 11:54:57

Artemus drága,

annak idején nekem is lett volna más dolgom, mikor megtisztítottam a kezedet a gyermekeid vérétől, és segítettem elűzni az álmaidat kísértő fúriákat. Emlékszel?

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.15. 11:57:34

Hé, hé, mi a rohadalom ez, hogy kinyírjátok a szavazataimat, mielőtt begyűjthetném őket? Rhodope biztosan rám voksolt volna, erre kussba vágják. Jó, rendben, ezt elfogadom, a kis ferdeszeműnek joga volt hozzá, hadd menjen. De az mi a fene, hogy Vorvara is üljön meg a seggén? Ő nem csinált semmi rosszat, arról meg igazán nem tehet, hogy dől belőle a pestis.

Baromi egyszerű a megoldás, Rigorel. Szóljál Ungurjánnak, hogy takarodjon vissza a kastélyba, ahonnan csapot-papot otthagyva elhúzta a belét, és álljon neki csírátlanítani meg karantént építeni. Takarítónőnek még jó lesz.

Leonor Carcosa

Furore Carcosa 2011.03.15. 12:00:41

Üdvözletem mindenkinek!

Én is megyek a nagytanácsba: a kuckóm nincs túl messze a kastélytól, de gyalog vagyok, úgyhogy legalább két hét. Megoldható lenne gyorsabban is, de Ibramelt úgyis meg kell várnunk, akkor meg nincs értelme felégetni miattam a vadasparkot.

Hasdrubal bácsi: a lekötelezetted vagyok, amiért új személyzetet toboroztál a kuckómba Szarumarástól, de különösen azért, mert elhoztad nekem ajándékba annak a mocsok kéjenc halászkirálynak a fejét! Neked mint a család bajnokának két szavazatod van: tekints engem a harmadiknak. Arra fogok szavazni, akire rámutatsz.

Furore Carcosa

Artemus Carcosa 2011.03.15. 12:02:12

Kiszmet. Indulok leróni a tartozásomat. Messze vagyok; legalább egy hónap.

A. C.

Belzador Carcosa 2011.03.15. 12:06:35

A vér örök!

Mikor Ungurján kihurcolkodott a kastélyból, még a várnagyot is magával vitte, úgyhogy eleinte volt itt egy kis fejetlenség (a kovács volt a rangidős parancsnok!), de aztán Vível kézbe vettük a dolgokat. Elég vacakul néz ki szegény, azokkal a szörnyű sebhelyekkel, de nagy szerencse, hogy itt volt és lábra állt, mert nekem épp nem volt kéznél olyan gazdatestem, amiről a várban maradt szolgák felismerhettek volna. Próbáltam én parancsolni nekik, de fogalmuk sem volt róla, ki vagyok, és nem engedelmeskedtek. Aztán jobb híján előjöttem a tükrökből, erre meg hisztérikus rohamot kaptak és szétszaladtak. Már kezdtem idegeskedni, amikor jött Ví és ráncba szedte őket. Azóta rendben megy minden, elkezdtük a felkészülést a nagytanácsra: megnyitottuk a kincstárat, kiküldtük a rendeléseket, felvettük a kapcsolatot Vonikkal, megbízható külsős személyzetet fogadtunk a speciális munkakörökre. Szóval, nem egy bolondokházába fogtok érkezni, ahogy az első napokban festett a dolog, hanem egy működőképes kastélyba, ahol mindenki tudja és végzi a feladatát.

Liliar: nyugodt lehetsz, gondot viselünk a férjedre. Sajnos, az állapotában nem mutatkozott javulás, de amennyire meg tudjuk ítélni, romlás sem. (Egyikünk se ért Ungurján műszereinek a kezeléséhez, és a kastélyban egy vacak felcser sem maradt; küldtünk orvosért Sanpellier-be, útban van, de még nem ért ide.) Éjjel-nappal rajta tartom a szemem, tükröt állítottunk a betegszobájába.

Egyebek. Mivel sem a szentbirodalmi, sem a levantei szenior nem indul a zászlósúri címért, és két szavazat többet nyom a latban, mint egy, arra gondoltam, hogy Vível csinálhatnánk egy kis alkalmi koalíciót. Szépen meghányjuk-vetjük egymással, hogy szerintünk milyen kvalitásokkal kellene bírnia az új zászlósúrnak, aztán amire kilyukadunk, azt közösen terjesztjük majd a jelöltek elé.

Addig is, szerettel várunk titeket: a Carcosa kastély készen áll a családtagok és a vendégek fogadására.

Belzador Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 12:09:01

Leonor panaszának helyt adok: amennyiben a szükséges erőforrások a család rendelkezésére állnak, a felkészültség hiánya nem indok arra, hogy egy vérbeli Carcosát megfosszunk szavazati joga gyakorlásának lehetőségétől. Ungurján fiam, haladéktalanul térj vissza a kastélyba, és tedd meg a szükséges előkészületeket Vorvara húgunk fogadására.

A Carcosa kastély várnagya a család számára kritikus időpontban anélkül hagyta el a posztját, hogy megfelelő képességű helyettes állításáról gondoskodott volna. Büntetésből elmozdítom a tisztségéből, a továbbiakban a Carcosa kastély területén semmiféle igazgatási jogkört nem gyakorolhat, sem polgári, sem katonai téren. Ez a vétség súlyánál fogva azonnali kivégzést vonna maga után, a további szankciók kiszabásától azonban eltekintek, mivel a várnagy egy Carcosa családtag egyenes utasítására cselekedett.

Az új várnagyot Vylhva nevezi ki, de csak ideiglenes hatállyal: a kinevezés kizárólag akkor és abban az esetben válik véglegessé, ha Hasdrubal öcsém a helyszínre érve megerősíti.

Rigorel Carcosa

Paulinus Carcosa 2011.03.15. 12:15:44

Az Úr néha a kicsiny porszemen keresztül nyilvánítja ki akaratát, mivel az útjai kifürkészhetetlenek. Az én gyarló életem többször szolgált már példázatul e szentenciához.

Bár undok bűnökben fetrengtek és lelki üdvötök vészes veszedelemben forog, én sem vagyok vétek híján való, és vérem szerint közétek tartozom. Az első jó széllel átkelek a Csatornán, aztán Calais-ban delizsánszra ülök. Előreláthatólag három hét múlva érkezem.

Paulinus Carcosa

kriles 2011.03.15. 12:20:22

Kedves Véreim, Rokonok!

Mivel tudom Santiago, hogy tényleg utálod a felesleges szócséplést, habár lenne mit hozzáfűzöm mind az eskühöz, mind a módozathoz is, mivel...

A válaszom IGEN.

William

Vorvara Carcosa 2011.03.15. 12:22:38

Köszönöm, Leonor! Mindig szerettem volna meglátogatni a napfényes Frankhont. Hajóra ülök, szerintem három-négy hét alatt jutok el a déli partokig. Eaux-Mortes környéke jó lesz? Nem bánnám, ha küldenétek elém valakit, mert mire odaérek, senki sem lesz életben a legénységből.

Vorvara Carcosa

Santiago Carcosa 2011.03.15. 13:08:54

William!

Köszönöm gyors, és remélhetőleg megfontolt válaszod.

Rigorel!

Jómagam is előresietek, hogy Vorvara fogadásában, szálláshelyének kialakításában segítségetekre legyek. Néhány hordó "illatos" főzetem már készen is áll erre a célra.

Deodata és Esperanza Milagros Matriarchával együtt egy későbbi időpontban érkezik. Hogy mikor, ne kérdezd. Csak a ruhatár összeállítása hetekbe telik...

Santiago

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.03.15. 13:09:44

OFF: Egyre kíváncsibb vagyok a most szóba került és/vagy megszólaló, de még nem ismertetett családtagokra.

kriles 2011.03.15. 13:25:31

OFF:
Jaj ne, Paulinus... Jön a dorseti birkapásztor is. Na ez hiányzott még.

Creep 2011.03.15. 13:55:13

OFF: hogy lesz lebonyolítva a választási rész technikailag?

kriles 2011.03.15. 14:02:25

Santiago!

Ezért szerettem volna bővebben kifejteni, hogy a megfontoltságot is lásd a sorok között, dehát egyértelműen kérted, hogy lényegretörő legyek.

Willaim

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 15:39:23

A Santiago által javasolt, William által letett esküvel súlyos nehézségek vannak.

"...a Rád adott szavazatokat elfogadod, senkinek át nem adod, vagyis csakis magadra szavazol,"

Tekintsétek meg újra a szavazás procedurális eljárását, és gondoljátok végig alaposan! Ennek a pontnak a betartása ahhoz vezethet, hogy az utolsó körben végtelenített patthelyzet alakul ki, ami újra meg újra előáll, akárhányszor ismételjük meg a szavazást. Az ügyvivő zászlósúri tisztséghez kapcsolódó megszorítások, illetve az obstrukciós szankciók folytán ez a szituáció egy végtelenített spirálban az egész családot romlásba döntené: miután végigpörög az egész szenioritási sor, valamennyien az árva ágon végeznénk. Ez persze nem bizonyosság, csak lehetőség, ám az ilyesminek még a lehetősége sem merülhet föl. Ezt garantálni az én feladatom.

A gondot ugyanezen eskü utolsó pontja okozza:

"...esküdet MINDEN KÖRÜLMÉNYEK között megtartod, ami alól SENKI ÉS SEMMI, sem külső befolyás, sem törvény, sem varázslat, sem átok, sem halál, etc. fel nem menthet,"

Vagyis az eskü vagy annak valamely pontja alól nem menthetem föl ügyvivő zászlósúri minőségemben Williamet (sőt, még Santiago sem teheti meg, mint eskükérő), az eskü előző pontjának betartása viszont el nem hanyagolható valószínűséggel végtelen ismétlődő ciklusba zárja a választás menetét, vagyis az egész család romlásához vezethet. Ezt nem engedhetem.

William: ügyvivői zászlósúri hatalmamnál fogva megfosztalak a jelöltségtől és töröllek az indulók listájáról. A szavazati jogodat nem áll jogomban megvonni tőled, azzal természetesen továbbra is belátásod szerint élhetsz.

Rigorel Carcosa

Hasdrubal bácsi 2011.03.15. 15:47:31

Kicsi Furorém,
jó kislány vagy, drága lélek: okos, szerény, illemtudó. Ha egyszer felcseperedsz, rettegni
fognak tőled a gonosz állatok.

Hasdrubal Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.15. 15:58:36

Santiago: őszinte gratulációm, ez remek húzás volt, utoljára az öreg Cassilda nénitől láttam hasonlót. Kihúztad a méregfogát a normann összeesküvésnek! Mikor jelented be az indulásodat?

Leonor Carcosa

kriles 2011.03.15. 16:08:08

Rigorel Bácsikám!

Zászlósúri döntésedet megértettem, és elfogadom. Ám mivel eskü köt, be nem tarthatom. Ígéretem szerint semmilyen törvény nem hátráltathat.

Ezért, én William Carcosa halálig tartó párbajra hívlak téged, Rigorel Carcosa, azon okból, hogy döntésed visszavond. Ha ezt haláloddal érem el, hát úgy. Ha az én halálommal jár, akkor mindketten megnyugodhatunk, mert teljesítettük kötelességünket, eskünket, és amit megkövetelt a Család!

William

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 16:19:38

Az ellenvetésnek helyt adok, az esküd valóban értelmezhető így. A kihívást elfogadom. A döntőbíró Hasdrubal csém lesz.

A párbaj időpontját, ügyvivő zászlósúri jogkörömnél fogva, a családi nagytanácsnak a hivatalos megnyitástól számított 364. napjára tűzöm ki. Amennyiben a zászlósúri választás közben sikerrel lezárulna, az esküdön nem esik sérelem, és a párbajunk elmarad, mivel okafogyottá válik.

Rigorel Carcosa

Santiago Carcosa 2011.03.15. 16:23:46

Véreim!

A Családi Tanácsot felkérem arra, hogy William Carcosa zászlósúrjelölti státuszát azonnali hatállyal állítsa vissza és emellett részesítse megrovásban Rigorel Carcosát ügyvezetői zászlósúri hatáskörének átlépése miatt, mivel ilyen jelentőségű döntést csakis a Családi Tanács hozhat.

Santiago Carcosa

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.03.15. 16:25:34

*elégedetten csettint*
Micsoda mesteri kavarás, milyen finoman adagolt, a többiek reakcióját a végsőkig figyelembe vevő bábjáték! Csak tudnám, hogy a Cascosa család tengernyi, teleszájjal a markába röhögő ellensége közül melyiké az érdem, hogy gyakorlatilag tíz nap alatt újra romlásba döntötte az egész, lassan már-már újra stabilizálódó családot, széthúzást és (úgy látszik halálos) viszályt szítva a rokonok között.
Bámulatos, én mondom.

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 16:26:56

Döntésem a jelöltséged visszavonásáról érvényben marad, ám végrehajtását elhalasztom a párbaj napjáig. Az ezt követő procedurális eljárásokról már a nagytanács ülésezésének 365. napján hivatalba lépő új ügyvivő zászlósúr - vagyis Hasdrubal Carcosa - lesz hivatott döntést hozni.

Rigorel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 16:30:20

"A Családi Tanácsot felkérem arra, hogy William Carcosa zászlósúrjelölti státuszát azonnali hatállyal állítsa vissza és emellett részesítse megrovásban Rigorel Carcosát ügyvezetői zászlósúri hatáskörének átlépése miatt, mivel ilyen jelentőségű döntést csakis a Családi Tanács hozhat."

A felvetés jogos, de folyamodványt beterjeszteni csak személyes érintettség okán lehet, ami Santiago Carcosa esetében nem áll fenn.

William, nyilatkozz: kívánsz-e a fentivel azonos szövegezésű folyamodványt beterjeszteni a szeniorok családi tanácsa elé?

Rigorel Carcosa

Hellehild Carcosa 2011.03.15. 16:33:33

Késő bánat, Santiago: jó ötlet volt, de elbuktad, most már ne égesd magad a kármentéssel. A normann kígyónak nem olyan könnyű kihúzni a fogát...

-HH

Santiago Carcosa 2011.03.15. 16:37:54

Drága Leonor!

Mindent félreértesz... Magyarázom:
- ha William nemet mond, akkor indulok a választáson
- ha William igent mond, akkor nem indulok a választáson, és őt támogatom

Csókollak,
Santiago

Emmanuel Carcosa 2011.03.15. 16:39:49

Békesség Néked, Ibramel, Jó Rokon!

Sietek megnyugtatni Téged: sem származásod, sem tetteid nem feledjük - sem az óvilágban, sem Outrémerben.

Örülök, hogy magad is így gondolkodsz, s külön köszönöm, hogy előzékenyen eljárva megkíméltél a nehézségektől, hogy nekem kelljen kezdeményeznem a téma kapcsán a kényszerű kapcsolatfelvételt.

Közvetlen módon kereslek meg a részletek egyeztetésére, úgy, hogy a család választásra készülő tagjait ne terheljem az egyeztetési időszak részleteivel.

Sikereidnek örülve és azt módfelett irigyelve,

Emmanuel Carcosa

Santiago Carcosa 2011.03.15. 16:49:26

Hellehild drágám!

Semmit nem buktam el, számomra a halasztás is megfelelt (párhuzamosan íródtak a levelek). William jelölt maradt, egy éven belül csak meg lesz az új zászlósúr, s azzal az eskü is érvényét veszti, és a párbaj is elmarad.

Santiago

kriles 2011.03.15. 16:51:53

Rigorel Bácsikám!

Kérésednek megfelelően nyilatkozom:

A Szeniorok Családi Tanácsát felkérem arra, hogy zászlósúrjelölti státuszomat azonnali hatállyal állítsa vissza és emellett részesítse megrovásban Rigorel Carcosát ügyvezetői zászlósúri hatáskörének átlépése miatt, mivel ilyen jelentőségű döntést csakis a Családi Tanács hozhat.

Egyúttal a kérem a Szeniorok Családi Tanácsát, hogy kérésemet, még a Családi Nagytanács megnyitása előtt 1 nappal bírálja el.

William

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 16:59:21

A beterjesztést elfogadom. Felszólítom a szeniorokat, hogy nyilatkozzanak: támogatják-e William Carcosa indítványát, elutasítják, vagy nem kívánnak véleményt nyilvánítani az ügyben. Egyszerű szavazattöbbség dönt, szavazategyenlőség esetén az ügyvivő zászlósúr voksa.

Mint a szentbirodalmi ág rangidőse a szeniori tanácsban, az indítványt a magam részéről elutasítom.

Rigorel Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.15. 17:00:39

Mint a szláv ág rangidőse a szeniori tanácsban, az indítványt a magam részéről elutasítom.

Leonor Carcosa

Santiago Carcosa 2011.03.15. 17:06:57

Az indítvány támogatom.

S.

Evoryn Carcosa 2011.03.15. 17:08:39

Mint a normann ág rangidőse a szeniori tanácsban, az indítványt a magam részéről támogatom.

Evoryn Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.15. 17:12:54

Az ibériai ág szeniorától előírásszerű választ kérek, a jegyzőkönyvi formák pontos betartasával, hogy a fogalmazásmód ne adhasson tápot semmiféle későbbi vitának és átértelmezésnek.

Rigorel Carcosa

Santiago Carcosa 2011.03.15. 17:15:58

Mint az ibériai ág rangidőse a szeniori tanácsban, az indítványt a magam részéről támogatom.

Santiago Carcosa

Santiago Carcosa 2011.03.15. 17:17:00

Rigorel!

Ha Te erre élvezel...

S.

Declan Carcosa 2011.03.15. 17:21:10

Mi a fasznak kell itt még ezen is rágódni? Még több szart kell itt összehordani?

Mint a felföldi ág rangidőse a szeniori tanácsban, az indítványt a magam részéről elutasítom.

Főleg azért, mert ha a 365 letelik, Rigorel bácsi akkorát fog bukni, hogy annak Nichienig hallik majd a visszhangja.

Nichien Carcosa 2011.03.15. 17:26:55

Mint az árva ág rangidőse a szeniori tanácsban, az indítványról a magam részéről nem kívánok véleményt alkotni.

Damaar 2011.03.15. 19:00:23

@Alister: Én pont ellentétesen látom. Így kívülállóként, szerintem ez egy üdvös folyamat. Az itt előkerült sérelmek és ellentétek nem tűnnek az elmúlt tíz nap terményeinek, inkább hosszútávú problémák. Ekkor viszont mégiscsak jobb, hogy ha ezek a felszínre kerülnek és megoldódnak, minthogy belülről bomlasszák az egységet. Az ilyen öntisztuló folyamat áldásos, hogy ha civilizált körökön belül zajlik.
Ha sikerül zászlósurat választani, az négyötödös egyetértéssel valósulhat csak meg. Egy összetartóbb Carcosa családtól meg inkább félhetnek az ellenségeik.

kriles 2011.03.15. 19:20:41

@Alister: Köszönjük a dicséretet. Az biztos, hogy a mai nap izgalmas volt. Most látszik, hogy a szetting milyen mélységekben meg van alkotva.

Damaar 2011.03.15. 19:34:58

Előre is bocsánatot kérek, amiért így nézőként beleszólok egy ilyen nagy ívű családi eseménybe, de valahogyan képtelen vagy megérteni Rigorel atya döntésének vázolt indokait.
William az esküjében nem vállalt semmilyen olyan cselekedetet, amelyet nem lenne joga megtenni. A fenti szabályok szerint nem köteles lemondani a szavazatairól más javára. Ez a fajta makacs stratégia minden jelölt lehetősége, úgyszólván a választási rendszer kockázata. Azzal, hogy ezt eskübe foglalta, mindössze csak megtagadta magától az egyéb döntési alternatívákat.
A cselekedete megfelelő támogatottsággal természetesen növeli a patthelyzet esélyét, de ez várható volt. Felteszem az jelölteti magát, aki nyerni is szeretne, azaz makacsul ragaszkodik a voksaihoz. A fentiek alapján ez nem jelenti, hogy a folyamat végtelen lenne, a ciklus ismétlődésénél a szavazótábora bővülhet és csökkenhet is.
Ha a legutóbbi választás nézzük, akkor is mindkét választott következetesen ragaszkodott a voksaihoz, mégis idővel az egyéni szavazók átbillentették az egyensúlyt. (Habár a 7-5 nem négyötödös.)
A másik ellentmondás a jelölt önkéntes távolmaradása. Evoryn úrnő említette, hogy a jelölt nem köteles megjelenni, de ekkor nem szavazhat, és nem mondhat le voksairól más javára. Ez viszont pontosan az a stratégia, amit William választott. És legális.

Ha bárhol tévednék, még egyszer, előre is bocsánatot kérek.

Damaar 2011.03.15. 19:35:56

Elnézést az elírásért. Én nem vagyok képes megérteni.

Ibramel Carcosa 2011.03.16. 12:20:53

"Döntésem a jelöltséged visszavonásáról érvényben marad, ám végrehajtását elhalasztom a párbaj napjáig. Az ezt követő procedurális eljárásokról már a nagytanács ülésezésének 365. napján hivatalba lépő új ügyvivő zászlósúr - vagyis Hasdrubal Carcosa - lesz hivatott döntést hozni."

Lefordítom frank nyelvre, hogy mit jelent ez:

1) Ha a Santiago által kikényszerített eskü valóban végtelenített patthelyzetet idézne elő és a nagytanács egy évig elhúzódna, akkor Rigorel bácsi a 364. napon inkább megöleti magát a Williammel vívott párbajban, mintsem hogy világ szégyenére kitagadva az árva ágra kerüljön.

2) A következő ügyvivő zászlósúr – a választás második évében – Hasdrubal bácsi lesz, aki viszont nem fogja tovább halasztgatni William jelöltségének törlését, hanem azonnal életbe lépteti, ezzel párbajra kényszeríti Williamet, és megöli. Így az eskü semmissé válik, a család kitör az ördögi körből, hurrá, fellélegezhetünk.

A valóságban szinte kizárt, hogy idáig fajuljon a dolog; de procedurális szinten muszáj volt valami kiutat találni az egérfogóból, amit a Santiago által kikövetelt eskü kattintott ránk.

Santiago, ezeket a bukfenceket a jövőben mellőzni kéne.

Ibramel Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.03.16. 12:22:25

Liliar kicsim,

nyugi! Várd be szépen a többieket, üljél be a hintóba az anyósodhoz, és kérd ki a tanácsát. Igen bölcs és tájékozott asszony, a szívén viseli az érdekeiedet, és mivel nem szavazhat, tökéletesen pártatlan. Ő majd elmagyarázza neked a helyzetet, és szép lassan bevezet téged a politika művészetébe. Mert egyelőre, sajnos, nem a zsidókat égeted, hanem magadat.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Belzador Carcosa 2011.03.16. 12:23:45

A vér örök!

Megérkezett a sanpellieri orvos, ménkű nagy táskákkal meg egy regimentnyi kísérettel. Kicsit gyanúsnak tűnt a dolog, úgyhogy Vylhva a szokásosnál alaposabban megvizitálta, a kívülről fogadott szakértőink segítségével. Nem részletezem, a gyanúnk beigazolódott: tényleg világhírű orvos volt a fickó, de a DiVegák spiclije. Őt a rózsalugasban helyeztük el, az embereit meg a málháját a komposztálógödörben, ott gyorsabban lebomlik. Nyilván lesz valami visszhangja az eltűnésének, legyen szíves odakint valaki elsimítani, mi nyakig ülünk a tennivalóban és egyébként sem specialitásunk az ilyesmi.

Nekem most egy időre el kell hagynom a kastélyt: előbb az árnyékvilágba megyek Serafina kuzinért (azt hiszem, őrá vonatkozik a „tartós cselekvésképtelenség miatt gyámság alá helyezve” záradék), aztán a szürke pusztaságban lesz találkozóm Eibonnal, szállítom neki a kastély tömlöcéből a megfelelő személyt, akire kicserélheti Humungust a kunyhóban.

Ungurján, micsoda jó hír, hogy visszatérsz a kastélyba! Tudod, amikor itt hagytál minket a pácban, és hasztalan próbáltam átvenni az irányítást a személyzet fölött, az üvegfúvó mester lekent nekem két irdatlan nagy pofont. Nem vettem rajta teljes elégtételt, miután tisztázódott a helyzet, hisz elég fontos ember és nem tudhatta, ki vagyok. Beértem annyival, hogy saját kezűleg vágja le orrát-fülét, aztán térden állva nyújtsa át nekem, persze nyilvánosan, miközben a bocsánatomért könyörög. Az ilyen kisebb demonstrációk mindig jól jönnek, erősítik a személyzet morálját.

Viszont az a két pofon itt van a tenyeremben és rád vár. Rendkívül nagy örömre fog szolgálni, hogy átadhatom.

A mielőbbi viszontlátás reményében:
Belzador Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.16. 12:25:25

(Liliar)„Ha sokallod az árat, semmi gond, megkérem Leonort. Ő biztosan nem fog szabadkozni.”

Mi vagyok én, baszd meg, rongyszedő, hogy tülekedjek a levetett ruháért? Túl nagyra taksálod magad, kölyök.

(Evoryn) „Igen bölcs és tájékozott asszony, a szívén viseli az érdekeiedet, és mivel nem szavazhat, tökéletesen pártatlan.”

No meg persze Phoebe Carcosa lánya, a normann Hálószövőé; ezt valahogy kifelejtetted. Mindegy, vigyétek a kölyköt, ilyen kis koncért nem verekszem.

Leonor Carcosa

Belzador Carcosa 2011.03.16. 12:28:36

Off,az olvasóknak:

Gyors játékosi megbeszélés után egyszerre ment ki pár komment; este népesebb összejövetelt tartunk, talán utána is lehet számítani egy ilyen csomagra.

Alister: "Csak tudnám, hogy a Carcosa család tengernyi, teleszájjal a markába röhögő ellensége közül melyiké az érdem, hogy gyakorlatilag tíz nap alatt újra romlásba döntötte az egész, lassan már-már újra stabilizálódó családot, széthúzást és (úgy látszik halálos) viszályt szítva a rokonok között."

Egy ilyen szempontból potenciálisan szóba jöhető illetőről a mai blogcikkünkben olvashatsz.

Benjamin Carcosa 2011.03.16. 12:57:55

Mint a levantei ág szeniora, kijelentem, hogy menjetek a fenébe, előírásszerűen vagy szanaszéjjel, gyalog vagy lovon, hajón vagy delizsánszon, felőlem akár angyalszárnyakon is, de engem hagyjatok békén, mert éppen új bőrt nyúzok a kicsi Vínek (meglepetééés!), és egyébként is untat ez az egész. Nem szavazok senkire, nem megyek sehová, nem nyilvánítok véleményt semmiről, és nem tartozok senkinek, legalábbis annyival nem, hogy hagyjam magam belerángatni ebbe a kulimászba. Kövér vagyok, kopasz és lusta, ötvenedik évemet túlhaladtam, ilyenkor az ember már nem indul nagy utazásokra, meg az izgalmaktól is óvakodnia kell, a szíve miatt. És aki abban a hitben él, hogy engem meg lehet vesztegetni, az vegye tudomásul, egyszer s mindenkorra, hogy… ugye izé… hogy bizony IGEN! Viszont nagyon nehéz, mert én nagyon gazdag vagyok, ugyanakkor nagyon kapzsi.

Mordechai Carcosa 2011.03.16. 13:10:42

Mint az outrémeri ág rangidőse a szeniori tanácsban, az indítványt a magam részéről elutasítom.

Vylhva Carcosa 2011.03.16. 19:24:13

Juj, de jó! Puszillak Ben bácsi! Életemben nem kaptam még ilyen jó hírt! Imádlak!

Milyen lesz? (Ha nem titok.) Mit kérsz érte? Ahogy tudok - és ha kell -, száguldok hozzád!

Csókol Vylhva!

Azar Anahid 2011.03.16. 21:03:17

A végtelen óceán; az ereitekben keringő sós vér; mind-mind az Ő ajándéka. Áldása szálljon minden Carcosa rokonra.

Megkaptam szíves meghívásotokat az új zászlósuratok választására, amit továbbítottam Moth Anahidnak, a Fekete Lovagnak, aki hasonló tisztséget tölt be köztünk, mint nálatok most Rigorel Carcosa. Bár teendői számosak, de mihelyst lehetősége lesz rá, felveszi ő is veletek a kapcsolatot. Addig is rám bízta üzenetét, miszerint örömmel vesszük a megtisztelő meghívást a választásra, és elküldjük a megfigyelőnket, illő kísérettel.

Bár ő maga nem tud eme meghívásnak eleget tenni, de az Anahidok épp most gyűltek össze, hogy eldöntsék, ki tudja legméltóbban képviselni a Carcosa kastélyban a családot.

Rigorel Carcosa 2011.03.17. 13:23:14

Összegzem a szeniori tanács voksolásának eredményét a William Carcosa által beterjesztett indítvány ügyében.

a felföldi ág: elutasítja
az outrémeri ág: elutasítja
a szentbirodalmi ág: elutasítja
a szláv ág: elutasítja
az ibériai ág: támogatja
a normann ág: támogatja
az árva ág: tartózkodik
a levantei ág: tartózkodik

A kapuőri ág szeniora nem nyilatkozott, mivel azonban neki rendkívül fontos – egy családtag életét érintő – elfoglaltsága van, és a voksa érdemben már semmiképpen nem befolyásolná a szavazás eredményét, nem látom értelmét, hogy tovább nyújtsuk a procedúrát. Döntésem eseti jellegű, vagyis nem tekinthető precedens értékűnek a kapuőri ág mindenkori szeniorát a családi tanácsban megillető szavazati jog vonatkozásában.

A család szeniori tanácsa William Carcosa személyes érintettség okán tett indítványát négy szavazattal kettő ellenében, két tartózkodás mellett, a kapuőri ág szavazati jogának fenntartásával ELUTASÍTJA.

Következmények:

1) Mivel az a megbonthatatlan érvényű eskü, amelyet William Carcosa saját szabad akaratából tett a család nyilvánossága előtt, magában rejti annak a lehetőségét, hogy a zászlósúri szavazás önismétlő patthelyzetbe fordul és a végtelenségig nyúlik, az ügyvivő zászlósúr megvonja William Carcosától a jelöltséget és törli őt a jelöltek listájáról.

2) Az ügyvivő zászlósúr helyt ad William Carcosa ellenvetésének, miszerint esküje őt minden körülmények között arra kötelezi, hogy részt vegyen a szavazáson, és lehetőséget nyújt számára, hogy az 1) pont alatti döntés érvényességét az ügyvivő zászlósúrral vívott élet-halál párviadalban vitassa.

3) A párviadal időpontját az ügyvivő zászlósúr a zászlósúri választás 364. napjára tűzi ki.

4) Az 1) pont alatti határozat végrehajtását, annak teljes súlya és minden következménye fenntartása mellett, az ügyvivő zászlósúr a 2) pontban meghirdetett párviadalnak a 3) pontban kitűzött időpontjáig elhalasztja.

Rigorel Carcosa

Hellehild Carcosa 2011.03.17. 13:26:27

Nohát, ez egyre remekebb! Szóval amikor Ungurján kiviharzott a zászlósuraságból, nemcsak a két gondjaira bízott beteg családtagot hagyta orvosi felügyelet nélkül, hanem a DiVegáknak is alkalmat kínált, hogy kémet küldhessenek a kastélyba – ahol a kovács parancsnokolt és az üvegfúvó felpofozta Belzadort. Hát ez már színtiszta bohózat, Pavianónak színre kéne vinnie, esküszöm. Röhögnék rajta, ha nem kéne sírnom.

Vylhva kuzin: visszavonom a „kis hülyé”-t és elnézést kérek az elhamarkodott kifakadásomért. Jól szolgálod a családot.

—HH

Mordechai Carcosa 2011.03.17. 13:32:25

Üdv és erő!

Előrebocsátom, hogy az egész outrémeri ág nevében beszélek. A szeniorátusomnál fogva én kimondhatom azt, ami Emmanuel szájából tiszteletlenül hatna.

Őszintén szólva elegünk van abból, hogy csak pumpoljuk a pénzt számolatlanul Frankhonba, és nemhogy köszönetet, még megbecsülést sem kapunk érte, sőt – a szentbirodalmi ág töpörtyűje tízezer zsidó kiirtására bujtogat! Azt hiszitek, mi csak feneketlen bőségszaru vagyunk, nekünk ideát nincsenek problémáink? Elárulom, vannak. Nem mintha lekicsinyelném a levanteiektől kapott segítséget, őszintén hálás vagyok a támogatásért, amit Benjamin és Artemus nyújtanak nekünk. De Artemus például épp a mi ügyünkben fáradt, amikor Evoryn a tartozása behajtásával Európába rángatta. Őt nem érheti vád, az egyetlen lehetséges dolgot cselekedte, amit ebben a helyzetben a becsület és a tisztesség megengedett; a helyében magam is így jártam volna el, függetlenül a személyes érzelmeimtől. De Evoryn, kivételesen, esetleg tekintettel lehetett volna a mi szempontjainkra is.

Ami a személyemet illeti, nem veszek részt a nagytanácson: amíg van erőm megtartani, ÉN nem hagyom el a családnak azt a fészkét, amelyikért felelős vagyok. Emmanuel már úgyis odaát van, ő majd képvisel bennünket; ha a többiek közül valaki a saját szabad akaratából át akar hajózni Frankhonba, áldásom rá, nem kötöm meg a kezét, voksoljon belátása szerint. De ha a jelöltek közül valaki nekilát fölemlegetni a régi adósságokat, készüljön föl rá, hogy pajzs vagyok az enyéim előtt, és előbb velem kell tárgyalnia. A család ugyanis nagyon sokkal tartozik a mi águnknak – és most nem csupán a pénzről beszélek.

Még valami. Hogy a család ügyei ide jutottak, ahol jelenleg állnak, azért definíció szerint az elmúlt években regnáló zászlósúr felel: Ungurján Carcosa. Akárki lesz az utódja, elvárom, hogy példás büntetést szabjon ki rá. Előre jelzem, hogy amint a választás lezárul, első dolgom lesz élni szeniori jogaimmal, és ilyen irányú indítványt terjeszteni a családi tanács elé.

Mordechai Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.17. 13:43:45

Kész, baszd meg, vége: Ungurján kipukkadt. Ez eléggé leegyszerűsíti a képletet, nem, kuzinok? A normann konspiráció, vagy én. Az eskü alól ki fognak bújni valahogy, meglátjátok: tutira megtalálják a módját. Kit látnátok szívesebben a család élén, egy harcost vagy egy ármánykodó szemétládát?

Leonor Carcosa

Hellehild Carcosa 2011.03.17. 13:56:42

Ezt a kérdést talán másképpen lenne érdemes föltenni, Leonor. Például: a jelenlegi helyzetben kire van nagyobb szüksége a családnak: egy diplomatára vagy egy… khm… hadvezérre? Bár ami az eddigi vitézkedésedet illeti dicső őseid földjén, hát hogy is mondjam, a mérleg egyelőre nem a legkedvezőbb…

—HH

Rigorel Carcosa 2011.03.17. 14:05:00

A zászlósúri szavazás menete a következő:

1) A szavazás akkor veszi kezdetét, amikor az ügyvivő zászlósúr ezt bejelenti.

2) A szavazás fordított szeniorátusi rendben történik, vagyis először az ifjak szavaznak, aztán idősebbek. Ily módon az idősebbeknek – akik több tapasztalattal bírnak az ifjaknál, és nagyobb gyakorlatuk van a család ügyeinek intézésében – módjukban áll menet közben felmérni a voksolás alakulását, és ehhez igazítani a taktikájukat.

3) A fordított szeniorátuson alapuló szavazásrendet az ügyvivő zászlósúr állítja össze és hirdeti ki. Személyes érintettség okán bárki vitathatja döntését; ilyen esetekben a mindenkori krónikás döntése az irányadó.

4) A szavazásrendhez – amennyiben elfogadásra kerül – mindenki köteles tartani magát; az ettől való önkényes eltérést az ügyvivő zászlósúr a szavazás adott köréből (tehát nem az egész procedúrából) való kirekesztéssel szankcionálhatja.

5) A második körtől fogva a résztvevők kapnak is, adnak is szavazatokat. Az adott körben kapott szavazatok körön belül továbbadhatók, de kizárólag a szavazásrend menetében. Vagyis aki egyszer már leszavazott, az hiába kap esetleg még szavazatokat felülről (az idősebbektől), körön belül ezeket már nem adhatja tovább; aki viszont „alulról” a fiatalabbaktól) kap szavazatokat, az ezeket tetszése szerint továbbadhatja, amikor a voksolás sora rákerül.

Rigorel Carcosa

Vylhva Carcosa 2011.03.17. 15:11:06

Köszönöm, Hellehild! Igyekszem!

Evoryn Carcosa 2011.03.17. 16:18:49

Declan drága...

"...nekem, felföldinek, aki most csöppentem bele ebbe az egész kontinensi politikába, irgalmatlan nehezemre esik nőt szavazni a zászlósúri posztra. Benne is van a nevében: zászlósÚR. Nem asszony."

Megjegyezném, hogy Maud Carcosát a Bruce klán annak idején elfogadta főnökének, és ha ő nem lenne, akkor most te se lennél, vagy legalábbis nehezedre esne a tagolt beszéd. De ez ügyben konzultálhatsz Santiago kuzinnal is, ő saját tapasztalatból tudja, mennyit ér a család élén egy határozott természetű hölgy.

"Főleg azért, mert ha a 365 letelik, Rigorel bácsi akkorát fog bukni, hogy annak Nichienig hallik majd a visszhangja."

Amit meg is érdemelne, ha valóban kialakulna a visszatérő patthelyzet, és ő ügyvivő zászlósúrként egy teljes év alatt se találná meg a módját a feloldásának. Mindenesetre ezzel a nyakatekert paragrafuscsavargatással gondoskodott róla, hogy ha ez mégis megtörténik, akkor William – mint bukásának okozója – csak egyetlen nappal élje őt túl, és a szavazás második évében a nagytanács kibújjon a dilemmából. Búcsúajándék Carcosa stílusban.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa

Declan Carcosa 2011.03.17. 17:29:18

Evoryn!

Tisztában vagyok vele, hogy mit köszönhetünk Maud Carcosának. Ezért hálás is vagyok, de azt nem állítom, hogy természetesnek hat. Ha ez téged sértően érint, sajnálom, mindazonáltal a szavazataimra számíthat a normann ág. A tartozásokat nem feledjük a Felföldön.

Rigorel bácsi!

Nekem ez bonyolult. (OFF: Játékon kívül is vagy háromszor kellett elolvasnom.) Mindazonáltal tudom, kire fogok szavazni, tehát csak nem lesz gond.

Ölel benneteket,

Declan Carcosa

kriles 2011.03.18. 14:47:54

Tisztelt Szeniori Tanács!

Köszönöm, hogy előterjesztésem ügyében gyors, okos és megfontolt döntés született.

William Carcosa

Mordechai Carcosa 2011.03.18. 16:54:43

Üdv!

"...úgy gondoltam, vagy legalábbis azt reméltem, hogy az új generációba tartozó és a jóslatot elénk táró Ungurján vezetésével az összefogás aranykora kezdődik el." (Emmanuel Carcosa)

Szívemnek igen kedves másodszülöttemmel, akit – jóllehet hiányát fájón érezzük az outrémeri nehézségek közepette – a család megsegítésére Frankhonba küldtem, a fenti szavakat a köteles fiúi udvariasság mondatta, no meg az a remény, hogy elkerülje a családon belüli konfliktusok kiéleződését. Ő nem jelenthette ki, hogy Ungurján Carcosa regnálása alatt a család központja puffadt piócává vált hasonlatossá, amely kiszívja távolabbi oldalágak vérét, s áldozatosságukat becsmérléssel és önkényeskedéssel viszonozza. Bár mások nevében nem nyilatkozhatok, korántsem tartom kizártnak, hogy hasonló gondolatok felmerültek levantei kuzinjaink némelyikében is.

Mordechai Carcosa

Rufio Carcosa 2011.03.18. 18:49:32

Kriptamély tiszteletem a Családnak!

Mindenekelőtt hadd tolmácsoljam szeretve gyűlölt anyám, Rodope Carcosa szívélyes üdvözletét és jókívánságait. Noha ő maga sajnos nem jelenhet meg a szavazáson, személyemben képviselteti magát a jeles eseményen. Természetesen belátásomra bízta azt az egy szavazatot, amivel bírok, de biztos vagyok benne, hogy hamar gazdára talál.

Vorvara húgommal útra keltünk egy szerkezetileg és legénységében megfelelő hajón. Drága féltestvérem kissé elszámította az út hosszát, egy hónap alatt aligha ért volna az Eaux-Mortes-i partokhoz. Pláne, ha már félúton kihal a teljes legénység. De pokoli szerencsénkre erre van megoldás.

Belzador kuzin, végtelenül hálás vagyok, hogy elindultál Serafina nővérkémért az árnyékvilágba. Amint hazaértek, kérlek mutasd meg neki a kastély keleti pincéinek legvastagabb falát. Amint elhagyjuk Siracusa után az odusiai partokat, elvontatjuk a hajót egyenesen az Oroszlán-öbölig. Majd ott készüljetek az érkezésünkre. Remélem sikerül időben megállítanom a hajót, és nem csapódunk bele a part menti erdőkbe. De ha nem lenne kockázat, hol maradna a móka nemde?

Mindhárman türelmetlenül várjuk, hogy lássuk a család megmaradt erejét egyetlen helyen összegyűlve.

Maradok tisztelettel és hótiszta szeretettel:
Rufio Carcosa a Lélekkovács

Eibon Carcosa 2011.03.18. 19:45:45

Hmmm, mi minden történik, ha egy időre eltűnök mindenféle poros kriptákban, a Család azon kevés számú tagjainak egyikeként, akik képesek a saját pecsenyéjük sütögetésén kívül másra is gondolni...

Rigorel, eljutott hozzám kérésed, hogy lehetőség szerint siessek haza, és készítsem elő a helyszínt a választáshoz. Családi kötelezettségemnek természetesen eleget teszek, feladataim a közeljövőben valószínűleg mindentől függetlenül a kastélyhoz kötnek majd.

Mélységesen tisztelt, kedvelt (és kevésbé kedvelt) rokonaim - a fentieket végigfutva szándékomban áll zászlósúrrá jelölni saját magam; elvégre az Emmanuel kuzin által leírt követelményeknek minden kétséget kizárólag megfelelek...Különös tekintettel a család egyben tartására.

Úgy tűnik, véreim, hogy a kelleténél jobban intrikálnak egymás ellen családunk tagjai. A megválasztandó zászlósúrnak mindenképpen vaskézzel kell összefognia a családot, mielőtt ismét, újra a belső marakodás pusztulás szélére taszítja a családotokat.

Ha az új zászlósúr nem képes nagyon rövid időn belül úrrá lenni a belső feszültségeken, Klarkash-Ton nevére esküszöm, az illetőből ágyelőt csinálok!

Armand Carcosa 2011.03.18. 20:47:34

Tisztelt Carcosák!

Atyám üzenetét továbbítom nektek

„Mint tudjátok, mindig, minden áron a család egységének védelmezője és legfőbb szószólója voltam. Eme egység helyreállításának reménye vezetett, amikor újra jelöltettem magam a zászlósúr-választáson.

Azonban ennek az egységnek vége. Vélhetően a Frankhonban tartózkodó családtagok közül valaki vagy valakik külső befolyás hatására robbantották ki az ellentéteket. Mivel - ha ez a hipotézis megállja a helyét – a zászlósúr-választás kiváló alkalom lehet egy súlyos csapásra a család ellen, eszem ágában sincs visszatérni a kastélyba. Nem fogok nektek magyarázkodni, nem ijesztenek meg a személyes fenyegetések, tettem minden következményét vállalom.

Mielőtt elhagytam Frankhont, a családi krónikát Armandra bíztam, aki – ha nincs kifogásátok ellene – a zászlósúr-választás végéig, és az új Krónikás kijelöléséig azt magánál tartja az ország határain belül. Így biztosak lehetünk benne, hogy az esetleges külső rosszakarók nem kaparinthatják azt meg.

Utolsó jóslatom szinte ócska közhelyként hathat, de ez az utolsó dolog, amit néktek adok, családtagként: többet a vér nem találkozik ezen a Földön.”

Thirlen 2011.03.18. 23:07:24

"A tanulságot mindazonáltal levonták: a nyüvek zsizsegő serege a legnemesebb vadat is leterítheti, ha semmibe nézi őket és elmerül a falkatársaival folytatott torzsalkodásokban. A Carcosák nem követik el kétszer ugyanazt a hibát."

Rufio Carcosa 2011.03.18. 23:14:02

"Carcosák nem követik el kétszer ugyanazt a hibát."

Dehogynem! Csak büszkeségből letagadják és elseprik a nyomokat. Bár ugyanígy jártak a DiVegák is. Őket Itáliából verték ki anno. (a jóság sem kellett az embereknek)

Rigorel Carcosa 2011.03.19. 09:08:08

Hallgass most!
Eljöttem, hogy lelkeden átlépjek.
A Carcosák családjába tartozol.
Ungurján a neved.
A nevedet föld alá temetem,
Ráteszek egy fekete követ,
Ráterítek fekete vásznakat,
Rászórok fekete szavakat –
Szemed többé szépet ne lásson,
Szájad többé bölcset ne szóljon,
Sötét földön örökké vándorolj,
Fényt soha többé ne láss –
Feketeség alá temetlek,
Átok rád és rontás!

Hétszeresen szálljon vissza rám az átok, ha vétlent sújtok vele.

Rigorel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.19. 09:09:39

Úgy gondoltam, hogy ezt a problémát procedúrán kívül rendezem, már eddig is jóval több időt és energiát fecséreltünk rá, mint amennyit megérdemel. Ungurján Carcosa megszűnt létezni a család számára. Ha valaki vitatni kívánja döntésemet, csak tessék, én állok elébe.

Térjünk át az ügyvitelre!

Armand fiam: atyád bűne nem háramlik át rád, ám mint a közelében tartózkodó egyetlen családtag, tartozol átvenni tőle a könyvtárat és a krónikát, és a lehető leggyorsabban visszahozni a kastélyba. Ez bizalmi feladat, rajtad áll, hogyan oldod meg. Ha sikeresen végrehajtod, megnyílik előtted az út a krónikási poszt felé. Ha könyvtár és krónika nélkül leszünk kénytelenek megkezdeni a nagytanácsot, te fogsz felelni érte.

Ungurján nélkül súlyos problémát fog nekünk jelenteni a felkészülés Vorvara húgunk fogadására. Santiago kuzin képességei ezen a téren jóval mérsékeltebbek, örülhetünk, ha a kastély biztonságát garantálni tudja. Défiance-ot és a többi környező birtokunkat viszont nem szolgáltathatjuk ki a Ragályfészek kisugárzásának: ők táplálnak minket, közülük toborozzuk a katonáinkat, szolgálatukért cserébe védelemmel tartozunk nekik. Nem csinálhatunk pestisgócot a központi Carcosa uradalomból.

Vylhva lányom: hozasd át a birtokra Sanpellier-ből az egész orvosi univerzitást, Ardentből az irgalmas rendi zárdát, és az összes apotekáriust mindkét városból, a teljes raktárkészletükkel együtt. Minden faluban látni akarok egy orvost, egy gyógyszerészt, bőséges tartalékot mindenféle patikaszerekből, meg egy sereg irgalmas rendi nővért. A kastélyba viszont ne engedd be őket, ennyi embert képtelenség ilyen rövid idő alatt megszűrni, hogy mennyire megbízhatóak. Hellehild húgom: ez a te dolgod lesz. A kastély helyőrsége és a személyzet számára hozz magaddal Paradysből két-két orvost és gyógyszerészt, szakmailag elsőrangúakat és biztonsági szempontból kifogástalanokat.

Emmanuel kuzin: Intézkedj Ungurján teljes ingó és ingatlan magánvagyonának elkobzásáról a családi kincstár javára. Az emberei hűségesek hozzá, és körülményes magyarázkodásokra most nincs idő, úgyhogy szükség esetén felhatalmazlak rá, hogy letális erőt alkalmazz ellenük, még ha Carcosa színeket viselnek is.

Declan kuzin: Mivel Ibramel öcsémet mindenképpen meg kell várnunk, én sem látom értelmét, hogy Eibon rokonnal együtt térj vissza, és a hajódat magára hagyd a rusz pusztaságban. A Tolsztovok jelezték, hogy szeretnének megfigyelőt küldeni a nagytanácsunkba: Jekatyerina Tolsztovát, két sztreleccel, két komornával és egy társalkodónővel. Fel tudnád venni őket a kastélyba jövet a fedélzetre?

Santiago rokon: jól értettem a múltkori üzenetedből, hogy Deodata húgunk szintén személyesen kíván megjelenni a családi nagytanácsban?

Rigorel Carcosa

Declan Carcosa 2011.03.19. 09:20:36

Rigorel bácsi!

Természetesen felveszem őket.

Más. Vorvarával kapcsolatban nem lehetne valahogy kivételt tenni a személyes választást illetően? A józan ész nevében?

Ölel testvéred,

Declan

Emmanuel Carcosa 2011.03.19. 09:57:08

Rigorel Bácsi!

Természetesen, a Kastélyba érkezésem másnapján pontos és tételes kimutatást adok át, kellő írásos és szóbeli magyarázatokkal arról, hogy a Névtelen magánvagyona mire költetett, ingóságai kihez kerültenek.

Emmanuel

Creep 2011.03.19. 14:27:46

OFF: pfff, most sz*pattátok ki a kedvenc Carcosa-karakteremet.... :(

Vylhva Carcosa 2011.03.19. 14:32:03

Furore kedves!

Szedd a lábad! Eléd küldettem egy gyorsdelizsánszt alkalmazkodó és lojális hajtókkal, kocsivigyázókkal, akik mindent megtesznek érted utazásod alatt; kérlek, légy és maradj higgadt végig!
Azért a sietség, mert érkezik Vorvara, és te vagy az egyetlen, drága Furore, aki meg tud menteni bennünket a biztos dögvésztől.
Az utazókat szemmel tartó rokonok vezérlik majd a kocsidat (hogy hova fognak először irányítani, azt nem tudom), neked mindössze a megfelelő pillanatban kell tűzburát vonnod Vorvara köré!

Sajnos kedvesem, neked ez a kastélylátogatás egy kis munkával fog telni, de ne szomorkodj, mert nagyszerű ajándékom van számodra!

Légy jó kis-nagylány!

Csókol Ví húgod!

Vylhva Carcosa 2011.03.19. 14:58:49

Rigorel bácsi!

Ahogy kívántad, úgy jártam el a higiénés dolgokban.

Viszont, van egy ötletem, és már hozzá is kezdtem a kivitelezésének! Mivel itt vannak a titkos alagutak, és járatok, mi lenne, ha Vorvara a temetőben lépne be, és jutna el a kastély külön neki elszeparált részébe? A kényes pontokat tűzfolyosókkal biztosítanánk - noha ezek mindössze egyszeri használatúak lesznek, ellenben újraépíthetőek. A szavazás idejére pedig Furore tűzburát vonna köré - és egyéb szükséges helyzetekben.

Furorét már értesítettem tervemről, de ezt olvashattad te is a levéltáblán. Kérlek, erősítsd meg ebben a feladatában szeretett, de kissé hebehurgya Lángvirágunkat!

Ölel Vylhva húgod!

Rigorel Carcosa 2011.03.19. 17:25:27

Szeretett normann ági rokonaim!

Hírt kaptam róla, hogy a calais-i delizsánsz-állomáson – amely egyébként, ahogy az Emmanuel által összeállított listát elnézem, valami zsidó fedőcégen keresztül a mi érdekeltségünkbe tartozik – tömeges gyilkosságra, illetve találóbb lenne úgy fogalmazni: kivégzésre került sor. Az atrocitást számos tanú szeme láttára egy éjszaka megjelenő, álarcos alak követte el, széles karimájú kalapban és felleghajtó köpönyegben, két irdatlan mordállyal fölfegyverezve. Ez a személy Doktor Bűnnek nevezte magát, és azt állította, hogy ő az Úr büntető keze. E minőségében agyonlőtte a kocsist istenkáromlásért, mert előző nap leszidta a lovait; a lovászlegényt uzsorázásért, mert borravalót fogadott el; az egyik utast fukarságért, mert alkudott a fogadóssal; ugyanezen utas tizenhárom éves fiát falánkságért, mert kétszer szedett a levesből; egy öreg koldusasszonyt ledérségért, mert a rongyos szoknyájából kilátszott a lába; a fogadós kilencven esztendős dédanyját restségért, mert egész nap a kemencepadkán szundikált; és egy másik utast, egy jó családból való fiatal úrilányt fajtalan paráználkodásért, mert megpuszilta a kalickában hordott kedvenc pintyőkéjét.

Mindenkinek szeretném felhívni rá a figyelmét, hogy Frankhon KATOLIKUS ország, és ezt valamennyi külhonból érkező látogatója tartozik szem előtt tartani, akár Carcosa, akár nem. Ez még Paulinus kuzinra is vonatkozik, bármilyen múlhatatlan érdemeket szerzett a család régi ellenségeinek példás szigorral végrehajtott félreállításában. A dolgot a normann ág belügyének tekintem, nincs szándékomban beavatkozni; de ha még egy hasonló incidens történik, a normann szeniort fogom felelőssé tenni érte.

Rigorel Carcosa

Hasdrubal bácsi 2011.03.19. 17:26:44

Mint a család bajnoka, ezennel átveszem a parancsnokságot a Frankhonban tartózkodó egész Carcosa haderő fölött, akár hűbéri, akár szerződéses viszonyban tartoznak szolgálni minket, akár a család egészét, akár személyében valamelyik családtagot. Minden alakulat azonnal szereljen fel a jelenlegi feltöltöttségi szintjén, és megbízott parancsnoka vezetésével induljon el a Carcosa kastély felé, késlekedés nélkül, de nem erőltetett menetben. Kerüljük a csatározásokat az alantas gonosz állatokkal, drága fiaim: ha minden egyes ócska semmiházit agyoncsapunk utunkban, sohasem érünk célhoz. Készüljön mindenki, most igazi nagy falatokra fenjük a fogunkat! Csak azok mernek megközelíteni minket, ha ily nagy számban gyűlünk össze – a nyomorultak…

Hasdrubal Carcosa

Eibon Carcosa 2011.03.19. 20:16:34

Hasdrubal:
Valószínűbb, hogy a "nagy falatok" elégedetten hátradőlve, kacagva figyelik majd, ahogy ez a Carcosa-nemzedék is szétroppan a belviszályok közepette.

Rigorel:
A szokásosnál potensebb védelmet és tiltásokat szándékszom felállítani a kastélyban - jelezd ezt mindenki felé, kérlek, csak hogy elkerüljük a félreértéseket.
Mind az őrök számát, mind erejüket meg fogom növelni, és azt hiszem, jómagam is kissé szabadabb pórázra engedem magam.

Declan Carcosa 2011.03.20. 11:00:45

Humungust kiszabadítottuk. Indulunk vissza a kastélyba. Leonor plüssállatkákat vágott le, én két skorpiófarkas denevért. Ehhez inkább nem fűznék hozzá semmit. Viszont sikerült elpazarolnom majd' két teljes hordót életem legjobb whiskyjéből. A visszautat részben merengéssel és gyásszal töltöm.

Ölel testvéretek,

Declan

Humungus Carcosa 2011.03.20. 16:13:23

Kiszabadultam rabságomból és hazafelé tartunk Declan kuzin hajóján. Úgy tűnik Aldimar elfogadta a tényeket és szintén velünk tart, bár senki sem fogja megakadályozni ha útközben kiszáll, hogy mégis beváltsa ígéretét a polyákok földjén.
A magam részéről nem feledem a segítségért járó hálát és tartozást.

Ám a magam részéről a szavazás elkezdéséig Khuntban kívánok tevékenykedni mert rég jártam már a birtokon, biztos vagyok benne, hogy lesz mit rendbetenni, tekintve, hogy Evoryn távozásával felügyelet nélkül maradt minden. Ez elég sajnálatos, tudván, hogy veszélyes szomszédok veszik körül a család ottani pénzforrásait és itt most nem Volunturra célzok.
Aldimar ha végig velünk tart ígérete szerint segít nekem a rengetegben.

Hasdrubal bátyám!
Bár még nem volt alkalmam megköszönni hathatós és jövedelmező beavatkozásodat a legutóbbi khunt-i válság idején, ezt most sem tehetem meg mert a válságos idők sürgetőbb döntésekre sarkallnak. A család haderejét a kastély mellé rendelted bajnoki jogkörödnél fogva. A védelmem alatt állók között ebbe a kategóriába legfeljebb a zöldek esnek, bár az ő természetüktől igen távol áll a háborúskodás. Noha a kastélyba érkeztemkor természetsen magammal viszem alattvalóim egy részét, de örömmel venném, ha velem kivételt tennél amíg az erdőben lesimítom az esetleges zűrzavart, megerősítve a család egyik legfontosabb erőforrásának védelmét, ami eképpen védtelenné válna elleneink előtt. Ez főképp azért is fontos, mert velük rajtam kívül nem sokat tudnak kommunikálni, a leendő hadnagyuk, aki egyben a jegyesem is még nem került elő, így a parancsaidat nem lenne aki tolmácsolja feléjük.
Borostyán felkutatása és száműzetéséből visszatérése létfontosságú számomra, hogy e legyengült, erőtlen tartományt megerődítsem. Számítok a türelmedre.

Hellehild!
Leköteleznél ha a tatárföldi tevékenységünket nem fitymálnád le ilyen lendülettel. Amit teszünk azt a család érdekében tesszük és ezt neked is értékelned kell ha tetszik ha nem. Lehet, hogy a térképeken még nem jelölhető a csatározások eredménye, de már elvetettük egy hosszabb távú ellenállás magvait. De, hogy mindenkit megnyugtassak, nem volt haszontalan a vasorrú banya házában csatangolnunk. Megvan a vén ribanc titka, amivel sakkban tartja a kutyafejűeket. Ezügyben már tárgyaltam Leonorral, ő majd a család elé tárja ha úgy érzi eljött az ideje.

Rigorel bátyám!
Nem kívánom bírálni a tetteidet mert arra sem jogom, sem szándékom nincs. Csak reménykedem, hogy a családon belüli átkozódás nem válik szokásoddá.

Liliar húgom!
Csillapítsd a vérszomjadat, mert hamarosan szükséged lesz rá míg tart a választási hercehurca. Addig is egyeztess férjed ügyében Belzadorral és Auraluna nénéddel. Egy lehetőség még van a meggyógyítására khuntban, a vénuszfürdőnél. De oda csak a nagyanyja viheti be biztonsággal, ellenben Damien érdekében nem hagyhatod egyedül vele. Nem tenne jót a lelkivilágának ha az esetleges gyógyulása után az első dolog amit megpillant az Auraluna lenne. Az a sérülés maradandóbb lenne az agyvérzésnél azt hiszem...

Evoryn néném!
Megleptél bevallom. Nem hittem hogy képes leszel erre, de nem hibáztathatlak. Te még a régi rendben váltál naggyá és azokat a szabályokat tetted magadévá. De vigyázz, ha romba döntöd a családot a machinációiddal, az hétszeresen üt vissza rád mint Rigorel hibás átkai.
A szívességet amivel tartozom a kezedért most behajthatod ha kívánod. Ha nem teszed Leonor nővéremre szavazok mint az bizonyára nem meglepő számodra. A döntés a tiéd, élj vele kedved szerint.

Egyelőre ennyi. Most mennem kell mert már hetek óta nem vertem gyökeret igazi humuszban.

Humungus Carcosa a Kertész

Humungus Carcosa 2011.03.20. 16:48:58

Majd elfelejtettem!

Belzador kuzin!
Hadd gratuláljak a választásodhoz. Bizonyára mindenki örömére szolgál majd a hír, hogy az áldozat, aki helyet cserélt velem Baba Yaga halálbörtönében nem más mint a mindannyiunk által ismert sir Maurice de Frey, aki a bolondját járatta velünk Défianceban.
Külön öröm volt, hogy ahhoz, hogy cseréljünk előbb nekem fel kellett kötnöm őt. Hát mondhatom mire végeztem vele, már csak egy professzor mondhatta volna meg róla, hogy ember volt valaha. De a börtön nemsoká újraregenerálta, hogy a lassú éh- és szomjhalál váljon osztályrészéül bénult szoborként meredve saját tükörképére.

Humungus Carcosa

Captain XXX 2011.03.20. 19:03:09

ej Kertész, Kertész nagyon kevély vagy! a dicsőség Belzadornak és Eibonnak járna, neked biztosan nem! mert nélkülük alulról szagolnád az ibolyát! ők meg egyáltalán nem kérkednek mint te.
meg kevély voltál akkor is mielőtt szobadísznek lettél felakasztva! most meg mi van? megyünk haza. hol maradt a tatárkán koponya amit ígértél? Baba Yagáról nem is beszélve…

"Ehhehehehe!!!"

Eibon Carcosa 2011.03.20. 19:16:58

Captain, my Captain - a dicsőség a pokol legmélyebb fenekén rohadhat felőlem. Egy Baba Yagához hasonló felkapaszkodott vajákos nem játszadozhat büntetlenül a családdal. Örüljön, hogy létezni engedjük - bár, ez ügyben fenntartom a jogot, hogy megfelelő büntetéssel sújtsam...

Humungus Carcosa 2011.03.20. 19:35:24

@Captain XXX: Magasról szarok a dicsőségre. Amíg nekem a belem is kifolyik, hogy a családot védelmezzem, másoknak az a legfontosabb dolga, hogy egymás torkát szorongassák.

Megjegyzem Belzador rég hulla lenne ha nem kezeltem volna Ungurjánnal khuntban. A tartozását ezzel törlesztette, bár egyikünknek sem kellett ezt felemlegetnünk, tudtuk a kötelességünket.

Egy tatár kán koponyája pedig nem olyasmi amit a sarki fűszeresnél lehet kapni öt forintért. Azért meg kell ám dolgozni nem igaz Kapitány-kapitányom?

A hazatérés pedig Evorynnak köszönhető. Ha ez fontosabb mint egy családtag élete, (pl. Aldimar lányáé) akkor az árát ő fizeti majd meg.

Declan Carcosa 2011.03.20. 19:54:36

Én örömmel learatom a dicsőséget, ha nektek nem kell. Azt a koponyát meg majd kiválogatjuk a millió másik közül, ha bejön, amire Leonor és Humungus készül.

Captain XXX 2011.03.20. 21:18:09

ejejej! nem értitek (vagy nem akarjátok érteni) mit mondtam.

miután kimentettek a halálbörtönből Humungus úgy kezelted a helycserét mintha te találtad volna fel a spanyolviaszt - ez a kevélység,
meg ez a kiszólásod "Otthon Khunt-ban a Fekete Tölgy már várja az újabb fejet, amit a törzsére illesztek trófeaként, hogy a benne lakó lelket mindörökre szipolyozza és sanyargassa. Talán vihetek neki egy tatár kán-koponyát." a "már várja" a hangsúlyos, hát ez nem úgy hangzott mintha neked nagy megpróbáltatást jelentene vagy amiért frankón meg kellene dolgoznod. nemde bár? :D jó nagy gallér volt! :P

meg ki vitte neked oda azt a bizonyos sirt? talán a cica? :D xD
meg ez: "az áldozat, aki helyet cserélt velem" ez meg úgy hangzik mintha repesett volna az örömtől hogy helyet cserélhet, biztos saját akaratából tette meg biztos magánál volt - hát ez a "nagy" dicsőség! :D

Humungus Carcosa 2011.03.20. 21:33:32

Captain, sajnos te nem érted.
A siker kapujában állunk, sok munka és szenvedés után amikor visszarendelnek mindenkit a frontról egy választási kampány miatt. A munka még nincs befejezve, légy türelemmel.

Humungus Carcosa 2011.03.20. 21:38:08

A "jó nagy gallérról" meg csak annyit: aki nem tűz maga elé komoly célokat, az senki marad.
A Carcosák nem azért lettek Európa legrettegettebb családja mert befostak minden kihívástól az mondogatva: "jaj, ezek a csúnya tatárok, nem merek odamenni mert csúnyán elverik a rózsaszín fenekemet...

Declan Carcosa 2011.03.20. 22:05:50

A cserelovag meg magánál, öntudatánál volt. Nem mondom, hogy repesett az örömtől, de tudta, mi vár rá. Az élvezetes dolgokat jobb így csinálni.

kriles 2011.03.20. 22:06:20

Humungus Testvérem!

Roppant boldog vagyok, hogy újra szabad vagy. Igaz, az se kutya, hogy az a tetves georgita végre megkapta, amit érdemelt.

Igyekezzetek vissza Tatárföldről!

William

Humungus Carcosa 2011.03.21. 00:03:39

William kuzin!

Örülök, hogy az első aki visszatérésemkor üzen nem gyalázza a nevem a hibáimért. Hálás vagyok érte.

A hazaút hossza csak Declan hajóján múlik, bár az új fedélzetmester még most kezdi megszokni a posztját. Ellenben nem repesek a boldogságtól, hogy egy Tolsztov is csatlakozik hozzánk. Bár elismerem Jekatyerina szalonképesebb a testvérénél. Minden ellenszenvem ellenére a tiszteletem is kijár nekik.
Remélem nem veszik nagyon a szívükre faragatlan szavaimat.

Humungus

Belzador Carcosa 2011.03.21. 10:44:12

@Thirlen: OFF

"A nyüvek zsizsegő serege a legnemesebb vadat is leterítheti, ha semmibe nézi őket és elmerül a falkatársaival folytatott torzsalkodásokban."

A RR-féle metafora itt nem egészen találó, én inkább Kiplinget idézném: Akela elvétette az ugrást.

Rigorel Carcosa 2011.03.21. 10:53:11

"Nem kívánom bírálni a tetteidet mert arra sem jogom, sem szándékom nincs."

Ezt igen okosan teszed, Humungus fiam. A névtelen személyt, aki arcul köpött engem és egész családomat, nem zászlósúrként átkoztam el, hanem Rigorel Carcosaként; és Rigorel Carcosaként felelek érte, magasabb törvényszék előtt, mint a családi nagytanács.

Rigorel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.21. 11:14:55

"Vorvarával kapcsolatban nem lehetne valahogy kivételt tenni a személyes választást illetően?"

Vorvara tiszta vérű Carcosa. Méltatlan volna pusztán azért megfosztani a szavazati jogától, mert olyan, amilyennek született. Mi több, most kaptam megerősítést Santiago rokontól, hogy az unokahúga, Deodata is személyesen kíván részt venni a nagytanácson. Ehhez vitathatatlanul joga van, ámbátor az ő jelenléte is hasonló komplikációkkal jár, mint Vorvara húgunké.

Furore: Fogadd el Vylhva segítségét, és siess a kastélyba az eléd küldött fogaton, de eszedbe ne jusson kipróbálni, amiket javasol! A te lángod nem közönséges tűz: egyszer kapjon bele egy függönyszegénybe, és oda az egész kastély.

Belzador: Amint visszatérsz a kastélyba, készíts elő a tükörlabirintusban két minden kényelemmel ellátott létsíkzárványt, ott fogjuk elszállásolni őket. Természetesen nem lesznek elzárva, a kastélyban és környékén kedvük és belátásuk szerint mozoghatnak.

Santiago: Tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire ellenkezik a felfogásoddal, de a személyük körüli szolgálatot csak élőholtakkal lehet megoldani. Kérlek, intézkedj.

Sophia: Tudom, hogy nem szívesen szakadsz el a gondjaidra bízott újszülöttől, de szólít a kötelesség. Deodata jelenlétében páratlan klavikord-játékoddal kell emelned a nagytanács hangulatát. Ez nem kötelez a szavazáson való részvételre, ám felkavaró erejű zenédet nem nélkülözhetjük. Emmanuel majd megszervezi az utazásodat a Prisius birtokról a kastélyig.

Hellehild: Paradysben, a Montmirail palotában jelentős mennyiségű füstölőnek kell lennie abból a készletből, amit még Sophie hagyott ott, mielőtt a Prisius kastélyba költözve fölhagyott volna a készítésükkel. Vedd meg vagy lopd el, de mindenképpen szerezd meg őket. Ha csak a palota kirablásával tudod megoldani a dolgot, ne feledkezz meg a készpénzről és a könnyen szállítható értéktárgyakról sem.

Evoryn: Humungus khunti alattvalói tavaly nagy tételben készítettek számodra hangulatjavító hatású szélcsengőket. Hozd el az összeset, feldíszítjük velük a kastélyt.

Vylhva: Nem hiszem, hogy Deodata hosszas sétákra készülne a kastély körül, de a biztonság kedvéért fogadj fel pár tucat zenekart, színtársulatot és mutatványos bandát, a falakon kívül táborozók szórakoztatására. Értsenek a pórias ízlés kiszolgálásához, de félszerzetek ne legyenek köztük, az joggal sértené Liliar húgunk érzékenységét. A kastélyba ezek a csepürágók természetesen a lábukat sem tehetik be, nehogy idétlen otrombaságuk csorbát ejtsen Sophia nővérünk kifinomult művészetén.

Santiago: Az unokahúgod tagadhatatlanul nagy alkotó tehetség, ám fiatal koránál fogva egyelőre kiforratlan és tapasztalatlan, nem vetekedhet Sophie kuzin gazdagon áradó tálentumával. Az illem tehát azt diktálja neki, hogy amíg egy fedél alatt tartózkodik Sophiával, ne énekeljen, ne vegyen zeneszerszámot a kezébe és ne tegyen egyetlen árva ecsetvonást sem, legfeljebb lakosztálya meghitt magányában, személyes cselédsége és önkéntes látogatói körében. Ezt légy oly kedves tudatosítani benne; szeniorként te felelsz érte.

Rigorel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.21. 11:17:13

Szeretett húgaink, Deodata és Vorvara tartós jelenléte a nagytanácsban, az ennek kapcsán foganatosított óvintézkedésekkel megtetézve, olyan intenzív érzelmi árapályt támaszt majd a kastélyunk körül, hogy teljesen fölösleges a DiVegák elleni védekezéssel fáradnunk. Oneiron DiVegának csak kényelembe helyeznie kell magát éjszakánként egy magaslaton, ahonnan rálát a kastélyunkra, és gyakorlatilag mindent kiolvas az álmaink hullámveréséből: minél zavartabb és lidércesebb az álom, annál nagyobb biztonsággal értelmezi. Mivel a titkolózás abszolút értelmetlenné vált, úgy gondoltam, legalább veszítsünk emelt fővel, és megfigyelői joggal meginvitáltam őket a nagytanácsba.

Megjegyzem, valahogy mindig ez a vége. Emlékezetem szerint – bár mivel a krónikához pillanatnyilag nem férünk hozzá, erről biztosat nem állíthatok – az utóbbi ötszáz évben valamennyi zászlósúri választás úgy indult, hogy ezúttal tényleg a DiVegák nélkül fogjuk tartani, aztán ilyen-olyan oknál fogva mégis mindegyiken megjelentek. A helyzet, úgy érzem, nem nélkülöz bizonyos fokú iróniát, illetve sorsszerűséget.

Nyilván volt valami elképzelésük, mi folyhat a házunk táján, mert azonnal válaszoltak a meghívómra. Hrisztosz DiVegát választották megfigyelőnek, Pelágiában várakozik. Vorvara, Rufio: kössetek ki Promethón szigetén, és vegyétek a fedélzetre. Segíteni fog nektek egyben tartani a hajót, cserébe azért, hogy az út végén életben hagyjátok a legénységet.

Vorvara húgom: nem ártana, ha valahogy fel tudnád hívni magadra a figyelmét. Ha sikerül rávenned, hogy téged kísérgessen, azzal két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt mérsékli a te kisugárzásodat, másrészt ő maga folyton kába marad. Nem könnyű feladat, tudom, de a családod számít rád. Apellálj az önzetlenségére, hogy ezzel ártatlanokat kímélhet meg a betegségtől és a szenvedéstől.

Rigorel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.21. 11:19:13

Mivel a jelölés határideje lejárt, ügyvivő zászlósúri minőségemben összegzem a család számára a végeredményt.

A zászlósúri posztra, amely egy névtelen személy lemondásával ürült meg, öten jelentették be igényüket, köztük ugyanezen névtelen személy, aki azonban jelölését röviddel később visszavonta.

A versenyben lévő jelöltek tehát:

Eibon Carcosa, a Kapuőr;
Evoryn Carcosa, a Fekete Özvegy;
Leonor Carcosa, a Falkaanya; és
William Carcosa, a Manipulátor.

A jelölési szakaszt ezennel lezárom. A nagytanács Ibramel Carcosa érkezése után ül össze, melyet egyelőre nem lehet konkrét időponthoz kötni, az óceáni átkelés előre nem látható fáradalmai és viszontagságai miatt; szeretett tengerentúli kuzinunk közeledését azonban napról napra várakozásteljes figyelemmel kísérjük.

Rigorel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.21. 11:20:54

Kiegészítést fűznék néhány nappal korábbi tájékoztatómhoz a zászlósúri szavazás menetéről.

A szavazás – mint mondottam volt – fordított szeniorátusi rendben folyik, de a kapuőri ág mindenkori rangidősét ebben a sorban különleges hely illeti meg. Mivel az ő életkora nehezen meghatározható, illetve kiszámításának módja vita tárgyát képezheti, neki jogában áll eldönteni, hogy a szeniorátusi rangsor mely pozíciójában kívánja leadni szavazatát: a legelején (a legifjabbak előtt) vagy a legvégén (a legidősebbek után). Döntését a nagytanács megnyitása előtt köteles közölni az ügyvivő zászlósúrral, és ezt követően nem másíthatja meg, az új zászlósúr megválasztásig érvényben marad.

A krónika hiánya újfent fájdalmasan érint minket, ám ha emlékezetem nem csal, Eibon Carcosa már mintegy húsz-huszonöt ízben viselt zászlósúri hivatalt; ennek körülbelül féltucatszor családi összeesküvés, illetve nyílt lázadás vetett véget, alig néhány esztendő után; ugyanennyi alkalommal viszont uralkodása példásan hosszúra nyúlt, és aranykorként vonult be a Carcosa ház történetébe.

Rigorel Carcosa

Belzador Carcosa 2011.03.21. 11:35:45

"Megjegyzem Belzador rég hulla lenne ha nem kezeltem volna Ungurjánnal Khuntban."

A hosszú fogság megzavarta az emlékezetedet, Humungus. Te engem soha nem kezeltél Khuntban; a fürdőkúrád nem is tudna mit kezdeni a szervezetemmel. Esetleg azt hitted, én járok oda Auraluna néni képében?

Nem törlesztettem semmit, és nem is fogok, mert nem tartozok neked. A gratulációdat egyébként köszönettel fogadom, és örülök, hogy visszatértél hozzánk a családba.

Belzador Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.21. 11:44:02

"Leonor plüssállatkákat vágott le, én két skorpiófarkas denevért."

Tehetek én arról, baszd meg, hogy én a kisdedóvóba jutottam a hülye teleportos ajtón keresztül, te meg a börtöntraktus őrszobájába? A whiskyvel kapcsolatban amúgy igazad van, baromi jó pia; kár hogy Ibramelt kell utánpótlásért szalasztani, mivel összetörted az a két nagy hordót, amit a kunyhóban találtunk.

Leonor Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.21. 11:46:52

"Deodata is személyesen kíván részt venni a nagytanácson."

Szent szar a falra kenve! Jön a Búvalbaszott Fapina?... Jó, jó, nem kell berágni rám, csak megbotlott a cerka a táblán, Szomorú Szüzet akartam írni.

Leonor Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.21. 11:47:56

"Ezt légy oly kedves tudatosítani benne; szeniorként te felelsz érte."

Mielőtt engem is lebaszol, Rigorel, tudom, tudom: Vorvaráért meg én tartom a hátamat. Nem lesz vele gond, jó kislány, tud viselkedni, hallgat az idősebbre. Puszit neki!

Leonor Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.21. 11:48:46

„Vorvara húgom: nem ártana, ha valahogy fel tudnád hívni magadra a figyelmét.”

Fűzzed csak azt a kormos benga állatot, ha van gusztusod hozzá, Vorvara, de közben tudjál róla, hogy én éppen a kiházasításodról tárgyalok.

Leonor Carcosa

Declan Carcosa 2011.03.21. 11:48:59

A fene se gondolta, hogy a legértékesebb itókával rejtik el a titkos ajtókat a kunyhóban! Viszont ha Ibramel hoz nekem a Felföldről whiskyt, akkor azzal nagyon boldoggá tesz. Legalább valahogy el tudom majd viselni Deodatát is. (Ne vedd a szívedre, kedves.)

Ölel titeket,

Declan

Leonor Carcosa 2011.03.21. 11:54:31

Hát engemet már ölelsz, mivelhogy itt ülünk a hajód orrbástyáján, felváltva körmölünk erre a vacakra, a kölkeim itt röpködnek körülöttünk, mi meg együtt szlopáljuk a whiskeyt, amit az ÉN borostömlőmben mentettél ki a kurva hordó roncsai közül.

Leonor Carcosa

Hasdrubal bácsi 2011.03.21. 12:05:14

"Bár még nem volt alkalmam megköszönni hathatós és jövedelmező beavatkozásodat a legutóbbi khunti válság idején, ezt most sem tehetem meg mert a válságos idők sürgetőbb döntésekre sarkallnak."

Semmiség, Humungus fiacskám, én már szinte el is felejtettem, rokonok között ez természetes! Ha láttad volna, hogy könyörögtek kegyelemért azok a nyomorult gonosz állatok! Mindjárt földerülne a szíved...

A kis fruska, akinek udvarolgatsz, ott epedezik érted a birtokodon, mivelhogy a kicsi Evoryn oda száműzte őt a Töviskirályságból. Illetve, várj csak, már elindult a gonosz állatok ellen a csapatával, merthogy ő a parancsnok, és megkapta tőlem az ordrét. De máris küldöm vissza, vele egyes-egyedül kivételt teszek. Isten hozott itthon! Ilyen hosszú távollét után igazán barbárság lenne megtagadni tőletek, hogy néhány órácskára összebújhassatok... Bár, mondd csak, Humungus kisfiam, nem vagytok ti még kicsit fiatalok az ilyesmihez?

Halál a gonosz állatokra:
Hasdrubal Carcosa

Humungus Carcosa 2011.03.21. 12:14:14

Belzador kuzin, igazad van, én emlékeztem rosszul. Lassan jegyzetelnem kell a szivességeket. Felírom majd egy fára ogham jelekkel, az hátha segít.

Humungus Carcosa 2011.03.21. 12:18:20

Hasdrubal bácsi ne csináld! Már rég nem vagyok gyerek!
Hálás vagyok az segítségedért. Ígérem nem csinálunk olyasmit amit a fiataloknak nem szabad.

Humungus Carcosa 2011.03.21. 12:21:18

Vorvara és a fekete DiVega? Ezt nagyon szívesen megnézném. Rufio majd tudósíts ha tudsz!

Hasdrubal bácsi 2011.03.21. 12:24:21

Ugyan, ugyan, Humungus fiam, számíthatsz rám: ha Rigorel nagyon zsémbelne, majd félrevonom és a fülébe súgom, hogy ne vágjon már olyan savanyú pofát, legyen ez egyszer megértő, ő is volt fiatal! Hancúrozzatok egy jót; nekem sajnos most sok a dolgom, mindenfelől körülvesznek a gonosz állatok, nem akarnak nyugtot hagyni semmi áron, nem tágítanak egy minutára sem - de innen a távolból küldök két barackot a fejetekre!

Ne feledjétek a ti öreg
Hasdrubal bácsitokat!

Rufio Carcosa 2011.03.21. 12:28:37

Rigorel bátyám!

Parancsot vettem, tartjuk az új irányt!
Úgy látom Serafina is a helyére kerül hamarosan, akkor tudunk felgyorsulni ha ketten húzni kezdjük a hajót.

Ahoj!! (csak nehogy ijedtükben leugráljanak a matrózok a fedélzetről)

Rufio

Eibon Carcosa 2011.03.21. 12:29:10

Rigorel:
Szavazatomat utolsokent fogom leadni - jelen korulmenyek kozott nekem az a legfontosabb, hogy megfelelo zaszlosura legyen a csaladnak, nem pedig a szemelyes dicsoseg. Ha a tobbseg valaki mast kepesnek vel a helyzet kezelesere, es az illeto igazolja a belevetett bizalmat, valoszinuleg en leszek a legboldogabb csaladtag, hiszen visszaterhetek feladatomhoz.

Emlekezeted nem sokat teved: a multban kettucatnyi alkalommal viseltem a posztot - ebbol nyolc alkalommal csaladon beluli lazadas miatt kellett lekoszonnom, ot izben pedig kulso okok miatt lett viszonylag rovid idon belul uj zaszlosura a csaladnak.

Rufio Carcosa 2011.03.21. 12:31:13

Humungus, te perverz disznó! Hát persze, hogy tudósítok. Hehe!
Bár Vorvara ezért meg fog kergetni a hajón...

Rufio

Declan Carcosa 2011.03.21. 18:36:19

Bassza meg, Leonor, a végén még kiderül, hogy a mocskos szád mögött egész tisztességes asszony vagy te! És találtunk olyan dalt, amit mind a ketten ismerünk!

"Június havában mentem el otthonról, búcsúzkodnom kellett asszonytól és lánytól! Csókoltam anyámat, öleltem apámat, ittam egy utolsót, hagyjon el a bánat!"

Hrisztosz? Az ég szakadjon rá arra a melákra! Azt hiszitek majd, képmutató. Szenteskedő seggfej! De egy frászt! Az a szerecsen tényleg olyan! Minden, amit mond igaz és őszinte. És még szeszt inni sem hajlandó. Ilyen embert! Egy pint önzés sincs benne, szinte hihetetlen.

Na de Leonor! Egy-két-há! Hozzátok a dudámat, Igor!

"Kikötöttünk végre a nagy Paradysban, bunkónak neveztek egy koszos lebujban. Odavágtam volna, próbáltam megállni, mikor a hazámat kezdték gyalázni. Csíptem, haraptam, körbeforogtam, rúgtam, bokszoltam, forgott a botom! Nem adtuk alább, pár haver beszállt, vívtuk a csatát, mint a rossz felföldi úton!"

Ungurján Carcosa 2011.03.21. 20:16:23

@Declan Carcosa: OFF:

"A Dubh Linn-i úton, egy két há!?

Vagy inkább Dún Edin-i?

Neferkharta Carcosa 2011.03.22. 11:14:05

„…mint Rigorel bácsi hibás átkai.”

Humungus: Rigorel bácsinak nincsenek hibás átkai. Különben nem lenne itt közöttünk, épen
és egészségesen, a család élén. Egy átokmesternek egyetlen téves átka van: az első és az
utolsó. Tudom jól, mert én is az vagyok, bár más hagyomány szerint, mint Rigorel.

Neferkharta Carcosa

Hellehild Carcosa 2011.03.22. 11:29:23

@Captain XXX: "meg ki vitte neked oda azt a bizonyos sirt? talán a cica?"

OFF: Abszolút fején találtad a szöget, kapitányom. Humungus hosszú kommentjének alaphangulata a játékosa kedélyállapotát tükrözi a kaland után: nagy sikerélménnyel zárt ugyanis. Csak éppen nem Humungusszal játszott - ő egészen a záróképig szobrozott halálmaskarában -, hanem... és most tessék figyelni... Cicus Carcosával!

-HH

Hellehild Carcosa 2011.03.22. 11:42:22

Humungus: Soha nem rejtettem véka alá, hogy a ruszföldi kóborlásaitokat teljesen értelmetlen erőpazarlásnak tartom, amely csupán a család tartalékait apasztja, és se rövid, se hosszú távon nem jár semmiféle syámottevő haszonnal. Ehhez a véleményhez jogom van, és változatlanul fenntartom továbbra is. Ha a nővéreddel folytatni kívánjátok a család nevében produkált sorozatos kínos lebőgéseket a tatár hadszíntéren, tőlem semmiféle támogatásra nem számíthattok, sem személyesen, sem politikailag.

-HH

Hellehild Carcosa 2011.03.22. 12:05:05

"Ha ez fontosabb mint egy családtag élete, (pl. Aldimar lányáé)..."

Na, álljon meg a fáklyásmenet, Humungus! Aldimar három éve több mint féltucat kölyköt potyogtatott el északon, oda se figyelve. Mire eszébe jutott, hogy rájuk kéne nézni, mi a fene van velük, kettő kivételével az összeset legyilkolták a rémült parasztok. Azok talán nem voltak tiszta vérű Carcosák? Az ő életük nem volt fontos? És ha annyira drágák Aldimarnak a gyermekei, miért nem vette magához és nevelte fel őket? Miért kellett valaki másnak - akit nem nevezünk meg - emlékeztetnie őt, hogy egyáltalán a világon vannak? Na?

-HH

Hellehild Carcosa 2011.03.22. 12:14:52

Ez az Aldimar-lány azt se tudja magáról, hogy Carcosa. Soha senki nem látta őt a családból. A tatárok kezére meg úgy került, hogy elég hülye volt hozzá, hogy megpróbáljon szövetségre lépni velük.

Tatár fogságban valóban veszélyt jelent ránk, mert ellenünk fordítják a vérét. Én is éreztem, amikor lesújtottak rátok Szmutnál, és rohadtul nem volt kellemes. El tudom képzelni, mennyire kikészített benneteket ott a helyszínen. Ezt a fegyvert ki kell csavarni a tatárok markából, ebben egyetértünk.

A javaslatom egyszerű és ésszerű: nyírjuk ki a lányt. Ugyanis ez a család érdeke. És mielőtt jönnétek a nagy felháborodással, hogy a vér így meg úgy, gondoljatok annak a hat-hét északi hiúzkölyöknek a Carcosa-vérére, akik semmiféle veszélyt nem jelentettek a családra, mégis fiatalon és értetlenül kellett pusztulniuk, condrás parasztok verték őket agyon furkókkal és kapákkal, mert a Carcosa apjuk még annyit sem törődött velük, hogy egyszer rájuk nézzen vagy a fülét rebbentse feléjük.

-HH

Declan Carcosa 2011.03.22. 12:45:25

Hellehild!

"a család nevében produkált sorozatos kínos lebőgések..."

Erről inkább kérdezzünk meg azt az ötven tatárt, akik ottmaradtak annál a rusz falunál.

Ölel testvéred,

Declan

Hellehild Carcosa 2011.03.22. 12:52:30

Nagyszerű, szétvertetek a tatárok által megszállt terület legszélén egy előretolt portyázó különítményt, amelyik csak felderített és fosztogatott, és Mundzuk kánnak annyi van belőle, mint bolha a bundájában. A tatárok vonyítani fognak fájdalmukban ettől a szörnyű veszteségtől, amivel semmi egyebet sem tudnak szembeállítani, csupán egész Tóföld és a sztargorodi fejedelemség meghódítását.

A megjegyzésem éle egyébként nem neked szólt, Declan. Te nem voltál részes azokban a bizonyos kínos lebőgésekben; mi több, a dolgok éppen azután kezdtek valamelyest jobbra fordulni, hogy megérkeztél te segíteni.

-HH

Humungus Carcosa 2011.03.22. 14:04:26

Hellehild! Erőltesd meg az agyadat és talán be fog ugrani, hogy a sorozatos lebőgéseket effektíve egyetlen személy balfaszságának köszönhettük és az nem más mit az a Vhylva akit mostanában olyan szépen dícsérsz. Minden kérésünk és tiltásunk ellenére előrenyargalt és mindent elcseszett.

A kis védenced ugyan megfizetett a hülyeségéért a tatárok keze által, de ha visszajutok a kastélyba darabokra szedem azt a ribancot. Elvesztettem a fegyvereimet és karikásra szoptam a számat miatta.

De ne aggódjatok nem teszek sok kárt benne. Legalábbis semmi olyat amit ne tudnék begyógyítani rajta, hogy aztán még egyszer kitaposhassam a szuszt belőle.

Humungus

Eibon Carcosa 2011.03.22. 16:01:41

Hellehild angyalom:
Nyugodj meg, Aldimar legyilkolt porontyai sem maradnak bosszulatlanul. A megbizottaim mar uton vannak, hogy megfelelo peldat statualjanak a vetkes parasztokon.
Aldimarral szerintem majd elcsevegunk kedelyesen a szuloi, versegi kotelezettsegekrol (vagy inkabb a falkaban betoltott pozicioval jaro feladatokrol). A tataroknal levo lanykat szerintem nem kell ennyire vehemensen halalra szannunk - barmennyire is igazad van az altala jelentett veszely kapcsan.

Humungus:
Te csak ne szedjel darabokra egy csaladtagot sem a kastelyban. Nem erdekel, mit csinalt Vhylva, mennyit szoptal miatta, mit vesztettel el. Az EN felugyeletem, oltalmam alatt allo kastelyban EGYETLEN csaladtag vere sem onthato ki buntetlenul!

kriles 2011.03.22. 16:22:57

Eibon Bátyám!

"Humungus: Te csak ne szedjel darabokra egy családtagot sem a kastélyban. Nem érdekel, mit csinált Vhylva, mennyit szoptál miatta, mit vesztettel el. Az EN felügyeletem, oltalmam alatt allo kastélyban EGYETLEN családtag vere sem ontható ki büntetlenül!"

Még nem vagy Zászlósúr, hogy ilyen kijelentéseket tegyél. Te a kastélyra ügyelj, ennek a vitának az eldöntése Rigorrelre feladata, nem a tied.

Viszont az nem kérdés, hogy Humungusnak komoly károkat okozott Vhylva felelőtlensége. Javaslom, hogy Vhylva adjon kárpótlást ezekért a károkért!

William

Emmanuel Carcosa 2011.03.22. 16:49:26

Déjá vu. Okos ember más kárán tanul. Attól tartok, mi a sajátunkból sem.

Eibon Carcosa 2011.03.22. 16:54:02

William kuzin:
Igazad van, nem vagyok zaszlosur - sot, ismerve a csaladtagokat, valoszinuleg nem is leszek (talan mindenkinek jobb is ugy). Viszont mivel a valasztas lebonyolitasanak biztonsagaert nem kis reszben en felelek, teljes mertekben jogomban all a kastelyon beluli beket minden eszkozzel biztositani...

A Humungusnak adando karpotlasra vonatkozo javaslatodat tamogatom.

Rigorel Carcosa 2011.03.22. 18:20:10

A családtagok közötti privát leszámolásokat a kastélyban kategorikusan megtiltom. Amennyiben Humungus elégtételt kíván venni Vylhván, folyamodhat hozzám előírásszerű párbaj engedélyezéséért.

Rigorel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.22. 18:22:23

A családunkat Tóföldön és sztargorodi területeken ért csapásokért megítélésem szerint Aldimar lánya legalább annyira felelőssé tehető, mint Vylhva - jóllehet tapasztalatlansága enyhítő körülményként vehető figyelembe.

Rigorel Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.22. 18:37:47

Bocsásd meg tájékozatlanságomat, Aldimar, de kénytelen vagyok megkérdezni: leányod tudatában volt Carcosa mivoltának, mikor tette, amit tett, és ezt felfedte az ellen előtt, vagy csak tudatlan jószágként viselkedett, s tette, amit természete diktált: falkához csapódott?

Humungus Carcosa 2011.03.22. 20:36:21

Nem kívánok párbajozni egy olyannal akinek még az is problémát okoz, hogy megálljon a saját lábán.

Hazatérek. Túl soká voltam távol a Tölgytől... ennyire még sosem tettem próbára magam. A fegyvereim adtak erőt, hogy legyűrjem a rámtörő ürességet, nélkülük még annyira sem vagyok ember mint régebben. A kelleténél jóval többet áldoztam fel magamból ruszföldön, véremet és a verítékemet beitta a föld.

Eibon, nem fogok vérfürdőt rendezni, emiatt ne aggódj. Még Ibramel érkezése előtt küldöm erőimet a kastély védelmére, magam vezetem majd őket. De Blickfang jelentése aggaszt kissé. Hasdrubal bácsi engedélyével később csatlakozom a rendezvényhez, miután biztosítottam khunt védelmét és emlékeztetem Loxit mivel jár ha szembeszáll velem.

Hellehild, hálára köteleztél a khunti segítségeddel. Remélem elnézed előző vad kitöréseimet. Alkalomadtán kiengesztellek.

Humungus

Humungus Carcosa 2011.03.22. 20:42:36

Rigorel bátyám!

Párbajhoz való kérelmi jogommal jelenleg nem kívánok élni az érintett fél hátrányos fizikai állapotára hivatkozva.
Fenntartom a lehetőséget, hogy ezen döntésemet Vylhva Carcosa felépülésekor úja megfontolás tárgyává tegyem.

(Remélem elég hivatalos volt a megfogalmazás)

Humungus

Vylhva Carcosa 2011.03.22. 22:22:43

Balfasz? Nekem olyan nincs. A bumnáta jelző találóbb lett volna.
Szerintem, a balfaszok királya cím neked járna Humungus! Nem is tudom, ki volt olyan botor, hogy gondolkozás nélkül belesétált egy teljességgel egyértelmű halálos csapdába, hogy négy lélegzetvételnyi idő alatt kötélre húzzák; egyáltalán, körültekintés, kopogtatás nélkül, egyből személyesen berontani egy minden hájjal megkent banya kunyhójába - amit még a tatárok is nagyívben elkerülnek, nemhogy minden megfontolás nélkül, ajtóstul rontsanak a házába -, nagy ostobaság volt. És abban a sáros halászfaluban, ahol engem elkaptak, ki meresztette a seggét kényelmesen a fogadóban cselekvés helyett, ki töketlenkedett annyit, míg engem a szemed láttára hurcoltak el csónakokon? Te. Kit dobtak ki abból a posvány koszfészekből holmi vízfejű halászok, mert két értelmes szó nem esett ki a száján? Téged, cseszd meg!
Belzador és Eibon nélkül halott lennél, te szerencsétlen!

Tényleg baj van az emlékezőképességeddel Kertész! Már említettem, hogy nyolc tatár testőröm van, akiket a családi kincstárból fegyvereztem fel. És tudod, őket nem köti semmiféle előírás, és egyezség a velem köttetetteken kívül: a szabadságukért, és az életükért küzdenek - más szóval, ha rám törsz, mindent megtesznek azért, hogy megöljenek.
Valamint, az általam iderendelt, és javadalmazott specialisták egyik feladata az, hogy a családon belüli torzsalkodást megfékezzék: hogy értsd, hamarabb fognak a padlóhoz szegezni, mint ahogy a köteles halál felakasztott Baba Yaga kunyhójában!

Humungus, a fenyegetésed, és a sértésed égbekiáltó vétség volt, amiért felelni fogsz!

Rigorel bácsikám, nem jól ítélted meg a helyzetet! Az, hogy a tatárok fogságába estem, hogy Humungus elvesztette a fegyvereit, főleg hogy miután én már Belzador tükreiben voltam (tehát nem utánam kajtatott akkor), valamint hogy saját meggondolatlanságából belesétált egy halálos csapdába NEM jogalap a párbajra, az viszont igen, hogy Humungus megfenyegetett és megsértett! Így, az előírásos párbaj kérését, mint sértett fél, EGYEDÜL ÉN kezdeményezhetem, és kérelmezhetem; azonban én ezt nem teszem meg. Rigorel bácsikám, kérlek, szolgáltass igazságot, és ródd ki a megfelelő büntetést Humungus Carcosára az ellenem elkövetett sértése miatt!
Kezem-lábam eldobom a zászlósúr-választás előkészítésében, ráadásul betegen teszem mindezt, és ez a hála!

William, semmiféle kárt nem okoztam Humungusnak! Senki nem kényszeríttette arra - én aztán végképp -, hogy szembeszálljon a tatárokkal, és hogy besétáljon Baba Yaga kunyhójába; ez egyedül az ő döntése volt, csak saját magát okolhatja mindezek miatt! Különben is, milyen kárpótlást adhatnék neki, ültessek vadrózsát a fejére?
És te csak ne javasolj nekem semmit, ugyanis: "Enyém a vár, tiéd a lekvár"! Közlöm veled, hogy az itt tartózkodó specialisták - akinek a javát te sem fogod felismerni - pedig, plusz javadalmak fejében még a végén bevállalnak egy kis mellékes munkát.
És tanuld meg leírni a nevem!

Ti, mindegyikőtök, kik ellenem törtök! Megfeledkeztek egy "apróságról": enyém a vár és a kincstár!
A végén nehogy az legyen, hogy valakinek közületek, szembe kelljen néznie a kastély ágyúival! A végén nehogy az legyen, hogy az én seregeimet fogja hizlalni az iderendelt ellátmány! A végén nehogy az legyen, hogy az ellenségeitek fognak várni benneteket a Carcosa kastélyban!
Nálam többet bajosan fizet bárki is közületek, és nincs nagyobb adu senki kezében, mint az enyémben a kastély! Ezt jól véssétek bele a sötét agyatokba!
Micsoda szégyen lesz, ha arra kell majd eltékozolnom a család vagyonát, hogy megvédjem magam tőletek!

Számítottam rá, hogy támadni fogtok engem. Már rég előkészületeket tettem arra, hogy megvédjem magamat, és a kastélyt tőletek; és nem voltam olyan hülye, hogy beszámoljak nektek minden intézkedésemről!

Még valami. Ne bazírozzatok Belzadorra az ármányos félreállításomban, mert nem fog ellenem fordulni!

Mindenki, aki további fenyegetéssel, és sértéssel érint, ezután csak a csúful járást vívja ki magának!

Vylhva Carcosa a kastélyból.

Emmanuel Carcosa 2011.03.22. 23:32:40

Hasdrubal Bátyám!

A szerény haderők, melyeket a Kastély felé küldtem, és amely Sophia biztonságáról is gondoskodik, bevárja érkezésed megadott találkozási pontos, s Bonaventure kapitány csak és kizárólag Tőled fogad el nevemben kiadott parancsokat. Nem szeretném, ha félreértések prédálnák fel a személyes emberi erőforrásaimat, mert hiszem, hogy mindenki köteles a rábízottakkal jól sáfárkodni, és nem bízhatja azt alkalmatlanokra, balgákra vagy eszement őrültekre - vagy ha így tesz, neki magának kell helyrehozni a hibát.

Kérlek, a megadott ponton fogadd Bonaventure kapitány jelentését, és vedd át ideiglenesen az ezred útnak indított egységei felett a vezénylést.

Engedelmességgel,

Emmanuel

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.03.23. 00:00:04

Innen úgy látszik, hogy elkélne már némi szeniori szigor...

Emmanuel Carcosa 2011.03.23. 00:12:48

Rigorel Carcosa!

Itt vagyok a Kastély közelében, és bármikor állok a család szolgálatára, amennyiben szükségetek van rám és tudásomra.

Emmanuel

Emmanuel Carcosa 2011.03.23. 00:18:27

Off: @Alister: szerintem Benjamin Carcosa nem fogja kezét-lábát törni a levantei ág szeniorjaként, hogy közbelépjen, és a bátyja, Ibramel sem fog tudni hatni rá a távolból, úgyhogy az őt eddig pozíciójában megerősítő Rigorelre és a (bűn)társára, Belzadorra vár a megtiszteltetés :) De azt hiszem, ezt érzékeltettem kimondva, de megnevezetlenül IN-ben is :)

Vylhva Carcosa 2011.03.23. 01:21:10

OFF:
Manuel, túlreagálod a dolgot! :) Nem bántok én senkit, ha engem sem bántanak! Nem én nyitottam tüzet először! :)
Te mit tennél, ha életveszélyesen megfenyegetnének, és vérig sértenének? Hagynád?
Az eszement pedig nem én vagyok. :)

Alister: Most elárultad magad! :)

Humungus Carcosa 2011.03.23. 08:25:15

Vylhva!

A tatár fronton a Te megmentésed ügyében is harcoltunk. Csak azért nem tértem haza, mert két családtag kiszabadításáért áldoztam a vérem. Szomorú, hogy annyi ész nem szorult az agyadba, hogy ezt észrevedd. Látom kár volt a fáradtságért. Ígérem többet nem fordul elő.

Az elrablásodat pedig kizárólag a saját hülyeségednek köszönheted. Emlékezz, akkor fogtak el, amikor megpróbáltál megerőszakolni egy fafaragó mestert az utca közepén (minket szándékosan leráztál magadról, hogy ne zavarjunk). Elég szánalmas, hogy egy útszéli parasztnak sem kellettél Tóföldön...

Ellenben jó tudni, hogy a családi kincstárban lévő pénz jó részét bérgyilkosokra költötted. Ezek szerint merényletre készülsz több családtag ellen?

Humungus

Rigorel Carcosa 2011.03.23. 10:21:48

Vylhva: A kastélyból még a hivatalban lévő zászlósúr sem zárhat ki egyetlen családtagot sem a családdal való előzetes egyeztetés nélkül. Emlékezz: éppen ez volt az egyik olyan momentum, ami elindította a névtelen személy bukásához vezető lavinát. A másik pedig az, hogy - hasonlóképpen a velünk való egyeztetés nélkül - életveszélyesen megfenyegetett egy családtagot.

Életveszélyes fenyegetés ezúttal is elhangzott, de kizárólag a te részedről. Humungus nem helyezte kilátásba letális erő alkalmazását.
Előzőleg kategorikusan megtiltottam a privát leszámolásokat a kastélyban: ez rád nézve éppúgy garancia, mint Humungusra vagy bármely más családtagra.

Továbbá. Bármely szolga vagy csatlós, aki a kastély területén kezet mer emelni egy Carcosára, azonnali kivégzéssel büntetendő. Az emberek, akit felfogadtál, elismert mesterei a szakmájuknak és távolról sem ostobák. Ha ilyen irányú parancsot adsz nekik, nem fognak engedelmeskedni. (A tatárokat kivéve, akikért nem kár: a többiek pillanatok alatt levágják őket.)

Ketten a bizalmi embereid közül William régi ismerősei, egy harmadik bukott nátháneus lovag, egy negyedik a Dromdal házban szolgált, és szinte valamennyien dolgoztak már együtt Hellehilddel. Van némi elképzelésük róla, kik azok a Carcosák.

A kastély és a kincstár nem a tiéd, Vylhva. Ezért a kijelentésedért személyesen előttem fogsz felelni, előreláthatólag holnapután, amikor odaérek. (Csak nem képzelted, hogy míg mindenki mást sietségre biztatok, én magam Métisantban ülve viszem az ügyeket?) Addig első kérésre kaput fogsz nyitni minden vérbeli Carcosának, aki megjelenik a kastély előtt.

Végül tudatom veled, hogy William már csaknem egy hete kapcsolatban áll Tommaso Maranzallával, az általad kinevezett várnaggyal, egy palatábla révén, amit az én magánúton továbbított utasításomra Belzador adott át neki.

Most pedig eredj és vegyél egy hideg zuhanyt.

Rigorel Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.23. 10:25:03

Hát Evoryn istennőnek újfent igaza van: ha valamiben nem szenvedsz hiányt, William öcskös, az a bátorság. Nem semmi látni, ahogy egy serdülőkorból alig kinőtt kölyök rávicsorít a falka egyik vénjére. Gondosan megválasztott fedezékből persze, de akkor is.

Eibon: Örömmel hallom, hogy valaki hasznosította azokat az információkat, amiket az Aldimar porontyait legyilkoló parasztokról összeszedtem és hazaküldtem. Merthogy én caplattam be a drágalátos kölykök után az egész kibaszott tundrát, hogy hol a túróban lehetnek. Ennyit arról, hogy ki tekint itten kicsodát puszta szavazócédulának.

Ez nagyon kikívánkozott belőlem, de Aldimarról amúgy nyugodtan le lehet szállni – pláne a mi selyembugyogós kis pokolribancunknak, aki fát utoljára akkor látott életében, amikor kivonult a királyi arborétumba, hogy a szempilláit rebegtesse a párbajozó kérőire. Senki sem viselkedhet másképpen, mint amilyen a természete. Egy apahiúz nem foglalkozik a gyerekei pátyolgatásával, arra való az anyjuk. Szerintetek az én kölkeim közül hányan érték volna meg a felnőttkort, ha az apjukra bízom a felnevelésüket? Egyik nagyobb pernahajder volt, mint a másik.

Tesókám: Én mondogattam eleget, hogy nyugodjál le egy kicsit, de nem, mialatt mi Declannal hancúroztunk, neked muszáj volt nekiesni a kurva palatáblának, mint félszerzet az anyjának. Úgyhogy most én is muszáj vagyok nyilvánosan helyretenni téged.

Szóval. Tény és való, hogy Ví Tóföldön rendesen beledöngölt minket a szarba. Neki köszönhetjük, hogy nekem odalett az öreg bozse-medvém (pedig az ő fajtájából nem sok maradt már ezen a világon); hogy téged majdnem kivágott a Bőrös a holdsarlóval; és hogy Aldimar kis híján beledöglött a wyvernek mérgébe. Tartozik is érte nekünk, és be is fogjuk hajtani rajta, ne félj. Majd később, ha kicsit összekapja magát, és lesz miből törlesztenie; és nem ússza meg egy szimpla veréssel, az túl könnyű lenne.

De a vérmágiát Ví nélkül is megkaptuk volna a pofánkba, mert a tatárok nemcsak őt verték csapra, hanem Aldimar lányát is – arra meg semmi garancia, hogy ha Ví nem bassza el a dolgot Bilvagsenben, a kis tyúkot ki tudtuk volna szabadítani. A fegyvereidet pedig hónapokkal később hagytad el, Szmut alatt. Mi a franc köze van ehhez Vínek, aki akkor már réges-régen egy szaros föld alatti lyukban rohadt, és a tatárok javában töltötték fölfele fehérjével? Evvel az erővel azt is mondhatnád, hogy Aldimar a hibás, mert ő rángatott bele minket a kölykei keresésébe. Vagy a Névtelen Ungurján, mert szólt neki, hogy ha már megcsinálta őket, így három év után illenék legalább rájuk pislantani. Vagy én, mert annak idején a normann spinékkel hatalomra segítettem azt a balfaszt. Vagy Ahriman Carcosa, aki miatt annó új zászlósurat kellett választani, mert volt pofája az Alpokban megöletni magát. Vagy az öregünk, amiért felégette a birtokát és áthurcolkodott velünk a régi kastélyba: elvégre ha maradunk rusz földön, már pisis korunkban kinyírnak minket a tatárok, vagyis meg se szerzed a fegyvereidet, így aztán nem tudod elveszteni őket. Ez tiszta elmebaj.

Ki vagy billenve, tesó. Kihagy az emlékezeted és hülyeségeket beszélsz. Húzzunk vissza sürgősen a tölgyfádhoz, mielőtt habzani kezd a szád.

Amúgy meg Vylhva per pillanat egy csóró senki, most kezd kiveckelődni a pöcegödör aljáról. El se tudom képzelni, mivel törleszthetne neked egy kiadós kefélésen kívül, ami azért elég csúnya kibaszás lenne szegény Borostyánnal. Meg amíg ki nem kúrálja magát a zöldfolyásból, nem is túl higiénikus.

Hogy nekem mivel törleszthet, azt tudom: a szavazatával. No nem Bilvagsenért – azt szépen eltárazzuk későbbre –, hanem a falkáim véréért, ami két éve Dramsbourgnál ömlött ki miatta. Legalább pótolom a te voksodat, tesó, amit el fogok veszíteni. Mert Evoryn istennő kíméletlenül számon kéri rajtad az adósságodat, efelől ne legyenek kétségeid. Semmi vész, nincs harag; azt teszed, amit tenned kell, ez így működik.

Ja, Eibon, jut eszembe: elhoztam valamit a banya kunyhójából. Nem számít lopásnak (tudom a csíziót), mert hadizsákmány, és a bunyót nem én kezdtem. Ettől függetlenül nem akarok baromságot csinálni, és nem viszem be a kastélyba anélkül, hogy előtte meg ne vizitálnád.

Leonor Carcosa

Utóirat: Fölvettük a rusz spinét a sleppjével. Egészen helyre menyecske, az izgő-mozgó fajtából; kicsit sokat pofázik, de ki lehet bírni, és úgy nézem, megvan a magához való esze. A kastélya viszont… hát, láttam már néhány lepukkant romhalmazt életemben, de eddig ez a csúcs. Kész lepratelep.

Leonor Carcosa

Hellehild Carcosa 2011.03.23. 10:26:58

Leonor, én elég sok fát láttam a királyi arborétumon kívül. Legutóbb például Khuntban, ahol igyekeztem megtenni a magamét, hogy az öcsédet ne teljes felfordulás fogadja a tartományában, amikor hazatér. Vagy gondolod, hogy passzióból bíbelődtem azokkal az idióta tündeszerzetekkel?

—HH

Belzador Carcosa 2011.03.23. 10:28:09

Bocsáss meg, Vylhva, de mivel Leonor megkötötte a szavazatodat, visszavonom az ajánlatot, amit a közös blokk kialakítására tettem. Nem zárom ki a lehetőségét, hogy Leonorra szavazzak, mivel azonban én nem tartozom neki, nem kötöm meg magamat rajtad keresztül. Sem ebben, sem más ügyekben.

Belzador Carcosa

Belzador Carcosa 2011.03.23. 10:29:47

Igen-igen nagyra becsült rokonaim!

Kezdem mérgezett egérnek érezni magam. Előbb Sir Maurice de Freyt vittem el Baba Yaga kunyhójába, hogy leváltsa Humungust; később Serafinát hoztam el a kastélyba, hogy Vorvaráék hajója gyorsabban haladjon; aztán a kincstárból kellett néhány holmit a Prisius birtokra szállítanom, mert Sophia néni aggódik a kisbabája miatt; most meg egy hasszasszin háború kellős közepébe készülök, hogy Ben bácsi elküldhesse velem a Vylhvának szánt ajándékát. Mindemellett továbbra is kérésekkel ostromoltok, hogy ezt vigyem oda, azt hozzam ide, illetve személyetekben is fuvarozzalak benneteket, mintha én volnék Emmanuel rokon legújabb delizsánszvonala.

Tisztelettel tudatom mindenkivel, hogy a tükrök közötti űr a ti fogalmaitokkal élve leginkább egy őserdőhöz hasonlít: vannak benne keskeny, kitaposott ösvények, de a nagyja sűrű bozót, amiben csak késsel lehet utat vágni és lépten-nyomon halálos veszedelmek leselkednek. Mi Eibonnal ismerjük az ösvényeket, és éppenséggel tudjuk forgatni a bozótvágó kést is, ami viszont titeket illet, körülbelül annyira mozogtok otthonosan ezen a terepen, mint a ma született csecsemők. És nincs az a veterán erdei vezető, aki az út minden percében ügyelni tudna egy ma született csecsemőre.

Megragadnám az alkalmat a bejelentésre, konkrét nevek mellőzésével, hogy az utóbbi napokban a fentiekből kifolyólag legalább öten szenvedtek közületek maradandó pszichés károsodást, méghozzá nem a legnyápicabbak. Egyben javaslattal élnék Eibon kuzin felé, hogy amennyiben nem egy közvetlen életveszélyben lévő családtag megsegítéséről van szó (és hangsúlyoznám, hogy Evoryn néném tanúsága szerint Aldimar lánya nincs közvetlen életveszélyben), hirdessünk moratóriumot az ilyesfajta utazgatásokra. Semmi értelmét nem látom ugyanis, hogy mindenféle vélt vagy valós politikai előnyöket hajkurászva az egész család tönkrenyomorítsa magát, és a nagytanács megnyitásakor két tucat nyálcsorgató idióta meredjen egymásra a kastélyteremben. Ennyit nekem nem ér, hogy begyűjtsek egy halom szívességet.

Belzador Carcosa

Benjamin Carcosa 2011.03.23. 10:32:24

Kicsi Vylhvám, itt van, amit ígértem: angyalbőrbe öltöztetlek! Hehehe… Nem tartozol érte semmivel, az angyalt te kerítetted nekünk Ariciában, soha az életben ki nem szúrtuk volna, ha nincs az a jópofa szexuális ötleted. Kifacsartam belőle mindent, amit csak lehetett, elszórakoztak vele az Anahidok is, a legkevesebb, hogy kapsz belőle egy falatkát… Na tessék! Hát nem korogni kezdett a gyomrom?…

Ben bácsi

Hellehild Carcosa 2011.03.23. 10:46:55

OFF: Ez az egész zászlósúr-választás akkor lesz majd igazán izgalmas olvasmány, ha egyszer utolérjük magunkat és cikkekbe szerkesztve is kirakjuk a blogba. Különösen, mert akkor értelemszerűen csatolni fogjuk a mesélő és a játékosok titkos levelezését is, amit in-character folytatnak egymással.

Eibon Carcosa 2011.03.23. 11:04:07

Leonor kedves:
A targyat termeszetesen megvizsgalom majd - ha mas nem, arra jo lesz, hogy a banyaval alkalomadtan elbeszelgessek a segitsegevel.
A parasztokrol szerzett informacioidat meg termeszetesen hasznositom - az elozo generacio bukasa utan kulonosen nem akarom, hogy azt higgye barki is, buntetlenul lehet minket gyilkolaszni, akar a vilag eldugott zugaiban is.

Esperanza Carcosa 2011.03.23. 11:05:14

Kedves Santiago kuzin!

Amennyiben Deodata is személyesen teszi tiszteletét a kastélyunkban, akkor én engedelmeddel mégsem csatlakoznék a Sandalfón-menethez. Az én szerényebb anyagi körülményeim ugyanis nem teszik lehetővé, hogy nélkülözzem kíséretem mindama tagjait, akik útközben felkötnék, szíven szúrnák, szakadékba vagy kocsikerék alá vetnék magukat, illetve ereik, torkuk, gyomorfaluk, nemi szervük fölmetszésével és egyéb kreatív módokon követnének el öngyilkosságot. Érdemdús atyám, Barbaro Urgell személyesen kívánja betölteni a családjának járó megfigyelői posztot a Carcosa nagytanácsban; az ő társaságában fogok érkezni. Armadurában szállunk hajóra és Massziliába fogunk befutni; van nálam palatábla, és hálás lennék, ha Rufio meg Vorvara egyeztetnének velem, nehogy találkozzunk a tengeren. (Kíséretem erősen allergiás a kolerára, a sárgalázra, a bubópestisre, a torokgyíkra, a szamárköhögésre és a hólyaghimlőre is, a szerecsen DiVega képességeinek pedig – fölteszem – megvan a maguk határa.) Tíz napon, legkésőbb két héten belül vagyunk várhatóak. Előre jelezném, hogy velem tart szeretett férjem is. A nagytanácsban természetesen nem vehet részt, de rangjához és frigyünkhöz egyaránt méltatlan volna, ha a kastélyfalakon kívül szállásolnánk el, a katonák sátortáborában vagy a közönséges cselédek között. Mindenesetre bárhol találunk neki szállást, én a magam részéről megosztom vele.

Esperanza Carcosa

Declan Carcosa 2011.03.23. 12:13:45

Leonor!

Hancúroztunk? Mi volt abban a whiskyben, amit Yagától hoztunk el? Vagy rosszak a tolmácskövek, és félrefordítanak? Mert én egyáltalán nem emlékszem semmiféle hancúrozásra. Dalolászásra és piálásra igen, de semmi másra!

Ölel(?) testvéred,

Declan

U.i.: Ja, igen. Bárki is legyen ezért felelős, annak mondom, hogy a hajóm, és az azon lévő legénység alám tartozó része lehorgonyoz valahol a Kastély közelében, de annak a közelébe sem mennek Vorvara, Deodata és Hrisztosz miatt.

Leonor Carcosa 2011.03.23. 15:21:38

Hát igen, Declan, neked úgy tűnik, pár dolog kiesett - de annyi baj legyen. A fő az, hogy én emlékszem rá! :)

Leonor Carcosa

Ibramel Carcosa 2011.03.23. 15:23:18

Respekt, Rigorel bátyám! Jól szolgálod a családot. A lekötelezetted vagyok, és kétszeresen is az lennék, ha szegény zavart elméjű húgom büntetésének kiszabásakor tekintetbe vennéd a szörnyű és megrázó viszontagságokat, amelyeken – jóllehet önnön hibájából – az elmúlt hónapokban átesett.

Ibramel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.23. 15:24:21

Legyen, Ibramel; senki ne mondhassa, hogy a Carcosa zászlósúr nincs tekintettel vérrokonainak szenvedéseire. Mi több, arra is lehetőséget kínálok számodra, hogy felerészben most nyomban törleszd az adósságodat. A hamarosan összeülő nagytanácsban arra fogsz szavazni, akire Emmanuel Carcosa rámutat.

Emmanuel fiam: nem tartozok neked többé. Leróttam, amivel az adósod vagyok.

Rigorel Carcosa

Nichien Carcosa 2011.03.23. 15:25:26

Jól szolgálod a családot, Rigorel rokon.

Nichien Carcosa

Vylhva Carcosa 2011.03.23. 16:46:07

Rigorel bácsikám!

Persze, hogy a kastély és a kincstár nem az enyém! Költői voltam. NEM TŰNT FEL? Nem kell mindent szó szerint venni!
És nem fenyegettem meg életveszélyesen senkit! Humungus és William túllőtt a célon; valahogy érzékeltetnem kellett velük ezt, így a hozzájuk intézett szavaimat sem kell szó szerint értelmezni! Nem nehéz a sorok között olvasni, ugyebár? Természetesen teljesen tisztában vagyok azzal, hogy a specialisták korántsem ostobák, és mire hajlandóak, mire nem, hisz ÉN fogadtam fel őket! És azzal is tisztában vagyok, hogy nyolc tatár nem a világ. De egyesek még hisznek a krampuszban - miközben tudjuk, hogy nem léteik -, hát miért ne ijesztgetném vele őket?
Visszatérve az életveszélyes megfenyegetés témájára. A „darabokra szedni” és a „kitaposni a szuszt” nem éppen a buksi simogatás kategóriájába esik, miközben a „karikásra szoptam a szám” zsörtölődést lengetik körülötte!

Az a helyzet, hogy itt egyre többen, sorozatosan beszélnek mérhetetlen zagyvaságokat, és mindenféle ocsmányságokat (például ribancnak titulálnak), és nincs ellene semmiféle szankció. Hova jutunk így, ha a legalapvetőbb tiszteletet sem tudjuk egymásnak megadni? Le akarunk süllyedni a koszos paraszt szintjére, hogy még a kocsis is rajtunk röhögjön? Rigorel bácsikám, ugye ezt nem szeretnénk?
Egyetlenegyszer kinyitom a számat - miután kesztyűt dobtak nekem -, és azonnal rajtam csattan az ostor! Ez nem igazság!

A névtelen itt hagy csapot-papot, rohangálok, mint pók a falon Belzadorral együtt, azért, hogy a lehetőségekhez képest rendbe tegyek MINDENT, miközben BETEG VAGYOK, és egyesek csak szitkozódni tudnak, kényelmesen utazgatnak, meg a legfontosabb dolguk, hogy milyen színű csizmát húzzanak az út porához, vagy épp betartsanak a másiknak! Hát bocsássa meg a világ, ha ennyi teher mellett VÉLETLENÜL ki mertem fakadni, vagy borulni! Vagy nekem már egy röpke hisztéria is tilos?

Igen, Rigorel bácsikám, a hideg zuhany jót fog tenni, már én is gondoltam rá! Megyek is.

Emmanuel Carcosa 2011.03.23. 17:20:13

Esperanza, Kedves Húgom!

Megértéssel olvastam, ahogyan hangot adtál jogos kívánságodnak hitvesed rangjához és frigyetekhez illő elszállásolását igényelve. Miként jelen soraimmal egy időben erről tájékoztatom a fogadásotokra készülő Vylhva húgomat, jelzem, hogy - tekintettel vallási előírásaink szerint lemondásokkal teli időszakunkra - jómagam egy cellával beérem, azonban így kifejezetten Személyed és Hitvesed számára ajánlom fel a lemondásommal megüresedő lakrészt, mely egy vérbeli Carcosa részére lett kialakítva, így remélhetőleg méltó és alkalmas lesz becses elszállásolásotokra.

Szeretettel és nagyrabecsüléssel, abban a reményben, hogy máskor is szolgálatodra lehetek, maradtam híved és szerető fivéred,

Emmanuel

Emmanuel Carcosa 2011.03.23. 17:21:09

Rigorel Bátyám!

Köszönöm, legyen szavaid szerint.

Emmanuel

Humungus Carcosa 2011.03.23. 18:12:11

Leonor!

Hogy ki vagyok billenve az nem kifejezés. Olyan rohadt hangosan dugtatok Declannal a fedélzeten, hogy képtelen voltam meditálni és lenyugodni. Mint két medvecsorda párzási idényben, bakker!! Azt már nem vártam meg, hogy Aldimart is belerántod a szendvicsbe... elvonultam levelezni. Ez lett belőle.
A porzók és bibék módszere sokkal nyugodtabb és csendesebb ha szaporodásról van szó.

Humungus

Declan Carcosa 2011.03.23. 19:21:08

Leonor!

Kezd visszatérni az emlékezetem.

Humungus!

Lehet, hogy csendesebb, de az is biztos, hogy korántsem ennyire élvezetes.

Ölel titeket fivéretek,

Declan

Humungus Carcosa 2011.03.23. 23:43:20

Declan!

A nővéremnek kb. 40 porontya van. Lehet, hogy illetlenség ilyet mondani, de érti a dolgát az nem vitás.

Humungus

Vylhva Carcosa 2011.03.24. 02:52:53

Azt hiszem, tisztáznunk kellene a kastély körüli dolgok intézésében betöltött szerepemet, mielőtt lábtörlő válik belőlem.

Nosza, ha emlékezetem nem csal, senki nem kért meg rá, senki nem kötelezett, és senki nem parancsolta meg, hogy megvédjem, egyben tartsam, ellássam a MAGÁRA MARADT kastélyt és birtokait; egyáltalán, eszébe se jutottam senkinek - Belzadoron kívül. Csupán a józan ész és, a bennem lüktető Carcosa vér diktálta kötelesség vezette kezemet, mikor magamra vettem a féltve őrzött, ám személyeteket nélkülöző kastélyotok vészterhes sorsát. Jajveszékelhettem, kétségbeeshettem, összeroskadhattam volna a feladat súlya alatt, de nem tettem - még testi fájdalmamban, betegségemben sem.
Ellenségeink egy szempillantás alatt lecsaphattak volna legerősebb bástyánkra annak röpke gyengeségében, és ti ennek riadalma helyett a torkomnak estek irigységetekben, kicsinyes bosszútokban és félelmeitekben!

Nézzetek magatokba! Köszönettel tartoztok nekem, és türelemmel! Nem pedig büntetéssel, feddéssel, becsmérléssel, sipítozással, és bosszúval!

Tudjátok meg, nem érdekel a kastélyotok kényelme! Nem érdekel az úri nyüzsgés, az affektáló páváskodás, a politika, a hatalmi csűrés-csavarás, meg a faragott bútorok feletti machináció! Én a tengerek, és a természet szerelmese vagyok; ezek várnak engem. Én elélek a vadonban is.

És gondoljátok meg ezt: ha tudtam volna, hogy cserébe a fáradságomért csak gyalázkodás, megrovás vár, és nem lettem volna beteg, talán itt hagytam volna a hátam mögött a kastélyotokat ebek harmincadjára, csak én átok nélkül, nem úgy, mint a névtelen.

Mi lenne belőletek, ha elveszítettétek volna atyáink utolsó örökségét, egyetlen biztos erősségünket, a Carcosa kastélyt?

Hát így gondolkozzatok felőlem!

Vylhva Carcosa 2011.03.24. 03:05:07

Ben bácsi!

Olyan drága vagy! Nagyon köszönöm az ajándékodat!
Te bölcs vagy a vidámságodban, és a nyugalmadban! Irigyellek érte!

Csókol a kicsi Vylhvád!

Declan Carcosa 2011.03.24. 08:31:26

Azt mondják, haladni kell a korral. Ebben én nem feltétlenül hiszek, de egyre jobban idegesít, hogy nem tudom követni azt a sok intrikus szarakodást, ami körülöttem folyik. Ezért hát arra szeretném megkérni az ebben járatosakat, hogy tegyenek már félre nekem a Kastély könyvtárából néhány diplomáciai témájú alapkönyvet, ám ha lehet, a vallási felhangoktól kíméljetek meg. Előre is köszöntem. Majd lefordíttatom a magam nyelvére, de nem akarok tovább távolodni a kontinensen folyó ügyeinktől ebben az amúgy is nehéz időszakban.

Ölel benneteket fivéretek,

Declan Carcosa

kriles 2011.03.24. 15:45:03

OFF

Iratkozz be a kurzusomra! Nagy vonalakban a tanrend:
1. Hogyan kell egy Zászlósúrat lemondatni? - vendégelőadó Evoryn
2. A jelölés bürokráciája. - Rigorel "egyszerű" tanácsai
3. Az ellenjelöltek és fogyatékosságaik. - William megmondja a tutit
4. Hogyan rúgjunk bele egy szeniorba?
- Rigorel vs William
5. Hogyan rúgjunk bele még egy szeniorba? - Eibon vs William
6. Szavazatokkal üzletelés művészete.
- Leonor és Evoryn "catfight"
7. Akiket senki és semmi sem érdekel. - Ben bácsi zabálást kíséri klavikordon Sophia néni

A kurzus tanrendje még változhat és bővülhet.

Jeff

Aldimar Carcosa 2011.03.24. 20:44:01

@Emmanuel Carcosa: Nem tudja hogy ő Carcosa. Figyeltem rá hogy ne áruljam el, hogy ki vagyok abban a scaniai faluban. A fiamnak is én mondtam el hogy én vagyok az apja és hogy milyen családból származik.

Aldimar

Aldimar Carcosa 2011.03.24. 21:15:23

@Hellehild Carcosa: Kedves Hellehild!

Amit már többször kifejtettem nem fogok lemondani a lányom kiszabadításáról. Biztos ez lenne a legegyszerűbb, hogy megöljük és aztán nincs baj vele többé. De ezt ne várd el tőlem még, ha eddig az utóbbi három évben nem is tőrödtem a kölykeimmel, igaz nem is tudtam a létezésükről. Nem fogom mégegyszer cserbenhagyni a lányomat.
Ha pedig az erőforrások elpocséklásától tartasz annyira akkor megnyugtatlak arról hogy nem fogok mentőcsapatot szervezni a családtagokból a választás során. Ha valaki önként felajánlja hogy segít akkor szívesen elfogadom tőle. Viszonozni fogom felé a szívességet. De természetesen megkeresheted és le is beszélheted róla ha nagyon akarod és ha ez neked örömöt okoz. Akkor legfeljebb ketten megyünk vissza a fiammal kimenteni a lányomat.

Visszatérek a kastélybam hogy szavazzak a választáson. Mert a család iránti hűség ezt diktálja. De utána saját dolgommal akarok foglalkozni.

Aldimar

Declan Carcosa 2011.03.24. 21:26:32

Hárman, Aldimar. Hárman megyünk a lányodért.

Belzador Carcosa 2011.03.25. 01:07:40

Eszembe jutott egy megoldás, hogyan lehetne mentesíteni Santiago rokont az élőholtak támasztásának számára oly terhes és visszatetsző feladata alól.

Tartok a kastélyban féltucat eufória-krampuszt, és különösebb fáradság nélkül össze tudok fogdosni még néhányat a tükörsíkokon. Ezek nemcsak a Deodata húgunk körüli személyi szolgálatot láthatnák el mindenki megelégedésére, hanem a rendes kíséretét is alkothatnák, akár a kastélyon kívül is, mivel képesek repülni és láthatatlanná válni. Csak arra kéne ügyelni, nehogy nagy buzgalmunkban túllőjünk a célon. Santiago: van valami esély rá, hogy a sok hangulatjavító mágia következtében az unokahúgod kedélyállapota az ellentétébe fordul? Mert lássuk be, az katasztrófa lenne.

Vorvara kuzin kíséretébe élőholtak helyett mandragórákat javaslok. Nem teljesen immunisak a kisugárzására – csak felszívják és elraktározzák a kórokozókat, és ha betelik a kapacitásuk, egyszerre üt ki rajtuk minden nyavalya – de nagy számban tudom szállítani őket, és mivel korlátozott gondolatolvasó képességgel bírnak, segítenének Vorvarának kifürkészni a DiVega megfigyelő titkos terveit és szándékait.

Sophie néni füstölőiből egyébként van még raktáron a kastélyban is, úgyhogy nem fogunk kifogyni a készletből. Az első adag kihelyezéséről már intézkedtem, de a meggyújtásukkal megvárom Deodata érkezését, mivel önmagukban ugyanúgy rontanák a személyzetünk hatásfokát, mint szeretett ibériai húgunk jelenléte – csak az ellenkező irányban.

Belzador Carcosa

Esperanza Carcosa 2011.03.25. 01:52:19

Kedves Emmanuel!

Igazán megtisztelsz lovagias ajánlatoddal – amivel természetesen csak abban az esetben fogok élni, ha a szükség rákényszerít, és a kastély valóban szűknek bizonyul a nagy vendégsereglet számára. Megnyugtató látni, hogy vannak még olyan rokonok, akikből még ezekben a nehéz időkben sem veszett ki az udvariasság szelleme.

Köszönettel üdvözöl:
Esperanza Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.25. 02:08:18

Kedves Esperanza!

Enyém a megtiszteltetés, ha a szolgálatodra, szolgálatotokra lehetek, akár ebben, akár bármi másban.

Várva a személyes találkozás lehetőségét, maradtam odaadó rokonod,

Emmanuel

Liliar Carcosa 2011.03.25. 02:55:12

Szia, Ví!

„De egyesek még hisznek a krampuszban - miközben tudjuk, hogy nem létezik -, hát miért ne ijesztgetném vele őket?”

Én abban a kastélyban nőttem fel, amit most költőileg a magadénak neveztél. Tele van krampuszokkal. Vannak benne közönséges krampuszok, kincsőrző krampuszok, csudakrampuszok, koszkrampuszok, eufória-krampuszok, sikító krampuszok és vérpuffancs krampuszok. Kicsi koromban rengeteget játszottam velük.

Puszi:
Liliar Carcosa

Eibon Carcosa 2011.03.25. 11:49:08

Aldimar:
A lanyod kiszabaditasaban szamithatsz a tamogatasomra.

Vylhva Carcosa 2011.03.25. 12:06:39

Liliar kedves!

Én másmilyen krampuszra gondoltam.
A kastélyban valóban léteznek krampuszok, és azok bájosak - hisz ahogy mondtad, gyerekkorodban játszottál velük.

Puszi

Emmanuel Carcosa 2011.03.25. 12:24:42

Kedves Aldimar!

Köszönöm a választ. Bíztam abban, hogy Te semmi esetre sem követted el azt a hibát, hogy belekiáltod a neved Scania hegyekkel szabdalt vadonjába, így azonban egyértelmű, hogy a kutyafejűek sámánjai is csak akkor tudták volna kideríteni, hogy mely vérnek hordozója a lányod, ha szellemeikhez fordulnak, s vizsgálni kezdik azt. Ez azonban már nem az Ő vétke lenne, hiszen nem tehet róla, hogy megszületett.

Örülök, hogy sokan felajánlják segedelmüket, s remélem, Velük sikeressé lesz majd a szabadítás. Sajnálatosan jómagam nem tudok elszakadni frankhoni ügyeink intézésétől, így testben nem lehetek Veletek, azonban imádkozván Értetek a Seregek Urához, lélekben igen.

Véreim!
Valamennyiünk számára van azonban tanulsága az esetnek, azt hiszem. Megértve és elfogadva mindazt, amit Leonor nénénk mondott a hiúzok természetéről, s nem Aldimar felelősségét firtatva az a véleményem, hogy valamennyiünk közös érdekében oda kell figyelnünk a zászlósúrral kezdve a legkisebbekig arra, hogy porontyokat ne potyogtassunk úton-útfélen, amerre csak járunk. Eztán nem csak a Névtelen hitves és utódmániája miatt kell majd figyelnünk erre, hanem azért is, hogy ne adjunk ismét fegyvert elleneink kezébe.

Most, hogy ezen így elelmélkedtem, megyek, mert meg kell szerveznem még, hogy a választás idején ne omoljon össze a rendszer, amit építgetek.

Szeretettel,

Emmanuel.

Emmanuel Carcosa 2011.03.25. 17:33:21

Off: valahogy az a sziklaszilárd meggyőződésem, hogy a krampuszok közt nem olyan legenda él generációról generációra, hogy valamikor játszottak egy bájos lánykával, akinek Liliar volt a neve :) :p

Rigorel Carcosa 2011.03.25. 22:08:36

Tudatom a családdal, hogy megérkeztem a Carcosa kastélyba, és a továbbiakban innen intézem az ügyeket. Belzadoron és Vylhván kívül – akik egy névtelen személy váratlan és árulással határos távozása után in situ alapon látták el a kastély igazgatását, fölkészületlenül bár, de legjobb képességeik szerint – már velem van Emmanuel és Furore is. Hasdrubal, Eibon és Evoryn érkezése egy-két napon belül várható, jóllehet néhány személy a kíséretükből, illetve néhány egység a rendelkezésükben lévő haderőből már a birtok területén tartózkodik.

A család nevében köszönetemet fejezem ki Belzadornak és Vylhvának, amiért vészhelyzetben nem hagyták eluralkodni kastélyunkban a káoszt, hanem a névtelen személy eltűnését követően magukhoz ragadták az irányítást és megkezdték az előkészületeket a nagytanácshoz. Mivel csupán in situ jogalapon jártak el, intézkedéseik felülvizsgálatra szorulnak a hivatalában illetékes családtag részéről, aki utólag megerősítheti, módosíthatja vagy semmissé nyilváníthatja őket. Akárhogy is döntsön azonban, ebből Belzadorra és Vylhvára semminő hátrány vagy elítélés nem háramolhat, mivel – mint mondottam volt – ők szükséghelyzetben, in situ alapon cselekedtek.

A kérdéses intézkedések felülvizsgálata folyamatban van. Polgári ügyekben jómagam vagyok az illetékes, katonai ügyekben Hasdrubal öcsém, thaumaturgikus ügyekben pedig Eibon rokon.

A kastélyban általában nincs szükség szinekurális hivatalt betöltő ceremóniamesterre, ám tekintettel a küszöbön álló nagytanácsra és nagy számban érkező nemes vendégeinkre, Vylhva úgy látta jónak, hogy kinevezzen egyet, egy ifjú normann nemes – bizonyos Harold Alguye – személyében. Az illetőt kérésére Evoryn küldte át a kastélyba a khunti Töviskirályságból, ahol korábban hasonló poszton az esküvője előkészületeit szervezte. Az intézkedést helyeslem és megerősítem.

Külön sáfári hivatal többnyire szintén nincs a kastélyban, az ilyen jellegű feladatok a várnagy hatáskörébe tartoznak, Vylhva azonban a megnövekedett munkaterhek miatt ésszerűnek vélte Mnsr. Maranzalla tehermentesítését. Ezért a kastély sáfárának Vonikot nevezte ki, akinek áldozatkész munkálkodását ezúton szeretném az egész család nevében megköszönni; egyben felkérem Emmanuel öcsémet, hogy a szóban forgó posztra javasoljon egy rátermett személyt a saját kíséretéből. Voniknak, mint családunk régi és megbízható barátjának, természetesen továbbra is örömmel vesszük közreműködését a zászlósúri választás lebonyolítása körüli teendőkben.

Mint a család korelnökének, hagyományosan az én tisztem őrködni az ifjúság erkölcsei fölött. Sajnálattal vagyok kénytelen megállapítani, hogy szeretett Vylhva húgunk az utóbbi időben az ildomosnál gyakrabban használta a költői nyelvezetet – jóllehet a költészet, mint az köztudomású, ledérségre és felelőtlenségre biztat, s igen rossz hatással van a fiatal hölgyek erkölcsi fejlődésére. Ezért atyai megrovásként átkommal sújtom Vylhvát: a mai naptól számított egy esztendeig eltiltom őt a költészet élvezetétől. Amennyiben tilalmam dacára mégis megpróbálkozna vele, akár írott, akár előadott formában, a betűk el fognak tűnni a szeme elől és a füle süketté válik a szavakra.

Kastélyunk befogadóképessége korlátozott. Mivel rokonaink közül többen vélhetőleg inkább a vadaspark kényelmét választják, szerencsére lesz elegendő helyünk, hogy minden vérbeli Carcosát és rangbéli megfigyelőt külön helyiségben szállásoljunk el; a kíséretük azonban már más elítélés alá esik. A kastély vendégeinek kényelméről a kastély személyzete tartozik gondoskodni. Ezen kívül minden vérbeli Carcosa és rangbéli megfigyelő legfeljebb két csatlóst tarthat maga mellett a személye körüli szolgálatra; ezek vagy gazdájukkal egy szobában fognak hálni, vagy a küszöbe előtt, kint a folyosón. A személyes csatlósoknak a kastélyban tanúsított viselkedéséért a gazdájuk felel. A többi kísérő a kastély körül felállított sátorvárosban lakik majd, az összevont Carcosa haderőkkel együtt.

Declan kuzin, a diplomáciai szakmunkákat érintő kérésednek nem tudok eleget tenni, mivel a könyvtárunkat egy névtelen személy magával vitte a kastélyból, amikor váratlanul előbb Massziliába, majd onnan ismeretlen helyre távozott. Ami a visszaszerzését illeti, reményeinket egyelőre az ifjú Armand rokon leleményességébe és tettrekészségébe helyezzük.

Rigorel Carcosa

Paulinus Carcosa 2011.03.25. 22:10:12

Engem csupán az Úr akarata kísér társként az utamon, nem veszem körül magam talpnyalókkal és a Sátán ügynökeivel. Nem csábítanak a világi hívságok, de nem fogom álomra hajtani a fejem az ádáz bestiák között sem, akik vonításukkal a végítélet eljövetelét hirdetik. Nekem csak egy takarót adjatok, meg egy zugot a szénapadláson, ahol meghúzhatom magam.

Paulinus Carcosa

Esperanza Carcosa 2011.03.25. 22:12:34

Nem értem, Paulinus rokon: mi kifogásod van a Sátán ügynökei ellen? Ha Évát nem kísértette volna meg a Paradicsomban a kígyó, a világ szerintem sokkal unalmasabb lenne.

Esperanza Carcosa

Paulinus Carcosa 2011.03.25. 22:13:34

Apage, serpens corruptor, apage! Áldott legyen az Úr! Napról napra gondoskodik rólunk a mi szabadításunk Istene! Halleluja! Ez a mi Istenünk a szabadításnak Istene, és az Úr Isten az, aki megszabadít a haláltól! Halleluja!

Távozz innen, gonoszság fajzadéka, csábító és megrontó, távozz! Az Atya Isten parancsolatából. A Fiú Isten Parancsolatából. A Szentlélek Isten parancsolatából. Krisztus, Istennek testet öltött Igéje parancsolatából. Halleluja!

Paulinus Carcosa

Paulinus Carcosa 2011.03.25. 22:14:25

Hajolj meg Istennek mindenható keze előtt; reszkess és menekülj Jézus szent és rettenetes nevétől; mert ez az a név, ami megrengeti a poklokat; ez az a név, aminek alázattal hódolnak az összes erények, hatalmak és fejedelmek a mennyben; ez az a név, aminek a kerubok és a szeráfok szűnetlenül a dicsőségét zengik; szent, szent, szent az Úr, a Seregek Ura!

Paulinus Carcosa

Vorvara Carcosa 2011.03.25. 22:15:59

Rigorel bácsi, nincs véletlenül erre is valami olyan átkod, mint a költészet ellen? Belefájdul a fejem...

Vorvara Carcosa

Paulinus Carcosa 2011.03.25. 22:17:03

Felkél az Isten, elszélednek ellenségei; és elfutnak előle az ő gyűlölői! Amint a füst elszéled, úgy széleszted el őket; amint elolvad a viasz a tűz előtt, úgy vesznek el a gonoszok Isten elől! Lássátok az Úr keresztjét, ellenséges hadak, és takarodjatok! Mert győzedelmes ő, Júda törzsének oroszlánja, Dávid ivadéka!

Paulinus Carcosa

Vorvara Carcosa 2011.03.25. 22:17:59

Jól van, jól van, értem már, én meg se mukkantam...

Vorvara Carcosa

Belzador Carcosa 2011.03.25. 22:18:46

Hát ez az átok, ez kifejezetten jól jött most, Rigorel bátyám: köszönet érte! Ví egyfolytában azt dúdolgatta a tükörlabirintusomban, hogy „hát én immár kit válasszak, virágom, virágom…” Nem kifejezetten vagyok ijedős alkat, de egy idő után olyan visszhangokat vert, hogy a hátam borsózott tőle!

Belzador Carcosa

Hellehild Carcosa 2011.03.25. 23:11:02

"Bíztam abban, hogy Te semmi esetre sem követted el azt a hibát, hogy belekiáltod a neved Scania hegyekkel szabdalt vadonjába, így azonban egyértelmű, hogy a kutyafejűek sámánjai is csak akkor tudták volna kideríteni, hogy mely vérnek hordozója a lányod, ha szellemeikhez fordulnak, s vizsgálni kezdik azt. Ez azonban már nem az Ő vétke lenne, hiszen nem tehet róla, hogy megszületett."

Emmanuel: A tatárok Vylhvától tudták meg, hogy kicsoda Aldimar lánya, amikor kivallatták. Ugyanígy megtudták volna tőled vagy tőlem is, ha mi kerülünk a kezükre. És hogy őszinte legyek, engem nem nagyon érdekelnek az elvont erkölcsi kérdések, amikor innen fél földrésznyire valami sivatagban van egy szerencsétlen kis hülye picsa, akit soha életemben nem láttam, és akinek a puszta léte halálos vezélyt jelent rám és a családomra nézve. Én NEM fogok segíteni Aldimarnak a lánya kiszabadításában, és minden családi kistanácsban azt az álláspontot képviselem majd, hogy minél előbb végezzünk vele. Részemről ez nem vérszomj, hanem szimpla ésszerűség.

Hellehild Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.26. 01:59:55

„Lehet, hogy illetlenség ilyet mondani, de érti a dolgát, az nem vitás.”

Már miért lenne illetlenség? Attól még, hogy iszom és verekszem, én teljesen nő vagyok, nem egy férfi rosszul sikerült karikatúrája. Mindent tudok, amit egy nőnek tudnia kell: főzni, varrni, háztartást vezetni, kefélni, kölköket nevelni…

Leonor Carcosa

Benjamin Carcosa 2011.03.26. 08:36:05

Ez a beszéd, Hellehild kicsim, okos kislány vagy: gondolkodásra használod a kis buksidat. Csak így tovább, drága rokonaim, előre a jóslat útján, csapjatok a lovak közé, hadd menjen! Szívesen veletek tartanék, de szólít a reggeli...

Ben bácsi

Nichien Carcosa 2011.03.26. 08:46:18

Én továbbra is azt mondom, hogy küldjétek az árvákat. Evorynnak igaza van, az a hely csapda is lehet. Egyébként a könyvtár nélkül az életben ki nem derítjük, hol van - úgyhogy Aldimar részéről pillanatnyilag igen nagy ostobaság lenne vaktában fel-alá rohangálni a tatár pusztákon.

Nichien Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.26. 10:59:05

Rigorel Carcosa!

Magánúton hozták tudomásomra, hogy az Anahidoktól érkező megfigyelő szolgáltatja vissza a családnak a Könyvtárat, így valószinűsíthetően legkésőbb a Konklávé kezdetére a kezetekben lesz. Kérésükre ezt ezúton jelentettem is Neked, mint korelnökként regnáló zászlósúrnak.

Tisztelettel,

Emmanuel

Rigorel Carcosa 2011.03.26. 11:40:49

Ez igen jó hír, Emmanuel fiam. Mivel a hivatal előző viselőjének nem állott módjában kijelölni utódját, várom a javaslatokat és a jelentkezőket a krónikási poszt betöltésére.

Rigorel Carcosa

Santiago Carcosa 2011.03.26. 15:44:45

Tájékoztatom a családot, hogy megérkeztem a kastélyba. Szálláshelyem elfoglalása után előkészítem az ibériai ág tagjainak és Milagros nagyasszonynak, valamint kíséretének szállását. Mindezek után hozzákezdek Vorvara érkezésének előkészítésébe is.

Köszönöm Emmanuelnek lakrésze felajánlását Esperanza nővérem számára, de az ibériai ág elszállásolása az én kötelességem. Biztosíthatlak róla, hogy Esperanza és kísérete méltó és alkalmas lakosztályt fog kapni.

Deodata saját, élőholt kíséretét fogja magával hozni, így ezzel már nem kell foglalkozni. Sajnos, attól tartok, hogy érzelmi állapota a védelmi intézkedések hatására sem fog átbillenni, így attól Nektek sem kell tartanotok. Ha mégis megtörténne, akkor azt én kész szerencsének tartanám: egy kis vidámság nem ártana ennek a családnak :)

A magam részéről a továbbiakban is a feladataimnak szentelem magam, a palatábla-függők türelemmel várjanak.

Végül, egy szomorú kötelességemnek kell eleget tennem:

Leonor drágám! Az ibériai ág szenioraként kötelességem felszólítani Téged arra, hogy a zászlósúr választás kezdetekor az összegyűlt családtagok jelenlétében személyesen kérj bocsánatot Deodata Carcosától, az ibériai ág tagjaitól és Milagros Sandalfón nagyasszonytól amiatt, hogy megsértetted Cristoforo Carcosa emlékét!

Deodata sajnálatos állapotának sértő módon történő felemlegetése Cristoforo örökségének, önfeláldozó harcának, így az ibériai ágnak, és a Sandalfón családnak a megsértését jelenti. Ezt egyébként jobban teszi minden családtag, ha az emlékezetébe vési!

Santiago

Vorvara Carcosa 2011.03.26. 16:55:22

Köszönöm szépen az érdekemben kifejtett munkálkodásodat, Santiago, de ha nem gond, az élőholtakat inkább meghagynám Deodatának. Én szívesebben látnék mandragórákat a kíséretemben.

Ismételt köszönettel:
Vorvara Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.26. 18:51:21

Kibaszott hálás lennék, Santiago, ha idéznéd nekem, hogy konkrétan mikor és melyik megjegyzésemmel gázoltam volna a bátyád becsületébe. Ha piásan beszóltam az unokahúgodnak, azért éppenséggel elnézést kérhetek, tőle személyesen, szemtől szemben. De nem tőled, nem az ibériai ágtól, és végképpen nem a nagymamádtól, aki még csak nem is Carcosa.

Leonor Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.26. 21:25:18

Excellentissime et Reverendissime Pater!

Örvend a lelkem, hogy ilyen jó hírrel szolgálhattam, Rigorel Atya!

A hitben idősebbek szeretetével,

Emmanuel

kriles 2011.03.26. 21:33:43

Drága Leonor!

Santiago gondolom erre a bejegyzésedre gondolt:
...2011.03.21. 11:46:52...
A szöveget nem írnám le, mert én nem vagyok olyan tapintatlan, hogy Deodata állapotán élcelődjek.

Santiago! Részemről roppantul sajnálom,
hogy az ibériai ágat és a Sandalfónokat bármilyen sértés érte Carcosa részről.
Én tisztában vagyok, hogy mennyivel tartozunk mi Carcosák a Sandalfónoknak, és az ibéria ágnak, kérlek fogadd el az én bocsánatkérésemet, ha Leonorét nem kapod meg.
Mindezt természetesen a családi tanács előtt is hajlandó vagyok elismételni.

William

Emmanuel Carcosa 2011.03.26. 21:56:19

Kedves William!

Remélem, számíthatok a közeljövőben ugyanilyen bocsánatkérésedre, tekintettel arra, hogy személyemet Pavianotól ért sérelmek érték bizonnyal az outrémeri ágat (nem kívánok a szenior helyett ebben állást foglalni, Adonáj mentsen tőle) és anyai családomat is, akiknek oly sokkal tartozunk....
...vagy legalábbis a formai logika szerint így van.

Emmanuel

Emmanuel

kriles 2011.03.26. 22:53:54

Kedves Emmanuel!

Sajnálom, de nem tehetem. Paviano sértése az ő elmegyengeségéből adódik, amit, Carcosa szokás szerint elfogadunk, illetve a Prisusok sajátja, ezért elnézzük. Paviano képtelen megválogatni a szavait.

Leonor tapintatlan volt és nem is akarta megválogatni a szavait. Ha akarta volna,
nem használt volna sértő megjegyzést.

Ám mivel olyat sértegetett vele, aki nem valószínű, hogy támogatja Zászlósúri címét, minden gond nélkül megtehette, mindenféle következmény nélkül.

Sajnálom Emmanuel, de a bocsánatkérést Pavianotól kell megkapnod, én nem adhatom meg neked.

William

Emmanuel Carcosa 2011.03.26. 23:11:14

Kedves William!

Köszönöm megtisztelő válaszod, de be kell ismernem, hogy bocsánatkérésre nem számítok és nem tartok igényt sem Tőled, sem Pavianótól.

Pusztán arra voltam kíváncsi, hogy mint zászlósúr-jelölt milyen szempontok alapján ítélsz meg helyzeteket. Erre választ is kaptam, köszönöm.

Leonornak hibaként rovod fel, hogy nem válogatta meg a szavait, pedig képes lenne rá, de Te ugyanezt a hibát elköveted Pavianóval szemben, és az egész (Adonaj fényeskedjék örökkön Nekik) Prisius családdal szemben, pedig Te igazi diplomata vagy, aki megválogathatná a szavait.
Úgy gondolod, hogy nénénk csak azért bántotta az illetőt, mert úgysem támogatná zászlósúri jelölését szavazatával. Igazad van abban, hogy jogod van így gondolni. Paviano valószínűleg nem tér vissza a szavazásig, és a Prisiusok sem kérnek majd elégtételt, így Te is megtehetted ezt ugyanezen alapon. Gratulálok.
A képmutatás magasiskolája, hogy ezután Te vagy az, aki bocsánatot kérsz, elismerve más helyett el nem ismert bűnét, amelyet ha bűnnek látsz, magadat is bűnösnek kell nyilvánítanod. Remek.
Vagy egyik jelöltnek lehet, amit a másiknak nem ?

Bár elsőre szépnek látszik a dolog és toleránsnak, valóban diplomatikusnak, de én félek, hogy ez a bocsánatkérő színjáték a szeniori felhorgadásra a részedről csak a lejáratást célzó manőver, az első összehangolt támadás. Szabad, hiszen választásra készülünk. Pusztán szerettem volna rámutatni a gyenge pontokra: remélem, megérted, hogy jogom van így gondolni, miként én is elismertem az elején, hogy jogod volt úgy gondolni, ahogy gondoltad.

Milyen szép a megértés és tolerancia.

Mindenesetre köszönöm, hogy feltártad előttem, milyen szellemben gondolod irányítani a családot.

Megértő és elfogadó fivéred,

Emmanuel

Leonor Carcosa 2011.03.26. 23:13:40

Te csak ne kérjél elnézést az én nevemben senkitől, William, rendben? Vagyok, aki vagyok, minden szavamat vállalom, és ennyi: nem használok másokat paravánnak. Ha Santiagóval valami dolgunk van egymással, azt elintézzük szépen egymás közt, semmi szükség a te fene nagy közvetítői buzgalmadra.

Leonor Carcosa

Esperanza Carcosa 2011.03.26. 23:19:35

Santiago kuzin, bizonyára átsiklottál fölötte, hogy egyik előző üzenetemben jeleztem: én atyám kíséretével fogok érkezni. Értelmezzem úgy a legutóbbi megjegyzésedet, hogy rokonságunk okán te kívánod megszabni, merre menjen és hová szállásoljon az Urgell család küldöttsége?

Esperanza Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.26. 23:26:11

Paviano Carcosa úton van a kastélyba, előreláthatólag két héten belül ideér, és külön jelezte felém, hogy részt kíván venni a választáson, amit sem okom, sem jogom nincs megtagadni tőle.

Rigorel Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.26. 23:29:10

Kedves Rigorel Bácsi!

Úgy látom, hogy a jó hírt, amit közöltem Veled, nem ugyanolyannal viszonoztad, de oda se neki - volt már rosszabb is.

Emmanuel

Rigorel Carcosa 2011.03.26. 23:36:16

Emmanuel öcsém - nem az a tisztem, hogy jó hírek hozója legyek számodra. Helyesbítettem egy tévedésedet és tájékoztattalak. A családon belüli perpatvarokat rendezzétek el egymás között, te és Paviano éppúgy, mint Santiago és Leonor, vagy Humungus és Vylha. A privát leszámolásokat a kastélyban megtiltottam, előírásszerű párbajengedélyért pedig bárki folyamodhat hozzám; ezt persze belátásom szerint fogom elbírálni. Ennyi a dolgom, és nem több - a civakodásaitok hidegen hagynak.

A korban bölcsebbek szeretetével:
Rigorel Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.26. 23:43:05

Köszönöm, Rigorel Bácsi, köszönöm. Jó látni, hogy a szószék nem csak a stílusodat emeli, hanem a szemszögedet is módosítja, és így tudsz magasan az ilyen dolgok fölött állni. Többek között pont ezért is kedvellek annyira.

Külön kérlek, hogy igazítsd csak ki máskor is tévedéseimet, mert sajnos be kell ismernem, hogy a Szentatyátok tévedhetetlenségében nem osztozom, miként nem teszik ezt még bíborosaitok, püspökeitek, de még más prelátusaitok sem.

Köszönettel és szeretettel, a korban ifjabbak alázatos ráhagyatkozásával,

Emmanuel

Belzador Carcosa 2011.03.26. 23:54:49

Üdv, Santiago rokon!

Függetlenül az unokahúgod Hispániábol magával hozott személyzetétől, a krampuszokat továbbra is ajánlom neki kíséretül, mivel jelentős mértékben növelnék a mozgásszabadságát és mérsékelnék a környezetében jelentkező kellemetlenségeket. Ez nem személyes szívesség, az egész család kényelmét és nyugalmát szolgálja, beleértve Deodatát is. Ha elvonul a kastélyból, a krampuszok itt maradnak (hacsak nem kívánod átengedésüket tartós használatra; ezt már valóban szívességként könyvelném el).

A vér örök:
Belzador Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.27. 01:52:03

Rigorel Carcosa!

Sáfári posztra átmeneti jelleggel javaslom M. Jacob Reichmuth személyét, bár természetesen személyesen is át fogom tekinteni a munkáját az eddigi tevékenységek átvilágításával egyetemben.

Emmanuel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.27. 06:30:30

Emmanuel: a javaslatodat köszönettel elfogadom, a mai nappal hatályba lép.

Rigorel Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.03.27. 06:48:12

Szervusztok, drágáim!

Ezúton tudatom veletek, hogy ma reggel megérkeztem a kastélyba. Khunti kíséretemet a vadasparkba küldtem, az özvegyi birtokaimról kiállított katonaság pedig táborba szállt a falak alatt.

Mindenkit csókol szerető nénétek:
Evoryn Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.27. 07:46:08

Belzador és Vylhva intézkedéseiről hamarosan tételes kimutatást kapunk, annyit azonban már most, az első felmérések után is biztosan mondhatok, hogy nem végezték rosszul a kényszerűségből rájuk maradt feladatokat, és az ő közreműködésük nélkül a család sokkal nehezebb helyzetben lenne. Jól szolgálták a családot.

Rigorel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.03.27. 07:50:10

Emmanuel öcsém: a biztonsági célú kiadásokra a sáfárnak minden körülmények között elő kell teremtenie a fedezetet, ezen semmiképpen nem takarékoskodhatunk. Hasonlóképpen nem hozhatjuk szégyenbe a családot nemesi látogatóink előtt azzal, hogy szűkmarkú házigazdának mutatkozunk. Persze az eddigi kiadások némelyest túlzónak látszanak, ezen kétségkívül lehet ésszerűsíteni: a részleteket rád és az általad javasolt sáfárra bízom.

Rigorel Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.03.27. 10:32:36

Rigorel Bátyám!

Természetesen M. Reichmuth is tudja, hogy nem egy fösvény uzsorás sáfárja, hanem a kontinens egyik legősibb és legnemesebb családjáé, akik hozzájuk hasonló családok küldötteivel készülnek találkozni. Mindenhez biztosítani fogja a fedezetet, ami valóban szükséges, és egy rokon sem gondolhat majd minket szűkmarkúnak a világban.

Az ésszerűség azonban létkérdés mindannyiunk számára, mert a család a választás után is egzisztálni kíván.

Szolgálunk. Tesszük a dolgunkat.

Emmanuel.

Vylhva Carcosa 2011.03.27. 12:56:14

Rigorel bácsikám!

Türelmedet kérem, készülök a lajstrommal, de bocsáss meg, ha megkésnék vele egy kicsit! Minden szavamat, mondatomat meg kell alaposan gondolnom (és nem csak feléd, természetesen); nem szeretnék megsüketülni.
Továbbá, köszönöm az elismerésedet! Igyekeztem, ahogy tudtam.

Miután a kastély vezérlése megfelelő kezekbe kerültek, s rólam elhárultak az efféle feladatok, úgy döntöttem - a helyszűke, és egyéb tényezők miatt -, hogy a kastély közelebbi külsős területére sátorozok a személyes testőrségemmel, valamint egy ispotályossal, és fél tucat ápolóval.

Még most keresem a sátorhelyet, de a levéltáblám nálam van, amennyiben valaki gyorsan akarna elérni.

Rigorel Carcosa 2011.03.29. 20:42:28

Örömmel látom, hogy a családon belüli konfliktusok kezelésében - amelyek zászlósúrválasztás idején mindig óhatatlanul megszaporodnak - visszatértünk a hagyomány és a bölcsesség által megszentelt régi szokásrendhez. Hogy ez így is maradjon, a közeljövőben szándékomban áll e témában egy rövid protokollumot közzétenni, minden szükséges felvilágosítással, amelyhez a továbbiakban mindenki lesz szíves tartani magát.

Rigorel Carcosa

Ibramel Carcosa 2011.03.31. 10:14:16

@Santiago Carcosa: "A magam részéről a továbbiakban is a feladataimnak szentelem magam, a palatábla-függők türelemmel várjanak."

Nézd, Santiago, a helyedben nekem nem lenne ilyen nagy mellényem – és szenior ide vagy oda, legfőbb ideje, hogy valaki ezt közölje veled. A szeniorokat azért illetik meg bizonyos előjogok a család ügyeinek intézésében, mert feltételezzük róluk, hogy korukból és gazdag tapasztalataikból kifolyólag bölcsebben és megfontoltabban cselekednek az ifjabb nemzedéknél. Ezzel szemben te mit csináltál, amikor kikényszerítetted Williamtől azt az őrült esküt? Megzsaroltad az összes jelöltet és veszélybe sodortad a családot a választási procedúra ellehetetlenítésével. Talán csak kétbalkezesen intrikáltál, talán erőből akartad lenyomni a torkunkon a tervedet, talán egyszerűen fel se fogtad, mit művelsz – ez már mindegy, az ostobaságodat egyik sem menti. Engedd meg, hogy számodra is érthető, egyszerű frank szavakkal összefoglaljam az eredményt.

Az elektori fázisnak (a szavazás második körétől felfelé) éppen az az értelme, hogy felszabadítsa azokat a voksokat, amik az első körben még kötöttek voltak, és minimálisra csökkentse a patthelyzet kialakulásának esélyét. Az eskü viszont, amit Williamre erőszakoltál, az ÖSSZES rá adott voksot megköti az elektori fázisban, még azokat is, amiket az első körben szabadon kapott. Mivel a győzelemhez négyötödös többségre van szükség, ez gyakorlatilag garantálja nekünk a patthelyzetet. Ha William az első körben húsz százaléknál több szavazatot kap, az eskü miatt a választásnak csak kétféle eredménye lehet. Vagy patthelyzet jön létre, és kezdődik minden elölről; vagy ő lesz a zászlósúr, mert a többiek a sokadik ismétlés után kénytelenségből leadják neki a voksaikat, hogy kitörjenek az ördögi körből. (A harmadik lehetőség, hogy a választás egy teljes évi huzavona után családon belüli mészárlásba torkollik, sokkalta nagyobb sebet ütve rajtunk, mint a levitézlett régi zászlósúr ámokfutása.)

William riválisai mindhárman idősebbek és tekintélyesebbek nála – sőt, nálad is. Nem beszélhetek a nevükben, de kötve hiszem, hogy repesnének az örömtől, amiért ilyen kényszerhelyzet elé állítottad őket. És valószínűleg azt se látnák túl szívesen, ha otromba zsarolásod következtében William személyében egy olyan családtag kerülne a zászlósúri posztra, akinek a levoksolt támogatottsága messze meghaladná a ténylegeset, s hatalomra jutásának körülményei miatt oly mértékben a lekötelezetteddé válna, hogy csupán dróton rángatott bábu lenne a kezedben.

Erre persze azt mondanád, hogy túl sötéten látok: amennyiben tényleg visszatérő patthelyzet alakul ki, a szavazás megismétlésekor William támogatói átpártolhatnak valaki máshoz, és ha a voksaránya húsz százalék alá csökken, az elektori fázisban nélküle is össze lehet hozni a négyötödös többséget. Csakhogy ezzel egyrészt a saját szavaid őszinteségét kérdőjelezed meg (hiszen nagy hangon bejelentetted egy olyan jelölt támogatását, akit éppen az általad kierőszakolt eskü fog a biztos bukásba kergetni), másrészt megfeledkezel arról a lehetőségről, hogy William esetleg MÁR MEGKÖTÖTTE a maga javára az első körös szavazatok több mint húsz százalékát. (Mivel összesen négy jelölt van, ez egyáltalán nem elképzelhetetlen.) Ez azt jelentené, hogy a szavazói a megismételt fordulókban csak becsületvesztés árán állhatnának el a támogatásától; mehetnének az árva ágra, nem a maguk hibájából, hanem a te primitív zsarolási manővered miatt! És ami engem illet, semmi kedvem a Bűnösök Ostora alá kerülni, csak mert az ibériai szenior úgy ront be a nagytanácsba, mint rinocérosz a fajanszboltba!

A napokban sokat emlegettek itt olyan fogalmakat, mint felelősség, becsület, a család szolgálata. Nagyon jól tennéd, Santiago, ha vennéd a fáradságot és kicsit elmélkednél rajtuk, mielőtt legközelebb kinyitod a szádat, hogy ránk dörögj a fellegekből.

Ibramel Carcosa

P. S. Rigorel bátyám: Tisztelettel és türelemmel várom a protokollumodat, és nem áll szándékomban további vitákat gerjeszteni, de ezt feltétlenül tisztáznom kellett az ifjabb családtagok kedvéért, akik talán nem látják át azonnal, miféle ráció és mennyi alapos megfontolás rejlik első pillantásra bonyolultnak tűnő választási rendszerünk mélyén, és milyen könnyű már-már orvosolhatatlan sebeket ejteni rajta hasraütéses alapon történő, felelőtlen belepiszkálgatásokkal.

Ibramel Carcosa

Nichien Carcosa 2011.03.31. 10:25:33

A megoldás egyszerű. Amikor William letette az esküt, Santiago két szavazatát is megkötötte. Hagyok három forduló türelmi időt. Amennyiben az eskü miatt negyedjére is újra kell kezdeni a procedúrát, a szavazás szünetében indítványt terjesztek be a szeniori tanács elé Santiago kitagadására, amelynek elfogadása esetén, mint az árva ág rangidőse, eltiltom őt a voksolástól. Az eskü érvényben marad, de William veszít legalább két szavazatot (talán többet), és a négyötödös többség eléréséhez szükséges szavazatszám is csökken. Így valószínűleg elkerülhető lesz az újabb patthelyzet, és Santiago hibája miatt nem kell vétleneknek bűnhődniük.

Nichien Carcosa

Benjamin Carcosa 2011.03.31. 10:37:56

Ti azt hiszitek, hogy csak nektek vannak gondjaitok, odaát a szép, kényelmes Frankhonban? Hát nem. Például nekem is választanom kell, nem is csekély fontosságú ügyben. Itt gőzölög előttem egy hatalmas tál kóser muszaka, és mielőtt kihűl, el kell döntenem, hogy mit egyek hozzá: uborkát-e vagy savanyú szilvát? Mert a kettő szörnyen üti egymást, tudjátok.

No de hagyjuk a komoly témákat! Látom, hiányoljátok a kastélyból a vidámságot. No, ezen segíthetek – ne mondhassa senki, hogy az öreg Ben bácsi nagy ívben tojik a család ügyeire. Küldök nektek egy bóhocot, az első türoszi hajóval, az én drága jó Freddie cimborámat, jó? Palatáblát is adok neki, Mordechainak van egy csomó. Aztán meg ne halljam ám, hogy hirtelen túl sok lett a vidámságból, és most meg az a baj, hogy Freddie folyton viccelődik! Tudjátok, a bohócnak az a kiváltsága, hogy mindent kimondhat, még azt is, ha a király meztelen. Ezért tartják, ugye. És az nagyon-nagyon csúnya dolog lenne, ha megdorgálnátok szegény Freddie-t az ártatlan kis tréfáiért! De tényleg, úgy érezném, mintha rajtam személyesen rúgnátok egyet…

Döntöttem: savanyú szilva! Kalandra fel!

Fredieu:
Ben bácsi

Evoryn Carcosa 2011.03.31. 11:04:31

Drága rokonaim!

A Carcosa-hagyományok értelmében a család hírszerző hálózatának szálai a normann ág mindenkori rangidősének kezében futnak össze. E minőségemben szeretnék referálni nektek, mi mindent derítettünk ki az elmúlt két hét folyamán.

Ellenségeink ma távolról sem olyan erősek és egységesek, mint tizennyolc évvel ezelőtt; mi viszont új gyökereket vertünk a száműzetésben, és – jóllehet hatalmunk még nem a régi – sokkal éberebbek vagyunk. Amennyiben a zászlósúri választás nem húzódik el túlságosan, nem tartom valószínűnek, hogy kastélyunkban koncentrált támadás fenyegetne minket; ha mégis, az elhárítása nem okozhat gondot. Ez természetesen nem ment föl minket a körültekintő biztonsági intézkedések foganatosítása alól, költséget és fáradságot nem kímélve. Ne feledjük: szüleink nemzedéke azért bukott el, mert túlságosan bíztak abban, hogy hírnevük és tekintélyük minden veszedelemtől megóvja őket.

Számolni kell viszont azzal, hogy ellenségeink élnek a lehetőséggel, és szerte a világon lecsapnak az erőink nagyfokú összpontosítása folytán védelem nélkül maradt Carcosa érdekeltségekre. Veszélyben foroghatnak továbbá az egyes családtagok is, különösen a nagytanácsba jövet, illetve onnan hazatérőben. Biztosra vehetjük, hogy a kastélyba és az uradalomba a nagy vendégjárásban kémek, tolvajok, szabotőrök, esetleg orgyilkosok kísérelnek meg beszivárogni.

A DiVegák bizonyosan nem törnek az életünkre, de ők fognak a legnagyobb gyorsasággal és határozottsággal cselekedni. Eddig három konkrét tervükről szereztem értesüléseket; feltehetőleg vannak még továbbiak is.

1) Az elíziumi gyarmatokon kiterjedt rabszolgaszabadító akciókat szerveznek, mind a vörös bőrű bennszülöttek, mind a mezőgazdaságban használt feketék körében. Ezek akár nyílt lázadásba is átcsaphatnak, ha Ibramel kormányzói nem lépnek föl ellenük kellő eréllyel, de mindenképpen komoly anyagi veszteséggel járnak majd, a zavargások folytán kieső termelés miatt.

2) A kaledóniai felföldön – ahol a családot jelenleg a tizennégy esztendős Niamh Carcosa képviseli – a sárkányösvényeken elhelyezett áldozóköveink lerombolását, illetve eltávolítását tervezik, hogy újra termővé tegyék az általuk megmérgezett földeket. Siker esetén ez a felföldi ág varázshatalmának teljes összeomlását eredményezheti.

3) Scaniában DiVega csapatok segédkeztek a nagy goblin felkelés leverésében, és bizonyítékokat találtak róla, hogy mi láttuk el őket fegyverekkel. Ez sokat ártott a népszerűségünknek a jarlok körében. A samulvásári eseményekből kiindulva többé-kevésbé azt is kiderítették, mi történt Aldimar kölykeivel, és Erebus DiVega készen áll rá, hogy a gyilkos parasztok védelmében fölvegye a harcot Eibon küldötteivel. Öröm az ürömben, hogy a tóföldi határon a jarlok és a segítségükre érkezett DiVegák a tatárok ellen vonják össze az erőiket.

Hazai terepre térve: Roderillo Dastardi kölcsönös megegyezéssel fölmondta a Marboles városával kötött kontraktusát, és komótos iramban kelet felé vonul a seregével. Ha tartja ezt a tempót, tizenkét-tizenöt nap alatt fog Khunt alá érni. Ez önmagában még nem adna okot különösebb aggodalomra – bár Dastardi katonáiról mindenféle sötét szóbeszéd járja –, ám a múlt héten szőrén-szálán nyoma veszett Szárnynyeső kompániájának is. Szárnynyeső nem kimondottan az ellenségünk, de nem is fél tőlünk, és pénzért mindenre kapható. A híveim elől csak úgy tűnhetett el ilyen kurtán-furcsán, ha tündérföldre távozott; márpedig az ő csapatai kifejezetten az efféle terepen vívott harcra vannak kiképezve.

Humungus: helyeslem a döntésedet, hogy visszatérsz Khuntba, és ott maradsz Declannal meg Aldimarral a nagytanács megnyitásáig. Ha már egyszer mi normannok megmentettük neked a tartományodat, mialatt te Tóföldön és a rusz pusztákon kutattál Aldimar lánya után, igen nagy ostobaság lenne most a zászlósúrválasztás előestéjén elveszíteni. Hasdrubal bátyánk engedélyével egy jelentős kontingenst hagytam az erdőben harcra termett híveimből, a vőlegényem egyik pókmutánsának a parancsnoksága alatt. Arra nem tudtam rábeszélni, hogy Blickfangtól vagy Loxitól fogadjon el utasításokat, de neked engedelmeskedni fog, ha megérkezel.

Normandiában Robert d’Eu gróf önkényesen megsértette a rennes-i püspökség területét, és fegyveres erővel felszámolt egy vidéki orgazdatelepet, ahol több ménesre való lopott lovat és hatalmas mennyiségű csempészett hadifelszerelést talált. Attól tartok, a nyomok innen Emmanuel új magánezredéhez fognak vezetni. A püspök előbb panaszt tett d’Eu gróf ellen a királyi tábla előtt, tegnap azonban – miután titkos üzenetet kapott Armando DiVega bíborostól, amelynek egy példánya postagalambostul a híveim hálójába került, de a kód feltörésével Ungurján nélkül nem boldogultam – méltányos kártérítés ellenében visszavonta a keresetét.

Még néhány apróság, amit egyelőre nem tudtam tágabb összefüggésbe helyezni:

1) Röviddel azután, hogy az ügyvivő zászlósúr és fegyveresei kivonultak Métisantból, a verunai szent lándzsa eltűnt a káptalani kincstárból.

2) A rusz pusztákon a tatárok elfogták a velünkazúri borszállítmányt, amit a család Aldimar kérésére küldött Baba Yaga unokájának.

3) Paradysben hosszas, titokzatos távollét után felbukkant Johannes Fulminator, a híres zeneszerző, egyben családunk régi ellensége, és jótékonysági koncerteket ad Forgione DiVega védnöksége alatt.

4) Abu Nuvász jelenleg együtt harcol családunk outrémeri ágával és Ben bácsival az alamuti hasszaszinok ellen.

5) Alvilági kapcsolataink szerint egy nagyon alapos fedésben rejtőző megbízó kétszázezer dukát vérdíjat tűzött ki volt zászlósurunk fejére, csakis és kizárólag élve, azzal a megjegyzéssel, hogy mivel a család kitaszította az illetőt, a Carcosák részéről megtorlástól nem kell tartani.

6) Régi alpesi uradalmunkba az én híveim nem tudnak beférkőzni, de Leonor két legidősebb lánya magassági felderítést végzett fölötte, és jelentették, hogy Gérard de Perigorn kastélya körül szokatlanul élénk tevékenység tapasztalható: nagy tömegek vonulnak fel-alá rendezett sorokban, bár a birtok határait nem lépik át.

7) Belzador labirintusában Aldimar, Ardashir, Deodata, Ibramel, Leonor, Paulinus és Vorvara tükre elhomályosult, vagyis családunk e tagjait közvetlen veszély fenyegeti.

Mindenkit csókol szerető nénétek:
Evoryn Carcosa

Fred a bohóc 2011.03.31. 11:07:22

Ben bácsi!

Köszönöm a palatáblát, átvettem. Csuda egy dolog! Gúnyolódhatok kedvemre, és esélyük nincs megütniük! Ha-ha! Fantasztikus! Csiribú-csiribá!

Ahogy elnézem a kedves Carcosákat, lesz itt kin élcelődni. Hm, ahogy körülnézek itt, az árnyékszéken, nem látok sehol törlőrongyot. Ez a palatábla meg azért mégiscsak egy kemény dolog. Talán szívességet kellene tennem valamelyik kedves "kuzennek", mondjuk, Manuelitónak, aztán csak úgy csillogna a sejhajom, mint Salamon töke! Hoppá, képzavar á la genitalicus. Vagy valami ilyesmi.

Bár nekem tetszik ez a család! A kaledón barbár lefekszik a ruszki amazonnal, a normanók vért szívnak, pedig nem is nekik van rá a legnagyobb szükségük, a csitri kidekorálja a palotát, ami nem baj, a harmincarcú Bonnie meg lelki nyomorékot csinál mindenkiből a túráival.

Ben bácsi! Örök hálám, hogy egy ilyen "gazdag" nyersanyagot biztosító közegbe dobtál bele!

Puszi mindenkinek!

Fred, a (Vén) Bohóc

U.i.: Tud valaki sakkozni?

Declan Carcosa 2011.03.31. 11:18:27

Az ördögök rücskös faszát! Még egy idióta? Nincs még elég, Ben bácsi?

Ám vannak most fontosabb dolgaink is. Gyorsítsuk meg ezt a szavazást, emberek, mert repülnék haza!

Aldimar! Azt ígértem, hogy segítek a lányod kiszabadításában, de volt egy kitételem, ami, sajnos, most valóra vált. Hacsak meg nem oldják a fiaim odahaza a DiVegák cseleit, meg persze ha Evorynnak igaza van ezzel kapcsolatban, akkor haza KELL utaznom

Ölel testéverek,

Declan

Benjamin Carcosa 2011.03.31. 11:19:30

Csak előre, előre, Freddie koma, meg ne torpanj a móka-kacagás útján: meglátod, ha ugyanolyan unalmasan élsz, mint az előző nemzedék, te is szakajtóban fogod végezni! Bár persze, ÉN még az előző nemzedék vagyok, és ha minden jól megy, elég messze a szakajtótól: szóval ÉN nem vagyok unalmas, ellentétben a sok bamba halottal, akiknek hiába sziporkázik az ember, egy kaccantás nem sok, annyi se telik tőlük. Ne is foglalkozzál velük, Freddie cimbora, koncentrálj a többiekre, gyorsan-gyorsan, amíg még élnek! Jelszavad legyen: jóslat és kacsacomb!

Imigyen bocsát utadra az öreg
Ben bácsi

U.i. Rigorel. De ő nagyon megver. És ha sakkban csinálja, azért nem tartom a hátamat.

Leonor Carcosa 2011.03.31. 11:23:13

@Declan Carcosa: "Hacsak meg nem oldják a FIAIM odahaza a DiVegák cseleit..."

Hát én nem konyítok valami sokat a kelta nyelvhez, de a NIAMH - az nem lánynév véletlenül? :)

Leonor Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.31. 11:36:12

Amúgy javasolhatnám, hogy ne kapkodjunk hergelt patkány módjára összevissza? A szavazást meggyorsítani nem lehet, hála annak a lószaros eskünek, amit William első nyikkre letett, nem tudom, miféle fondorlattal a fejében. Most Khuntba tartunk, ahol biztosan közvetlen veszély fenyeget. Hogy a Felföldön mi az isten van, arról még nem tudunk pontosat. Arról se nagyon, hogy Aldimar lányával, de az egyelőre nem tűnik égetően sürgősnek. Ha most az első rossz hírre szanaszéjjel szaladunk a szélrózsa minden irányába, akkor ellenség se kell ide, gyönyörűen el fogunk baszni mindent önerőből.

Leonor Carcosa

Leonor Carcosa 2011.03.31. 11:37:55

Ja igen, és én közvetlen veszélyben vagyok. Mégse ugrálok rögtön, mint a pattintott bolha, mert evvel tisztában voltam eddig is.

Leonor Carcosa

Vylhva Carcosa 2011.03.31. 14:28:56

Drága véreim!

A veszélyben forgó családtagok, a minket érintő homályos, kevésbé kibogozható, vagy már a jobban megismert fenyegetettségek, valamint az egyéb elszenvedett, vagy magára még várató álnokságok kapcsán Jósálomba merülök. Talán tudok segíteni a szimbólumlátásommal a gondok megoldásában, megelőzésében.
Határozzák meg az idősebbek, kinek, minek van elsőbbsége, hiszen naponként egy álomra vagyok képes.

Várom döntéseteket!

Emmanuel Carcosa 2011.04.01. 14:31:16

Kedves Evoryn!

Köszönöm, hogy jelezted a problémát. Megnyugtatás szándékával tájékoztatlak, hogy Buonaventure kapitány utasítására még az orgazdatelep felszámolásának napján kivizsgálást indítottak, hogy esetleg érintett lehet-e ebben az ezred. Amikor nyomozásában bebizonyosodott, hogy egy alávaló hadtáp-tiszt bizony mind a koronát, mind az ezredtulajdonost megkárosítva vásárolt az orgazdától, de teljes összegben számolta el a kiadásokat, katonai parancsnokként azonnal a feketézőknek kijáró büntetést alkalmazta, s felköttette a gaz bitangot - helyesen és jogában állóan, majd erről jegyzőkönyvet vett fel, és tájékoztatta a püspök területileg illetékes bíróságát, amely azonnal megerősítette a már végrehajtott ítéletet, és tisztázta a továbbiak alól az ezredet és vezénylő kapitányát.

Imádkozom, hogy minden veszélyt ilyen könnyen hárítsunk el a család tagjainak feje felől.

Szeretettel,

Emmanuel

Emmanuel Carcosa 2011.04.01. 14:51:08

Kedves Belzador!

Futár útján kaptam meg Montmirail herceg levelét, amelyben megerősíti személyes meghívásomat, s maga is kéri, hogy a Prisius testvérek tiszteljék meg azzal, hogy palotája vendégszeretetét élvezik.
Bizonyos vagyok abban, hogy nem lesz akadálya annak, hogy velünk tartson a bájos hölgy a Montmirailokhoz, még ha fivére visszavonultabb életet él is, hogy újra alkothasson.
Teljesen természetes, hogy ez a meghívás megerősíttetett, ha figyelembe vesszük, hogy Hieronimo Prisius legutóbbi művét, mely húgának kiszabadításáról szól, nagy szeretettel és meleg szavakkal Montmirail herceg szeretett leányának ajánlotta nagyrabecsülése jeleként, s a herceg családja lesz a díszvendége a színmű bemutatójának, valamint fővédnöke a szerző sikerét köszöntő bálnak - bár sajnos azon a szerző, a tőle megszokott módon nem vesz részt.

Remélem, ezzel megoldottnak tekinthetjük a kérdést, a közös döntés és a kollektív érdek szerint.

Tisztelettel,

Emmanuel

Emmanuel Carcosa 2011.04.01. 14:58:47

Kedves Vylhva!

Áttekintvén a családi kiadásokat az elmúlt időszak tekintetében, szeretném kifejezni csodálatomat, annak okán, hogy a lehetősségekhez, állapotodhoz és képességeidhez mérten oly nagyszerűen álltál helyt a kastély ügyeinek irányításában.

Szeretném mindenki előtt elismételni elismerően Rigorel bácsi szavait, melyekkel illetett Téged: jól szolgálod a családot!

Tájékoztatlak, hogy személyes közreműködését és korrekt segítségnyújtását személyesen köszönöm meg vendégünknek, a nagytiszteletű Voniknak.

Fivéri szeretettel,

Emmanuel

Emmanuel Carcosa 2011.04.01. 16:37:03

Kedves Hellehild!

Tisztelettel és szeretettel tájékoztatlak, hogy a konklávét követően feltett szándékom segítségedre lenni a család udvarbeli képviseletében, ezért a paradysi Montmirail Palotában megerősítem rezidenciámat, s egy rövid normandiai kitérő után ott engem megtalálsz, hogy álljon Melletted egy férfi, embert próbáló komoly munkádban részét kiveendő.

Szerető fivéred,

Emmanuel

kriles 2011.04.01. 17:30:16

Kedves Rokonok, Testvéreim!

Sikeresen megérkeztem a palotába. Első ránézésre úgy érzem, hogy a ceremoniális készültség nem úgy áll, ahogy elvárnám, úgyhogy, engedelmetekkel, Harold Alguye, a kinevezett ceremóniamester körmére néznék.

Ráadásul apja, amúgy is rám bízta.

William

Rigorel Carcosa 2011.04.01. 18:50:43

Nincs kifogásom ellene, William: minél jobban megosztjuk a hirtelen ránk nehezedő terheket, annál könnyebb dolga lesz az egész családnak.

Rigorel Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.04.01. 20:35:09

Kedves Rigorel!

Áttekintettem a leköszönt zászlósúr személyes érdekszféráját. Sajnálatosan azt az információs rendszert, melyet bizalmas szolgái tartottak kézben, teljes egészében elvesztettük. Anyagi érdekeltségei nem voltak saját néven, családi érdekeltségek bevételeinek átirányításával fedezte azt a minimális anyagi igényt, ami tevékenységéhez szükséges volt. Ezeket reintegráltam a családi kincstárba, ami nagyon könnyű feladatnak bizonyult, mert irányításával a hátrahagyott emberét, Marco Blasich-ot bízta meg, akit személyes ismeretségünk okán fenyegetés nélkül rávehettem az együttműködésre.

A zászlósúri pecsétgyűrűt a várúri lakrész titkos falirekeszében megtaláltam egy kis ládikában, ezt személyesen átadom őrzésre Neked, mint illetékesnek. Ezen felül volt még ott a gyűrűnek készített díszdoboz mellett egy erszény, s benne 30 ezüstpénz, amelyet szintén kész vagyok kezedbe leszámolni, vagy a kincstárba bevételezni. Más értéket nem tudtunk megmenteni a Névtelen után.

Itt jelentem be, hogy Marco Blasich-ot személyében pártfogásom alá vettem, innentől fogva saját szolgáim sorában tartom számon. Jogot formálok rá kiszabadítása okán és elhagyatottsága okán egyaránt, s máris komoly feladattal bíztam meg személyes szolgálatomban.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Emmanuel

Vylhva Carcosa 2011.04.01. 22:05:03

Drága vagy Emmanuel!
Csak újfent megköszönni tudom az elismerést!

Emmanuel Carcosa 2011.04.01. 23:54:01

Véreim!

Jelentem továbbá mindannyiótoknak, hogy a majd pontosan egy éve alapított paradysi Szent Bethesda Székesegyház és Akadémia irányítását és működtetését Fogacer kanonok által átvettem a Névtelen által megnevezett előjárót posztjában meghagyva, azonban a kanonok ellenőrzése alá vonva. Ugyanakkor a továbbiakban a hitéleti tevékenységgel szemben erősödni fog az intézményben az akadémiai tevékenység, megfelelő gazdasági szakemberek, potenciális sáfárok, ispánok, majordomusok és állami köztisztviselők képzésére.

Teszem mindezt a család és Frankhon javára az alapításban játszott szerepem, valamint az irányításban vállalt eddigi feladataim okán.

Kérem ennek szíves tudomásul vételét.

Rigorel Carcosa 2011.04.02. 11:27:45

Emmanuel kuzin: Intézkedéseidet ügyvivői zászlósúri minőségemben helyeslem és megerősítem.

Rigorel Carcosa

Hellehild Carcosa 2011.04.02. 11:29:17

@Emmanuel Carcosa: Megérkeztünk a kastélyba Auraluna nénivel és Liliarral. Alban helvét gyalogezrede tábort vert a falak alatt, jó messze Emmanuel normandiai csapataitól, nehogy zűr támadjon közöttük. (Sajna az én fanatikus hugenottáim nem csípik az ő fanatikus pápistáit, és viszont.) Én a magam részéről épp csak benéztem, már rohanok is tovább: Roland tábornokkal van találkozóm.

Emmanuel: Nagyon köszönöm az ajánlatodat. Ha tudnád, mennyire torkig vagyok már az udvar beképzelt bájgúnáraival, ahogy fintorognak rajtam és levegőnek néznek, ha komoly ügyekről akarok tárgyalni velük! Irtózatosan elegem van már belőle, hogy mindent a kérőimen keresztül kell intéznem, mert engem valamiféle alsóbbrendű lénynek néznek. Legszívesebben lenyisszantanám a töküket; néha, ha nagyon kiborítanak, meg is teszem, persze álarcosan. Ketten együtt – egy nő és egy zsidó – talán kiteszünk egy teljes értékű személyt ezeknek az üresfejű, beképzelt, pöffeszkedő, cicomás barmoknak a szemében.

–HH

Emmanuel Carcosa 2011.04.02. 12:04:58

Kedves Hellehild!

A csapatok elszállásolására valóban nagyon oda kell figyelni – ezt külön szemmel tartom, mert nagyok az ellentétek.

Vállalásomat szívesen tettem, önző és önzetlen okok alapján egyaránt. Tudom, tudom, nincs nagy haszna egy zsidónak az udvarban, de kékvérű nemes is vagyok egyben, Carcosa és férfi, így megtehetek két dolgot, amit Te női mivoltod okán sajnos nem: hivatalt és címet kényszeríthetek ki magamnak – a Te nagyszerű segítségeddel – és párbajban fényes nappal is lekaszabolhatom a ganajokat, akik fintorognak vagy keresztülnéznek rajtam.
Nem, nem vagyok nagy bajvívó, nem úgy, mint William, aki jártas a lövészetben és a vívásban egyaránt, én csak közepesen képzett vagyok, és nem túl tehetséges, de pont ezért Ardashir kuzin megtanította nekem az atyjától tanult titkot vívásoktatásom közben. Ez a Jarnac-vágás, amelynek ismeretében nem kellett tartanom azoktól a hyeropolis-béli krakéler párbajhősöktől, akik valami mondvacsinált ürüggyel provokálták az embert, s azután nagyobb dicsőségükre úgy vágták el a torkát, mint egy csirkéét. A "becsületbeli ügyek" e vérszomjas megszállottjai a haláltól nem félnek, viszont a "Jarnac-vágástól" nagyon, amely nem halálos, csupán a térdhajlatot vágja át, s egy életre megnyomorítja az ellenfelet. És két botra támaszkodva miként tehetnék a hölgyeknek a szépet ezek a híres verekedők? Ardashir számítása bevált: valóban nyugodtan élhettem az izgága pengék között, sohasem kötöttek belém Hyeropolisban. Hiszem, hogy itt, Paradysben is elég lesz néhány látványos és párbajkódex szerint vitathatatlanul elfogadott megnyomorítás, azt követően nem lesznek fintorgók és kényeskedők.

Várom, hogy belevethessem magam az udvari életbe, a kis normandiai kiruccanásom után – előbb vissza kell kísértetnem magam ezredemmel Rennesbe, ezt követően indulok Utánad Paradysbe.

Szeretettel,

Emmanuel

Rufio Carcosa 2011.04.02. 13:18:02

Éjsötét tisztelettel kedves kuzinok!

Kinek is támadt az a zseniális ötlete, hogy felvegyük ezt a szent gyógyítót a fedélzetre?
Miután Promethón szigetén a hajóra tette a lábát ez az idegesítő DiVega, Vorvara pár órán belül ágynak esett. Akkora a láza mint Furorénak amikor nagyon feldühítik. Ráadásul emiatt nincs magánál és még félre is beszél. Pedig a húgom IMMÚNIS MINDEN BETEGSÉGRE!

Hrisztosz csodálatos képességei, amiket egyébként még csak megszüntetni sem tud, válogatás nélkül meggyógyít mindenkit. A matrózok majd kicsattannak az egészségtől, még az utolsó bélférgeiket is kifosták tegnap, és olyan lelkesek, hogy aludni sem akarnak, csak dolgozni egyfolytában.
Vorvarát ellenben egy pestisgócnak érzékelte (nem véletlenül) és koncentrált erővel igyekszik meggyógyítani... ebbe még bele is halhat szegénykém.

Ez a hülye melák meg majd elsüllyed a lekifurdalástól. Hol zokogva ápolgatja Vorvarát (aki ettől még rosszabbul lesz) hol öngyilkos akar lenni és a tengerbe vetné magát, időnként meg könnyes szemmel követeli, hogy tegyük ki egy lakatlan szigeten.

Megőrülök ezektől a szentfazék DiVegáktól, valaki segítsen, vagy tényleg kihajítom a hajóról!

Rufio

Mordechai Carcosa 2011.04.02. 13:35:33

@Rigorel Carcosa: Mi van, Rigorel, elkapott a csuklás, hogy folyton bólogatsz? Az én fiam nem in situ alapon jár el, hanem a te egyenes utasításodra. Ne erősítgesd a döntéseit, megállnak azok a maguk lábán is. Akkor szólj bele, ha elront valamit.

Mordechai Carcosa

Declan Carcosa 2011.04.02. 16:42:13

Rendben, Leonor, nem ugrálok. Várok, de ha emiatt elszaródik otthon a helyzet, kurvára mérges leszek.

Ezt a Blickfangot meg Fredet valaki zárja össze, és vigye jó messzire!

Amúgy Niamh-ról csak annyit, hogy lány létére a legtöbb frank ficsúrt pillanatok alatt kenterbe veri birkózás, vadászat és alkoholfogyasztás terén. Frank hímek... Bah!

Humungus Carcosa 2011.04.02. 21:08:03

Liliar húgom!

Ne csüggedj, a férjed gyógyulására van mód, bár szükséges az én jelenlétem is. Amíg megérkezem készítsd elő Damient és vitesd el Khuntba, hogy azonnal kezelésbe vehessem. A vénuszfürdő neki is gyógyírt jelent, de igen komoly előkészületeket és állandó, speciális felügyeletet kíván.
Hét és fél órás a procedúra. Ennyi ideig még senki sem ült abban a növényben, még Auraluna sem bírná olyan sokáig, pedig ő rendszeresen megmártózik benne. Magam vezetem a zöldjeimmel a procedúrát, mert szabályos időközönként fel kell nyitni a növényt, hogy megerősítsem a beteg szervezetét. Na és ezalatt állni kell annak a szörnyetegnek a támadásait.
De figyelmeztetlek, nélkülem semmi esetre se fogjatok bele, mert titeket is felfalhat.

Légy türelemmel, sietek ahogy tudok.

Humungus

Santiago Carcosa 2011.04.03. 22:13:44

Leonor!

Deodata azon lelki sérülésén köszörülted a nyelved, melyet Cristoforo testvérem a Carcosa családért hozott önfeláldozó áldozata okozott neki. Ha ennyi nem elég ahhoz, hogy megértsd, kiket is sértettél meg ezzel, akkor kár tovább koptatnom a palatáblát e tekintetben.

William!

Sajnálkozásodat köszönöm, bocsánatkérésed visszautasítom. Leonor helyett senki más ne kérjen bocsánatot.

Esperanza!
Minthogy a kastélyba az ibériai ág tagjaként, zászlósúr választóként érkezel, ezért elsősorban az én kötelességem szállásodról gondoskodni. Jól értem-e leveled, miszerint ezen kötelességem alól felmentesz?

Ibramel!

A William esküjével kapcsolatos leveledet számos helyen pontatlannak találom, így szokásomtól eltérően kénytelen vagyok hosszabban fogalmazni.

Egy. Nem nevezheted zsarolásnak, kényszerítésnek az esküt, mivel Williamnek meg volt a lehetősége nem-et mondani. Nem élt vele. Erőszakról, előzetes paktumról szó sem volt.

Kettő. Williamnek egyetlen szavazata van, ami bőven kevesebb, mint egyötöd. Ha feloldhatatlan patthelyzet alakul ki a sokadik szavazási kör után, akkor azok is osztoznak velem a felelősségen, akik Williamre adják újra-meg-újra, a győzelem reménye nélkül a szavazatukat.

Három. Sokak számára a zászlósúr választás paktumokról, megállapodásokról, szívességekről, tartozásokról, kötött szavazatokról szól. Számomra nem. Én szuverén személyiségként fogok arról dönteni és szavazni, kit tartok a legalkalmasabbnak a jelöltek közül. Mert szerintem a legalkalmasabbnak kell zászlósúrnak lennie, és nem a legtöbb lekötelezettet gyűjtőnek.

Négy. Nagyon zseniális, de azért elég átlátszó húzás, hogy William esetleges győzelmét máris egy "zsarolás" eredményének bélyegzed, ezzel is megkérdőjelezve a legitimitását abban az esetben, ha megnyerné a választást.

Öt. William nem lesz a lekötelezettem, ha megválasztják zászlósúrnak. Mindenki előtt kijelenthetem, hogy nem tartozik semmivel érte, ha mégis így alakulna.
Végül. Neveztél ostobának, otromba, primitív zsarolónak, kétbalkezes intrikusnak. Megvádoltál azzal, hogy rátok dörgök a fellegekből csupán amiatt, hogy palatábla-függőket emlegettem. Én nem aggatok Rád egyetlen jelzőt sem, csak annyit kérdeznék meg, csendesen, választ nem várva: vajon melyik zászlósúr-jelölt érdekeinek megfelelően írtad eme khm., leveled?

Nichien!

Szavazatom nem kötött, még William számára sem! Az esküben erről szó sem volt.
Ha a szavazást negyedjére is meg kell ismételni, akkor az, bármennyire is akarják egyesek elhitetni a többiekkel, nem csak az eskü miatt lesz.

Santiago

Frédéric Vagabond 2011.04.06. 09:01:44

Kissé fenyegetve érzem bolondi pozícióm, ha a család többi tagja is elkezdi a nyelvét köszörülni a többieken. Gyerünk, St. Iago! Csapj a kezükre! Dá-dá!

Rigorel apó! Porold le azt a sakktáblát! Már alig várom, hogy megérkezzem, és játszhassunk néhány partit!

Emmanuel Carcosa 2011.04.06. 09:54:37

De hisz magad mondád, Bolond, hogy köszörültem én eddig is, csak másként ! :)

Vylhva Carcosa 2011.04.12. 01:13:12

Mi az bolond, kifogytál a szóból? Hogy hálálod meg a beléd vetett bizalmunkat?

Szórakoztass, mert komor vagyok! Szórakoztass, mert ez a dolgod!

Aztán ügyes légy, mert eddig nem nevettem a tréfáidon!

Emmanuel Carcosa 2011.04.12. 17:43:31

Különben se aggódj, Freddy fiam, nem a nyelvünk az, mi miatt veszélybe kerül bolondi posztod :)

Emmanuel Carcosa 2011.04.12. 17:51:54

Azonban ha már Vylhva húgom is úgy gondolja, hogy nem dolgozol meg a betevőért, holott Ő aztán ezerszám költötte a dukátokat olyanokra, akikről csak Ő hitte, hogy megérik a pénzüket, hát én a helyedben elkezdeném összekapni magam :)

Frédéric Vagabond 2011.04.13. 00:03:32

Kellek én még ide ennyi felvágott nyelvű csibész közé? Majd meglátjuk! Várjatok, míg odaérek, akkor majd láthattok engem a világot jelentő deszkákon is! Most kissé elfoglal a tengeri betegség; sosem szerettem vízen utazni, de ez van. A kisasszony humorérzékének hiányáról meg nem én tehetek, mindenkinek más tetszik. Talán majd az élő előadás jobban ül majd. Vagy éppen áll. Addig is, várjanak türelemmel!

Emmanuel Carcosa 2011.04.13. 00:38:23

Jajj, bolond, ha a miénk nem lenne így felvágva, a tiédet akár le is vághatnánk. Kellesz-e, vagy sem, kaptunk, s én nem is bánom, hogy kelletlenkedve kelleted magad – jó bornak is kellene a cégér, nemhogy neked. Így azonban legalább saját dicsérő szavaid biztosítják számodra azt – tudhatjuk hát, hogy cégéres vagy.
Hogy melletted a deszkák is egy világot jelenthetnek? Nos, ez bölcs viszonyítás, de köszönöm, ebből is van már a családban, keress más szerepet magadnak! Hogy betegen utazol? Nos, hányd csak ki magad az úton, mert itt már csak bukfencet hányhatsz, az bíz igaz.
Nocsak. Azt mondod érzéki húgomról, hogy érzékét vesztette? Az vesztette humorát, ki ezt elhiszi, Bolond :)
De azt már elfogadom, hogy mindenkinek más tetszik: ezt bizonyította ezerszer is jó fivérem William – bár e fejedelmi igazságot szarvakkal koronázott tanúkkal igazoltatja kuzinom…
Lám, bolondságod abból is látszik, hogy nem tudod: akkor is állhat, ha ülsz – mondd, mit tudsz te hát ? :)

Vylhva Carcosa 2011.04.13. 15:58:36

Hej, Bolond!

Kár volt megszólalnod utadon idefele jövet!
A bolond dolga az, hogy mulattasson; akár ártatlan gyermeket, akár megkeseredett vénembert egyaránt! Egy bolondnak minden nyelvet beszélnie kell.

A jó muzsikus eljátszik minden dalt, a jó kocsmáros tud tölteni bármiből; nem arról siránkozik, miről tehet, és miről nem. S főként nem firtatja a vendég szájízét!

Azt mondod, nincs nekem `humorérzékem`. Azt állítod rólam, hogy hiányzik valamim, hogy csúf vagyok? Ez sértő!
Vigasság helyett ezt kapom.

Még valami. Azt hiszed, a tenger kiszívja az emberből a tréfát? Tévedsz! A tréfát nem cserzi sem a Nap, sem a szél, sem a só.

Üres, és talmi kifogásokba takarózol Bolond. Ezek nem válnak mentségedre!
Apám, Domenech, kemény, de megértő ember volt, ezért gyakorta beszélt a magyarázkodók felé ezekkel a szavakkal: „Jó kifogás sose rossz!”.
Hát én is ezt mondom néked Bolond. Jó kifogás sose rossz, de ez nem az!

Thirlen 2011.04.13. 20:00:57

Hajózik a Bolond
elhányta humorát
feldühítve ezzel
a holdnak leányát

Vigyázz Bolond nagyon
nem érti a tréfát
de feldugja Neked
hamar azt a deszkát

Világod így lesz hát
végtelen fájdalom
és én egy tehetség
vesztét sirathatom

Míg tengeren ringasz
hagyd tehát a palát
inkább fesd színesre
a hajó oldalát!

Üdvözlet innen a fűzfák alól!

Frédéric Vagabond 2011.04.13. 20:07:36

Kicsi Vylhva úrnő: Gondolatolvasással próbálkozik? Egy szóval sem említettem, hogy csúnya lenne, a görbe tükör értelmét nem így kell megfejteni. Az elmefejtés nem sikerült, amúgy sem találkoztunk még személyesen, hogy véleményt alkothassak a kisasszony külleméről.

Thirlen: Á, egy rímfaragó! Öröm látni, ha valaki ilyen tehetséges ezen a téren. Csak így tovább, a végén még te is olyan magasra kapaszkodhatsz, mint én - hogy aztán még magasabbról köpjenek rád! (Tisztelet a kivételnek, Ben bácsi!)

Vylhva Carcosa 2011.04.13. 20:28:54

OFF:
Thirlen: Neked sikerült az, ami nem sikerült a Bolondnak.
Gratula!
:)

Emmanuel Carcosa 2011.04.13. 20:32:15

Off: Thirlen! Le vagyok nyűgözve, ami egy hozzám hasonló nyűgös embernél nagy szó - köszönöm :)

Vylhva Carcosa 2011.04.13. 21:00:42

Bolond!

Még egy rút rovátka a kontódon - noha én jobb szeretem koponyákban, vagy csigolyákban mérni az ilyesmit.

Hát milyen nyelvet beszélsz te, hogy nem érted a szót?
Nem csupán a küllem után lehet valaki csúf.

Ha majd megérkezel a kastélyba szemrevételezheted az üvegfúvónkat. Se füle, se orra, de nem ez tette csúffá, hanem a tudatlansága!

Ungurján Carcosa 2011.04.14. 21:14:28

Üdvözlet a Carcosáknak!
Az a megtisztelõ feladat jutott számomra hogy én képviselhetem az Anahid családot mint megfigyelõ a közelgõ zászlósúr választáson.

Én és kíséretem 2 napon belül megérkezünk a kastélyba.

Továbbá az a megtisztelõ feladat is nekem jutott osztályrészül hogy a család krónikáját visszaszolgáltassam, Masilliában vettem át megõrzésre Armand Carcosától és biztosíthatlak benneteket afelõl hogy jó kezekben van.

Alig várom hogy személyesen is tiszteletemet tegyem a Carcosa kastélyban.
Tisztelettel!
Anasztáziosz Anahid

Ungurján Carcosa 2011.04.15. 17:00:49

OFF: a félreértés elkerülése végett; Anasztáziosz játékosa még nem regisztrált a blog.hu-ra, ezért kért meg, hogy tegyem ki a kommentjét.

Esperanza Carcosa 2011.04.19. 13:08:43

Santiago: nekem veled ellentétben hitvesem és gyermekem van, akik ha a nagytanácsba nem is, de a Carcosa kastélyba hivatalosak, méghozzá nem énmiattam, hanem saját jogon. Ha egyenes utasítást adsz nekem, hogy hagyjam őket magukra, természetesen engedelmeskedek. Ellenkező esetben viszont velük kívánok lakni, ott és olyan körülmények között, ahová a zászlósúr elszállásol minket.

Mivel kérdéseimre, amelyeket a politikai helyzet értelmezésével kapcsolatban tettem fel neked, mindmáig semmiféle választ nem adtál, a szavazatomat szabadnak tekintem és a nagytanácsban a saját legjobb belátásom szerint fogom szolgálni a család érdekeit.

Esperanza Carcosa

Nichien Carcosa 2011.04.19. 14:51:22

Santiago, te a család nyilvánossága előtt a következő kijelentést tetted:

„Ha William igent mond, akkor nem indulok a választáson, és őt támogatom.”

William letette az általad kívánt esküt, mégpedig követelésed értelmében úgy, hogy senki se oldhassa fel alóla, még te sem. A szavazatod tehát kötött.

Én nem politizálok, a nagytanácsban sem veszek részt. De ha a történtek után te kihátrálsz William mögül és másra adod a voksodat, akkor én hazugnak és hitszegőnek és becstelen rongynak nevezlek, és párbajra hívlak. Amit – mindketten tudjuk – el fogsz veszíteni.

Tanuld meg, hogy a mi családunkban a szavaknak súlya van, a tetteknek pedig következményei.

Nichien Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.04.20. 10:26:59

Nagy örömmel várjuk kastélyunkban az Anahid család megbízott képviselőjét, és nem fogunk megfeledkezni a szíves baráti szolgálatról, melyet könyvtárunk visszaszerzésével és hazaszállításával tesz nekünk.

Rigorel Carcosa

Ibramel Carcosa 2011.04.20. 10:32:18

@Santiago Carcosa: "Ha feloldhatatlan patthelyzet alakul ki a sokadik szavazási kör után, akkor azok is osztoznak velem a felelősségen, akik Williamre adják újra-meg-újra, a győzelem reménye nélkül a szavazatukat."

A képmutatás magasiskoláját produkálod nekünk, Santiago. Miközben fellengzősen szónokolsz felelősségről és egyebekről, tisztában vagy vele, hogy akinek a szavazata kötött, annak nincs lehetősége a mérlegelésre: oda kell leadnia a voksát, ahová elkötelezte magát, a körülményektől függetlenül. Nem az írott törvény kötelezi erre, hanem az íratlan, amit becsületnek hívnak, és amire te is gyakran hivatkozol, noha szemlátomást fogalmad sincs róla, mi fán terem.

"Én nem aggatok Rád egyetlen jelzőt sem, csak annyit kérdeznék meg, csendesen, választ nem várva: vajon melyik zászlósúr-jelölt érdekeinek megfelelően írtad eme khm., leveled?"

Hogy miért fakadtam ki ellened? Azért, mert időközben az én voksomat is megkötötték. Ha Emmanuel arra utasít, hogy Williamet támogassam, nekem mindenképpen őrá kell szavaznom, még akkor is, ha teljesen nyilvánvaló, hogy ez ismétlődő patthelyzethez vezet. Egyszerűen nem tehetek másképp. Illetve igazad van, dehogyisnem: sutba vághatom a becsületbeli kötelességemet, és átszavazhatok valaki másra. Csak éppen ezzel nem csupán magamra hoznék szégyent, hanem az egész levantei ágra, Ben bácsi pedig azonnal kitagadna és az árva ágra küldene. A te eszelős hőbörgésed miatt kerültem ebbe a kutyaszorítóba, és nem egyedül.

"Szavazatom nem kötött, még William számára sem! Az esküben erről szó sem volt."

Szánalmas nézni, hogyan próbálsz kibújni az egész család előtt tett nyilatkozatod alól, amivel egyértelműen elkötelezted magad William mellett. De hát neked mindig is ez volt a módszered, nem? Másokat rángatsz le a szarba, miközben te makulátlanul tiszta maradsz. Kár, hogy ezúttal a családon belül műveled.

Ibramel Carcosa

Leonor Carcosa 2011.04.20. 10:53:46

"Deodata azon lelki sérülésén köszörülted a nyelved, melyet Cristoforo testvérem a Carcosa családért hozott önfeláldozó áldozata okozott neki. Ha ennyi nem elég ahhoz, hogy megértsd, kiket is sértettél meg ezzel, akkor kár tovább koptatnom a palatáblát e tekintetben."

Piásan mond néha olyat az ember lánya, ami utólag nagy marhaságnak bizonyul; persze, ez nem mentség. Elismerem, megsértettem az unokahúgodat, és kész vagyok személyesen, szemtől szemben elnézést kérni tőle. TŐLE - érted, Santiago? Nem tőled és nem a nagymamádtól - aki nem is értem, honnan tud erről az egész esetről. Csak nem szaladtál rögtön a szoknyájához, hogy elsírd neki, milyen csúnyákat mond ez a részeg szláv ribanc a kis dédunokájáról?

Leonor Carcosa

Mordechai Carcosa 2011.04.20. 20:28:46

Ami Deodata ügyét illeti: Santiagónak szeniorként joga, sőt kötelessége volt védelmébe venni őt, és elégtételt követelni Leonortól a sértés miatt. Leonor bocsánatkéréssel tartozik vagy Dedotának személyesen, vagy az ő képviseletében eljáró Santiagónak, de nem mindkettejüknek: egy konkrét sérelemért nem igényelhető kétszeres jóvététel.

Milagros Sandalfón egészen más lapra tartozik. A családon belüli nézeteltéréseket nem visszük ki családon kívülre, és a szövetségeseink csak akkor várhatnak tőlünk bármiféle elégtételt, ha őket saját személyükben érte sérelem. Ha Santiago valóban tájékoztatta az esetről Milagros nagyasszonyt, az a család szennyesének botrányos és megbocsáthatatlan kiteregetése; továbbá ékesszóló jele annak, hogy a saját tekintélyét kevésnek véli az ágán esett sérelem jóvátételének kieszközlésére.

Az Abramelinek pénze az utóbbi esztendőkben számolatlanul ömlött a kontinensre, levantei kuzinjaink erőfeszítéseitől eltekintve mindenféle viszonzás nélkül, és én ezt egy idő után szóvá is tettem; de soha eszembe nem jutott volna, hogy akár a legprédább európai rokonomat Johanán Abramelin elé citáljam, megalázó bocsánatkérésre kényszerítve. A családunk sokkal tartozik a Sandalfónoknak, és ezt a tartozást nem is fogjuk elfelejteni, az outrémeri ág éppoly kevéssé, mint a többi; de a belügyeinkbe – azon túl, hogy megfigyelőt küldenek a nagytanácsba –, nincs se betekintésük, se beleszólásuk.

Amennyiben Santiago és Leonor továbbra sem tud megállapodni az elégtétel módjában és mértékében, két lehetőség áll előttük. A zászlósúr nem dönthet hatalmi szóval két szenior vitájában: de az érintett felek folyamodhatnak hozzá párbajengedélyért, illetve kérhetik becsületbíróság összehívását. Rigorel, kérlek, ismertesd az erre vonatkozó procedurális szabályokat; nekem még volna némi mondanivalóm, az egész család nyilvánosságához.

Mordechai Carcosa

Mordechai Carcosa 2011.04.20. 20:30:53

A szívességek és tartozások rendszere, amely hosszú évszázadok során alakult ki családunk belső életének szabályozására, nem holmi öncélú intézmény az egyéni érdekérvényesítés szolgálatában. Éppen ellenkezőleg: a szívességek a család javára szerzett érdemeket honorálják, a tartozások pedig a család kárára elkövetett hibák törlesztésére nyújtanak lehetőséget. Összességében meglehetősen jó képet adnak róla, hogy ki milyen hasznosan és tevékenyen szolgálja közülünk a családot.

Persze, ez a rendszer hosszú-hosszú idővel ezelőtt forrott ki; és manapság divatba jött ész nélkül gyalázni mindent, ami régi. Hogy hová vezet a hagyományok megvetése és az újdonságok hajszolása, holmi ércbe öntött alapértéknek tekintett jóslatok alapján, arra remek példát mutatott nekünk a bukott zászlósúr tevékenysége – akinek a nevét nem azért nem veszem a számra, mintha Rigorel átka tiltaná, hanem mert egyszerűen undorodok még az említésétől is.

A megújulásra természetesen időnként szükség van; ám lássuk, mit kínálnak az új viselkedési formák a hagyományok által megszentelt rend helyett! Például, mindenféle viszonzás kilátásba helyezése nélkül olyan követeléseket támaszthatunk rokonainkkal szemben, amelyek nemleges válasz esetén politikai hullává degradálják őket, igenlő válasz esetén pedig zérusra csökkentik cselekvési szabadságukat a nagytanácsban. Aztán, mindenféle fellengzős okoskodással semmissé nyilváníthatjuk a saját napnál is világosabban fogalmazott kijelentéseinket, mintha bizony a hagyományok megvetése feljogosítana minket a nyílt és orcátlan szószegésre. Végezetül, egy rinocérosz minden taktikai érzékével beavatkozhatunk a zászlósúri szavazás ügyrendjébe, aminek a legjobb esetben is az lesz a következménye, hogy a nagytanács elhúzódása miatt a család anyagi romlásba dől; de ha nincs szerencsénk, még családon belüli vérontásba is torkollhat, amelyben egymás kezétől fogunk elhullani.

Hát ha ez az új szokás, az újfajta magaviselet, akkor én köszönöm szépen, de nem kérek belőle. Óva intenék tőle mindenkit, hogy túl messzire merészkedjen ezen az úton. Életem delén ugyan már túlhaladtam, de még érzek elég erőt magamban ahhoz, hogy kíméletlenül szembeszegüljek minden olyan törekvéssel, amely hagyományaink szétverésével és méltóságunk meghurcolásával a gerinctelen véglények szintjére zülleszt minket.

A leszerepelt zászlósúr túl sokáig forgatta bunkóként a fejünk fölött azt az unos-untalan fölemlegetett jóslatot. Ezúton szeretném bejelenteni, hogy köpök rá. Becsületben elbukni még mindig jobb, mint hitványan élni. Tizennyolc éve engem ellenségeim ármánya Outrémerben marasztott, így nem eshettem el kastélyunk falain Berengar Carcosa, az Öreg Ördög mellett. A sors őt kegyelte jobban: nem kellett látnia, mivé hígult a Carcosa vér korcs fiának ereiben.

Hogy ÉN büszke lehetek-e a gyermekeimre, az még nem dőlt el; eltérően egyesektől, én nem látok a jövőbe. De amíg lábuk nem téved a biztos romlásba vezető útra, addig bízom bennük és támogatom őket, még ha időnként másként is látják a dolgokat, mint én – atyaként és szeniorként ez kötelességem.

Mordechai Carcosa

Leonor Carcosa 2011.04.20. 20:40:49

Rendben. Santiago: a meggondolatlan szavakért, amelyekkel az unokahúgodat illettem, hajlandó vagyok bocsánatot kérni vagy tőle, vagy tőled személyesen, belátásod szerint. Ha ragaszkodsz hozzá, hogy Milagrosnak is elégtételt adjak, akkor becsületbíróság összehívását kérem az ügyben, és Declant meg Eibont nevezem meg bíróként. Te is mondhatsz kettőt a szeniorok közül; ha teljes az átfedés, megvan a bíróság, ha nem teljes, akkor a zászlósúr választ kettőt a jelöltjeink közül. A becsületbírók egymás közt megbeszélik a döntést, aztán közlik velünk, mi pedig kötelesek vagyunk igazodni hozzá.

És függetlenül az ítélettől, mindkét becsületbírónak jönni fogunk egy szívességgel, te is meg én is. Akár tetszik neked, akár nem.

Leonor Carcosa

Benjamin Carcosa 2011.04.21. 18:06:54

Úgy van, drága öregem, úgy van: mindig is mondtam, hogy az vagy, amit megeszel, és ezt a fránya jóslatot nekem sose vette be a gyomrom. Én már csak ilyen régimódi vagyok, meg a szűkebb családom is, nem hódolunk a hispán divatnak. Szeretem számolgatni a szívességeimet, nincs is annál jobb érzés, legfeljebb egy kiadós vacsora. Ví: Freddie orrát levághatod, de csak ha jelmezt visel, mert akkor paradicsom. Jó étvágyat!

Ben bácsi

Emmanuel Carcosa 2011.04.21. 20:55:46

Melina Prisius eleget tesz Montmirail herceg úr meghívásának, s a palota alkalmas lenne arra, hogy vendégül lásson valamennyiünket, mégis úgy gondolom, nem alkalmas arra, hogy megfelelő társadalmi színtere legyen Jekatyerina úrhölgy és Rufio Carcosa paradysi debütálásának, így három évre bérbe vettem a de la Rochefort de la Rochepot kastélyt, hogy megfelelő hátteret adjon terveink megvalósításához.

Emmanuel Carcosa

Rigorel Carcosa 2011.04.22. 09:26:25

@Rufio Carcosa: „Kinek is támadt az a zseniális ötlete, hogy felvegyük ezt a szent gyógyítót a fedélzetre? … Megőrülök ezektől a szentfazék DiVegáktól, valaki segítsen, vagy tényleg kihajítom a hajóról!”

Rufio fiam: A húgod és Hrisztosz DiVega még sohasem találkozott egymással. Senki sem tudhatta, hogy ez lesz belőle, se mi, se a DiVegák. A hivatalos DiVega megbízottat nem dobhatjuk a tengerbe, nem engedi a protokoll; és azt se hagyhatjuk hogy valami baja essen. Válassz ki egy megfelelő pillanatot, amikor teljesen magába roskad és nem foglalkozik a külvilággal: akkor üsd le és kötözd meg, nehogy kárt tegyen magában. Ha lesből, jól szervezetten támadtok rá, te és az egész legénység, talán elbírtok vele. Aztán markold meg Serafina árnyfonalát, és húzd a hajót teljes erődből, hogy minél előbb partot érjetek.

Santiago öcsém: Menj eléjük Eaux-Mortesbe, és igyekezz minimalizálni a károkat! Erre neked és Humungusnak a leginkább alkalmasak a képességeitek, de Humungust most nem merem újra elszakítani a tölgyfájától. Belzador majd ad neked annyi mandragórát, amennyit csak össze bír szedni; az némi segítséget jelent.

Emmanuel öcsém: Toborozz zsidó kíséretet Vorvarának! Képzett fegyverforgatók legyenek, nem érdekel, mit írnak elő a frank királyság törvényei. Őket te folyamatosan tudod gyógyítani, így betölthetik azt a szerepkört, amit eredetileg Hrisztosznak szántam: felisszák Vorvara húgunk kisugárzását, mint a szivacs. A mandragórákkal és a birtokra telepített gyógyító személyzettel együtt reményeim szerint megbirkóznak vele.

Rigorel Carcosa

Emmanuel Carcosa 2011.04.22. 09:46:24

Rigorel bátyám: máris intézkedtem. az időtényező fontossága miatt aposztoloszaim minden közeli diaszpórából közvetlenül Eaux-Mortesbe irányíttatják őket, míg a távolabbiakból a kastélyba.

Természetesen magamtól nem szegtem volna meg keresztény törvényeiteket, azonban utasításodra gondolkodás nélkül megteszem. Költségük a zsold tekintetében nem lesz sokkal több, mint a többieké, azonban a költségeket növeli, hogy fel kell fegyvereznem őket, s mi több: hiteles dokumentációkat kell előállítanom, amivel - legalábbis papírforma szerint - tisztes keresztényekké válnak, hogy fegyvert foghassanak. Azonban jól felszerelt és nagy kapcsolatokkal rendelkező hitsorosaim segítenek ezt a gondot is gyorsan megoldani.

Mindent a családért!

Emmanuel

Rigorel Carcosa 2011.04.22. 09:56:14

Emmanuel öcsém: El lehet intézni, hogy egyházi diszpenzációt kapjanak, oly módon, hogy egy inkvizíciós eljárás közreműködőinek tüntetjük fel őket. Ha úgy véled, ez a megoldás költségmegtakarítást eredményezhet, lépj érintkezésbe ez ügyben titkárommal és számvevőmmel, Konrád atyával. Hírből már ismeritek egymást; nem kétlem, hogy zökkenőmentesen együtt tudtok működni.

Rigorel Carcosa

Liliar Carcosa 2011.04.22. 10:01:26

@Humungus Carcosa: "Ne csüggedj, a férjed gyógyulására van mód, bár szükséges az én jelenlétem is. Amíg megérkezem készítsd elő Damient és vitesd el Khuntba, hogy azonnal kezelésbe vehessem."

Szia, Humungus!

Először is, mindent hálásan köszönök. Egy kicsit aggódtam miattad, az utóbbi időben olyan furán viselkedtél; remélem, már jobban érzed magad. Nagy lesz a forgalom a Vénusz-fürdődben, elindultunk Khuntba Auraluna nénivel és szegény férjemmel. Hasdrubal bácsi mellénk adta kíséretül a fél nátháneus lovagrendet, meg egy nagyon fura félszemű fickót a Ví által toborzott emberek közül, arra az esetre, ha útközben belebotlanánk Roderillo Dastardi kompániájába. Alig várom már, hogy viszontlássam Velünkazúrt és a jópofa alattvalóidat!

Csókol:
Liliar Carcosa

Declan Carcosa 2011.04.22. 10:28:49

Rigorel bácsi és Emmanuel: Ha odaérünk, szét kell nézni a hajómon, mert van itt fegyver dögivel, olyan is, amit nélkülözni tudunk. Tudjátok, hogy ha fegyverekről van szó, nem szarral gurigázunk.

Emmanuel Carcosa 2011.04.22. 10:52:39

Declan: köszönöm a felajánlást, természetesen élünk vele. vagy a hitsorosaim, vagy más zsoldosaink nagy hasznát fogják venni a felajánlásodnak.

Emmanuel Carcosa 2011.04.22. 11:04:05

Rigorel bátyám!

Konrád atyával kapcsolatba léptünk, és továbbra is bölcs és belátó férfiúnak tartom. Nagyon segítőkész volt, már amennyire meggyőződése engedi, de hosszútávon is hasznos segítséget tudott biztosítani. A Hivatal által biztosított egyházi diszpenzáció kompenzálásaként a Regiment Gris vállalja, hogy segíti hosszútávú kivizsgálások lefolytatását a frankhoni zsidó diaszpórákban és szükség esetén más eretnek közösségekben is.

Köszönöm bölcs tanácsodat és szíves nagylelkűségedet.

Emmanuel

Emmanuel Carcosa 2011.04.22. 11:11:27

O, pardon! Az előbb a megállapodás írott szövegéből idéztem, de itt, magunk között kénytelen vagyok pontosítani: "...a frankhoni zsidó diaszpórákban és szükség esetén más, valóban eretnek közösségekben is."

Evoryn Carcosa 2011.04.22. 11:19:05

@Declan Carcosa: "Ezt a Blickfangot meg Fredet valaki zárja össze, és vigye jó messzire!"

Declan drágám.

kérlek szépen, a helyzet az, hogy Humungus khunti alattvalói tündeszerzetek. Évekig éltem közöttük, ismerem őket, és hidd el: Blickfang herkulesi erőfeszítéseket tesz, hogy koherensen és számunkra is érthetően fogalmazzon. A többiek ennél mind sokkal rosszabbak.

Olyan fegyverek nincsenek véletlenül a fedélzeteden, aminek Humungus hasznát venné Khuntban? Például a Furore által felajánlott csapatok részére.

A felföldön lakó híveimet a legnagyobb folyamatos éberségre utasítottam, hogy azonnal értesüljünk róla, ha a DiVegák komoly erőket vonnak össze a tartományod ellen.

Csókol szerető nénéd,
Evoryn Carcosa

Declan Carcosa 2011.04.22. 11:25:33

@Evoryn Carcosa: Köszönöm. A fegyvereket át kell nézni, magam sem tudom a teljes listát fejből. Furore milyen csapatokat küldött Humungusnak?

Evoryn Carcosa 2011.04.22. 11:30:31

Erdei goblinokat, úgy nézem: az előbb írta, én is csak most olvastam.

OFF: Humungus bemutatkozó cikke alatt

Emmanuel Carcosa 2011.04.22. 11:33:55

Declan: A goblinjait, akik ismerik a terepet, meg persze Humungust is. Vezetőjüknek javasolta a goblin bajnokot, akit Volontur ajándékozott Liliarnak az esküvője alkalmából.

Humungus Carcosa 2011.04.22. 18:39:50

@Liliar Carcosa: Liliar húgom!

Amíg nem töltök el egy kis időt az erdőben nem leszek újra egész. Naponta csak egy-két órán át vagyok aktív. Sajnos kénytelen vagyok mélyálomban utazni, mert egyre nehezebb uralkodnom magamon.

Kicsi húgom, ne félj, úton vagyok és a férjeddel kezdem a gyógyítást. Remélem Leonor állapota addig stabil marad. Nem beszélve Valdemarról és Aldimarról.

Humungus

Humungus Carcosa 2011.04.22. 18:43:48

Declan, a goblinoknak szinte mindegy mivel harcolnak. A míves fegyverek nem növelik számottevően a harci potenciáljukat, egy rozsdás fazékkal is éppolyan hatékonyak a maguk módján mint egy damaszkuszi acélpengével.

Ellenben jó ötlet lenne a bajnokot elkérni Liliartól, hogy vezesse őket. Biztos sok fölös ideget tudna magából "kibalhézni" ami most nagyon jól jön nekünk. Ne becsüljétek le a képességeit, én láttam mire képes, még a fák is meghajoltak előtte. Elvégre Voluntur hadnagya volt egykor...

Humungus

Niccolo Carcosa 2011.04.23. 00:05:07

Salvete sodales!

Sajnos még nem fejeződött be a jelenlegi hírszerzési misszióm, így nem fedhetem fel a hollétemet, de Rigorel bácsi volt olyan jó, hogy eljuttatott hozzám egy palatáblát, amivel legalább szólni tudok mindőtökhöz drága véreim.

Reményeim szerint nemsoká magam is a kastélyba érek, de minthogy én nem óhajtok szavazni a jelenlegi választáson - túl hosszú időt voltam távol ahhoz, hogy felelősséggel tudjam letenni a voksomat - így arra koncentráltam, hogy az azóta beérkező információkat elemezzem és rendezzem.

Ibramel: Engedelmeddel mozgósítom az összes kapcsolatomat az Újvilágban, s most elsődlegesen nem a Societas Iesura gondolok, hogy minél elébb elejét tudd venni a lázongásoknak. A te terepeden tudok a legközvetlenebbül hatni, egyeztessünk majd, hogy a leghatékonyabban minimalizálhassuk a veszteségeket, készséggel állok a rendelkezésedre.

Rufio: amíg a tengeren vagytok, tudok ajánlani egy ötletet Hrisztosszal kapcsolatban: nem tudom milyen hajóval vagytok pontosan, de ha nem tévedek, akkor van rajta legalább egy kisebb csónak. Azt hiszem, legjobban úgy jártok, ha Hrisztoszt abban leengeditek és a hajó tatjáthoz erősítitek a lélekvesztőjét, Vorvarát pedig vigyétek a hajó elülső traktusaiba. Így talán elegendő távolságot tudtok teremteni közöttük, azonban a legénység nem fogja mellőzni Hrisztosz képességeit, serkenteni fogja a fizikai erőnlétüket és legalább annál hamarabb értek partot. Sajnos ezzel együtt Vorvara mozgásterét is kénytelenek vagytok korlátozni, de nem mellékesen egyben arra is rá jöhettek, hogy mekkora a hatósugara Hrisztosz erejének, ez talán lényegtelen információnak tűnhet, de még bármikor hasznunkra válhat. Gondolom erre a megoldásra rábeszélni sem lesz nehéz a melákot, hisz igazából nem akar ő ártani Vorvarának, és azzal sem kell feltétlenül bajlódnotok, hogy leütitek, ételt-italt meg juttatok neki, ahogy tudtok.
Ha még egy apró szívességre megkérhetlek esetleg Rufio: szívesen teszteltetném veled más szempontból is a diVega képességeit, de ezt majd megírom neked külön palatáblán.

Belzador: Említetted, hogy a tükörvilágokban való utazás több családtagunk psychéjében is maradandó károsodásokat okozott. Meg kell vallanom, hogy nem tudok azonnali gyógyírt hozni nekik, de talán egy hosszabb kúra során meg tudom szabadítani őket a sérüléseiktől, ami talán még mindig jobb, mint a végleges lelki törés. Amennyiben az érintett családtagok konszenzusukat adják és élni kívánnak a lehetőséggel, örömmel állok rendelkezésükre.

A vér örök!

Niccolò

Vylhva Carcosa 2011.04.23. 01:23:13

Minden családtagnak!

Rossz híreim vannak, és nagyon szomorú vagyok; azonban, erősen reménykedek, a megjelent képek pusztán ómenekként oldódnak fel a veszélyek ismeretében, és kikerülésében!
Véreim! Figyeljetek, és segítsetek!

Végzetes eseményeket láttam jósálmaimban Ibramelről, és Paulinusról.

Paulinus húspástétomot falatozik egy frank fogadóban, és a torkán akad egy csontszilánk. Mikor felköhögné azt, keresztbefordul nyelve mögött, s mint télen a jégvirág, sűrű tüskebokrokat növeszt. Paulinus padlóra hanyatlik, és miközben fuldokolva agonizál, a szájából sarjadó véres csontbozót horgas sarkantyúkat fakasztva vadul burjánzik tovább az asztalok között, és csakhamar repkényként borítja el az egész fogadót.

A régi zászlóshajó, a Tüphón, korhadt roncsként kiemelkedik a hullámsírból, fedélzetén a Carcosák halott ellenségeivel, csupa ádázul vigyorgó szörnyeteg. Rettenetes vihar támad, s a dübörgő villámokat túlharsogó kacaj kél a szélvészben, és az újvilági flottát az elemek dühével bátran, azonban mindhiába hadakozó Ibramellel együtt elnyeli a tenger.

Jaj, bátyus, legyél éber, vigyázz magadra! És te is Paulinus!
A többi családtag pedig segítsen a veszélybe sodródókon, ha tud, és ahogy csak tud!

Köszönöm!

kriles 2011.04.23. 09:38:35

OFF.
Vazze. Úgy érzem, roppantul meg fogom szívni a hétfői játékon.

Emmanuel Carcosa 2011.04.23. 10:13:01

Off: lélekben Veled vagyok. szerencsére csak lélekben :)

Emmanuel Carcosa 2011.04.23. 13:03:32

Örömöt okoz majd mindannyiunknak, ha nemsokára itthon üdvözölhetünk, Niccolo!
Most nyugodtabb lennék, ha Ibramellel tartottál volna - talán nem aggódnék Érte annyira, és útközben, mint a levantei ág egyik kiemelkedő tagja, és a helyi viszonyoknak a nagy távolság ellenére is rendkívül kiváló ismerője, felkészíthetett volna Téged az itthoni viszonyokra, és a konklávén való felelősségteljes részvételre ágad képviseletében.
Ugyanakkor megértem, hogy bizonyára más utasításoknak is eleget kell tenned. Várunk itthon, és egyeztetünk a további terveid tekintetében.

A távoli rokonok szeretetével köszönt,

Emmanuel

Emmanuel Carcosa 2011.04.26. 08:57:16

@Vylhva Carcosa: amint olvastam soraid, elkezdtem numerológiai számításaimat, annak reményében, hogy ad valami támpontot. kérem a rokonokat, hogy ha valaki tud további információval szolgálni, segítse a munkát azzal is.

Artemus Carcosa 2011.04.26. 09:50:27

@Niccolo Carcosa: "...talán egy hosszabb kúra során meg tudom szabadítani őket a sérüléseiktől, ami talán még mindig jobb, mint a végleges lelki törés."

Kiszmet. Számítok rád, és mivel a saját ostobaságom kevert bajba, tartozni fogok neked, ha segítesz.

A. C.

Liliar Carcosa 2011.04.26. 10:45:12

@Humungus Carcosa: "Ellenben jó ötlet lenne a bajnokot elkérni Liliartól, hogy vezesse őket."

Szia, Humungus!

A kis házi goblinom természetesen a rendelkezésedre áll, ameddig és amilyen minőségben csak akarod. Ez a legkevesebb, amivel viszonozhatom a férjem ügyében felkínált nagylelkű segítségedet.

Puszil:
Liliar Carcosa

Ardashir Carcosa 2011.04.26. 16:04:06

Fogadott atyám pajzs volt előttem, mikor nem engedte, hogy belerángassanak a nagytanács politikai csatáiba, amiket egy őrült zászlósúr szégyenletes viselkedése robbantott ki. Tudja meg hát mindenki, hogy cserébe sújtó mennykőcsapás vagyok az ő kezében, bárki ellenében, aki fenyegetni merné. Büszkén vállalom a tartozásaimat, mert nincs annál férfiatlanabb, mint viszonzás nélkül hagyni egy rokoni szolgálatot. A jóslatot pedig meghagyom a Sejtánnak és az ő ibériai szolgáinak. Becsület vagy halál!

Ardashir Carcosa

Vylhva Carcosa 2011.04.26. 20:44:35

"amint olvastam soraid, elkezdtem numerológiai számításaimat, annak reményében, hogy ad valami támpontot."

Köszönöm Emmanuel!

Niccolo Carcosa 2011.04.27. 09:01:27

@Artemus Carcosa: Assalam alaykum Artemus. Megteszek mindent, amit tudok.

A tisztánlátás végett, a következő tükrök homályosultak el:
Aldimar, Ardashir, Deodata, Ibramel, Leonor, Paulinus és Vorvara.

A fenyegetések (legjobb tudomásom szerint):
Aldimar - vérátok
Ardashir - ismeretlen
Deodata - ismeretlen
Ibramel - tengeri rajtaütés
Leonor - a khunti erdő
Paulinus - mérgezés (?)
Vorvara - Hrisztosz

@Ardashir Carcosa: Ardashir rokon, bár te vagy a legtávolabb tőlünk, ellenségeink eléggé szervezetten csapnak most le ránk, lehet összefüggés a többi esettel. Tudsz olyan fenyegetésről, ami kifejezetten közvetlenül leselkedhet rád?

Santiago, Deodata: Nem ismerem Deodata tartózkodási helyét és útvonalát, de ha még hajón van, akkor veszélyeztetheti ugyanaz, mint Ibramelt, szárazföldön pedig lesben állhatnak valahol. Melyik valószínűbb?

@Paulinus Carcosa: Lehet, hogy Doktor Bűn nemrég... megdorgáltjai között valakinek komoly barátai voltak. Megpróbálok utánanézni a calais-i eseteknek. Kérlek vázold majd te is nekem Paulinus, hogy merre jársz, hátha abból kiderül valami.

Ne haragudjatok rokonaim, hogy ilyesmikkel terelem el a figyelmeteket a zászlósúri választásról, de minthogy én nem veszek közvetlenül részt benne, így igyekszem a körülötte felmerülő komplikációkat átlátni, hogy mikorra végére ér a konklávé, ne súlyosbodjanak el annyira ezek az ügyek, hogy legyűrhetetlen fenyegetést jelentsenek.

A vér örök!

Niccolò

Niccolo Carcosa 2011.04.27. 13:08:12

@Ardashir Carcosa: Kiegészítéskén: mármint úgy értettem, hogy a rablógyilkosokon felül, amiről még anno Belzador adott hírt.

Leonorhoz helyesbítés: a khunti erdő + a fertőzés, amit még Baba Yagánál kapott el.

Ardashir Carcosa 2011.04.28. 11:23:36

Köszönöm érdeklődésedet, Niccolo rokon, de semmi olyan veszedelemről nem tudok magam körül, amivel ne lennék képes a magam erejéből megmérkőzni. Az én tükröm olyan, mint a háború temploma volt a régi Aeternában, aminek csak békeidőben csukták be a kapuját. Háromszor tették meg a birodalom egész fennállása alatt; az én tükröm se tisztult ki ennél többször, mióta Belzador rokon megfoncsorozta.

Ardashir Carcosa

Hellehild Carcosa 2011.04.28. 11:41:39

@Ardashir Carcosa: "Tudja meg hát mindenki, hogy cserébe sújtó mennykőcsapás vagyok az ő kezében, bárki ellenében, aki fenyegetni merné."

Megtudhatnám, mire föl ez a nagy harciasság, Ardashir kuzin? Itt senki egy árva rossz szót nem mondott a fogadott atyádról, nemhogy fenyegette volna. Sőt, az igazat megvallva, inkább a te üzeneted értelmezhető fenyegetésnek.

-HH

kriles 2011.04.29. 00:21:57

Kedves Testvéreim, Carcosák!

Elnézést mindenkitől, hogy az utóbbi hetekben nem voltam elérhető, de jó okom volt rá.

Mikor meghallottam hogy Paulinus tükre elhomályosult, nem volt más választásom, és elébe siettem. Tettem ezt úgy, hogy nemcsak a palatáblámat hagytam hátra, de minden árulkodó eszközt, ami kilétemre utalt.

Mint kiderült, elővigyázatosságom hasznosnak bizonyult, és a csapda, amit Paulinusnak állítottak, akár az életét is követelhette volna. Szerencsére nem így történt, és az aljas Perault-ok nem számoltak velem.

Immár biztonságban tartunk a Foix felé, Mirdeaux irányából, és napokon belül a Carcosa kastélyban lehetünk.

Ígérem, nemsokára mindenkinek válaszolok, akik kérdéssel, kéréssel fordultak felém. Még egy kis türelem!

William

Emmanuel Carcosa 2011.04.29. 12:09:35

Kedves William!

Bár nagyon hiányoltuk megnyugtató jelenlétedet, körültekintő véleményedet, célmutató javaslataidat és bölcs tanácsaidat, valamint az Antonius-t és más antik szónokokat megszégyenítő ékesszólásodat, mégis rendkívül örvendek, hogy távolléted alatt ily hősiesen segíthetted a család kiemelkedő tagjának, Paulinus Carcosának épségben és biztonságban való érkezését, és azt, hogy elkerülje a Reá leselkedő veszedelmet. Különösen nagy tett ez, hiszen családunk nem szűnhet meg hálásnak lenni azért, mert beteljesítette mindannyiunk bosszúját Angelomachatus presbiteren, a normann ág számára pedig kiemelten fontos szerepet tölt be a dorseti lelkész, hisz az ág azon albioni részének utolsó tagja, amely legtovább megtartotta ősi hűbérbirtokait.

Sok alaptalan vád és méltatlan kritika érhet Téged, Kedves Rokon, de én soha nem vonnám kétségbe, hogy a legeredményesebbek közé tartozol, ha valahol hathatósan kell beavatkozni, főleg ha erre úgy van csak lehetőség, hogy másokat megtévesztve, titkon és lopva – vagy ahogyan Te mondanád, inkognitóban – kell fellépni. Bízom abban, hogy mindig nyugodtan számíthatunk Rád, ha ilyen alkalom adódik majdan.

Siettem magam is köszönetet mondani Neked, mert ha nem is személyes lekötelezettség ez, mint amilyen bizonnyal Paulinusé, azonban a család valószínűleg valamennyi tagjának Irántad való hálaérzetében és Miattad való büszkeségében jómagam feltétlenül osztozom.

Kérve Reád tehát a továbbiakban is Adonáj áldásait, remélve, hogy mihamarabb többet hallhat hősi tetteitekről, szeretettel vár mihamarabbi visszatértekig,

Emmanuel

kriles 2011.05.02. 14:18:08

Emmanuel!

Kétértelmű megjegyzéseidet kezdem unni. Ha ezzel az a célod, hogy ellehetetleníts, megszégyeníts és megalázz, hát jól vigyázz, mert könnyen megütheted a bokádat.

Persze gyorsan visszakozol majd, hogy te nem is úgy értetted... Hát persze!

Megtanultam a sorok között olvasni, és a te leveled sorai között őszintét, igazat vagy önzetlent nem tudok felfedezni.

Fejezd be, mert ezzel csak ártalmára vagy a családnak!

William

Emmanuel Carcosa 2011.05.02. 15:41:02

William Carcosa!

Mindenekelőtt leszögezem, hogy eszem ágában sincs visszakozni: szavaim pontosan azt tükrözik, amit gondolok, így őszinteségem nem kérdéses. Bizonyos vagyok abban, hogy szavaim minden kétértelműsége ellenére teljesen egyértelmű a mondanivalóm. Annál is nyugodtabban merek így fogalmazni, mert egy zászlósúr-aspiráns esetében bizony remélem is, hogy meg tanult olvasni a sorok között, és ezt is tisztelem Benned.

A szavaim igazak, mert soraim tartalmát cáfolni – úgy gondolom – nem tudod, hisz csak konkrétumokat írtam le. Önzetlenséget pedig nem színlelek – önző vagyok, amennyire csak a család egységének megtartása mellett ez lehetséges, és nem is kívánom azt a látszatot kelteni, mintha másként lenne. Még ebben is őszintébb vagyok, mint oly sokan közülünk.

Hogy ezzel az lenne a célom, hogy ellehetetlenítselek, megszégyenítselek és megalázzalak? Vélheted így, nem vitatom. Én jobb szeretek azzal hízelegni magamnak, hogy az egyik tiszteletreméltó zászlósúr aspiránst kihívás elé állítom, őszinte érdeklődéssel várva, hogy milyen mértékben sikerül felmérni a szituációkat, és minő módon kívánja megoldani a helyzeteket. Ezt tettem első alkalommal is, amikor megkövetésemre kértelek fel, és ezt teszem most is, amikor – szerény képességeim szerint – teher alá helyezem a pálmát, vagy legalábbis azt, aki fut érte. Önző cél vezet ebben is: szeretném, ha a közeljövőben a legalkalmasabb jelölt kerülne a család élére, mert az Ő erőssége erősíti a családot, és azon belül engem is.

Nos, a fenyegetés, amellyel reagáltál, nem a legmeggyőzőbb megoldás, de ez csak személyes véleményem. Elfogadom, tiszteletben tartom a reakciódat, és igazad van: nincs is okom tovább folytatni, mert pontos és egyértelmű választ kaptam magam is az engem eleddig kínzó alkalmasságodat érintő kérdésre.

Végezetül már csak egyetlen párhuzamot vagyok kénytelen vonni: azt írtad, hogy ártalmára vagyok a családnak azzal, hogy szavaimmal döntési és reagálási kényszerbe hozlak, mint jelöltet. Félek, hogy ezen szavaid nem pusztán felettem törnek pálcát, hanem afelett is, aki ugyanilyen módon (természetesen a család egyetemes érdekében) ha bölcsebben, stílusosabban és nagyobb rutinnal is, mint én, de hasonló módon hozta döntési és reagálási kényszerbe a mára névtelenné lett hajdani zászlósurat, hogy a család erejét tesztelje az esetleges leggyengébb láncszem kiszűrésével.

Ha mindezek mellett, felett és után úgy gondolod, hogy fenyegetned kell, szubjektív okok miatt haragudnod és a család érdekében való fáradozásaimért felelősségre vonnod, természetesen tiszteletben tartom a becsületed megőrzéséhez való jogot.

Kérve Reád ettől függetlenül is Adonáj boldogító áldását, maradtam szerető rokonod,

Emmanuel Carcosa

kriles 2011.05.02. 16:25:58

Emmanuel!

Álságos magyarázat mindez. Győzködd csak saját magad, és mindenkit, aki beveszi ezt a sok maszlagot. Ha tesztelnél, mint jelöltet, akkor tesztelnéd azokat is, akik szintén jelöltek. De érdekes módon, őket nem állítod pellengérre!

Mi ez a kitüntetett figyelem?

Megmondom én neked! Azon dolgozol, hogy egy gyengekezű családfő mellett tovább csináld a kis üzelmeidet. A névtelen mellett ezt megtehetted, és azon vagy, hogy továbbra is megtehesd. Nem tetszik, hogy van valaki, akit nem tudsz ajándékaiddal és mézesmázos szavaiddal elbódítani!

Párhuzamod pedig erősen sántít. Evoryn hitt abban amit tett, és mindazt a családért tette, te viszont csak is önmagadért teszed, nem kímélve sem istent, sem embert, sem a családot. Gyalázatos!

Kíváncsi vagyok, meddig vagy még hajlandó elmenni? Kóstolgass csak tovább, de ne csodálkozz a következményeken!

William

Niccolo Carcosa 2011.05.02. 17:20:09

@William Carcosa: Drága William,

nagyon sajnálom, hogy Emmanuelnek ilyen gyorsan forog a pennája, de én a könyveim és egyéb leveleim közepette ritkán tudok csak rápillantani a palatáblára. Kuzinom, én sokban egyetértek Emannuellel, így nem ismétlem el a szavait, de mindazonáltal hálás vagyok neked azért, hogy felvetetted egy gondolat fonalát, amit továbbvihetek.
Mielőtt azonban folytatom, kérlek vedd figyelembe: én nem szavazok a konklávén, s éppen azért, mert úgy ítéltem, hogy részemről ez a legfelelősebb döntés.
William, őszinte leszek veled: ha lehetőségem lett volna többet tenni a családért eleddig, és olyan érdemeket szereztem volna, amik feljogosítanának erre, akkor én is így próbálgatnálak téged. Sajnos a sors úgy hozta, hogy a család érdekeit mindeddig csak úgy szolgálhattam, hogy önmagamat gyarapítottam hatalomban és erősségben, adja Krisztus, hogy innentől százszoros kamatot fiaddzon mindez a családnak.
S én éppen ugyanazért cselekednék így, mint Emmanuel: hogy a lehető legpontensebb zászlósúr kerüljön a család élére. S most bocsánatot kérek minden rokonunktól, de demagóg leszek.
Engem nem érdekel, hogy személyében ki a zászlósúr. Engem az érdekel, hogy képes-e eleget tenni a feladatának? Képes-e összefogni a családot, kiaknázni az egyes tagokban lapuló lehetőségeket? Képes-e erőforrásaink helyes felhasználásával csapást mérni ellenfeleinkre, képes-e megbosszulni eleinket? S főleg: képes-e kivezetni minket abból a krízisből, amiben vagyunk?
Kuzinom, én azt akarom, hogy minden diVega anya inkább a bölcsőben fojtsa meg szeretett gyermekét, mintsem, hogy kitegye a Carcosák bosszújának. Én azt akarom, hogy Istevan diVega önként dőljön a kardjába, mintsem, hogy veresége szégyenében kelljen élnie. Én azt akarom, hogy Forgione diVega önmaga alatt rakjon inkább máglyatüzet, mintsem, hogy a mi mágiánk rohassza el a testét és a lelkét. Ezt akarom és még ennél is többet, ha másért nem is, hát azért, hogy egy napon a diVegák erősebben térjenek vissza, mint annakelőtte voltak, és újra megvívhassunk velük. De ez már filozófia, aminek semmi köze mindehhez, nemde? S még egyszer, bocsánat a fentiekért, csupán a helyes értés végett mondom: e szavak formálásban engem indulat nem vezet. Tényleg ezeket célom megvalósítani.
S reád visszatérve William kuzin. Hogy miért nem próbálgatnám például én Evorynt, Eibont vagy Leonort? Kuzin... Eibont, a Kapuőrt, ugyan minek? Evorynt, aki a legtöbbünk életét mentette meg akkor, amikor még pelenkában totyogtunk? Leonort, akihez már akkor rettegve imádkoztak a rusz parasztok, mikor mi még kósza gondolatok sem voltunk?
Félre ne érts: nem vitatom, hogy te legalább olyan potenciális családfő vagy, mint ők. Sőt, talán egy vonatkozásban valamicskét a te oldaladra billen a mérleg nyelve, sokkal inkább e kor szülötte vagy, mint ők. Talán te jobban érzed e kor lüktetését, talán te tudnád elvezetni mindahhoz a családunkat, ami megilleti. A Névtelen is e kor szülötte volt, ő alkalmatlan volt rá, te talán nem lennél az, azonban családunk idősebb generációja úgy látja, hogy most nem akarják átadni fiatalabbnak a kormányt – legalábbis ezt mutatja a jelentkezésük, de ki tudja, hisz előttetek még a szavazás –, én csak néhai atyám szavait intézném hozzád William: Carcosák vagyunk, nincs közöttünk helye a gyengéknek. Kuzinom, én téged ismerlek a legkevésbé a jelöltek közül. S azt látom e kevésből, hogy te kalandor vagy, amivel semmi baj nincs, mert a tapasztalás által csak bölcsebbek leszünk. Mi levanteiek csak tudjuk, hisz mindannyian osztozunk a kalandozásra való hajlamban. Azonban az sem kizárt, hogy már készen állsz és a te erőd kell a családnak. Megmérkőzöl a többiekkel és meglátjuk.

Azonban, ha már itt elvérzel, ott hogyan győzhetnél?

Kuzinom, ne láss ott ellenséget, ahol nincs. Emmanuel önző, pont annyira, mint maga is mondta. Mint mindannyiunk, ezért vagyunk Carcosák, hatalomra vágyunk, ki így, ki úgy. William, azt is olvastam szavaidban, hogy osztod azon ideálokat a zászlósúri címről, amiket én is magam előtt látok. Én a család nevében remélem, hogy az kapja e címet, aki a legalkalmasabb reá és őszintén remélem, ha te vagy az, akkor elnyered.

S elárulom neked: magam is indulni fogok egy másik címért, amire a legalkalmasabbnak gondolom magam. S, ha egy idősebbel fogom érte versenyben találni magam, éppen úgy kívánom, hogy megméretessek és méltóbbnak találtassak.

Kívánom, hogy ne kísérjen se áldás, se szerencse a versengésben William, hanem önerődből tudj nyerni!

Szerető rokonod:

Niccolò

Emmanuel Carcosa 2011.05.02. 17:26:12

William!

A kitüntetett figyelmem Irántad tagadhatatlanul személyes indokú, és – vedd tudomásul – nem tartozom magyarázattal, mi az oka annak, hogy másokat nem kívánok különösebben „tesztelni”, ahogyan Te fogalmazol. A kérdésed ugyanakkor az volt, Veled miért teszem, de látom, veszed magadnak a jogot, hogy – valós indokaimra való tényleges kíváncsiság nélkül – eldöntsd, miért is.

Gyalázatos lenne, amit teszek? Elfogadom a véleményed, vagyis azt, hogy gondolhatod így, bár azt nem, hogy ennek alapja lenne. Azt, hogy gondolhatod így, kénytelen vagyok elfogadni, mert ez az alapja annak, hogy én is mondhatom: gyalázatos, elfogadhatatlanul gyalázatos, hogy engem vádolsz aljassággal, s kérsz számon, míg Te vindikálod magadnak a jogot, hogy úgy állíts be, mintha személyes gesztusaim rokonaim felé alattomos szándékot lepleznének, s úgy beszélj tetteimről, mintha Te lennél legjobb ismerője azok okainak.

Valóban gyalázatos, ha ki mered mondani, hogy nem hiszek a tetteimben, hogy önző lennék, hogy sem embert, sem családot sem Istent nem tekintek. Ha olyan aljas lennék, mint feltételezed, még meg is köszönhetném, ha azt sugalmazod, hogy jó rokonaim eszén nagy aljasságomban túljárhatok mérhetetlen eszem révén, mert oly balgák, hogy nem tudják megkülönböztetni a rokoni érzületet, családi elkötelezettséget és felelősségtudatot az aljas megvezetési szándékoktól. Félek ugyanakkor, nem engem értékeltél ezáltal értékemen felül…
…inkább azokat értékükön alul, akiket ezzel összefüggésben velem – ha névtelenül is – de kapcsolatba hoztál. Mint ahogy akkor sem csak és elsősorban rólam állítottál ki minősítést, amikor azt feltételezed személyemről, hogy lejáratni igyekezlek, mert önző, aljas és alattomos céljaim elérése érdekében, a család helyett magamat szolgálandó, gyenge zászlósurat szeretnék a család élén látni. Jól mutatja alaptalan önhittségedet, hogy a többi jelölttel szemben magadat tartod erősebb kezűnek, aki jobban átlátja családellenes ármánykodásaimat és meg is tud majdan fékezni, míg őket potenciálisan gyenge kezűnek állítod be, akiket képes lennék marionett-bábúként mozgatni.
Nem hiszem, hogy fel tudnál mutatni valamit tetteimben, ami erre, vagy ilyen szándékra utalna, de nem vitázom Veled, a józan ész és érvek most, ebben a felhevített érzelmű időszakodban nem segítenének, attól tartok.

Mindegy is. Vedd tudomásul: én minden szavamra ügyeltem, s próbáltam kedves és diplomatikus lenni, de Te voltál az, aki tetteim mögé – méghozzá durva szavakkal kimondottan – aljas szándékot vetítettél, aki azt sugalmazod, hogy családunk nagyjait és tapasztaltjait szerény képességeim ellenére megtévesztem és elbódítom, ráadásul rossz szándékkal és családunk romlására törve, hogy az egyetlen ellenem sikeresen fellépni tudó jelöltet, azaz Téged kiüsselek a nyeregből. Most én mondom: gyalázatos! Nem én kóstolgatlak, hanem Te vagy sértő és lekezelő, de vedd tudomásul: fenyegetéseid nem fognak megfélemlíteni, és nem fogom eltűrni, hogy olyasmivel vádolj, amiben ártatlan vagyok. Tudom, nagyobb vagy családunk nagyjai szemében, előrébb állsz a megbecsülés sorában és erősebb vagy minden téren, mint én, de rokonod vagyok, és nem szerviensed, akármilyen nehéz is ezt elfogadnod.

Álságos vádaskodás mindez. Győzködd csak saját magad, és mindenkit, aki beveszi ezt a sok maszlagot. Én hiszek igazamban és ismerem becsületes szándékaimat – és nem félek kiállni azokért, még akkor sem, ha nem feledem azt, amit az előbb Rólad, és vitathatatlan felettem állásodról írtam. Ha ezt a helyzetet és hozzáállást részemről elfogadni nem tudod, holott becsülnöd kellene, akkor valóban mindkettőnknek számolni kell majd a következményekkel. Neked nem kell félned, mert Melletted áll a személyes erőfölény és a harci tapasztalat, s nekem sem, mert mellettem áll az igazság és az Úr!

Nem kívánok viszályt a családban eme nehéz időkben, így eltekintek a polémiától a konklávé időszakára, annak végeztéig nem kívánok sem nagybecsű Személyedről, sem méltatott Személyeddel beszélni. Nem török Feletted pálcát, sem Éretted lándzsát – beszéljenek céljaidért tetteid. Mondanivalóm így is nyilvánvaló, mert az ékesszólás díját a hallgatás is elnyerheti.

Emmanuel

kriles 2011.05.03. 16:34:21

Emmanuel!

Minden szavam komolyan gondoltam, amit megmondtam azt megmondtam!
Ha csak egyetlen Carcosának is felnyitottam a szemét, az megér minden szenvedést, átkot, büntetést vagy bármit, amivel sújtanak vagy sújtani akarnak kijelentéseimért.
Hiszek igazamban, és eszem ágában sincs visszavonni, átfogalmazni vagy mellémagyarázni kijelentéseimet.

Örülök ugyanakkor, hogy a viszályt nem kívánod tovább szítani, és belátod, hogy a család érdekei azt diktálják, hogy hallgass! Hát legyen is így! Én viszont, pont a család érdekei miatt nem ígérhetek ilyet!

William

Vylhva Carcosa 2011.05.05. 15:55:10

Örülök, hogy sikerült megmenekülnie Paulinusnak az őt fenyegető veszély elől!
Remélem, Ibramel te is hasonlóan eredményes leszel a jósálmom ismeretében, és a segítséget nyújtó családtagoknak köszönhetően!

Emmanuel Carcosa 2011.05.10. 17:25:58

@Vylhva Carcosa: Kedves Húgom! Már csak kettőt kell aludni, és beérnek számításaim, hogy érdemes-e tennünk valamit a védelme érdekében, vagy magának kell megküzdenie a saját múltja démonaival, és mi Rigorellel és Niccolóval csak imádkozhatunk-e Érette.

Emmanuel

Vylhva Carcosa 2011.05.10. 17:43:04

Bizakodom, és köszönöm Emmanuel!

Paulinus Carcosa 2011.05.13. 19:50:09

Legyen meg az Úr akarata! Minden, ami történik velünk, előre elrendeltetett; hamis imákkal és tévelygő praktikákkal nem tudjátok befolyásolni az Ő hatalmas rendelését.

Emmanuel Carcosa 2011.05.13. 19:56:15

Családon belül nem nyitok teológiai kérdésekben vitát, így csak hálát adok szabadulásodért, Paulinus. Hallelujah!

Paulinus Carcosa 2011.05.13. 20:10:30

Áldott legyen az Úr, a Seregek Ura! Hőn és tántoríthatatlanul remélem, hogy szándékában áll rányitni a szemedet az Ő igazságára, és kivezetni téged az Ő egyfia alávaló gyilkosainak örökösei közül! Imáim veled vannak, Emmanuel rokon. Halleluja!

Santiago Carcosa 2011.05.22. 19:26:25

Vorvara és Rufio Carcosa, valamint Hrisztosz DiVega kisebb komplikációk után partra szállt Eaux-Mortes-ben.

Köszönet illeti az Urgell családot, amiért ennek érdekében rendelkezésünkre bocsátotta a Santa Cruz-t.

Santiago Carcosa

Santiago Carcosa 2011.05.22. 19:58:12

Leonor: köszönöm, hogy megfontoltad, amit írtam, és így arra kérlek, személyes bocsánatkérésedet Deodatának tolmácsold. Emellett magam is belátom, Milagros nagyasszony említésével túllőttem a célon, amiért egyelőre csak írásban, de alkalomadtán személyesen is bocsánatodat kérem.

Santiago

Emmanuel Carcosa 2011.05.23. 14:54:41

Kedves Rokonaim!

Sietek tájékoztatni valamennyiőtöket, hogy újsütetű kedves ismerősömnek, Rocamadour márkinak egészsége sajnálatosan megromlott, s kénytelen volt kérni Őfelségétől, hogy járuljon hozzá ahhoz, hogy teljesen elgyengült testét kúrálandó vidéki birtokaira vonuljon vissza, amely kérés végül kegyes fogadtatásra talált.

Szívemen viselve a márki sorsát, igyekeztem megkönnyíteni számára az önkéntes remeteséget, így - bár sanyarú anyagi helyzetemre való tekintettel csak nagyon szerény összegben, de - méltányos ajánlatot tettem címeire, tekintettel arra, hogy délvidéki birtokairól az azokkal járó kötelezettségeknek úgysem tudna eleget tenni. Felebaráti szeretet vezérelt a jótéteményre, így - mint most értesítettek - Őfelsége engedélyével egyezségünk megköttetett. (Eleinte még felmerült a márkiban, hogy Olgerome vikomt, a fia venné át helyét az udvarban, azonban - mily nehéz terhekkel sújtja a sátán Adonai vlasztottjait Jób óta is - kiderült, hogy ez a kórságos nyavalya örökletes lehet, mert a vikomton is kiütöttek jelei, így nem volt más választásom, mint rájuk erőltetni szinte a rám oly jellemző haszid lelkülettel segítségemet.)

Ez azonban azt jelenti, hogy míg a Királyi Tanács tagjaként még megtehettem, hogy hosszan távol tartózkodom az udvartól, mostantól "a királyi öltözéktár főintendánsaként" és "a király környezetének első nemesuraként" kötelességem lesz időm java részét az udvarban tölteni, így amint eldőltek a személyi kérdések, azonnal vissza kell térnem Paradysbe - kisebb Rennes-i kitérővel.

Kérem udvarbéli munkámhoz és az új rezidenciáink berendezéséhez is segítő javaslataitokat.

A vér örök!

Declan Carcosa 2011.05.23. 19:19:32

"Öltözéktár"? Az ruhát jelent, nem? Akkor pucérra az összes zsíros seggű nemesúrfit, és deresre velük! Aki nem tud ellenállni a foglároknak, az megérdemli! [öblös nevetés] Ha én egyszer eljutok abba a híres-neves Paradys-be, kuzinok!

Emmanuel Carcosa 2011.05.23. 19:32:26

Kedves Declan!

Örülök, hogy jó a kedved, és annak ellenére, hogy most a pucérra vetkőztetett nemesúrfik zsíros segge és a velük pajzánkodó foglárok képe mozgatta meg a fantáziádat (bár tudom, otthon könnyebb dolgod van, mert a kiltet csak fel kell hajtani), jelezném, hogy a tisztséggel járó pontos feladat a király ruhatárának naprakészen tartásával kapcsolatos tevékenység, amit lelkesen fogok intézni, bölcsen tékozolva a királyi kincstár aranyait beszállító hitsorosaim gazdagítására.

Leonor Carcosa 2011.05.25. 16:22:23

@Santiago Carcosa: Rendben van, Santiago, úgy lesz, ahogy kívánod. Örülök, hogy nem mentünk csinnbe a részeg beszólásom miatt, ami valóban nagy baromság volt a részemről. Amúgy meg én is kibaszottul hálás vagyok neked, amiért kihúztad Vorvara és Rufio seggét a szarból a hajótörésük után.

Vorvara Carcosa 2011.05.25. 16:38:50

Igen, köszi, Santiago; különösen az a momentum volt igen szép, amikor az összes tántorgó élőhalottat előparancsoltad a partra, ahol Emmanuel zsidó harcosai várták őket evezőlapátokkal felszerelve. Ezek a régi zsoltárok igazán vérpezsdítőek: "Megnövesztem Dávidnak hatalmát; fáklyát szerzek az én felkentemnek; ellenségeire szégyent borítok, rajta pedig az Úr koronája ragyog." Ami később történt, a kalózok elhagyott rejtekhelyén, azt őszintén szólva nem igazán tudtam követni, ahhoz túl gyorsan daráltad azokat a falakból előbukkanó szellemeket. De mondom, határozottan szép volt.

Rigorel bácsi: Ne haragudj, de most, hogy megszabadultam ettől az idióta DiVegától, semmi kedvem több időt tölteni a közelében. Ha el kell csavarni a fejét, keress a feladatra valaki mást.

Belzador: Köszi szépen a mandragórákat! Nagyon cukik!

Vorvara Carcosa

Paulinus Carcosa 2011.05.25. 16:44:19

Megnyitotta az Úr az én pogányságban tévelygő drága húgom szemét, és szent énekeket csalt az ő ajkára!

Paulinus Carcosa 2011.05.25. 16:48:45

@Emmanuel Carcosa: "...Rocamadour márkinak egészsége sajnálatosan megromlott... Eleinte még felmerült a márkiban, hogy a fia venné át helyét az udvarban, azonban ... kiderült, hogy ez a kórságos nyavalya örökletes lehet, mert a vikomton is kiütöttek jelei..."

Életének napjai kevesek legyenek, és a hivatalát más foglalja el!
Fiai legyenek árvákká, a felesége pedig özveggyé!
És bujdossanak az ő fiai és kolduljanak, és elpusztult helyeiktől távol keressenek eledelt!
Foglalja le minden jószágát az uzsorás, és idegenek ragadozzák el szerzeményeit!
Vesszen ki az ő maradéka: a második nemzedékben töröltessék el a nevök!
Mindenkor az Úr előtt legyenek, és emlékezetök is vesszen ki e földről!

Rigorel Carcosa 2011.05.25. 17:39:38

Foganatosítsam, fiaim? Rocamadour márki épp eléggé méltatlan viselkedést tanúsított hozzá irántunk, amikor vonakodott első felszólításra feladni egy olyan udvari hivatalt, amelyre egy vérbeli Carcosa alapos joggal, mentális és fizikai fakultásai teljes birtokában igényt formált.

Emmanuel Carcosa 2011.05.25. 18:47:09

Az ilyenek megítélésében mindig is a te véleményed a mérvadó, Rigorel bátyám, mint ahogy a Tiéd a felelősség is - én csak elfogadni tudom bölcsességedet. Megteszem magam is a szükséges intézkedéseket...

Rigorel Carcosa 2011.05.25. 19:33:49

A méltánytalanság megtörtént, a felelősséget tehát vállalom. Minél többet tudsz törleszteni világi módszerekkel, Emmanuel öcsém, annál kevesebb tennivalója marad a mágiámnak - vagyis annál pusztítóbb erővel fejti majd ki a hatását.

Paulinus Carcosa 2011.05.25. 19:37:15

És ha én is kivenném a részemet a méltó büntetésből? Doktor Bűnnek három arca tevékeny Paradysnek, a bűnök és az erkölcsi fertő gyalázatos városának közvetlen körzetében. Nem kerülne nagy fáradságomba akcióra utasítani őket.

Emmanuel Carcosa 2011.05.25. 19:38:01

Mindent megteszek, hogy ne okozzak csalódást :)

Rigorel Carcosa 2011.05.25. 19:39:45

@Paulinus Carcosa: Amennyiben tevékenységedet szigorúan összehangolod az Emmanuelével, és nem akadályozzátok, hanem segítitek egymást dicséretes buzgalmatokban, nem látom akadályát az együttműködésnek, Paulinus öcsém.

Paulinus Carcosa 2011.05.25. 19:45:22

Az igazság útját választottam, Uram; a te ítéleteid forognak előttem;
Vezérelj a te parancsolataidnak útján, mert gyönyörködöm abban;
Fordítsd el az én szemeimet, hogy ne lássanak hiábavalóságot; a te útadon éltess engem;
Hogy megfelelhessek az engem gyalázónak; hiszen bizodalmam van a te igédben!

Esperanza Carcosa 2011.05.25. 20:11:15

Illő és ékes tovaűzni, ha támad a vétek,
Járj csak a jó úton, bölcs az erénykövetés!
Züllöttek kéjének örülni, bizony, nem erényes,
Ám kimaradni se jó, tépjen a bűn keze bár.

Leonor Carcosa 2011.05.25. 20:39:14

@Vorvara Carcosa: "Rigorel bácsi: Ne haragudj, de most, hogy megszabadultam ettől az idióta DiVegától, semmi kedvem több időt tölteni a közelében. Ha el kell csavarni a fejét, keress a feladatra valaki mást."

Semmi baj, Vorvara, nem kell többet avval a fekete melákkal édelegned. (Bár kemény fiú, azt meg kell hagyni: Rufio azt írta nekem, hogy puszta kézzel tört ki egy vasalt tömlöcajtó mögül.) Mint a szeniorod, szívemen viselem a gondjaidat, és már ki is választottam számodra az ideális vőlegényt, akivel boldog egyetértésben élhettek a világ legfájintosabb lepratelepén.

Leonor Carcosa

Niccolo Carcosa 2011.05.28. 20:36:46

Salvete sodales,

én sem fogok Hrisztosszal enyelegni, de ennek ellenére bízzátok nyugodtan rám. Jeleztem de Mayerne doktornak, hogy azonnal vegye a kastély felé az irányt és hozza magával a műszereit is. A DiVega bőséges forrása az életerőnek és egészen biztosan nem fogja bánni, ha néhány kristályt feltöltünk az energiáival, hogy később másoknak lehessen velük segíteni, és higgyétek el nekem, a mandragórák pesztonkázása után Hrisztosz igazi felüdülés.

Santiago rokon, tudod amikor kuzinjaink könnyed hévvel bizonygatták, hogy egymagad obliterálni tudnád Dastardi katonáit, akkor némi szkepticizmussal fogadtam a dolgot. Most sem gondolom bölcs ötletnek, hogy egyedül állj ki ellenük, de azt hiszem Dastardi igen nagyot nézne, amikor látna téged kaszásként aratni a katonái sorát. Minden elismerésem.

Paulinus, hogy lásd, lelkemtől nem távoli az irénizmus: le vagyok nyűgözve, hogy milyen heves lángot gyújtottál a hugenotta szívekben. A Societas frank közösségén belül máris híreket hallottam szárnyra kapni valamiféle „eszelős eretnekről, aki önbíráskodva ártatlan frank polgárokat öl”, aki „maga a Sátán lehet fekete gúnyában, hisz több városban is látták pokoli köpönyegét lebegni a sápadt hold előtt, miközben velőtrázó kacajjal…” etc. a frátereknek hajlamos kicsit meglódulni a fantáziája, amikor a Sátánt kell ábrázolni és nyilvánvalóan nem értik nemes törekvésed.

Paradys igen nagy város – és egyre csak nő – csodálatosan elfér benne néhány Doktor Bűn, Paviano is oda pályázik, azt hiszem, nem kell tartanunk az unalomtól…

Paulinus Carcosa 2011.05.28. 21:29:55

Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos.

Ki elhívom napkeletről a sast, messze földről tanácsom férfiát; nemcsak szóltam, ki is viszem, elvégezem, meg is cselekszem!

Hallgassatok reám, kemény szívűek, akik távol vagytok az igazságtól!

Elhoztam igazságomat, nincs messze, és az én szabadításom sem késik, Sionban lészen szabadításom és Izráelben dicsőségem.

Niccolo Carcosa 2011.05.30. 16:48:38

@Paulinus Carcosa:
A ki titkon rágalmazza az ő felebarátját, elvesztem azt; a nagyralátót és a kevélyszívűt, azt el nem szenvedem.
Szemmel tartom a föld hűségeseit, hogy mellettem lakozzanak; a tökéletesség útjában járó, az szolgál engem.
Nem lakozik az én házamban, a ki csalárdságot mível; a ki hazugságot szól, nem állhat meg szemeim előtt.
Reggelenként elvesztem e földnek latrait, hogy kigyomláljak az Úrnak városából minden gonosztevőt.

Amen

Örülök Paulinus, hogy többé-kevésbe közös nevezőn vagyunk, így engedj meg nekem két felebaráti tanácsot:

Tényleg lenyűgözően dús talajra lelt a devotio magva, amit elültettél a frank hugenották szívében, de ezt az országot eleget tépázta már vallásháború, nem lenne kívánatos újraszítani a lángokat.

Másrészt nem feltétlenül Rocamadour márki az, aki ellen ilyen elánnal kellene az Úr jogos haragját fordítani, ha ugyanabban a városban van Johannes Fulminator, ki mindeddig megtorolatlanul úszta meg családunk ellen elkövetett gaztetteit. Vagy te nem így látod?

A magam részéről ezt a prédát akarom kiterítve látni Paradysben, s igazán örülnék, ha Doktor Bűn, vagy A Doktor Bűn segítőm lenne ebben és nem ellenlábasom. Már kitaláltam egy egészen különleges cella intallációt Herr Fulminatornak és nagyon szeretném vendégül látni benne, aztán mikor már nyáladzó, halálért könyörgő roncs lesz belőle, átadhatjuk testét a tudománynak, koponyáját meg Humungus Fekete Tölgyének.

Amen.

Emmanuel Carcosa 2011.10.18. 13:31:55

Az ügyvezető zászlósúrnak.

A család érdekében végzett munkámat, azaz a pénzügyek irányítását, a bevételek biztossá és rendszeressé tételét, valamint a hiány csökkentésének feladatát eleddig örömmel és szívesen láttam el. Most azonban, hogy egészségem megrendült, és várhatóan hosszas lábadozásom ideje alatt nem tudnék ezen feladataimra olyan nagy és osztatlan figyelmet fordítani, mint aminőt az megérdemel és megkíván, kénytelen vagyok az általam áttekintett és a mai napig rendbe tett teljes gazdasági könyvelést, záróegyenleget és jelentést Neked, Rigorel, mint ügyvezető zászlósúrnak eljuttatni, azt kérve, hogy Konrád atyával, vagy más, általad választott személlyel az megvizsgáltatni és elfogadni szíveskedj, hogy azután megnevezhesd azt az alkalmas és méltó személyt, aki e feladatok végzését a továbbiakban is intézheti. Most, hogy a rendelkezésre álló kereskedelmi lehetőségeket működő rendszerbe foglaltam, ez már csak józan észt és elemi intelligenciát kíván, ráadásul van is olyan kuzin, aki bizonyos abban, hogy e feladatot nagy rendszerező képességgel tudja végezni, pontos feljegyzések készítésével.

Lábadozásom idején is olyan tisztelettel, mint azt követően,

Emmanuel

Rigorel Carcosa 2011.10.18. 13:46:21

Szolgálatkészséged dicséretes, Emmanuel öcsém. Mivel a család pénzügyeinek intézésében hagyományosan mindig az izraelita ág járt elöl, döntésem meghozatala előtt feltétlenül ki fogom kérni nagybecsű unokafivérem, Mordechai Carcosa, az outrémeri szenior véleményét.

Rigorel Carcosa

Mordechai Carcosa 2011.10.18. 14:26:08

Amennyiben drága fiam egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy a továbbiakban a tőle megszokott lelkiismeretességgel és állhatatossággal képviselje a család pénzügyi érdekeit, vagyok bátor az ügyvivő zászlósúr figyelmébe ajánlani elsőszülöttemet, Jezabelt. Készen áll az óhazába költözni, hogy személyesen vegye kézbe a központi ügyvitelt. Mivel azonban távozása igen meggyengítené családunk sokfelől veszélyeztetett pozíciót a Közel-Keleten, azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulnék Benjamin fivéremhez, hogy amennyiben a közjó érdekében le kell mondanom Jezabel leányom szolgálatairól, visszatérésekor hozzon magával néhány ifjabb rokont a levantei ágból tengerentúli bástyáink megerősítésére.

Mordechai Carcosa

Benjamin Carcosa 2011.10.18. 14:45:52

Hmmm, tessék? Persze, persze. Pavianót szívesen magam viszem, a derék pogányokra igazán ráfér már egy kis kulturálódás. És Furorét is, ha van hozzá kedve: ügyes kislány, nagyon ért a roston sütéshez és a flambírozáshoz. Arról már rég leszoktam, hogy Artemus fiammal bármiféle eszmecserét folytassak, mindig a hittel meg a hűséggel jön nekem, és közben elcsapja a gyomrát a sok vacak kajával, de őt is meg lehet kérdezni bátran, szépen fejlett kötelességtudata van.

Jó étvágyat kíván az ebédhez:
a ti Ben bácsitok

Furore Carcosa 2011.10.18. 15:03:06

Ha nem nagy gond, Ben bácsi, én inkább maradnék. Még csak most kezdek igazán berendezkedni a kuckómban, és elég sok a tennivaló. De beszélek majd a lányokkal a többi ágból, hátha akad közöttük vállalkozó szellemű.

Puszil:
Furore

Vorvara Carcosa 2011.10.18. 15:20:16

Leonor néném,

én nem akarok hülyeséget beszélni, a jegyzőkönyvnek is valahol már a harmadik oldalán elvesztettem a fonalat, neked szólok, aztán majd megmondod hogy legyen: egy kicsit már unom magam itt, a mandragórák is tűrik a szárazságot, osztán ott keleten hagyománya van ám a leprának.

Cupp mindenkinek:
V.

Leonor Carcosa 2011.10.18. 22:40:49

@Vorvara Carcosa: Eredj csak, ha akarsz, amint vége a zászlósúri választásnak. Megérdemelsz egy kis szórakozást, mielőtt férjhez adlak. Utána egy darabig úgyse lesz rá lehetőséged, míg be nem töröd a hites uradat. Mi azért még egyszer megvizitáljuk majd őt Humungusszal, hogy előkészítsük neked a terepet.

Leonor Carcosa

Evoryn Carcosa 2011.10.19. 15:50:40

Drágáim!

Amit Robert d'Eu gróf művel mostanában, az egyre bosszantóbb. Azt hiszem, itt az ideje, hogy a körmére nézzünk. Minden normann kuzint szeretettel meghívok az ági tanácsba, hogy meghányhassuk-vethessük, mi a teendő.

Szeretettel csókol titeket:
Evoryn Carcosa

kriles 2011.10.20. 14:28:38

Drága Néném!

Ott leszek. Van mit megbeszélnünk, és nem csak d'Eu grófja ügyében.

Remélem, hogy Hellehild is jön?!

William

Hellehild Carcosa 2011.10.20. 20:55:25

Mind ott leszünk, William, méghozzá személyesen. Időtlen idők óta először Paulinus is.

-HH

Paulinus Carcosa 2011.10.21. 00:11:39

Akkor elméne Jósafát és az ő népe, hogy azoknak jószágait megzsákmányolják, és találának nálok temérdek gazdagságot és a holttesteken drága szép ruhákat, melyeket lefosztának rólok, oly sokat, hogy alig vihették el, és harmadnapig kapdosták a zsákmányt, mert felette sok vala.

Evoryn Carcosa 2011.10.21. 21:51:38

Drágáim!

Az ági tanácson úgy határoztunk, elsimítjuk ezt a csúnya félreértést d'Eu gróffal. Minek torzsalkodjunk egymással? Legyen végre béke és harmónia! Úgy döntöttünk, hogy nyilvános baráti látogatást teszünk nála, mi normann Carcosák, együtt mindannyian, s jó szándékunk és engedékenységünk jeléül felajánljuk neki Hellehild húgom kezét. Biztos vagyok benne, hogy örömmel fogadja majd a küldöttségünket: ilyen nagyvonalú békejobbot igazán nem utasíthat vissza anélkül, hogy súlyosan meg ne sértené a családunk méltóságát.

Mindenkit csókol:
Evoryn nénétek

Vylhva Carcosa 2011.10.21. 21:57:10

Ben bácsi, és Ibramel!

Én örömest mennék a dél-keleti vidékekre; úgyis arra húz a vérem.
Természetesen, nem egymagam döntök ebben, azonban szándékom kifejeztem.

Vylhva C.

Niccolo Carcosa 2011.10.21. 23:21:30

@Evoryn Carcosa: Mintha csak donna Julia Caligari bölcs szavait hallottam volna. Az évek alatt ő is nagy tapasztalatra tett szert abban, hogy éppenúgy osztozzék a kiházasított hölgyrokonok örömében, mint adott esetben a fiatalon özvegysorsra jutottak bánatában.

Szerencsés utat, remélem örömhírt jegyezhetek majd a krónikába d'Eu grófnál tett látogatásotok után.

A vér örök!

Niccoló

Marynyth 2011.10.22. 00:21:37

OUT

Niccoló, Te bizonyos vagy abban, hogy a marquise valóvan házasságra készül? A legtiszteletreméltóbb Auraluna és Evoryn nagyasszonyok stratégiai és taktikai képességeinek fényében nem lehet ez egy terv a tervben "tauriai" burka, mely a figyelmet elterelő trójai faló helyett inkább a szemet vakító, elmét tompító, vértforraló lakhedaimóni Helené, azaz jelen esetben paradysi Hellehild... ?

Niccolo Carcosa 2011.10.22. 00:47:03

@Marynyth: OUT
Én csak azt gondolom, hogy visszatértük után örömhírt jegyezhetek majd a krónikába.

Marynyth 2011.10.22. 00:55:21

OUT

Ja igen, Paulinus recitátumának beteljesedése Emmanuelnek és Jesabelnek is örömhír lenne, az bizonyos :)

Paulinus Carcosa 2011.10.22. 06:23:13

Tégy engem mintegy pecsétet a te szívedre,
Mintegy pecsétet a te karodra;
Mert erős a szeretet, mint a halál,
Kemény, mint a sír a buzgó szerelem;
Lángjai tűznek lángjai, az Úrnak lángjai.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.10.22. 12:58:45

Akkor Humungus készítheti a Fekete Tölgy egyik újabb ágát, vagy ez a normann ág házi trófeája lesz?

Evoryn Carcosa 2011.10.22. 13:26:52

@Alister: No de drágám! Csak nem gondolod, hogy _bántani_ akarjuk az unokahúgom vőlegényét? Vannak Carcosák, akik más, vérmesebb hagyományoknak hódolnak, de mi, normannok elkötelezett hívei vagyunk a tapintatnak és az udvariasságnak!

Csókol:
Evoryn Carcosa

Marynyth 2011.10.22. 14:20:41

szigorúan OUT:

Igen, a normann ági Carcosák híresek a tapintatukról és az udvariasságkról, a vérmesebb hagyományokat követő kuzinjaikkal szemben - nem is értem, miért érkezett úgy ki Humungus a szeretve tisztelt Auraluna néni kazamatájából, hogy minden vér - vagy mije is is van neki, ami az erezetében csordogál - kifutott az arcából, sőt, a lábából is... ...s hogy csak a szíve vad kalapálása bizonyította, hogy még él...

Marynyth 2012.01.22. 14:49:14

(Ezt a levelet privát küldeményként kapja a címzett)

Kedves Niccolò!

Kérésednek megfelelően itt küldöm a futár és postahálózat teljes szervezeti-szerkezeti áttekintését, hogy a saját titkos üzenetküldő hálózatod rejtjelezési technikáit ki tudd építeni terveid szerint.
Sajnos jelenleg még csak a tartományi központok, szabad városok és a jelentősebb kereskedelmi gócpontok, valamint a főváros között működik, de folyamatosan dolgozunk a továbbfejlesztésén, valamint a szentbirodalmi hitsorosaim már tevékenykednek annak érdekében, hogy névleg Hohenlohe herceg védelme alatt kiépítsük ugyanilyen hálózatunkat, és a nehezebb helyzetben lévő taljánföldi testvéreim ugyanezt teszik de Tassis herceg védnöksége mögött.

Természetesen a központosodó frank királyi hatalom megerősödése olyan érdek, ami átmeneti szövetségessé tesz néhány ellenlábast, így emögött érvényre juthat a mögöttes terv is: egy nemzeteken, országokon átívelő kereskedelmi és szállítóhálózat kiépítése, ami egyes kiskereskedőkkel szemben jobb helyzetet teremt a konzorciumunknak. Igyekeztem ebbe kisebbségi érdekeltként bevonni azokat, akiknek anyagi érdekei oly mértékben sérülnének, hogy valós hatalmukkal ártalmára lehetnének a konzorcium térnyerésének.

Külön kérlek, hogy a jól ismerten kiválóan működő suttogó propagandára kifejthető ráhatásoddal segítsd elő egyéb törekvéseimet is: szeretném példának okáért, ha a főurak és kiemelkedőbb nemesek, akik ha katolikusok, általában pont rended tagjai közül választanak gyóntatót, felismernék annak fontosságát és státuszbefolyásoló voltát, hogy mihamarabb és minél nagyobb mértékben tegyenek felajánlásokat annak az alapnak, amely az új királyi palota építését tűzte ki célul. Természetesen annak érdekében, hogy a felajánlási hullámot elindítsam, tettem anyagi támogatási ajánlatot több rokoncsaládnak és szövetségesnek, akik csatlakozásukkal gerjeszthetik e folyamatot, de sokat jelentene, hogyha rásegítenétek, hogy e nemes urak a mögöttes várható érdekeiket is jól felismerjék...

Most visszaadlak kedvenc tudományos elfoglaltságaidnak, s várom válaszod,

Emmanuel

Marynyth 2012.01.22. 14:53:11

(Ezt a levelet privát küldeményként kapja a címzett)

Kedves Vylhva!

Remélem, lábadozásod gyors lesz, s ennek érdekében küldöm neked ezt az írt, mely hatóanyagai okán bizonyára segít törődött tested regenerálni.

Gratulálok a prototípus éles használatban való gyors és hatásos teszteléséhez. Amint jobb egészségnek örvendesz és én is befejeztem a lyotardi új üzemem létesítésének munkálatait, leülhetünk megbeszélni a további hogyanokat és mikénteket ezzel kapcsolatban, azonban annak ügye bizonyos értelemben elsőséget élvez, hisz az általunk kiirtott férfiak özvegyei és árvái úgy élhetik csak túl a hajléktalanná és nincstelenné válást, és úgy dolgozhatják le a lakott ingatlanok bérleti díjait, ha munkát kapnak, s szeretnék erre jótétemény gyanánt lehetőséget biztosítani. Az új egyenruhákat, mik nem csak a Carcosa ezrednek, de minden reguláris haderőnek egyre nagyobb megbecsülést adó divathóbortként rendelnek az ezredtulajdonosok, ezek a szegény asszonyok és nagyobbacska gyermekek is tökéletesen el tudják készíteni kisebb betanítás után. Fontos lelkiismeretünk megnyugtatása – gondolom, te is így vagy ezzel. Az már csak további haszon, hogy ez lehetővé teszi nekem, hogy az általam indított divathóbort szellemében, de komolyabb anyagi ráfordítás nélkül újratervezzem és újrakészíttessem ezredem egyenruháit – századonkénti megbontásban.

Kívánom, tested is legyen oly épp, mint lelked és szellemed,

Emmanuel

Marynyth 2012.01.22. 15:00:21

(Ezt a levelet privát küldeményként kapja a címzett)

Kedves Declan!

Tudom, jobb írt elképzelni sem lehet lelked és tested gyógyítására, így küldöm eme hordócskát Neked. Sajnos nem tudtam, melyik is a kedvenced, így fogadd el kérlek ezt, amely nekem leginkább megnyerte tetszésem: a Robbie Dhu forrásának felhasználásával készül ez az Élet Vize.

Jobbulást,

Emmanuel

Marynyth 2012.01.22. 15:26:19

(Ezt a levelet privát küldeményként kapja a címzett)

Kedves Humungus!

Megindítottam a gyiloklián-telep és a magánbörtön mellett a többi veszélyes "haszonnövény" termesztéséhez szükséges telepek kialakítását. Valószínű, hogy ez egy sokkal nagyobb település kiépüléséhez vezet, mint amit eleinte terveztünk Khunt határába, de már megkezdtem ennek a településnek a legitimizálását, és mindent megteszek, hogy megítéltetését ne vonja kétségbe se Lamont se Aubes.

Emmanuel

Humungus Carcosa 2012.01.22. 15:59:02

@Marynyth: (szintén privát)

Emmanuel kuzin!

Fában és egyéb organikus építőanyagban nem fogsz hiányt szenvedni. Csak szólj mire van még szükséged. A település mérete nem számít amíg a lakók számára tilalmas marad az erdőben kóborlás.

Telepítek a határmezsgyére 10-15 hektárnyi szabadon kivágható erdőt 15-20 méteres fákkal a kezdetekhez. Ameddig együttműködésünk gyümölcsöző marad, az ottani faültetvények minden évben 5x-ös sebességgel fognak nőni.

A börtöntelep munkálataiba kérlek vedd magad mellé Rufio öcsémet segítőként. Neki nagy gyakorlata van az eltévelyedett lelkek pásztorálásában.

Humungus

Marynyth 2012.01.22. 16:02:29

(Ezt a levelet privát küldeményként kapja a címzett)

Pásztor!

Mindent szavaid szerint teszek, és bevonom Rufiót, miként több ifjú családtagot is tervezek más ügyekbe bevonni. Már meg is kezdtem a Vele való egyeztetést.

Emmanuel

Niccolo Carcosa 2012.01.23. 08:07:06

(privátban küldött válasz)

Emmanuel kuzinom,

Grazie mille. Bár bevallásod szerint a postahálózat nem teljesen kiépített, biztosíthatlak, hogy így is hatalmas segítséget jelent számomra. A Societason belül megvannak a saját, jószerével korrumpálhatatlan kommunikációs metódusaink, de méltánytalanul zaklatott és meg nem értett tudós társaimmal való bőséges levélváltásomat nagymértékben megkönnyít, ha jól lekövethető médiumon keresztül társaloghatok velük.

Ami a taljánföldi expanziót illeti: egészen bizonyosan számíthatsz ebben a Caligari rokonok lelkes pártfogolására, engedelmeddel eléjük tárnám az ügyet, és megkérném Luciano kuzinomat, hogy egyeztessen veled. Az ebben rejlő kereskedelmi, logisztikai lehetőségek minden bizonnyal fel fogják kelteni az érdeklődésüket, és hathatós támogatást tudnak majd neked nyújtani.

A befektetői ráhatásokkal kapcsolatban: mivel a Societason belül a világ felé mutatott Curia és a belső Metacongregatio is bejelentette kinevezésemet a paradysi Kollégium élére, így egészen nyugodtan meg tudom ígérni neked, hogy eljut a megfelelő fülekbe a „tanács”, s amely nemes nem is részesedik rendszeresen a bűnbánat szentségében, az általában hallgat a háziorvosára vagy a személyes asztrológusára. Számíthatsz mindkét irányból jövő támogatásomra.

A vér örök!

Niccolò

Niccolo Carcosa 2012.01.23. 08:10:29

(privát küldeményként)

Ibramel kuzinom,

Jó hírem van: telephelyeinkről vízre bocsátottuk az első Leviatán tesztmodelleket, kipróbálásra készen várnak.

E helyütt szeretném jelezni: az alapanyagokat jórészt Khunt erdeiből szereztük be, ahonnan már így is akadozó és bizonytalan volt az ellátás, tekintettel arra, hogy Humungus tartományát milyen atrocitások érték, érik.

Jómagam is mindent meg fogok tenni – ahogyan eddig is –, hogy a Kertész uradalma minél előbb stabilizálódjon, és újra fel tudjuk használni a benne rejlő kiaknázatlan lehetőségeket. Erről többször beszéltem már Emmanuellel is, neki is megvannak a maga iparosító szándékai, tudós testvéreim a Szent Beteshdában pedig már szinte az összes szükséges formulát kidolgozták, amik alapján új termeléseket lehetne elindítani, más jövedelmező matériákat, fogyasztói árucikkeket, illetve hadigépeket állíthatnánk elő; a Leviatánokról nem is beszélve.

Én személy szerint nagyon örülnék, ha Te akár csak „befektetőként” részt vállalnál ezeknek a manufaktúráknak a kiépítésében – hogy a levantei „tőke” se maradjon ki –, vagy akár bármilyen egyéb módon előre tudnád mozdítani Khunt ügyét.

A vér örök!
Niccolò

Niccolo Carcosa 2012.01.23. 08:12:55

(privát küldeményként)

Humungus és Emmanuel kuzinok,

Legelőször is azzal kezdeném, hogy megköszönöm Humungus azt a támogatást, és ellátást, amit eddig kaptam a tartományodból, igen gyümölcsöző kísérleteket hajtottunk vele végre.

Három tudós testvéremet hosszabb ottlétre szeretném a tartományodban hagyni, tisztelettel kérnélek, hogy biztosíts nekik szállást, ellátást. Tartózkodásuk oka, hogy az Emmanuellel egyeztetett iniciatívákhoz adjanak szakismeretet, nem tudom, hogy ő megkeresett-e már téged ezzel kapcsolatban, de gyanítom igen.

Elküldtem nektek azon fejlesztések listáját, amik a khunti flórára alapozható új termelések megnyitását tehetnék lehetővé. Ezekhez telephelyeket kell létesíteni, de ehhez már Emmanuel ért igazán, illetve a te belátásodra van bízva Humungus. Én továbbra is örömmel biztosítom a Szent Beteshda által nyújtott kutatási és fejlesztési lehetőségeket.

Emmanuel, ezt főleg neked mondom: a legcélravezetőbb az volna, ha helyben is fel tudnánk állítani egy labort. Ehhez én tudok megfelelő felszerelést biztosítani, de a létesítmény kiépítését inkább rád bíznám, illetve tisztelettel kérném hozzá Humungus hozzájárulását.

Remélem a továbbiakban is termékenyen együtt tudunk működni a család nagyobb érdekét szolgálva.

A vér örök!
Niccolò

Emmanuel Carcosa 2012.01.23. 11:54:56

(Ezt a levelet privát küldeményként kapja a címzett)

Kedves Niccolò!

A telepek kiépítéséhez hozzákezdtünk, és dolgozunk azon, hogy Humungus, mint a khunti királyi erdő főfelügyelője, ura legyen annak a településnek, amelyet ki kívánunk építeni akár mezővárosi szintig is...

Emmanuel

Humungus Carcosa 2012.01.23. 19:25:02

(privát levél Niccolónak és Emmanuelnek)

Niccoló kuzin!

Ha nem sértelek meg használj egy kicsit több olyan szót a leveleidben amit én is megértek. Ugyan Loxi, a driádjaim vezetője némiképp jártas a holt nyelvekben (még némelyik élőben is) de kellemetlen minden alkalommal, mikor írsz magamhoz rendelnem, mert megfájdul a szemem a syndathil-bíbor testfestékeitől.
Remélem nem sértelek meg kérésemmel.

Természetesen az erdő erőforrásai a rendelkezésetekre állnak, de a tündekirályokkal kötött megállapodásban benne foglaltatott, hogy állandó épületet nem emelhetünk a tartományban - ami bevallom kedvemre való szabály - így a termeléshez és kutatáshoz elengedhetetlenül szükséges épületek sorát a tervezett településen kell kialakítanotok. Hacsak valamilyen módon nem tudtok házakat röptetni a fák fölött, amelyekre a tilalom természetesen nem vonatkozik.
Kutatóidat szívesen látom és készséggel gondoskodok sértetlenségükről az erdőben, de lehetőleg olyanokat küldj, akik bírják a sátorozással járó zord körülményeket. Nincs kedvem reumás vénembereket áztatni a Vénusztavakban.

A küldött listán szereplő termések beszerzéséről már gondoskodtam,a ritkábbak lelőhelyeit meg fogom jelölni a kutatóidnak.

Humungus

Vylhva Carcosa 2012.01.23. 22:52:12

Drága Emmanuel!

Köszönöm a törődésedet, és a jókívánságodat!
Annyi sebesülést szenvedtem az utóbbi időkben, hogy úgy érzem, sosem gyógyulok meg - mintha megöregedtem volna.
Azt hittem, kirándulásnak tudhatom be a Khunti látogatásunkat, de felfrissülés és pihenés helyett megint súlyos testi gyötrelem ért. Azonban azt kell mondjam, most megérte. Ez alkalommal, a próba sikeressége okán, könnyebben viselem a fájdalmat és a gyógyulás tortúráját.

Ahogy gyógyulásom, és a te időd engedi, megbeszéljük a továbbiakat.

Vylhva C.
süti beállítások módosítása